TROS-baas Van Doodewaerd kreeg 6 ton bij vertrek

De TROS heeft voormalig directeur Karel van Doodewaerd een gouden handdruk meegegeven van ruim 600.000 euro. Tot 2009 profiteert hij van de vertrekregeling. Dat blijkt uit het TROS-jaarverslag over 2007. Deze week was commotie om de ontslagvergoeding van bijna 5,5 ton voor Karel van de Graaf (AVRO). Volgens de TROS is de vertrekregeling voor Van Doodewaerd terecht. “Karel is in 2006 opgestapt en we hebben besloten om hem met alle egards te laten gaan. Hij werkte hier 14 jaar.

Het was al bekend dat Karel van Doodewaerd tot 2009 profiteert van een goede vertrekregeling, maar door de ‘Wet Openbaarmaking uit publieke middelen gefinancierde topinkomens’ (WOPT) is nu ook duidelijk dat hij in die twee jaar ruim zes toen opstrijkt. De wet regelt dat inkomens hoger dan het gemiddelde ministersinkomen (in 2007: 169.000 euro) moeten worden gepubliceerd.

Donderdag kwam dankzij diezelfde wet naar buiten dat Karel van de Graaf verleden jaar een ontslagvergoeding van 544.000 euro kreeg. Dat gebeurde na een dienstverband van 38 jaar en een gedwongen vertrek.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen