Voetbalvrouwen niet in coproductie met VTM

Het Vlaamse televisiestation VTM wil de serie Voetbalvrouwen niet coproduceren. Wel is ze geïnteresseerd in de aankoop van een eventueel nieuw seizoen. Dat laat woordvoerder Mark Vanlombeek van VTM vandaag weten in Het Nieuwsblad. Volgens producent van de serie Johan Nijenhuis zou RTL 4 alleen willen doorgaan in coproductie. Dat ziet er niet in, vertelt Vanlombeek. “Het is niet zo dat we coproducent worden. We willen de reeks enkel aankopen. Daarover zijn we nu in gesprek.

VTM maakt duidelijk dat zij Voetbalvrouwen niet wil coproduceren. “Of onze beslissing bepalend is voor een vervolg, dat moet je aan RTL vragen.” Het station is wel in onderhandeling met RTL. “Wij voeren inderdaad gesprekken met RTL, VTM is geïnteresseerd in een derde seizoen.”

Producent Johan Nijenhuis liet deze week weten dat de toekomst van Voetbalvrouwen in handen is van de Belgen. “Het is een erg dure serie om te maken, dus pas als de Belgen meer willen meebetalen kunnen we met zekerheid zeggen dat er een volgend seizoen komt.”

Actrices Leontine Borsato en Nicolette van Dam verlaten de serie in ieder geval, meldde Shownieuws dinsdagavond. Gezien een nieuw seizoen van Voetbalvrouwen onzeker is, zouden de twee andere projecten hebben aangenomen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen