Erland Galjaard: ‘Concurrentie op vrijdag te sterk’

Geplaatst op zo 27 jul 2008 om 12:54

Programmadirecteur Erland Galjaard van RTL 4 heeft vertrouwen in het ko- mend najaar. Succesvolle programma’s worden gecontinueerd, maar er zijn ook avonden waaraan gesleuteld wordt. Dat vertelt Erland Galjaard vandaag in De Telegraaf. Zo komt er op vrijdag geen amusement meer. “De publieke omroep programmeert sterk op vrijdagavond en ook SBS 6 vist in dezelfde vijver. RTL 4 wordt dit najaar op vrijdag dé filmzender, met grote films zoals The Da Vinci Code en de film Miami Vice.”

Op vrijdagavond hebben we geprobeerd amusement neer te zetten in de vorm van Dancing on ice en daarna met de quiz Set for life (Voor de rest van je leven met Daan Schuurmans, red.), maar dat pakte niet helemaal uit zoals we hadden gehoopt.”

Erland Galjaard presenteert vandaag het nieuwe programmaschema van RTL 4 in De Telegraaf. De maandag blijft de vaste serie-avond. “We kregen vorig seizoen last van de staking van scriptschrijvers in Amerika en toen hebben we eigenlijk te veel herhaald. Dat is nu voorbij: er komen uitsluitend nieuwe afleveringen van CSI – Las Vegas en New York – en nieuwe Bones.

Dinsdag blijft de vaste ‘woon- en kookavond’. “Samen met Martijn Krabbé hebben we het nieuwe programma Uitstel van executie ontwikkeld. Daags voor de noodgedwongen openbare verkoop van een huis zorgen wij ervoor dat de mensen een maand uitstel krijgen. We helpen hen bij de schuldsanering en proberen het huis zo veel mogelijk in waarde te laten stijgen. De verkoop is weliswaar onafwendbaar, maar ons doel is dat ze een redelijke prijs krijgen en de schulden grotendeels kunnen aflossen. Tv-makers uit Frankrijk en Duitsland hebben nu al belangstelling.

De woensdagavond krijgt een meer vrouwelijk profiel. “De woensdag was het afgelopen seizoen lastig omdat we veel voetbal tegenover ons hadden. Toch heeft Gillend naar huis het wel goed gedaan, een programma waar ook veel vrouwen naar kijken. Deze dag krijgt in zijn geheel een wat vrouwelijker profiel, met onderwerpen als lijf en gezondheid. Zo zal daar het nieuwe programma De naakte waarheid te zien zijn, internationaal bekend onder de naam How to look good naked.

Ook de donderdag krijgt een opknapbeurt. “John Williams gaat in Help mijn man heeft een hobby op zoek naar personen met bijzondere liefhebberijen. Zo zijn er mensen die tachtig of negentig fietsen in huis hebben of duizenden smurfen hebben gespaard. (..) Het zesde zintuig gaat komend seizoen focussen op plaatsen van delict, terwijl babyfluisteraar Derek Ogilvie een nieuw programma krijgt waarin hij op locatie readings gaat houden met bekende en onbekende Nederlanders.

RTL 4 maakt op zaterdag de amusementloze vrijdag goed. “Bijvoorbeeld met nieuwe series van Ik hou van Holland en Ik wed dat ik het kan! Wendy van Dijk gaat Million Dollar Wedding presenteren, daarin gaan we samen met het publiek op zoek naar hét bruidspaar van Nederland. Robert ten Brink komt ook met de nieuwe show Het moment van de waarheid.

Life & Cooking duurt op zondag voortaan van 17.30 tot 19.30 uur. “Ook op zondag: de vernieuwde Achmea Kennisquiz met Nicolette van Dam, de vierde serie van Gooische Vrouwen en het nieuwe programma van de Postcode Loterij, Wat schat je? geheten, met Martijn Krabbé.”

We werken ook nog aan een nieuwe dramaserie en comedy voor 2009 en tegen die tijd willen wij ook iets anders gaan doen rond de klok van 22.30 uur. En RTL Boulevard gaat volgend jaar de hele zomer gewoon door.
69 Reacties op “Erland Galjaard: ‘Concurrentie op vrijdag te sterk’”


 1. Patrick

  Hij heeft gelijk, ik denk dat films meer succes op vrijdag kunnen hebben dat nieuwe amusements programma’s. Trouwens leuk dat Postcode loterij met een nieuw programma komt, de Gemene Deler hangt dus aan een zijde draadje, of ze gaan daar 3 programma’s steeds wisselen, dat kan ook.

  Fijn dat ze iets aan 22:30 gaan doen en ook fijn dat eindelijk een nieuwe comedy komt. Uistel van Executie lijkt me trouwens een leuk programma.

 2. Marieke

  best een aantrekkelijke man, die Erland. Een soort filmster achtige uitstraling.

 3. Anoniem

  Ga je werk goed doen meneer Erland Galjaard,

 4. jeff0

  Ben beniewd!

 5. VOETBALVROUWEN STOPT

  voetbalvrouwen stoppen :'(
  ja het is echt waar
  http://reporter.nl.msn.com/index.aspx?fn=kick&hdl_id=74932&mode=detail
  je moet wel ingelogd zijn ofsoiets
  snap t niet egt

 6. Peter

  Reactie op Marieke:

  Mag ik een teiltje….Daar gaat het toch helemaal niet om…

 7. mart

  ‘Rtl4 maakt op zaterdag de amusementloze vrijdag goed’

  Nou lekker is dat alleen op zaterdag nog groot amusement. En waarom niet gewoon op de maandagavond met groot amusement komen?? Als er op vrijdag teveel concurrentie is komt er geen amusement. Lijkt wel of alleen vrijdag en zaterdag geschikt zijn voor amusement terwijl ze een tijd geleden zowel op maandag, donderdag, vrijdag en zaterdag met amusement konden komen

 8. Anoniem

  Eigenlijk vind ik het nog geeneens zo heel slecht dit. Ben benieuwd wat Wie Ben Ik en Popstars op SBS gaat scoren…

 9. Johan

  1 miljoen dollar huwelijk. een blokkie kaas en een glaasje water kan je daar tegenwoordig van krijgen

 10. Bernie

  Mooie programmering voor het najaar. Goed van ze om de vrijdag avond met rust te laten. De films scoorden altijd harstikke goed (800.000-1,2 milj) Ik hoop trouwens ook (ja, nu al) dat Wie is de Chef? een vervolg krijgt. Is er ook al iets bekend over een vervangend programma van Aperitivo?

  Trouwens, het valt me wel op dat Erland niks over X-Factor zegt? Ze hebben de programmering best wel vol op de zaterdag avond nu. Of kwam dat pas in 2009? Daar staat me wel iets van bij.

  Help mijn Man heeft een Hobby klinkt eigenlijk best wel leuk. Ik denk dat het nog best wel een succes kan worden. Help mijn man kan niet Dansen was gewoon een slecht programma. Het hing gewoon niet samen. De Hobby versie heeft een totaal andere opzet, dus kan nog wel is wat gaan worden :)

 11. Mart

  De hobby versie gaat juist helemaal geen succes worden want slaat gewoon nergens op. Mag een man ook al geen hobby meer hebben? verder kan de man niet dansen en is niet goed in bed wat er ook nog aan schijnt te komen. Wat kunnen ze eigenlijk wel en wat doen ze nou eigenlijk wel goed. wat krijgen we hierna: help mijn man zit in de midlife!

 12. Anoniem

  Slim dat rtl4 csi NY en Bones naar de maandag zetten. volgens mij is het ook slim voor de beide CSI’s als deze series elkaar afwisselen.

 13. Anoniem

  Reactie op Johan:
  Je dacht: “Het is zondag dus mijn hersens hoeven vandaag niet te werken.” ;-)

 14. Anoniem

  Reactie op Mart:
  Voel je je aansproken of zo? Het is maar televisie hoor.

 15. ©hiel

  “Erland Galjaard presenteert vandaag het nieuwe programmaschema van RTL 4 in De Telegraaf” ?!?! Kun je dat niet beter doen vóórdat het bekend is :lol:

  Verder zit het schema inderdaad wel slim in elkaar, al denk ik niet dat die woensdag echt gaat scoren. Geen herhalingen meer – al moeten ze dat wel HEEEEL veel promoten want iedereen verwacht herhalingen – en goede films op vrijdag.

  Maar NOG STEEDS (2004 Schiet mij maar lek was de laatste) comedy bij RTL!!! En om 22.30 niks vasts… hoe dom!

 16. Craig

  Als ze alleen maar topfilms op vrijdag uitzenden is het goed. Die werden ook goed bekeken afgelopen seizoen. Ze geven wel steeds commentaar op Erland maar hiij is wel bezig om die puinhoop op te ruimen van z’n voorganger.

 17. !#Michael#!

  Moet zeggen dat Galjaard in ieder geval gaat werken met thema avonden. Dat er enige order en rust heerst op RTL4, eindelijk weer! Na een voorjaar van chaos en mismanagement lijkt dit eindelijk een goede kant uit gaan :D

 18. Elm

  Wow ze krijgen The Da Vinci Code :D

 19. David (2)

  Over de vrijdag heeft hij absoluut gelijk. Op zich vreemd om dat uit de mond van de commercieel marktleider te horen, maar het werkt nou eenmaal zo. De films scoren prima en zorgen ervoor dat RTL4 een behoorlijk marktaandeel heeft op die vrijdag. En als grote commerciele zender mag je best 1 dag een film uitzenden, doet RTL Duitsland ook.

  Jammer inderdaad dat er nog steeds geen comedy is en nog geen vast programma om 22.30… dat gaat het probleem weer worden bij RTL4 dit najaar. De vooravond staat natuulijk altijd weer als een huis, zodra ze om 22.30 ook voor elkaar krijgen dat ze een publiekstrekker programmeren, loopt het vanzelf tussen 20.30 en 22.30 ook weer beter.

 20. rem

  rtl boelevard volgend jaar de hele zomer gewoon door.. ik ben benieuwd hoe dat scoort dan? en dan de herhaling van rtl boulevard tegelijk met shownieuws starten..
  en dan s’avond het crimi en lifestyle nieuws wegahalen, alleen een overzichtje van het showbizz nieuws..

 21. elg

  vind de schema´s idd nog niet zo slecht als je het zo bekijkt. Las net het stuk in de Telegraaf. Nog wel een paar dingen: Blijft alleen CSI op 4, of komen daar ook de andere spin offs (NY en MAIMI) of gaan die weer naar RTL 5.

  maandag staat dan wel als een huis.. als ze alleen nieuwe CSI´s en Bones afleveringen uitzenden… flink promoten dat het nieuwe zijn!!! Dinsdag komt ook wel goed! woensdag kan gillend naar huis om 20.30 nog wel scoren… afgelopen seizoen met CS NY was geen goede combi. denk dat de programma´s Sterke Moeders en Bestemming bereikt daar ook komen ?!

  donderdag met de Derk Ogilvie-char combi is goed.. man en hobby programma twijfel ik …

  goed om vrijdag blockbuster te maken! en zaterdag ziet er ook goed uit!! ben benieuwd hoe ze dat gaan volproppen. sept en okt de wedding show van wendy, nov en dec Ik hou van holland jan en febr ik wed dat ik het kan maart, april en mei X Factor?

  ben benieuwd naar de zondag… had mij sterk geleken om achmea kennis quiz in de (zaterdag) voor avond te doen en om 20.00 te beginnen met (bv) de andre van duin show (best of uitzendingen of iets dergelijks, nieuwe shows, theater shows) dan gooische vrouwen-voetbalvrouwen en nieuw drama.. en dan NPL of BGL shows… benieuwd hoe ze dat na mei 2009 gaan doen als 1 tegen 100 naar de NCRV gaat.

 22. PO-er

  Pfff, concurrentie te sterk… wat een bange poepers daar bij RTL

 23. hans

  elg de zaterdag van rtl4…
  sep/okt 20:00 wedding show wendy 21:30 het moment van de waarheid
  nov/dec 20:00 ik hou van holland
  jan: 20:00 x factor.

  bij de laatste uitzending van ik wed dat ik het kan werd gezegt dat het programma in het najaar al weer trug keert……..,dus misschien om 21:30. in okt/nov?

 24. Anoniem

  zo goed deden de vrijdagavondfilms het anders niet op RTL, menig film scoorde amper hoger dan Gordon’s Singin Bee… zeggen dat de concurrentie sterk is op de vrijdag is hetzelfde als opgeven en de strijd niet aan durven gaan…. concurrentie op zaterdag is ook te sterk voor RTL zo blijkt al een paar jaar… eigenlijk is het enige programma dat steevast wist te scoren op vrijdag Baantjer geweest…. en dan wordt eerst een opvolger ‘Stille Getuigen’ aangekondigd die even later wordt afgeblazen terwijl dat misschien een beetje de score van Baantjer had kunnen evenaren…..

  Alles bij elkaar opgeteld komt het erop neer dat RTL een groot deel van het voetbal kwijt is, het grote amusement aan SBS overlaat die uiteraard ook niet gek zijn en hun vrijdagavondamusement een vervolg op de zaterdag gaan geven om RTL te dwarsbomen en zal het zaterdagavondamusement van RTL wéér bestaan uit de zoveelste talentenjacht terwijl Idols al ruim onder de verwachting scoorde en bovendien Paul de Leeuw eenzelfde bedreiging vormt als SBS op vrijdag, wellicht zelfs groter…. kortom RTL gaat komende winter verder bergafwaarts en het is ze gegund… als je al openlijk gaat zeggen dat op bepaalde avonden de concurrentie gewoon te sterk is zeg je eigenlijk dat je niet de kwaliteiten in huis hebt om dit te evenaren… beetje zielig…

 25. elg

  lijkt me toch sterk dat ze dan 2 grote shows van 1,5 uur achter elkaar zetten…? en moment van de waarheid word dus geen wekelijkse spelshow a la Weekend Miljonairs…

  en tijdslot van 22.30 opzaterdag… film van 1 uur zoals in de schema´s staat lijkt me sterk.. (ken jij ze ;) ) mooi tijdstip geweest voor Jack S.

  feestdagen met all you need is love en kerst sterren circus is ok… sound of music zal ook heus wel weer voorbij komen. laatste uren van het jaar zullen wel gevuld worden met Marco´s Wit Licht concert. Gok zelf dat in die weken ook de laatste theater show van Van Duin word uitgezonden (stopt half december) ideetje voor oudjaars avond nu ze de staatsloterij zijn kwijt geraakt.

 26. Mart

  wel vreemd dat erland dit verhaal nu aan de telegraaf vertelt. Is het niet gewoon handig om die najaarspresentatie gewoon deze week te geven ipv half augustus??????????????

 27. Mart

  Waarom komen ze trouwens eerst met help mijn man heeft een hobby????dacht dat liny en marja eerst zouden komen met De schoonmaakdiva van nederland.

 28. Timo

  Reactie op Anoniem: Volgens mij bedoeld hij niet dat CSI: en CSI: NY een tijdslot op maandag gaan delen of CSI: NY en Bones. Maar meer dat er het najaar alleen maar nieuwe eps van alledrie de shows worden uigezonden. Ik denk dat CSI: NY gewoon weer in de plek van Gillend Naar Huis komt als die reeks voorbij is in November(???).

 29. Kevin

  Hmm.. Ik dacht dat ik De schoonmaakdiva van nederland een aantal weken geleden al eens voorbij zag komen, op maandagavond 22.30 uur?

 30. elg

  Nederland 1 gaat er in het nieuwe seizoen bijna het zelfde uitzien…

  Mooi weer de leeuw begint pas op 13 september.
  die word dan:
  20.30 mooi weer de leeuw
  21.30 koefnoen
  22.15 rayman is laat
  23.00 ER

  waar gaan ze het eredivisie voetbal plaatsen dan?

  en spoorloos verdwenen komt op de donderdag 21.30

 31. Mart

  Eredivisievoetbal van zaterdag en de wedstrijd op de vrijdagavond komen op nederland3 alleen op zondag is het op nederland1

 32. Mart

  Reactie op Kevin: is inderdaad 1 x al uitgezonden om 22.30 op de donderdagavond als voorproefje voor het programma.

 33. elg

  op de ster site staat voor de zondag op nederland 1:
  Op zoek naar Joseph, reunie en ook de reissoap van jan smit…

 34. Mart

  Reactie op elg: Heb je zeker bij de programmaveschrijvingen gelezen want de dagschema’s staan er nog steeds niet op.

 35. elg

  2 mart: dat klopt… maar lijkt me sterk dat Jan smit´s reissoap op ned 1 komt… en qua tijde klopt niet… er staat bij: Jan Smit zomer voorbij vanaf 21.45 uur… (maar op ned. 1 zou dan 20.20 Joseph 21.15 de reunie en 21.45 jan smit zijn…. reunie van uur naar een half uur) en op ned. 3 zou het dan zijn; 21.45 Jan Smit 22.00 Schnitzelparadijs 22.30 try before you die 23.15 spuiten en slikken… (jan smit dan een kwartier)

  we zullen zien… denk eerder jan smit op ned. 3

 36. Petertje

  Opvallend: geen woord over GTST?!

 37. Gor

  Ik vond het eerst tegenvallen wat er allemaal op rtl4 zou komen, maar inderdaad het schema is best wel oké.

  Jammer dat er geen amusement op vrijdag is. En RTL moet echt investeren in series en dan te beginnen met een nieuwe comedy. Of gooi om te beginnen ´´Samen´´ in de herhaling ofzo op vrijdag na de film.
  Het weekend is in ieder geval top!

  En wat betreft Voetbalvrouwen: Gewoon een nieuwe seizoen maken. Dat doet RTL alleen maar ten goede!

 38. Anoniem

  Dit verhaal heeft de telegraaf gewoon uit de gegevens gehaald die nu online zijn.
  Woensdag de 20e komt rtl met een avond vullende programma ala start talpa,
  Om zo het nieuwe winter programma bekend te maken.
  Er zal nog veel aan gepast worden zo ook half 11.
  Ze doen het zo laat dit jaar om de kijkers beter te informeren.
  Ook is er dan bekend of de leeuw nu eindelijk over stapt.
  Hij heeft tot op heden nog nergens getekend.
  Zijn contract was afgelopen bij de vara.
  Ook zijn salaris kan hij niet meer krijgen bij de vara.
  Dus nog even geduld aub…

 39. Erwin

  Reactie op Anoniem:
  Paul de Leeuw blijft nog gewoon Mooi Weer de Leeuw maken bij de Vara hoor, dus ik weet niet waar je het vandaan haalt dat hij naar RTL gaat want dat klopt niet…

 40. Anoniem

  Erwin,

  Paul heeft nog steeds geen contract en zit nu in de media te roepen dat hij de nieuwe balkenende norm niks vindt, dus dat hij bezig is met onderhandelen is wel duidelijk.
  SBS heeft hij ooit van gezegt niet naar toe te willen dus hou je RTL over.
  Zou een goede zijn voor de zondag en ook zijn wens iets met linda zou uitkomen.

  Zolang de vara geen pers bericht plaats Paul voor x jaar bij de vara bijgetekend zit hij zonder werk he.
  Zal dus een deze dagen wel naar buiten komen

 41. Stille

  Zou Erland het dan toch een beetje doorkrijgen, top idee voor die films! Nu nog 1 ding; zorg dat je gezichten divers zijn en niet allen blond en aanbiddelijk. Maak een goede mix met een aantal opvallende/ niet standaard gezichten die autoriteit uitstralen. Bij Humberto Tan b.v. niet slim om hem naar amusement te schuiven, dat maakt hem minder ‘waard’. Er moeten bij RTL een aantal presentatoren slimmer zijn dan de kijker.

 42. Anoniem

  Reactie op Stille:
  “Er moeten bij RTL een aantal presentatoren slimmer zijn dan de kijker.”

  Waarom vind je dat dat moet?

 43. mick

  weer zon interview wat ie elk half jaar geeft… vernieuwing staat synoniem voor mislukte programmas.

 44. Mart

  Reactie op Anoniem: Kom op zeg paul de leeuw staat al vast dat hij vanaf 13 september weer terug komt met mooi weer de leeuw, dus hoe je nou bij die verhalen komt. Als 20 augustus de najaarspresentatie is zoals talpa dat deed zou helemaal top zijn, al betwijfel ik of je verhaal klopt na wat je zegt over paul. We zullen het wel zien.

 45. Flippo

  http://www.ad.nl/utrecht/2478216/Audities_voor_Million_Dollar_Wedding.html

  Dit kan best eens leuk worden!

 46. Brian

  Snap niet goed wat t thema van de donderdag is, help mijn man… en 6e zintuig sluiten eigenlijk helemaal niet op elkaar aan

 47. Stille

  @anoniem; wierd, ik had gereageerd op je vraag, maar die komt niet door de moderator…? Stonden geen gekke dingen in. Hoe zit dat dan, heb ik een block? Vraag me af of dit bericht er wel doorkomt dan.

 48. Anoniem

  Reactie op Stille:
  Die filtering werkt voor geen meter en reageert soms op de meeste onverwachte en onschuldige woorden.

 49. television boy

  Ik vind het idee om Linda de Mol te koppellen aan de zender toch een veel beter idee
  Elke werkdag De Slimste om 22.30 uur (goede tegenhanger van bijv. Pauw&Witteman en Nova)
  en verder op vrijdag Linda’s filmkeuze (film geselecteerd door Linda)
  Zaterdag haar shows zoals
  Ik hou van Holland, en Just the two of Us
  en zondag
  Miljoenenjacht of Gooische Vrouwen

  RTL Linda
  voor vrouwen 25-50 jaar
  prima doelgroep lijkt mij

 50. television boy

  verder een talkshow a la Lief en Leed

  een programma zoals The View in america (als Thuis geflopt op talpa maar met nieuwe opzet moet het lukken met bijv. Catherine Keyl)

  Dagelijks herhalingen van Lotte en wekelijks herhalingen van Typisch van Duin

 51. Anoniem

  Reactie op television boy: Mis ik nog een wanking programma, met beelden van Linda, speciaal voor de alleenstaande man.

 52. Ronald

  Is het artikel ook nog ergens online te lezen? Bij de Telegraaf.nl kan ik het niet terugvinden (ook niet met de zoekfunctie).

 53. Stille

  @ anoniem; naja, nog maar een keertje dan een toelichting proberen. Ik kan het niet wetenschappelijk onderbouwen hoor, het is meer een gevoel. Maar wat ik bedoel is dat RTL altijd een fijn midden was tussen de publieken en SBS. Ik mis gewoon nu mensen/programma’s die ergens over gaan. Alles is maar gewoon ‘gezellig’. Ik mis b.v. een kennisquiz met vragen waarop je het antwoord af en toe niet weet, een consumentenprogramma oid en het is makkelijk om over Barend en van Dorp te beginnen weer, maar nu heeft de hele RTL stal een leco look en dan voel ik me niet meer thuis. Dat bedoel ik met slimmere presentatoren/ programma’s zo ongeveer.

 54. Anoniem

  Life and Cooking word dus 40 minuten korter waarvan 30 minuten weer goed gemaakt word in 18.55-19.25. Laat ze dan wel gewoon om 17.30 met die Gadgets beginnen zoals gewoonlijk wacht met de reklame tot 17.55 zoals altijd al zo was.

 55. mark

  The Davinci Code 1.190.000 kijkers
  Miami Vice 545.0000 (hoort op RTL 5 thuis)

  Zeker op herhaling:

  Love Actually (eerder 1.6 miljoen, nu 975.000)
  The Day After Tomorrow (eerder 1,4 miljoen, nu 745.0000)
  Sahara (eerder 1,2 miljoen, nu 685.000)

 56. Anoniem

  Gelijk hebben ze om op vrijdagen films te programmeren. Ze hebben het een paar keer geprobeerd om van de vrijdagavond een grote show neer te zetten (Heel Holland Helpt, Dancing on Ice, Voor de Rest van je Leven, Singing Bee, In duet met André), maar al die programma’s zijn helaas geflopt. En de films scoorden ontzettend goed!

 57. Ronald

  En die films zijn veel goedkoper!

 58. E-Online

  Erland Galjaard heeft te veel mooie praatjes en te weinig tv-gevoel. Bovendien vind ik het wel erg typisch dat onder zijn leiding Wendy van Dijk, Renate Verbaan, Nikki Plessen, El!ze en Nicolette van Dam promoveren.

  Ik mis het RTL4 gevoel, een duidelijk karakter van de zender. Elke avond heeft nu een verschillend karakter maar de zender (als geheel) mist karakter.

  SBS is herkenbaar, Ned3 ook. Ned1 heeft ook niet een bepaald gevoel maar is toch een succes omdat daar alle goed bekeken publieke omroepprogramma’s naartoe zijn verhuisd.

  Ik kijk wel uit naar een nieuwe serie Gooische Vrouwen, Ik hou van Holland, Het Moment van de Waarheid en Het Zesde Zintuig.
  De zoveelste variant op “Help mijn man..” zit ik echt niet op te wachten.

 59. Anoniem

  Reactie op E-Online:
  “Bovendien vind ik het wel erg typisch dat onder zijn leiding Wendy van Dijk, Renate Verbaan, Nikki Plessen, El!ze en Nicolette van Dam promoveren.”

  Wat een onzin. Wendy van Dijk is helemaal niet gepromoveerd. En met Verbaan, Plessen en Elize heeft hij niks te maken wany dat is RTL4. Je bent ook erg selectief want waarom noem je Umberto en Winston niet? Of past het beter in je suggestieve verhaal om vrouwen te noemen?

 60. Anoniem

  Reactie op Anoniem: inderdaad die shows op de vrijdag zijn geflopt, maar waarom komen die shows dan niet op de maandag???????? maken ze van vrijdag lekker een filmavond en kunnen csi en bones weer terug naar rtl5. Ze hebben alles op die vrijdag geprobeert maar zowel ned1 ned3 en sbs6 komen dan met amusement, vind je het gek dat er dan minstens 1 de klos is, maar die shows kunnen wel op de maandag hoor. Zelfs singing bee op zaterdag 22.30 ipv dat ze daar een film neerzetten kan wat mij betreft terugkomen. Dan wel met 2 aanpassingen geen Gordon en zoals gezegd op de juiste plaats

 61. Mart

  bericht 20.23 is van mij naam is op een vreemde manier niet weergegeven, krijg ook steeds vaker een error op deze site

 62. Nounou

  Klinkt niet verkeerd! Leuke filmavond ook de vrijdag! lekker relaxed je weekend beginnen, zaterdag lachen en zondag weer relaxed GV enzo leuk!!! Leuke films ook! Komt Wendy nog terug met Heel Holland Helpt? haalde gemiddeld 700.000 kijkers en was stijgende… vond dat zo’n leuk programma!!!

 63. Nounou

  kunnen ze de Hollandse avond doen!!! met IHVH en HHH!!!!

 64. Michiel

  Geen amusement op vrijdag vind ik een gemiste kans. Destijds scoorde Baanter en de Zwakste Schakel erg goed op de vrijdagavond. Waarom hebben ze Van Speijk niet op de vrijdagavond gezet? Ik kijk tegenwoordig vrij weinig naar de commerciele omroep maar die serie kon mij ontzettend boeien. Ik denk dat je met deze serie op de vrijdagavond een zeer interessante doelgroep kan bereiken die minder snel zal afstemmen op de volkse programma’s van Nederland 1 en SBS6 op dat moment. Bovendien zou het een goede lead-in zijn voor een programma als De Gemene Deler.

 65. VR

  Ja ik vind de concurrentie niet zo super groot ho rop vrijdag
  NL 1 is dan erg volks met reallife soaps van de volkszanegrs en muziekprogramma’s
  Op NL 3 jongerenshows als Ranking the Stars
  en op SBS 6 de grote amusementshows (das wel concurrentie)

  Maar zet er dan een nieuwe Baantjer serie tegenover met desnoods daarna een herhaling van Baantjer

  20.30 een nederlandse Miss Marple bijvoorbeeld
  21.30 Baantjer (H)

 66. Anoniem

  Reactie op Anoniem:

  Zo goed deden de films het niet op de vrijdagavond?

  28-03: Hitch 716.000 kijkers
  21-03: Titanic 859.000 kijkers
  14-03: Patriot 711.000 kijkers
  07-03: King Kong 944.000 kijkers
  29-02: Around the world in 80 days 718.000 kijkers
  22-02: The Legend of Zorro 854.000 kijkers
  15-02: Two Brothers 829.000 kijkers
  08-02: Sahara 1.188.000 kijkers
  01-02: Erin Brockovich 788.000 kijkers
  25-01: Son of the Mask 589.000 kijkers
  18-01: Peter Pan 678.000 kijkers
  11-01: Family Man 1.120.000 kijkers
  04-01: The Day After Tomorrow 1.294.000 kijkers
  28-12: Love Actually 1.416.000 kijkers
  21-12: Shrek 1.116.000 kijkers
  14-12: Rat Race 773.000 kijkers

  Gemiddeld: 912.000 kijkers
  Meeste kijkers: Love Actually (28-12) 1.416.000 kijkers.
  Minste kijkers: Son of the Mask (25-01) 589.000 kijkers.

  En de films scoorden amper hoger dan Singing Bee? Laat me niet lachen zeg! Bekijk eerst de cijfers, voordat je met die reacties vol onwaarheden komt!

 67. Anoniem

  Reactie op Patrick: onzin. Gemene deler is bankgiro loterij, geen postcode loterij. Overigens vind ik gemene deler een flutshow. Weer zo’n sfeerloze john de mol quiz waarbij de kandidaten op een heel onnatuurlijke manier interessant lopen te doen.

 68. Anoniem

  Derderangsprogrammering

 69. don

  topprogrammering. veel nieuw, veel vertrouwd, goed verhaal, goede zender

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.