227.000 kijkers voor Wat Keek


De kijkcijfers van maandag 28 juli 2008 (SKO)

Wat Keek (KRO, Ned3, 20:27) – Het nieuwe dagelijkse programma Wat Keek, dat ook wel omschreven is als Zomergasten zonder diepgang, ontving maandagavond in de eerste uitzending presentatrice Nicolette Kluijver. Voor het oog van 220.000 kijkers (madl: 5.9%) liet ze een aantal voor zichzelf belangrijke televisiefragmenten zien. “Of ik zelf ooit nog met een fragment terug te zien ben in een programma als Zomergasten of Wat keek..? Daar ben ik zelf helemaal niet mee bezig.

De meest controversiële televisie die Nicolette Kluijver heeft gemaakt is volgens haar niet het noodremincident. “Maar een item dat ik maakte over de première van de musical Hair. In het kader van de vrijheid-blijheidgedachte van deze jaren 60-musical ging ik op zoek naar de hippie in de aanwezige BN’ers. Ik vroeg ze of ze met me wilden zoenen. Daardoor heb ik gezoend met Ron Boszhard, Juliette van Ardenne van Nickelodeon (nu ONM) en Jorrit Ruys, die een hoofdrol in de musical speelde. Hij bleek de dag erna homo. Ik ben daar wel gedist door Jim Bakkum – was jammer.

Memories Tour d’Amour (KRO, Ned1, 20:33) –Deze zomer reist Anita Witzier weer rond met haar caravan op zoek naar mooie liefdesverhalen voor het programma Tour d’Amour. KRO-gezicht Anita kwam uit een zwaar gelovig nest. Het christelijke geloof is bij de presentatrice zelf afgezwakt. “Ik geloof niet meer in een hemel of hel. Al dat gedoe over straffen en lijden. Pure chantage! Verzinsels van mensen. Ik vind het een beetje simplistisch om de bijbel letterlijk te nemen. Het is een boek dat duizenden jaren geleden is geschreven en daarna regelmatig herschreven; door mensen. Zo’n boek moet je dus lezen met het nodige voorbehoud. En als je er dan in wilt geloven, hou het dan lekker bij jezelf. Val er geen anderen mee lastig.” Anita Witzier werd wel ijskoningin genoemd. “Ik kan kattig overkomen, maar het is meestal wel met een reden. Laatst nog. We hadden een lange draaidag. Er moest nog van alles en ik voelde een enorme migraine-aanval opkomen. Opschieten dus. Maar op de een of andere manier stagneerde dat. Daar word ik wel bitchy van: ‘Hallo, ik heb nog een uur voordat het licht uitgaat dus er moet nú worden gefilmd. Morgen zijn we thuis en dan is het te laat.” Memories trok maandag 857.000 kijkers (madl: 22.3%).

Dragons’ Den (KRO, Ned3, 21:03) – Willem Sijthoff, één van de juryleden in het programma Dragon’s Den, heeft zijn uitgeverij Politieke Pers verkocht aan Sdu Uitgevers. Sdu en Politieke Pers wilden niet zeggen hoeveel Sdu op tafel legt voor de uitgeverij. Willem Sijthoff, tevens commissaris van FD Mediagroep (mede-eigenaar van Z24.nl), richtte Politieke Pers op met als vlaggenschip het blad PM. Dit blad richt zich op de ambtelijke toplaag binnen de rijksoverheid en uitvoeringsorganisaties, en heeft een gemelde oplage van 11.000. Sijthoff kreeg landelijke bekendheid door zijn optreden in het progamma Dragon’s Den, een door de BBC bedacht concept dat in Nederland wordt uitgezonden door de KRO en gepresenteerd door Jort Kelder. Dragon’s Den scoorde maandag 327.000 kijkers (madl: 8.1%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen