529.000 kijkers voor Zomergasten


De kijkcijfers van zondag 27 juli 2008 (SKO)

Zomergasten (VPRO, Ned2, 20:25) – De eerste Zomergasten zit erop. Het drie uur durende gesprek tussen Bas Heijne en minister Ronald Plasterk werd door 529.000 kijkers (madl: 13.9%) bekeken. Voor Bas Heijne was de uitzending van Zomergasten op zondag zijn presentatiedebuut. “Ik moest wel even over het aanbod nadenken – zoals u weet heeft in Nederland iedereen wel een mening over de presentator – maar uiteindelijk vond ik het belangrijker om te doen wat ik leuk vind.”

Bas Heijne heeft geen ervaring als presentator, vertelt hij op de website van Zomergasten. “Dat is ook de traditie bij ‘Zomergasten’, Adriaan van Dis en Hanneke Groenteman vormen de enige uitzonderingen. Dat is de charme van het programma, maar houdt uiteraard ook enig risico in. Je wordt in het diepe gegooid en moet maar zien dat je kunt zwemmen. Maar ach, het zal wel loslopen.

Midlife Crisis (RTL4, 20:33) – RTL 4 liet zich zondagavond door liefst drie tv-stations passeren. Niet alleen Nederland 1 (17,3 procent) en SBS 6 (17,0 procent) gingen de zender dit keer voor, ook Nederland 2 (11,6 procent) scoorde beter dan RTL 4, dat zelf een marktaandeel van 8,0 procent scoorde. Midlife Crisis, ofwel de serie Koppels van Talpa, bereikte zondagavond een dieptepunt met 140.000 kijkers (madl: 4.0%). Ook tijdens de eerste uitzending op Talpa werd Koppels slecht ontvangen. Op woensdag 4 januari 2006 was het voor het eerst te zien. Doordat de serie geen hoge kijkcijfers haalde, wisselde Talpa enkele keren met de uitzendtijd van Koppels om de serie uiteindelijk voortijdig van het scherm te halen. In het voorjaar van 2008 is de serie met succes uitgezonden in België op één. De serie is eveneens uitgezonden in Frankrijk en Rusland, alwaar de vrije en open omgang met homoseksualiteit als een typische Hollandse verworvenheid werd gezien.

Spuiten en Slikken Zomertour (BNN, Ned3, 22:44) – Nicolette Kluijver is één van de gezichten van BNN. Voor de jongerenomroep heeft de presentatrice al verschillende stunts uitgehaald. “Ik heb voor Try before you die drie dagen meegelopen met het corps mariniers. Dat leek op de redactie een heel goed idee, maar de praktijk pakte even anders uit. Ik moest drie dagen lang steil tegen een berg op lopen. Loodzwaar. Ik snap achteraf niet dat ik dat gehaald heb; ik moest op een gegeven moment overgeven van vermoeidheid. Het was de hel, maar ik ben wel heel trots dat het me gelukt is.” Ook in Crazy 88 was Nicolette te zien. “Voor Crazy 88 was de weddenschap dat ik met een zo oud mogelijk persoon zou tongzoenen. Als er iets te winnen valt, dan verlies ik al mijn gêne: ik had een 78-jarige man gevonden om mee te zoenen. Hij smaakte naar Kukident kunstgebittenkleefpasta, heel vies. Ik heb hem daarna nooit meer gesproken. Als ik het terugzie, moet ik daar heel hard om lachen.” Spuiten & Slikken trok zondag 338.000 kijkers (madl: 9.1%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen