1,2 miljoen kijkers voor Een van de Acht


De kijkcijfers van zaterdag 31 mei 2008 (SKO)

Een van de Acht (EO, Ned1, 20:29) – De terugkeer van het legendarische Eén van de Acht voor het goede doel werd zater- dagavond door 1.203.000 kijkers (madl: 22.4%) bekeken. De presentatie was vroeger in handen van Mies Bouwman, maar voor deze eenmalige uitzending is Henny Huisman gestrikt. Hij kreeg zijn eigen lopende band. “Rudi Carrell werd daar ook beroemd mee. Am Laufenden Band heette zijn programma. Die vondst van Mies heeft het hele programma gemaakt“, zegt Henny.

De show wilde in totaal genoeg geld ophalen om 10.000 mensen te helpen. Uiteindelijk werd meer dan 500.000 euro gestort, waardoor 20.000 leprapatiënten op weg geholpen kunnen worden. “En dat ik het presenteer… Ik zeg maar zo: in Polen werd de Soundmixshow gepresenteerd door een hoogblonde dame. Als de formule en de aanpak maar hetzelfde blijven“, legt Henny uit in De Telegraaf. “Geloof me, Henny doet alles om Mies te evenaren, want wat heb ik een respect voor die vrouw.”

De Grootste Bingo Ooit (SBS6, 20:00) – Het team van Nick & Simon heeft de finale van ‘Kinderen zingen met Sterren’ gewonnen. Ten koste van Jan Smit, Rene Froger en Gerard Joling. De vier teams van zangers streden zaterdagavond, bijgestaan door kinderen, tegen elkaar. De Grootste Bingo Ooit vanuit het Arnhemse Gelredome werd zaterdag door 523.000 kijkers (madl: 10.4%) bekeken. De landelijke campagne ‘Ik wil buiten spelen’ beleefde in het Gelredome haar hoogtepunt. De actie is een succes; 168 gemeenten hebben laten weten bereid te zijn extra plek voor speelveldjes te maken. “Het onderwerp staat op de politieke agenda en alleen dat is al pure winst“, concludeert woordvoerder Dennis Hompes van de Sponsor Bingo Loterij in het AD. De organisatie is overweldigd door de positieve reacties uit het land. “Iedereen, van ouders tot politiek, omarmt het initiatief.

TBS (BNN, Ned3, 22:01) – Theo Maassen speelt de hoofdrol in de film TBS. Hij speelt een man die in een tbs-kliniek is opgenomen vanwege de moord op zijn vader en zusje. Hij besluit te ontsnappen om op zoek te gaan naar zijn moeder, die zijn onschuld kan bewijzen. Theo is trots op de rol. “Ja! Toen ik de film voor de eerste keer zag toen-ie klaar was, vroeg ik me oprecht af: wie anders had in godsnaam dit moeten spelen? Er is maar één acteur die dat zo goed kan en dat ben ik! Ik laat iedereen in filmland en ver daarbuiten versteld staan. Voor het eerst in mijn acterende bestaan heb ik bij een film echt een heel goed gevoel“, zegt hij in Veronica Magazine. TBS werd zaterdagavond door 643.000 kijkers (madl: 12.2%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen