Karin de Groot: ‘Katja Schuurman is wilde haren kwijt’

Geplaatst op di 29 jul 2008 om 12:51

Foto: SBS/ElvinKatja Schuurman moet nieuwe kijkers trekken naar NET 5. Het station wil groei- en en daarom wordt de nieuwe aanwinst breed ingezet. Dat vertelt programma- leider Karin de Groot in Televizier. Volgens De Groot trekt Katja veel publiek aan. “We willen groeien en daar hebben we gezichten bij nodig. Mensen die in ’t oog springen en nieuwe kijkers trekken. Een van de rollen in S1ngle vond ik op Katja’s lijf geschreven. Dus hebben we haar gebeld. En zij wilde graag weer in een serie spelen.

Karin de Groot: “Vijf jaar geleden had ze misschien niet bij ons gepast. Maar ze is volwassener geworden. Katja is getrouwd en haar wilde haren een beetje kwijt.”

Katja Schuurman zal een rol spelen in de serie S1ngles. Deze light-drama serie, naar de gelijknamige strip, gaat over drie vriendinnen die allemaal op een verschillende manier in het leven staan. Maar ze hebben één ding gemeen: ze zijn alleenstaand. Bovendien neemt Katja het programma Return to Sender mee naar NET 5. Het is het televisieprogramma naar de gelijknamige stichting van de presentatrice.

Met Katja hoopt Karin de Groot een kijkcijferkanon in huis gehaald te hebben. “Ik hoop het wel. Ze trekt in ieder geval mensen aan. Ik ben de afgelopen tijd een paar keer met haar uit eten geweest en dan merk je dat meteen. Ze is charmant en neemt de tijd voor iedereen. De camera ziet haar ontzettend graag en het publiek ook.”

Wat staat er allemaal op het programma voor de nieuwe aanwinst? “We hebben in ieder geval de intentie om ieder seizoen een dramaserie te maken, Katja gaat de komende seizoenen samen met Art Rooijakkers Return to Sender presenteren en we willen graag een nieuw programma met haar ontwikkelen.”
23 Reacties op “Karin de Groot: ‘Katja Schuurman is wilde haren kwijt’”


 1. poppie

  Echt een aanwinst voor Net 5! Top!

 2. ~ Miss Davina ~

  Super, kan niet wachten op haar serie.
  Neemt ze toevallig ook het programma “Katja vs de rest” mee naar Net5.
  Hierin vond ik haar altijd zo gewelidg.

 3. Anoniem

  Reactie op ~ Miss Davina ~: Nee, dat blijft bij BNN met volgens mij Ruben vs. Sophie

 4. Anoniem

  zie hier de promo voor S1ngle:
  http://nl.youtube.com/watch?v=n_BlmCATnqg

  lijkt me een leuke serie :)

 5. poppie

  die promo van Single is echt geweldig!

 6. ©hiel

  Als de serie net zo word als de promo dan komt het goed! Geweldig!

 7. Anoniem

  Reactie op Anoniem:
  Op basis van die (eerlijk gezegd weinig originele) promo valt daar nog weinig over te zeggen, lijkt me.

 8. samira

  Ben benieuwd of ze nu ook iets met haar collega Art krijgt. Ze doet het toch altijd met haar tegenspelers of collega’s?!

 9. Craig

  Ziet er zo goedkoop uit nu weet ik weer waarom ik Amerikaanse series prefereer.

 10. Anoniem

  @ zure craig: hoezo goedkoop? Valt toch wel mee? Overigens heeft deze scene precies hetzelfde plot als de centraal beheer commercial met adam en eva

 11. anoniem

  Eerlijk gezegd vind ik er niets aan… is dit een comedy? Heb niet een keer gelachen om die promo… Maarja, niet gek als je van een stripje van drie plaatjes ruim anderhalve minuut televisie probeert te maken…

  Nee, dit slaan we maar over dit najaar

 12. Anoniem

  “Katja Schuurman zal een rol spelen in de serie S1ngles”

  De serie heet S1ingle ipv S1ngles…

 13. ©hiel

  Reactie op anoniem: Een serie niet kijken afgaand op een promo die gemaakt is voor de serie opgenomen/geschreven is… :?

 14. Jole

  GTST vanaf aanstaande september 4x per week. de woensdag zal weer opnieuw NL vertrekt worden geprogrameert. zie hier de link

  http://ips.rtlnederland.nl/#grid/1/3/details

  Met groetjes de hankies

 15. Petertje

  @jole
  Zo’n maatregel jaagt de kijkers van GTST helemaal weg.
  Het begin van het einde?

 16. Anoniem

  Reactie op Jole:

  En volgens dat schema zendt RTL5 elke maandag de hele dag homeshopping uit:S Dat schema is sinds kort vernieuwd, en alles staat door elkaar. Voor de goede programmering moet je de dagschema’s bekijken (waar in staat dat GTST natuurlijk ook op woensdag wordt uitgezonden).

 17. ~ Miss Davina ~

  Je kan in de programmering gewoon opzij scrollen en daar staat GTST wel op woensdag.
  Niks aan de hand dus…

 18. Jole

  Reactie op ~ Miss Davina ~: Het spijt me zeer voor deze domme opmerking. Ik heb deze site enkel gevonden om te zien wat er op tv is dus had ik dat gevonden. en ik dacht misschien willen jullie dat ook wel weten. ik weet ook verder niks over de achtergronden van TV

 19. Dymphy

  Waarom maakt niemand eens een mooi programma over de tentoonstelling van Erasmus of iets dergelijks,maar nee, meer van hetzelfde. Weer een comedy en nog een Katja vs de rest-achtig iets. Het zal wellicht weer horden kijkers trekken maar ik val er bij in slaap.

 20. michel

  dat schema klopt echt voor geen meter. Bestemming Nederland is volgends dit nog steeds met Mariska, Eric en Stella en op Zaterdag begint de avond met het 6 uur nieuws om 21.00u

 21. media insider

  Reactie op ©hiel:
  Een programma ophemelen en er lyrisch over spreken op basis van een promo vind ik hetzelfde verhaal… Zo werken promo’s toch ook? Ze proberen je te verleiden om te kijken. Bij mij is dat dus niet gelukt. En dus probeer ik liever een andere zender op dat tijdstip.

 22. ©hiel

  Reactie op media insider: Mij LIJKT het dan leuk worden, jij keurt het direct af zonder 1 seconde van het programma gezien te hebben. ’s toch wat anders.

 23. Tetje

  mn bui staat er gwoon niet naar, ik heb trouwen niet een aflevering ervan gezien dus zal ik nu wel kijken? Dacht zelf van niet.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.