773.000 kijkers voor Praatjesmakers


De kijkcijfers van woensdag 30 juli 2008 (SKO)

Foto: NCRV/KippaPraatjesmakers (NCRV, Ned1, 20:33) – Columnist Rob Wijnberg van het NRC Handelsblad schreef vorige week dat de presentator van ‘Praatjesmakers’ Jochem van Gelder juist wat minder een kindervriend zou moeten zijn. “Het liefst een beetje afstandelijk zelfs. Want dat zou ruimte scheppen voor twee scena- rio’s: óf de kinderen gaan hun ijzeren kinderlogica loslaten op zijn volwassen vragen, dat is heel grappig. Óf ze gaan net zo ‘volwassen’ terugpraten – en dat is vaak nog komischer.

Rob Wijnberg haalt een leuk voorbeeld aan in het Amerikaanse programma van Bill Cosby. “William bijvoorbeeld, die – zo zei hij – later als hij groot was graag ‘een adviescolumn in de krant’ wilde schrijven. Cosby besluit hem onmiddellijk voor de leeuwen te gooien: of iemand uit het publiek misschien een probleem heeft dat hij aan William wil voorleggen? Een moeder staat op en vertelt William dat haar dochter nog steeds alleen maar in het ouderlijke bed wil slapen. ‘Heb je een tip hoe we haar zo ver kunnen krijgen dat ze in haar eigen bed onder de wol kruipt?’ vraagt ze. Waarop de kleine William zegt: ‘Door in haar bed te gaan liggen’.” Praatjesmakers trok woensdag 773.000 kijkers (madl: 23.4%).

Eten & Daten (RTL4, 22:22) – Topkok Mathijs Vrieze presenteert nu al een aantal weken het programma Eten & Daten op RTL 4. De uitzending van woensdag werd door 284.000 kijkers (madl: 7.1%) bekeken. De 28-jarige Bredenaar Leon van der Pluijm is één van de kandidaten. “Twee van die dames kwamen echt totaal niet in de buurt van mijn beeld van de ideale vrouw, dus die vielen sowieso af. Na het welkomstdrankje moest ik al iemand wegsturen, dat vond ik niet zo lastig, want ik kende de vrouwen nog helemaal niet. Naarmate de avond vorderde, werd het steeds moeilijker.” Van der Pluijm heeft genoten van de opnames. “Ik wist niet wat me te wachten stond. Maar dat het zó groot zou worden, daar had ik niet bij stilgestaan. Er liepen wel zes cameraploegen rond in mijn huis.” Leon ziet een carrière in de televisiewereld wel zitten: “Ik heb ze gezegd dat ze me altijd mogen bellen als ze iemand nodig hebben voor een programma.

Wat Keek Jeroen van Koningsbrugge (KRO, Ned3, 20:25) – Het nieuwe programma Wat Keek blijft marginale kijkcijfers halen. Ook de uitzending met Jeroen van Koningsbrugge werd woensdag met 154.000 kijkers (madl: 4.8%) matig bekeken. Waarom ging Jeroen van Koningsbrugge acteren? Een bewuste weloverwogen keuze of toch een gevalletje stom toeval? Waarmee dreef Jeroen zijn vader tot wanhoop? Wat heeft Van Koningsbrugge toch met De Hulk? En hoe bezorgde Edwin Rutten in zijn rol van Ome Willem Jeroen de schrik van z’n leven? In welk tv-programma maakte Jeroen zijn debuut als kruikdrager? Wat moet je echt nóóit doen als tv-maker, ook niet in Try Before You Die? Wat is de beste scene ooit van Van Kooten en De Bie? Antwoorden op al deze vragen werden gegeven in een volgens de KRO ‘verrassende’ aflevering van Wat keek. De uitzending is online terug te zien.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen