Salaris Floortje Dessing onderwerp spoeddebat

Geplaatst op do 19 jun 2008 om 10:40Het debat in de Tweede Kamer over de hoge salariëring en afvloeiingsregeling- en bij publieke omroepen is woensdag verzand in een discussie over het salaris van Llink-presentatrice Floortje Dessing. Dat meldt Elsevier. Martin Bosma (PVV): “Zij vliegt de hele wereld over om te vertellen dat ze steeds minder dolfijnen ziet zwemmen als gevolg van de opwarming van de aarde. Omdat ze dat anders bij een commerciële zender zou doen, moet ze er nu bij de publieken zoveel geld voor krijgen.

Floortje Dessing stapte vorig jaar over van RTL 5 naar Llink en verdient daar nu 200.000 euro per jaar. Dat ligt boven de Balkenende-norm van 170.000 euro. Het feit dat nog meer omroepmensen meer dan de premiernorm verdienen was eigenlijk inzet van het debat dat was aangevraagd door SP’er Jasper van Dijk. Een aantal Kamerleden vond dat de SP niet moet klagen over de hoge omroepsalarissen in het algemeen terwijl er vier SP’ers in de ledenraad van Llink zitten die akkoord zijn gegaan met het hoge salaris van Dessing.


38 Reacties op “Salaris Floortje Dessing onderwerp spoeddebat”


 1. Anoniem

  Belachelijk veel geld en hoeveel verdient Paul de Leeuw dan? 3 miljoentje per jaar?

 2. Rick

  650.000 euri

 3. David (2)

  TWEEhonderdduizend euro per jaar? Voor een programma wat zo’n 200.000 kijkers trekt vind ik dat behoorlijk overbetaald. Bovendien vind ik de logica dat ze dat ‘moet’ verdienen omdat ze het anders bij de commercielen zou krijgen, vrij onlogisch.

 4. purno

  stiekum is iedereen strontjaloers: de hele wereld overvliegen en ook nog eens twee ton krijgen….

 5. David (2)

  Natuurlijk zou ik dat ook willen :D

  Maar kan me voorstellen dat hier vragen over gesteld worden ;)

 6. KNL

  @ Purno: Dat ‘de hele wereld overvliegen’ wordt denk ik ook een beetje overschat. Tuurlijk, ik heb geen medelijden met haar, integendeel, maar reizen voor een reisprogramma is wel iets anders dan voor je vakantie.
  Het salaris vind ik niettemin buiten alle proporties!

 7. Arno Niem

  Wat mij betreft is twee ton ook teveel, maar het is net even het verkeerde voorbeeld. Dessing heeft volgens mij veel salaris in moeten leveren na haar overstap van RTL naar LLink. Bovendien doet ze veel nuttige dingen voor fairtradeorganisaties e.d en heb ik het idee dat twee ton wel meevalt vergeleken met een aantal van haar collega’s. Benieuwder ben ik naar de salarissen van Presentatreutels als Anita Witzier en Yvon Jaspers.

 8. Sebas

  Worden die niet gewoon betaald via hun eigen productiehuis?

 9. Piet

  2 ton salaris.
  en dan ook nog voor een idealistische omroep? 2 ton salaris en dan reportages maken over afrika waar mensen sterven van de honger en die geen salaris hebben van 2 ton maar 2 euri per jaar. behoorlijk asociaal toch?

 10. Alex

  Ze heeft het ook altijd over koopjes en kortingen in haar reisprogramma en waar je goedkoop kan eten. Ja Floortje wel op de kleintjes letten!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 11. Piet

  Zo zou ook nog VAKANTIEgeld krijgen????????????????????????????????????

 12. Piet

  Zou ze btw ook nog vakantiegeld krijgen?

 13. Pietertje

  @Piet – Ja, dat is wettelijk bepaald.

  Tja, we zeuren hier (Nederland) altijd maar over hoge salarissen maar in een land waar er zoveel geld van je gestolen wordt doordat je maar een fractie van je salaris na belastingen overhoud grijp ik ook alles wat ik kan grijpen. Het is een cultuur die elkaar versterkt. Dus ik begrijp de ophef niet.

 14. alex Donkers

  @purno en KNL

  Jullie snappen het bericht niet goed, vrees ik.
  Dat vliegen wordt genoemd omdat het in strijd is met de idealen die worden gebezigd: een beter milieu, minder uitstoot van schadelijke gassen, zuiniger met fossiele brandstof.

 15. Just Me

  Jongens… gerard joling verdient 3 miljoen voor 3 jaar! dat is 1MILJOEN per JAAR! wat kan die 2 ton van floortje nou nog schelen… wel relaxed want ze hoeft er gaan vakanties van te betalen ;)

 16. Anoniem

  Gerard Joling is een A ster hij verdient veel meer dan een ! miljoen per jaar en hij zit bij d ecommercieel omroep kan me niets schelen en de Floortje wordt door onze belastingen centjes betaald, kom op zeg 200 duizend eruos per jaar. Oneerlijk!!!

 17. Anoniem

  Reactie op Arno Niem:

  Inderdaad. 5 Ton op rot premie van Karel van de graaf en Avro wou hem er zelfs niks voor laten doen.

 18. Anoniem

  Bijna niemand begrijpt dat dit gewoon een markt-conform salaris is (zelfs lager, aangezien bij een commericele zender meer zou verdienen). Als PO niet fatsoenlijk betaalt, loopt iedereen daar weg, dus dat schiet ook niet op. Verder heeft ze inderdaad bekendheid gegeven aan deze omroep, dus dat betaalt zich ook wel terug. Zie het probleem niet zo.

 19. Anoniem

  Op zich vind ik die hoge salarissen geen probleem; politiek moet niet zeuren, moeten ze maar iets anders gaan doen.
  Wel vind ik het belachelijk dat Floortje zoveel krijgt; echt belachelijk overgewaardeerd en dat bij een omroep als Llink die nu hard op zoek is naar genoeg leden die allemaal moeten betalen (voor het salaris van Floortje dus uiteindelijk)….

 20. Anoniem

  Het is allemaal makkelijk oordelen zo maar we weten helemaal niet waar die 200.000 euro voor staat. Produceert zij het programma bijvoorbeeld niet ook en is dit dan incl of excl productie. Als het incl. is, wat ik verwacht, dan valt het heel erg mee.

 21. Pietertje

  Reactie op Anoniem: Dat lijkt me niet. Een beetje programma kost toch wel 17500 / 20000. Ze maakt er tien ofzo ? Dan zit je al aan de twee ton. Nee, die 200.000 is toch echt gewoon salaris.

 22. jules

  het is een slecht programma niet om aan te zien, salarissen zijn goed in H. kwaliteit is laag; omroepen opdoeken graag en echte tv; een goed verhaal of mooie reportage is er niet meer bij, in H: amateuristische radio en tv, dank u.

 23. Seija

  Medewerkers van de Publieke Omroep worden betaald van onze belastingcenten. Dat gezeur over “marktconform” moet eens afgelopen zijn. Het is pure napraterij door mensen die niet nadenken. Hoeveel verdient een hardwerkende verpleegkundige? Heb je wel eens in een ziekenhuis gelegen?
  Vergelijk jouw salaris maar met dat van de snoepreisjesmakende Llink medewerkster Floortje. Als je dan jaloers wordt is dat heel terechte jaloezie!!

 24. Robin

  Floor is een voorbeeld van de Nederlander, ze leeft bijna nog beter dan Beatrix tegenwoordig en natuurlijk verandert er niks… zoals we al een generatie lang gewend zijn nu van zulke ViP’s:P

  Ik ben verbaast dat deze grootverbruikers nooit met een mes of een kogel eindigen maar lekker door mogen teren op hun manier zonder dat iemand die geen leven heeft hun luxe leven eindigt.

  Het is namelijk zo dat figuren die leven zoals zij doet geen weet hebben van realiteit totdat het hun in der reet bijt, wat van mij zo zou mogen…

  Tijden van crisis (die dichtbij lijken te komen) zullen figuren als haar wel opruimen want dan worden ze nutteloos voor samenleving, ze zijn al nutteloos maar dat zien ze pas echt als er geen intresse meer is…

  Dus ik hoop dat we snel tijden van crisis krijgen en desnoods oorlog zodat figuren als deze niet langeren kunnen teren van de gewone werkende burgers…

 25. Anoniem

  Reactie op Robin:
  “Tijden van crisis (die dichtbij lijken te komen) zullen figuren als haar wel opruimen want dan worden ze nutteloos voor samenleving, ze zijn al nutteloos maar dat zien ze pas echt als er geen intresse meer is…”

  Je doet net alsof ze nieuw op televisie is. Ze loopt al heel wat jaartjes mee en heeft de recessie van begin deze eeuw ook overleeft.

  En je wilt oorlog om van dit soort mensen af te komen? Spoor jij wel helemaal? Ik krijg bijna het gevoel dat je ze het liefst persoonlijk aan zou willen pakken. Creep!

 26. Marinho

  Hoeveel zou Linda de Mol verdienen dan?

 27. Anoniem

  A sterren zitten allemaal boven het miljoen, denk zelf iets van 1,3 miljoen misschien wel meer

 28. Matthijs

  Reactie op Robin:

  Wat lul jij nou met je kogel en je mes? Je weet niet waar je het over hebt. En als jouw bewering klopt, en ze loopt het gevaar om aangevallen te worden door haar werk, dan wordt ze zelfs met 2 ton per jaar zwaar onderbetaald, vind je niet?

  Zinloze discussie: waarom zou iemand niet meer mogen verdienen dan de minister-president? Omdat hij het allerhardste werkt van ons allemaal?

 29. Monogaam

  Dan ga ik voor een anoniem iemand…

 30. Monogaam

  huisje, boompje beesje is mijn motto…

 31. Anoniem

  ik word doodziek van al die tv mensen die op onze kosten de wereld bereizen om weer een onbenullig programma te maken over bv hoe de hamburgers ib peru smaken. Kom nu eindelijk eens met progamma<s die iets bijdragen aan de problemen in de maatschappij zoals vrije energie,(de magneet motor diein Hogarije gebouwd wordt en in Cina en waarvoor de wereldbank een half miljard beschikbaar stelt voor een poject in de Congo of de aerodynamic air turbine enginebij Rockwell Scientific research in Las Vegas Nevada.http:www.airturbineengine.com/., en wat gedacht van deCodex Alimentarius dieviamines en voedselsupplementen drijgt te verbieden en laNDBOUW VERGIFTEN VERPLICHT STELT ALSZOWEL BESRTRALING VAN ONS VOEDSEL HET GEEN DE voedingswaarde te niet doet. Is Tv alleen ter verstrooing?

 32. Observado.org

  Jeroen Pauw – Presentator – Geboren : 1960 Nederland

  Belgium – Netherlands –

  · Jaar : € 230000

  · Maand : € 19167

  · Week : € 4600

  · Dag : € 920
  Paul Witteman – Presentator – Geboren : 1946 Nederland – Kinderen : 1

  Belgium – Netherlands –

  · Jaar : € 295000

  · Maand : € 24583

  · Week : € 5900

  · Dag : € 1180

  Albert Verlinde – Presentator en theaterproducent – Geboren : 1961 Nederland – Getrouwd

  Belgium – Netherlands –

  · Jaar : € 900000

  · Maand : € 75000

  · Week : € 18000

  · Dag : € 3600
  Gerard Joling – Zanger en Presentator – Geboren : 1960 Nederland

  Belgium – Germany – Netherlands –

  · Jaar : € 1500000

  · Maand : € 125000

  · Week : € 30000

  · Dag : € 6000

  Giel Beelen – Radio-dj en presentator – Geboren : 1977 Nederland – Alleenstaand

  Belgium – Netherlands –

  · Jaar : € 200000

  · Maand : € 16667

  · Week : € 4000

  · Dag : € 800
  Matthijs van Nieuwkerk – TV-presentator en journalist – Geboren : 1960 Nederland – Getrouwd – Kinderen : 2

  Belgium – Czech Republic- Netherlands – Slovakia (Slovak Republic)-

  · Jaar : € 450000

  · Maand : € 37500

  · Week : € 9000

  · Dag : € 1800

  Paul de Leeuw – Presentatator, cabaretier, programmamaker, acteur en zanger – Geboren : 1962 Nederland – Getrouwd – Kinderen : 2

  Belgium – Netherlands –

  · Jaar : € 650000

  · Maand : € 54167

  · Week : € 13000

  · Dag : € 2600
  Bill Clinton – Publiek spreker – Geboren : 1946 VS – Getrouwd – Kinderen : 1

  – Japan – Korea, Republic Of-

  · Jaar : € 13772986

  · Maand : € 1147749

  · Week : € 275460

  · Dag : € 55092

  Floortje Dessing – Presentatrice – Geboren : 1970 Nederland

  Belgium – Netherlands –

  · Jaar : € 190000

  · Maand : € 15833

  · Week : € 3800

  · Dag : € 760
  Oprah Winfrey – Talk show host, actrice, uitgever, CEO Harpo Productions – Geboren : 1954 VS – Kinderen : 0

  – Japan – Korea, Republic Of-

  · Jaar : € 219434000

  · Maand : € 18286167

  · Week : € 4388680

  · Dag : € 877736

  Gordon Ramsay – Kok – Geboren : 1966 Groot Brittannie – Getrouwd – Kinderen : 4

  – Japan – Korea, Republic Of-

  · Jaar : € 6291120

  · Maand : € 524260

  · Week : € 125822

  · Dag : € 25164
  Paris Hilton – Society-fguur, zangeres, actrice, model – Geboren : 1981 Verenigde Staten – Alleenstaand

  – Japan – Korea, Republic Of-

  · Jaar : € 6160000

  · Maand : € 513333

  · Week : € 123200

  · Dag : € 24640

  Mart Smeets – Presentator en schrijver – Geboren : 1947 Nederland – Getrouwd – Kinderen : 2

  Belgium – Netherlands –

  · Jaar : € 141900

  · Maand : € 11825

  · Week : € 2838

  · Dag : € 568
  David Letterman – Talk show host, komiek, tv producer – Geboren : 1947 VS – Kinderen : 1

  – Japan – Korea, Republic Of-

  · Jaar : € 28858400

  · Maand : € 2404867

  · Week : € 577168

  · Dag : € 115434

  Linda de Mol – Presentatrice en actrice – Geboren : 1964 Nederland – Kinderen : 2

  Belgium – Germany – Netherlands –

  · Jaar : € 1000000

  · Maand : € 83333

  · Week : € 20000

  · Dag : € 4000
  Dr. Phil McGraw – Talk show host – Geboren : 1950 VS – Getrouwd – Kinderen : 2

  – Japan – Korea, Republic Of-

  · Jaar : € 31896300

  · Maand : € 2658025

  · Week : € 637926

  · Dag : € 127585

  Donald Trump – CEO Trump Organization – Geboren : 1946 VS – Getrouwd – Kinderen : 5

  – Japan – Korea, Republic Of-

  · Jaar : € 19218400

  · Maand : € 1601533

  · Week : € 384368

  · Dag : € 76874
  Amitabh Bachchan – Acteur, Film director, Talk show host – Geboren : 1942 India – Getrouwd – Kinderen : 2

  – Japan – Korea, Republic Of-

  · Jaar : € 3453661

  · Maand : € 287805

  · Week : € 69073

  · Dag : € 13815

  Johan Cruijff – Voetbal commentator, oud voetballer en trainer – Geboren : 1947 Nederland – Getrouwd – Kinderen : 3

  – Japan – Korea, Republic Of-

  · Jaar : € 1000000

  · Maand : € 83333

  · Week : € 20000

  · Dag : € 4000
  Jack van Gelder – Presentator – Geboren : 1950 Nederland – Getrouwd – Kinderen : 1

  Belgium – Netherlands –

  · Jaar : € 370000

  · Maand : € 30833

  · Week : € 7400

  · Dag : € 1480

 33. Observado.org

  Hmm Sorry..ik dacht dat Linda de Mol hier wel tussen zou zitten..dacht dat ze iets van een half miljoen verdiende voor een deel van haar activiteiten.

 34. Tetje

  Als die oppervlakkige CO patsertjes niet meer weten wat ze moeten zeggen komen ze maar met grote bedragen aan. Indrukwekkend hoor. Maar zoo oppervlakkig. gaap.

 35. Sandra

  Reactie op Tetje: Dat doen niet alleen oppervlakkige CO patsertjes, dat doen alle oppervlakkige patsertjes.

 36. Sandra

  Gaap.

 37. psygie

  Reactie op Anonymous: ik zou het voor een joet doen

  ladida

 38. Tim

  Lol

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.