Karin de Groot: ‘Katja Schuurman is wilde haren kwijt’

Foto: SBS/ElvinKatja Schuurman moet nieuwe kijkers trekken naar NET 5. Het station wil groei- en en daarom wordt de nieuwe aanwinst breed ingezet. Dat vertelt programma- leider Karin de Groot in Televizier. Volgens De Groot trekt Katja veel publiek aan. “We willen groeien en daar hebben we gezichten bij nodig. Mensen die in ’t oog springen en nieuwe kijkers trekken. Een van de rollen in S1ngle vond ik op Katja’s lijf geschreven. Dus hebben we haar gebeld. En zij wilde graag weer in een serie spelen.

Karin de Groot: “Vijf jaar geleden had ze misschien niet bij ons gepast. Maar ze is volwassener geworden. Katja is getrouwd en haar wilde haren een beetje kwijt.”

Katja Schuurman zal een rol spelen in de serie S1ngles. Deze light-drama serie, naar de gelijknamige strip, gaat over drie vriendinnen die allemaal op een verschillende manier in het leven staan. Maar ze hebben één ding gemeen: ze zijn alleenstaand. Bovendien neemt Katja het programma Return to Sender mee naar NET 5. Het is het televisieprogramma naar de gelijknamige stichting van de presentatrice.

Met Katja hoopt Karin de Groot een kijkcijferkanon in huis gehaald te hebben. “Ik hoop het wel. Ze trekt in ieder geval mensen aan. Ik ben de afgelopen tijd een paar keer met haar uit eten geweest en dan merk je dat meteen. Ze is charmant en neemt de tijd voor iedereen. De camera ziet haar ontzettend graag en het publiek ook.”

Wat staat er allemaal op het programma voor de nieuwe aanwinst? “We hebben in ieder geval de intentie om ieder seizoen een dramaserie te maken, Katja gaat de komende seizoenen samen met Art Rooijakkers Return to Sender presenteren en we willen graag een nieuw programma met haar ontwikkelen.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen