Voetbalvrouwen niet in coproductie met VTM

Geplaatst op wo 30 jul 2008 om 13:46

Het Vlaamse televisiestation VTM wil de serie Voetbalvrouwen niet coproduceren. Wel is ze geïnteresseerd in de aankoop van een eventueel nieuw seizoen. Dat laat woordvoerder Mark Vanlombeek van VTM vandaag weten in Het Nieuwsblad. Volgens producent van de serie Johan Nijenhuis zou RTL 4 alleen willen doorgaan in coproductie. Dat ziet er niet in, vertelt Vanlombeek. “Het is niet zo dat we coproducent worden. We willen de reeks enkel aankopen. Daarover zijn we nu in gesprek.

VTM maakt duidelijk dat zij Voetbalvrouwen niet wil coproduceren. “Of onze beslissing bepalend is voor een vervolg, dat moet je aan RTL vragen.” Het station is wel in onderhandeling met RTL. “Wij voeren inderdaad gesprekken met RTL, VTM is geïnteresseerd in een derde seizoen.”

Producent Johan Nijenhuis liet deze week weten dat de toekomst van Voetbalvrouwen in handen is van de Belgen. “Het is een erg dure serie om te maken, dus pas als de Belgen meer willen meebetalen kunnen we met zekerheid zeggen dat er een volgend seizoen komt.”

Actrices Leontine Borsato en Nicolette van Dam verlaten de serie in ieder geval, meldde Shownieuws dinsdagavond. Gezien een nieuw seizoen van Voetbalvrouwen onzeker is, zouden de twee andere projecten hebben aangenomen.
27 Reacties op “Voetbalvrouwen niet in coproductie met VTM”


 1. Feder

  Gelukkig liggen er nog een paar afleveringen van CSI op de plank. Valt er toch weer een gat te vullen.

 2. ©hiel

  Zo vreemd! Als een serie 300.000 kijkers trekt (ter vergelijking: Baantjer 800.000) dan kun je toch niet verwachten dat ze gaan co-produceren?!

 3. Flip

  Reactie op Feder: Gelukkig wel, er zijn ook mensen die daar naar uitkijken.

 4. David

  “To earn money you need to spend money” zeggen ze in Amerika en gelijk hebben ze. RTL moet eerst een geld uittrekken voor komedie en drama van Nederlandse bodem en grote amusementsshows om van haar slechte imago af te komen.

 5. Pietertje

  Reactie op David: Helemaal mee eens. RTL heeft zo hard bezuinigd dat er gewoon niet geinvesteerd is in nieuw product. Het gevolg is dat bestaande op hun retour zijn en er niets klaar ligt om die verliezen te kunnen opvangen.

 6. Iwan1976

  Laat RTL maar eens investeren in drama dat de zender waardig is. Voetbalvrouwen vind ik niet echt een waardige opvolger van klassiekers als Vrouwenvleugel, Diamant, Baantjer en Westenwind. Op comedy gebied is het helemaal armoe troef. Goed drama verdient zichzelf terug. En doe het dan niet op de TIEN manier (kwantiteit en meer van hetzelfde), maar investeer in kwaliteit.

 7. Valpa

  Uhmm.. Als Shownieuws meldt dat er actrices stoppen bij een RTL-serie, dan kunnen we zeggen dat het er totaal geen sprake is van zekerheid. Shownieuws doet toch alles om RTL de grond in te boren!

 8. Anoniem

  Waarom heeft RTL in godsnaam Talpa gekocht?

  DGK: stopgezet
  Voetbalvrouwen: stopgezet
  Eredivisie voetbal: rechten kwijt
  Van Speijk: stopgezet
  Boks: stopgezet
  Midlife Crisis: flop
  Gemene Deler: flop
  Expeditie Robinson: lage cijfers
  Gordon & Joling over de vloer: Gordon presenteert flops, Joling naar SBS
  Deal or no Deal: Beau stopt volgend jaar
  Jack Spijkerman: ontslagen
  Humberto Tan: presenteert flops en naar Eredivisie live
  Eén tegen 100: verloren aan NCRV

  En ga zo maar door…

 9. Craig

  Shownieuws zit alleen maar RTL te bashen… Ik kan niet wachten tot RTL Boulevard weer begint.

 10. Bas

  Reactie op Iwan1976: Ja vroeger was alles beter – blablabla. Wat een bejaarden gelul. En dat het voorbeeld Vrouwenvleugel . Zonder enige twijfel het beroerdste wat er ooit in Nederland voor drama door is gegaan. Nog niet eens zozeer door het script van Marjan Berk (wat al beroerd was want zij had het geschreven) maar vooral het acteerwerk. Alsof je op een pijnbank gemarteld werd, echt vreselijk. En dan gefilmd op een sony hi8 handcamera. De 8mm filmpjes van mij opa zagen er nog beter uit.

 11. Craig

  Reactie op Anoniem:

  Waarom denk je dat Talpa geflopt is? Zulke dure programma’s dan kan je gewoon niet winstgevend zijn.

  Eerst alle Talpa flops eruit en dan kijken wat er nog over blijft. Voetbalvrouwen is wel zonde dat het stopt. Maar goed Nederlandse producties moeten wel enorm goed bekeken worden om winstgevend te zijn.

  Gelukkig hebben we altijd nog Amerikaanse series. :)

 12. Anoniem

  Reactie op Craig:

  Maar behalve Radio 538 blijft er maar bitter weinig over. En ook de nieuwe programma’s die Talpa uittest op RTL vallen fameus tegen, op IHVH na.

 13. ©hiel

  Q: En dat het voorbeeld Vrouwenvleugel . Zonder enige twijfel het beroerdste wat er ooit in Nederland voor drama door is gegaan.

  Het idee is leuk, maar inderdaard beroerd uitgevoerd. Die serie had k nooit moeten downloaden :lol:

  Reactie op Craig: Over Talpa flops gesproken; volgende week op RTL8 de … van 2006. Jaja! Met
  – de ergste breakups, tragedies (?!?), meest bespronken baby’s, hollandse hotspots en meer van dat belachelijks.

  Volgens mij is dat programma niet eens uitgezonden, of ik kan het me niet herinneren :lol: (en Google ook niet)

 14. Bas

  Reactie op Anoniem: Er is meer dan enkel op programma basis gekeken naar de overname van Talpa. Er is gewoon een concurent uitgeschakeld. Als Talpa was doorgegaan was het misschien nooit een NED1 of RTL4 geworden maar misschien wel een SBS6. En daar is de markt te klein voor. De programering is slechts onderdeel van het geheel geweest. Ik heb nooit iets gelezen of gehoord over de bedragen die betaalt zouden zijn. Bovendien heeft De Mol zich ingekocht in RTL Nederland. Daarnaast is 538 de grootste en meest winstgevende radio zender van Nederland. Die partij alleen maakt de deal al bijzonder interessant voor een media group zonder volledige dekking (geen radio, geen magazines).

 15. Craig

  Doet SBS niet iets soortgelijks op prime time op hun grootste zender?

 16. Bas

  Reactie op ©hiel: Slecht he ? Dat kan toch niet ? Vooral die blonde bewaker, ik weet zijn naam niet meer. Het idee was inderdaad best goed, zeker in grote lijnen. Maar die verhaaltjes waren gewoon te knullig. En ik vond de arena ook te beperkt, een piepkleine vleugel met een paar gevangenen en zo nu en dan wat shots op straat of bij mensen thuis. Dan wordt het natuurlijk al snel soapie, op de verkeerde manier.

 17. ©hiel

  Reactie op Bas: Ik heb 2 afleveringen gekeken, maar weet wie je bedoelt. Was inderdaad nogal knullig. Maar dat kan ook komen omdat het 20 jaar oud is (al is Spijkerhoek nu niet knullig, alleen gedateerd) En ook nog eens in Luxenburg opgenomen, hadden ze daar ook weer werk :D

 18. Craig

  Vrouwen Vleugel was wel goed voor die tijd. Ik heb pas bij iemand de DVD’s gezien het ziet er inderdaad gaar uit maar het is wel van begin jaren 90 he.

 19. ©hiel

  Reactie op Craig: Genoeg nl series die dat totaal niet hebben. Zelfs Bassie en Adriaan (1982) ziet er niet gaar uit! :shock:

 20. Valpa

  Nee hoor, Vrouwenvleugel is opgenomen in de Rotterdamse flat De Peperklip (daar woon ik toevallig als student)

 21. Anoniem

  Waarom heeft Vrouwenvleugel dan een Televisiering gewonnen?

 22. ©hiel

  Reactie op Valpa: Later misschien. De eerste jaren zeker niet.

  Reactie op Anoniem: Omdat er mensen op stemmen he? Jan smit won ‘m ook, net als Bauer.

 23. Bas

  Zo, een hele discussie over Vrouwenvleugel. Maar Chiel geeft het al aan, er zijn genoeg series die misschien dateren maar er wel fatsoenlijk uitzien. En zo oud is vrouwenvleugel ook niet, iets meer dan 10 jaar. De productiewaarde is gewoon laag. Daarbij vind ik het, maar dat is persoonlijk, een mislukking omdat het zoveel meer had kunnen zijn dan wat het is geworden.

  Ik heb bv Oud Geld op DVD en dat ziet er nog goed uit !

 24. Craig

  Reactie op ©hiel:

  Dus echt wel. Ik snapte die hype trouwens niet toen Nickelodeon het weer uitzond het zag er verschrikkelijk uit ik kon het niet eens kijken zo slecht was het.

 25. ©hiel

  Reactie op Craig: De series uit de jaren 70 wel, dat wil ik m’n neefjes ook niet aandoen. Maar dat is dan ook al bijna 40 jaar geleden. Maar De Kroon, Verzonken stad, Reis Europa en Amerika (’93) zijn nu nog steeds geweldige tv. M’n neefjes (8, 10, 12) vonden het zelfs leuker dan de film Firehouse dog (2007) en Problem Child. En voor hen is B en A natuurlijk bedoeld.

 26. Rik

  Vrouwenvleugel is geweldig!

 27. Marvin

  Ik vond vrouwenvleugel helemaal geweldig! het ziet er meschien niet goed uit maar de serie zelf is echt super! en het werd vroeger volgens mij ook erg goed bekeken;) van mij mogen ze die wel terg brengen op de tv! met een nieuw decor en nieuwe spelers!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.