TROS-baas Van Doodewaerd kreeg 6 ton bij vertrek

Geplaatst op vr 30 mei 2008 om 11:40

De TROS heeft voormalig directeur Karel van Doodewaerd een gouden handdruk meegegeven van ruim 600.000 euro. Tot 2009 profiteert hij van de vertrekregeling. Dat blijkt uit het TROS-jaarverslag over 2007. Deze week was commotie om de ontslagvergoeding van bijna 5,5 ton voor Karel van de Graaf (AVRO). Volgens de TROS is de vertrekregeling voor Van Doodewaerd terecht. “Karel is in 2006 opgestapt en we hebben besloten om hem met alle egards te laten gaan. Hij werkte hier 14 jaar.

Het was al bekend dat Karel van Doodewaerd tot 2009 profiteert van een goede vertrekregeling, maar door de ‘Wet Openbaarmaking uit publieke middelen gefinancierde topinkomens’ (WOPT) is nu ook duidelijk dat hij in die twee jaar ruim zes toen opstrijkt. De wet regelt dat inkomens hoger dan het gemiddelde ministersinkomen (in 2007: 169.000 euro) moeten worden gepubliceerd.

Donderdag kwam dankzij diezelfde wet naar buiten dat Karel van de Graaf verleden jaar een ontslagvergoeding van 544.000 euro kreeg. Dat gebeurde na een dienstverband van 38 jaar en een gedwongen vertrek.
12 Reacties op “TROS-baas Van Doodewaerd kreeg 6 ton bij vertrek”


 1. Anoniem

  Dit vind ik nou onzin. Die man is vanwege verwijtbaar wanpresteren weggegaan en dan behoor je geen afkoopsom te krijgen. Door zijn mislukte constructie met productiebedrijf Dullaert & Dumas heeft hij de TROS toch 11 miljoen gekost? Dan verdien je helemaal geen egards maar een trap onder je kont.

 2. Johan

  ik weet nu al wat de volgende ‘rel’ wordt, waarschijnlijk het salaris van Van Nieuwkerk, die onlangs bijgetekend heeft.

 3. Johan

  Waarom moest vd Graaf eigenlijk weg?

 4. Sanne

  Reactie op Johan:

  Lees es goed, Johan, lees es goed.

 5. Sanne

  Reactie op Johan: http://www.mediacourant.nl/?p=5538

 6. Sanne

  Als ik de kop van deze man zie, dan mag de TROS zich de hemel inprijzen dat hij weg is.

 7. Johan

  oke, Reactie op Sanne:

  Oke, vreemd dat dat energiebedrijf niks hoeft te betalen.

 8. Anoniem

  Reactie op Johan:
  Want? De AVRO wil toch van hem af? Die werkzaamheden zijn gewoon toegestaan alleen is de AVRO er niet blij mee. En als het niet toegestaan zou zijn dan zou De Graaf moeten betalen en niet dat energiebedrijf.

 9. Johan

  je kan ook zeggen dat dat energiebedrijf hem ‘gekaapt’ heeft, ze wisten toch dat hij bij de Avro werkte.
  In de voetballerij neemt de overnemende partij ook het lopende contrakt over

 10. Appie

  @Telegraaf, wegwezen hier, deze site kan niet aan je krantje tippen, computer uit en lezen….

 11. Anoniem

  Wat een rotkop heeft die man

 12. Goochem

  Reactie op Anoniem:

  Vandaar dat je anoniem reageert; wees ’s wat aardiger voor je vader :P

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.