Johan Derksen: ‘Million Dollar Wedding weerzinwekkend’

Voetbalanalist Johan Derksen snapt niet dat presentatrice Wendy van Dijk haar naam wil verbinden aan de nieuwe televisieshow ‘Million Dollar Wedding’. RTL 7-gezicht Johan Derksen noemt het nieuwe tv-programma ‘weerzinwekkend’. “Ik heb de leader gezien. Het is toch te genant voor woorden“, vertelde hij vrijdagavond in Knevel & Van den Brink. “Maar ik schrik nergens meer van, want in een land waarin Frans Bauer als een goede zanger gezien wordt, hebben dit soort shows ook succes.

Johan Derksen heeft geen begrip voor de makers van het programma. “Ik vind het echt weerzinwekkend als je dit bedenkt en als je dit leuk vindt om te presenteren. En dat er nog gekken zijn die eraan meedoen. Die zich blootgeven voor een jury. Ik kijk er niet naar uit. Ik vind dit in een sleutelgat kijken. Ik vind het genant. Je moet het niet willen maken en je moet er niet aan mee willen doen.

Wendy van Dijk, die ook te gast was bij Knevel & Van den Brink, vindt het onterecht dat Derksen de kandidaten bestempeld als ‘gekken’. “Het zijn mensen die elkaar lief hebben en het van de daken willen schreeuwen dat ze willen trouwen en het geld er niet voor hebben. Ik geniet er enorm van. En ik vind dat je dat oordeel pas kunt hebben, als je het programma gezien hebt. In de leader wordt amper gesproken. Het is een impressie. Je kan er geen oordeel over hebben.

Daar wil Johan Derksen niets van weten: “Ik heb je verkooppraatje gehoord, maar het is niet aan mij besteed.” Wendy: “Dat zou kunnen. Voetbal is ook niet aan mij besteed.”

Waar Johan Derksen wel enthousiast over is, is het nieuwe voetbalkanaal Eredivisie Live. Hij gaat als freelancer werken voor het televisiestation. Dat Humberto Tan een belangrijk gezicht wordt van het kanaal, begrijpt hij niet. “Ik vind het een fantastische collega met een goede uitstraling. Maar hij heeft één nadeel voor een presentator: hij kan niet presenteren.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen