773.000 kijkers voor Praatjesmakers

Geplaatst op do 31 jul 2008 om 11:10


De kijkcijfers van woensdag 30 juli 2008 (SKO)

Foto: NCRV/KippaPraatjesmakers (NCRV, Ned1, 20:33) – Columnist Rob Wijnberg van het NRC Handelsblad schreef vorige week dat de presentator van ‘Praatjesmakers’ Jochem van Gelder juist wat minder een kindervriend zou moeten zijn. “Het liefst een beetje afstandelijk zelfs. Want dat zou ruimte scheppen voor twee scena- rio’s: óf de kinderen gaan hun ijzeren kinderlogica loslaten op zijn volwassen vragen, dat is heel grappig. Óf ze gaan net zo ‘volwassen’ terugpraten – en dat is vaak nog komischer.

Rob Wijnberg haalt een leuk voorbeeld aan in het Amerikaanse programma van Bill Cosby. “William bijvoorbeeld, die – zo zei hij – later als hij groot was graag ‘een adviescolumn in de krant’ wilde schrijven. Cosby besluit hem onmiddellijk voor de leeuwen te gooien: of iemand uit het publiek misschien een probleem heeft dat hij aan William wil voorleggen? Een moeder staat op en vertelt William dat haar dochter nog steeds alleen maar in het ouderlijke bed wil slapen. ‘Heb je een tip hoe we haar zo ver kunnen krijgen dat ze in haar eigen bed onder de wol kruipt?’ vraagt ze. Waarop de kleine William zegt: ‘Door in haar bed te gaan liggen’.” Praatjesmakers trok woensdag 773.000 kijkers (madl: 23.4%).

Eten & Daten (RTL4, 22:22) – Topkok Mathijs Vrieze presenteert nu al een aantal weken het programma Eten & Daten op RTL 4. De uitzending van woensdag werd door 284.000 kijkers (madl: 7.1%) bekeken. De 28-jarige Bredenaar Leon van der Pluijm is één van de kandidaten. “Twee van die dames kwamen echt totaal niet in de buurt van mijn beeld van de ideale vrouw, dus die vielen sowieso af. Na het welkomstdrankje moest ik al iemand wegsturen, dat vond ik niet zo lastig, want ik kende de vrouwen nog helemaal niet. Naarmate de avond vorderde, werd het steeds moeilijker.” Van der Pluijm heeft genoten van de opnames. “Ik wist niet wat me te wachten stond. Maar dat het zó groot zou worden, daar had ik niet bij stilgestaan. Er liepen wel zes cameraploegen rond in mijn huis.” Leon ziet een carrière in de televisiewereld wel zitten: “Ik heb ze gezegd dat ze me altijd mogen bellen als ze iemand nodig hebben voor een programma.

Wat Keek Jeroen van Koningsbrugge (KRO, Ned3, 20:25) – Het nieuwe programma Wat Keek blijft marginale kijkcijfers halen. Ook de uitzending met Jeroen van Koningsbrugge werd woensdag met 154.000 kijkers (madl: 4.8%) matig bekeken. Waarom ging Jeroen van Koningsbrugge acteren? Een bewuste weloverwogen keuze of toch een gevalletje stom toeval? Waarmee dreef Jeroen zijn vader tot wanhoop? Wat heeft Van Koningsbrugge toch met De Hulk? En hoe bezorgde Edwin Rutten in zijn rol van Ome Willem Jeroen de schrik van z’n leven? In welk tv-programma maakte Jeroen zijn debuut als kruikdrager? Wat moet je echt nóóit doen als tv-maker, ook niet in Try Before You Die? Wat is de beste scene ooit van Van Kooten en De Bie? Antwoorden op al deze vragen werden gegeven in een volgens de KRO ‘verrassende’ aflevering van Wat keek. De uitzending is online terug te zien.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)
38 Reacties op “773.000 kijkers voor Praatjesmakers”


 1. frank

  RTL 4 is blij als

  GTST op Maandag 18 Augustus begint met 1 week HH & Nieuwe afleveringen van Seizoen 19 vanaf Maandag 25 Augustus is GTST er weer om 20:00 uur op RTL 4.

  En Natuurlijk is RTL 4 ook blij als RTL Boulevard weer begint op Maandag 25 Augustus om 18:30 uur op RTL 4.

  als deze 2 programma’s weer terug zijn gaat het marktaandeel weer stijgen van RTL 4.
  natuurlijk in plaats van 500,000 / 600,000 kijkers.
  is het met RTL boulevard 900,000 1,000,000 en GTST 1,200,000 / 1,300,000 kijkers.
  laten we hopen dat RTL Boulevard en GTST nog meer kijkers krijgen dan dit.
  want allebei de programma’s verdienen het.
  zeker GTST wat dat die is weer goed vooruit gegaan.

  Groetjes Frank

 2. Anonymous

  Inmiddels zijn we de 1.000 mensen voorbij gegaan die hiernaast op de Poll hebben gestemd (Jensen). Is het nu niet eens tijd voor een andere Poll?

 3. jeff0

  Reactie op frank:
  GTST 1,200,000 / 1,300,000 kijkers.
  De laatste tijd zat het meer tussen de 800.000 / 1.000.000 ;)

 4. Anoniem

  Zo Veronica komt iedere werkdag met de nieuwe comedy Everybody hates chris! Bron: http://sbsfansite.nl/web/show/everybody-hates-chris-elke-werkdag-op-veronica.html

  Valt me op dat de vooravond van Veronica ook steeds beter wordt bekeken, vraag me alleen af waarom het om 18:00 uur staat…

 5. Anoniem

  Zo Veronica komt iedere werkdag met de nieuwe comedy Everybody hates chris! Bron: http://sbsfansite.nl/web/show/everybody-hates-chris-elke-werkdag-op-veronica.html

  Valt me op dat de vooravond van Veronica ook steeds beter wordt bekeken, vraag me alleen af waarom het om 18:00 uur staat…

 6. !#Michael#!

  Reactie op jeff0:

  Eerder 900/1.1mln … en dat in mooi weer en t EK …

 7. Anoniem

  Reactie op !#Michael#!:
  Op dat tijdstip werd er geen wedstrijd gespeeld en de voorbeschouwing scoorde niet zo goed.

 8. Anoniem

  Reactie op Anoniem:

  Voorbeschouwing scoorde niet goed? Nou elke dag minstens 1 miljoen kijkers, dus tijdens het EK was de concurrentie nog sterker om 8 uur.

 9. Anoniem

  Reactie op Anoniem:
  Precies, 1 miljoen, dat is nou niet bepaald concurrentie die geweldig scoort en wat je als ‘excuus’ voor de kijkcijfers van GTST kunt gebruiken. Het is gewoon een normale score. Er wordt net gedaan alsof er op dat tijdstip meer concurrentie was voor GTST.

 10. !#Michael#!

  Reactie op Anoniem:

  Pardon? NOS Journaal 1.3mln, NOS EK Journaal 1.2mln, GTST 1mln op het zelfde tijdslot. En GTST scoorde ook nog een krapepe 1mln kijkers tov de voor beschouwing van de Oranje, wat 2mln kijkers trok …

  GTST heeft zich fier staand gehouden en hebben vrijwel geen marktaandeel ingeleverd tov t EK wat ook op het slot van 20.00u voor zware concurentie zorgde …

 11. frank

  GTST Heeft normaal 1,200,000 / 1,300,000 kijkers

  Maar sinds april mei is dat naar 1,000,000 kijkers gegaan.
  omdat het Heel mooi weer was & ook last had van het ek.
  want het journaal en dan ook nog het EK Journaal op het zelfde tijdstip als GTST.
  maar de laatste week van seizoen 18 van GTST was toch goed afgelopen met maar liefst 1x 1,000,000 3x 1,100,000 & zelf 1x bijna 1,300,000 kijkers dus een mooi score voor GTST.

  maar wat jeffo zegt klopt dus niet.

  Groetjes Frank

 12. Anoniem

  Reactie op frank:
  Precies. En in april en mei was er geen EK dus dat hele EK doet er niet toe.

 13. !#Michael#!

  Reactie op Anoniem:

  Toen hadden we bijster mooi weer, en t marktaandeel klom wel ligt … in april en mei :)

 14. Martini

  Mooie cijfers voor Klootwijk aan Zee: ook een mooi programma, zelfs aan de korte kant vind ik.

 15. Anoniem

  Ik wed dat ik het kan wordt komend seizoen uitgezonden op zondagen!

 16. Anoniem

  http://www.rtl.nl/service/seizoenspresentatie2008/home/

  Op bovenstaande site is een dia presentatie te vinden over het najaar van RTL, ook staan de presentatie video’s daarop.

 17. Mart

  is ik wed dat ik het kan al opgenomen dan??? dacht toch echt dat ik wed dat ik het kan vanuit studio 22 is, zelfde geldt voor de zaterdagavond programma’s als ik hou van holland en x factor. en dan heb je ook nog sbs met popstars, wordt dringen daar in Hilversum.

 18. Anoniem

  Reactie op Mart:

  Nee dat lijkt me niet dat het al opgenomen is, want Ik wed dat ik het kan komt pas rond oktober/november terugkomt. Volgensmij kwam IWDIHK wel uit de grootste studio van Nederland, welke dat is weet ik niet maar goed:p

 19. Mart

  Denk wel dat de gemene deler nu van de baan is bij rtl4, misschien gaat het dan toch naar rtl5. Zondag ziet er mooi uit met ik wed dat ik het kan, miljoenenjacht en de nieuwe spelshow wat schat je. zal allemaal wel om 21.30 komen maar wat komt er na gooische vrouwen (8 afleveringen ofzo) om 20.30 ??????????????

 20. Kevin

  @Mart: Vorig jaar gingen ze op het timeslot van Gooische Vrouwen door met Miljoenenjacht. Zag er zo uit ongeveer:

  20.30 Miljoenenjacht
  22.00 …

  Zal me niks verbazen als ze dat nu ook doen met IWDIHK en Miljoenenjacht zelf natuurlijk.

 21. !#Michael#!

  IWDIHK komt op de zondag avond … na GV … gewaagd… de zondag word een dure avond!!!

 22. Mart

  Goh, zo 1 dure avond mag het!

 23. Anoniem

  Reactie op Mart:

  De rest van de week heeft RTL4 geen dure avonden vind je? Wat dacht je van de dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag?

 24. Tienfan.nl=Medianieuws

  Heel slim van RTL om 2 avonden vol entertainmentshows te programmeren. De zaterdag en zondag zijn de familieavonden bij uitstek. SBS 6 heeft de vrijdagavond samen met Nederland 1 in handen op gebied van entertainment, maar de films van RTL zijn ook niet verkeert.

  Een mooi tv seizoen komt er aan!

 25. Anoniem

  Reactie op Anoniem:

  De goedkoopheid druipt van die programma’s af….

 26. Anoniem

  Wat zendt NED1 eigenlijk op zondagavond uit?
  SBS6 komt waarschijnlijk dan met Wegmisbruikers en dat nieuwe programma van Alberto Stegeman en Rob Geus. Twee programma’s die ook rond het miljoen gaan scoren.

 27. Anoniem

  Reactie op Anoniem: volgens mij gaat Nederland 1 op zoek naar Josef

 28. Anoniem

  Reactie op Anoniem: zal dan ook weer rond de 1.3 miljoen kijkers trekken. Denk dat er de grote zenders (NED1, SBS6 en RTL4) gelijk zullen scoren en zal iig geen grote uitschieten zijn, denk ik.

 29. Anoniem

  Nederland 1 gaat denk ik uitzenden: Op zoek naar Josef, Mooi weer the day after, de Reunie.

 30. Mark

  Ik werd erg blij van die presentaties na ze net gekeken te hebben. RTL lijkt eindelijk weer de goede weg gevonden te hebben met enkele topprogramma’s.

 31. Flip

  Reactie op Anoniem:
  Paul de Leeuw komt niet meer op de zondag maar schijnbaar op de vrijdag op drie met een preparty
  Paul de Leeuw zit ook in de jury van Op zoek naar Joseph en dat vinden ze dan teveel Paul op 1 avond.(wat het ook zal zijn!)

 32. Anoniem

  Twee dagen in de week vind ik al te veel Paul de Leeuw. Hij blijft voor mij samen met Gordon een van de walgelijkste presentatoren ooit.

 33. frank

  ik heb het ook gekeken en is echt een TOP Schema tot nu toe.

  maar ik wed dat ik het kan en ik hou van holland die 2 programma’s worden NIET live uitgezonden maar van te voren opgenomen omdat er toch geen mensen hoeven te stemmen ofzo.
  maar Ik wed dat ik het kan, ik hou van holland, x factor, a milion dollar wedding enzo worden allemaal uitgezonder in Studio 22 de Grootste Studio van Europa.

  RTL 4 Gaat score

  de vooravond met editie NL, RTL Boulevard, RTL Nieuws & weer,
  GoedeTijden SlechteTijden,

  maar ook Primetime met de

  maandag de enige serie avond met CSI, CSI NY, Bones, Baantjer

  Dinsdag Woonavond met uistel van exuctie, TV Makelaar, Bouwval gezocht, Herman den blijker met herrie in de ,keuken, hotel, horizon & mijn tent is top

  Woensdag Vrouwen avond met Gillend naar huis, de naakte waarheid, All you need is love KERST/VALENTIJN

  Donderdag de hulp avond met Help mijn man heeft een hobby, help mijn man is klusser, het 6de zintuig plaats delict, char, derek

  Vrijdag Filmavond, lord of the rings, shrek, ice ace, maimi vice, de davinci code enzo

  Zaterdag amusementavond met Eigenhuis en tuin, besteming nederland, camping live, a milion dollar wedding, ik hou van holland, Xfactor

  Zondag amusement / serie avond met Achmea kennis Quizz, Life & Cooking, Gooische Vrouwen, Voetbal Vrouwen?, Wat schat je, Miljoenen jacht, ik wed dat ik het kan,

  Dit en veel meer allemaal

  Natuurlijk bij RTL 4

  Groetjess Frank

 34. Flip

  Reactie op frank: Ben je soms lid van het RTLpromotieteam?

  Maar goed het ziet er inderdaad beduidend beter uit dan vorig jaar aan het begin van het seizoen, denk ook dat ze een goed schema hebben.

 35. David

  Gordon Ramsay: Oorlog in de Keuken blijft gelukkig ook bij RTL4! Maandag en woensdag vind ik de zwakste avonden van RTL4 omdat er geen programma is dat mijn interesseert. De filmavond boeit me ook niet. ZA en ZO zijn, op de Achmea Kennisquiz na, 2 topavonden met eindelijk groot amusement. RTL is goed bezig. Alleen nu nog Jensen! terugbrengen met vernieuwde talkshow op RTL5 en Gordon en Nicolette van Dam van de buis donderen :)

 36. Mart

  Reactie op Anoniem: De donderdag duur ok doe mij dan maar de kans van je leven ipv help mijn man heeft een hobby als er toch geen extra kosten gemaakt hoeven te worden. Doe ook maar de andre van duin show of de postcode loterij recordshow ipv van een film na 22.30 op de zaterdagavond

 37. ©hiel

  Hoezo was er gisteren ‘ineens’ onaangekondigd voetbal op RTL7? Dit is toch van tevoren bekend?

 38. Anoniem

  Reactie op ©hiel:
  Stond niet in de Veronica gids.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.