RTL 5 met nieuwe show So You Think You Can Dance

Het dansprogramma So You Think You Can Dance beleeft komend najaar zijn première op RTL 5. De televisieshow laat de zoektocht zien naar hét nieuwe danstalent van Nederland. Het gaat om het originele Amerikaanse format van Simon Fuller, die ook Idols bedacht. Op haar website doet RTL 5 een oproep: “We gaan op zoek naar Nederlands talentvolste danser (m/v) in de meest brede zin van het woord. De prijs: een Amerikaanse dansopleiding naar keuze en 20.000 euro.

So You Think You Can Dance zoekt kandidaten die in staat zijn om in elke dansstijl te dansen. “Of dat nu modern, klassiek, jazz, hiphop of latin/ballroom is. Vind jij dat je goed kan dansen en wil je dat laten zien én verder ontwikkelen? geef je dan op voor de audities. Als je de jury bestaande uit gerenommeerde dansers en choreografen weet te overtuigen, dan word je in de daaropvolgende rondes steeds gecoacht en getraind door professionele choreografen.”

Het programma So You Think You Can Dance is bedacht door Simon Fuller, tevens de bedenker van Idols. Net als bij Idols begint de dansshow met audities. Uiteindelijk gaat de strijd verder in een grote studio.

RTL 5 zendt dit najaar ook een nieuwe show met hypnotiseur Peter Powers uit.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen