Johan Derksen: ‘Million Dollar Wedding weerzinwekkend’

Geplaatst op za 30 aug 2008 om 14:57

Voetbalanalist Johan Derksen snapt niet dat presentatrice Wendy van Dijk haar naam wil verbinden aan de nieuwe televisieshow ‘Million Dollar Wedding’. RTL 7-gezicht Johan Derksen noemt het nieuwe tv-programma ‘weerzinwekkend’. “Ik heb de leader gezien. Het is toch te genant voor woorden“, vertelde hij vrijdagavond in Knevel & Van den Brink. “Maar ik schrik nergens meer van, want in een land waarin Frans Bauer als een goede zanger gezien wordt, hebben dit soort shows ook succes.

Johan Derksen heeft geen begrip voor de makers van het programma. “Ik vind het echt weerzinwekkend als je dit bedenkt en als je dit leuk vindt om te presenteren. En dat er nog gekken zijn die eraan meedoen. Die zich blootgeven voor een jury. Ik kijk er niet naar uit. Ik vind dit in een sleutelgat kijken. Ik vind het genant. Je moet het niet willen maken en je moet er niet aan mee willen doen.

Wendy van Dijk, die ook te gast was bij Knevel & Van den Brink, vindt het onterecht dat Derksen de kandidaten bestempeld als ‘gekken’. “Het zijn mensen die elkaar lief hebben en het van de daken willen schreeuwen dat ze willen trouwen en het geld er niet voor hebben. Ik geniet er enorm van. En ik vind dat je dat oordeel pas kunt hebben, als je het programma gezien hebt. In de leader wordt amper gesproken. Het is een impressie. Je kan er geen oordeel over hebben.

Daar wil Johan Derksen niets van weten: “Ik heb je verkooppraatje gehoord, maar het is niet aan mij besteed.” Wendy: “Dat zou kunnen. Voetbal is ook niet aan mij besteed.”

Waar Johan Derksen wel enthousiast over is, is het nieuwe voetbalkanaal Eredivisie Live. Hij gaat als freelancer werken voor het televisiestation. Dat Humberto Tan een belangrijk gezicht wordt van het kanaal, begrijpt hij niet. “Ik vind het een fantastische collega met een goede uitstraling. Maar hij heeft één nadeel voor een presentator: hij kan niet presenteren.”
30 Reacties op “Johan Derksen: ‘Million Dollar Wedding weerzinwekkend’”


 1. Craig

  Somebody please shut this idiot up.

 2. Anoniem

  Johan ik ben het helemaal met jou eens maar geen zorgen het wordt toch een flop en wordt zo snel mogelijk van de buis gehaald… Laag niveau en de irritant kop van Wendy ben ik ook al zat en met mij velen

 3. Yossarian

  Derksen heeft gelijk.

 4. Anoniem

  Sukkeltje :lol: Wat jammer dat deze man van de buis is zeg…

 5. Maarten vh

  Wat heeft Johan Derksen te maken met dit soort programma’s? voetbal en trouwen is totaal niet hetzelfde?

 6. Anoniem

  Waarom wordt hij niet letterlijk geciteerd maar worden zijn worden anders weergegeven. Hoewel de strekking hetzelfde blijft begrijp ik dit niet zo goed. Een citaat behoort letterlijk te zijn.

 7. Anoniem

  Wat een oude zuurpruim is die Derksen toch ook..

 8. Anoniem

  Iets zegt me dat dit vanavond uitgebreid in Shownieuws komt.

 9. Jamber de zaak

  Wat een achterbakse klootzak is dit zeg. Laat hem fatsoenlijke regels spellen. hij denkt dat hij Johan Cruijf is. Wat een ranzige vent. Heeft hij ooit wel eens zo een grote show als wendy van dijk gehad? nee. En wat wilfred genee kan niet presenteren. op de manier hoe hij het voetbal bij elkaar moet praten is niks moeilijk aan en dus ziet het er niet. als wilfred een grote studio zo hebben wij hij mocht staan en echte stukken tekst had. zou hij echt wel tot zun recht komen hoor. Ranzige dwerg die Johan

 10. Anoniem

  Waar in hemelsnaam zegt Derksen dat Genee niet kan presenteren? En johan sprak die woorden uit, dus van spellen is geen sprake, lijkt me. Beter opletten op school, Jambertje.

 11. Anoniem

  Reactie op Jamber de zaak:
  “Laat hem fatsoenlijke regels spellen. En wat wilfred genee kan niet presenteren. op de manier hoe hij het voetbal bij elkaar moet praten is niks moeilijk aan en dus ziet het er niet. als wilfred een grote studio zo hebben wij hij mocht staan en echte stukken tekst had. zou hij echt wel tot zun recht komen hoor. ”

  Volgens mij gaat er bij jou qua zinsopbouw en spelling wel heel erg veel fout.

 12. ©hiel

  Als ‘ie dit al weerzinwekkend vind moet ie niet kijken welke andere reality tv er al wel niet op tv is geweest :lol: Dat zal ie wel niet overleven. Mensen die vreemdgaan op een eiland. O o o!

 13. Nick Klunder

  Reactie op Jamber de zaak: Jamber heeft in een paar opzichten wel gelijk. Als wilfred een grotere studio show zou krijgen van RTL dan zou het plaatje er beter uitzien dan nu!ik denk dat Wilfred best kan presenteren hoor.

 14. Anoniem

  Reactie op Nick Klunder:
  Jij hebt het artikel blijkbaar ook niet gelezen. Daarin zegt Derksen helemaal niks over Genee maar over Tan.

 15. Mart

  Kan er wel om lachen. Had ook niet anders verwacht Johan geef zijn mening al hoop ik niet dat dit negatieve gevolgen heeft voor MDW. MDW lijkt me echt super maar voetbalinsite is ook geweldig en Johan is meer de man van veel voetbal kijken en naar jaren 50 muziek luisteren. Hij hoort natuurlijk ook niet tot de doelgroep 20-49 dus eigenlijk ook wel logisch

 16. Tim20

  kan iemand hem een nekschot geven..

 17. Loek

  Laat Derksen maar lekker kleppen en zeiken over voetbal, da’s zijn passie. Maar hij hoeft een ander er nog niet op aan te vallen de voorkeur te geven aan andere vormen van volksvermaak (want dat is voetbal in feite ook). Want zo zie ik t over beide onderwerpen; er is echt geen hogere wiskunde voor nodig om te kunnen kletsen over voetbal (Hiermee overschat Derksen zichzelf wel degelijk), wel passie en kennis, maar dit geld ook voor showbizz. Moet m trouwens nog eens een programma zelf zien presenteren…maar dat zal er wel nooit van komen.

 18. Anoniem

  ouwe zeversnor.

 19. henke

  Goed dat er iemand is die dit commentaar geeft.
  Nog beter dat hij in de nabijheid van Mevr van Dijk dit zegt.
  Met z’n allen niet kijken.
  De roots van mevr liggen bij “over de rooie”.
  Na tegenvallende jaren terug naar dit niveau.
  Chapeau mevr van Dijk.

 20. Yossarian

  Ik zit het nu tien minuten met stijgende verbazing aan te kijken. Ik vind het echt verschrikkelijk! Volgens mij HAAT RTL4 haar kijkers om ze zoiets voor te schotelen. Dit is nix, dit blijft nix en dit zal nooit nix worden..

  Of ben ik nou de enige?

  *diepe diepe zucht* :-(

 21. Craig

  Niemand hier had ook verwacht dat zo’n PO rukkert als jij het leuk zou vinden.

 22. Anoniem

  Wat een suf programma! Wat valt dit tegen. HEEL HOLLAND KIJKT HOPELIJK (WEER) NIET

 23. Johan

  Johan Derksen is echt een van de smaakmakers van de Nederlandse TV. Hij is recht voor zijn raap. Er gebeurt ten minste wat als hij aan het woord is. Of je het er nou mee eens bent of niet.

  De RTL aanhangertjes hier raken gelijk van slag als er kritiek is op een van hun sterretjes. Kom op zeg, daar moet je toch wel tegen kunnen.

 24. kritische kijker

  Johan derksen was de tegenpool van het omhooggepraatte zangeresje. Hij gaf gewoon een goed doordachte mening over de show van onze wendy zonder haar op een of andere wijze zelf in discrediet te brengen. Wendy had in de dramatische show van Knevel cs al een expose gegeven over haar ervaring in Engeland over een cursus NLP. Het verhaal had geen inhoud, wendy kon het eigenlijk niet uitleggen kortom het zangeresje, de topper van RTL, kon laten zien wat haar intelektuele kwaliteiten zijn. Voor haar doelgroep is het allemaal ok maar bij dat deel van nederland die gewend zijn iets meer door te denken zoals Derksen, daar heeft deze camping zangeres al lang afgedaan. Laat mensen als Derksen nog heel lang het tv beeld vullen, kritiek is en blijft ook voor de posters op deze site noodzakelijk.

 25. jopie

  het idols idee maar nu met bruidspaartjes. Complete bagger

 26. Anoniem

  Reactie op kritische kijker:
  Danseres is echt iets anders dan zangeres. Het valt me op dat je vaak dingen niet begrijpt.

 27. wouter

  ik ben het met johan eens hij zegt in het bij zijn van wendy gewoon wat hij er van vind dat verdient respect ik heb hier al reactie s gezien van achterbaks en zo. nou dat is ie bepaalt niet gewoon recht door zee.

 28. AL

  @ Jopie (post 25): Inderdaad, dat dacht ik dus gisteren ook; Idols met bruidsparen….brrrrr…..

 29. Linkje

  Linkje naar het betreffende fragment:
  http://www.youtube.com/watch?v=P6tevivQLB0

 30. Anoniem

  Reactie op Craig: shut up??? Bedoel je niet lock up?? of coop up??

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.