RTL 5 met nieuwe show So You Think You Can Dance

Geplaatst op wo 28 mei 2008 om 10:06

Het dansprogramma So You Think You Can Dance beleeft komend najaar zijn première op RTL 5. De televisieshow laat de zoektocht zien naar hét nieuwe danstalent van Nederland. Het gaat om het originele Amerikaanse format van Simon Fuller, die ook Idols bedacht. Op haar website doet RTL 5 een oproep: “We gaan op zoek naar Nederlands talentvolste danser (m/v) in de meest brede zin van het woord. De prijs: een Amerikaanse dansopleiding naar keuze en 20.000 euro.

So You Think You Can Dance zoekt kandidaten die in staat zijn om in elke dansstijl te dansen. “Of dat nu modern, klassiek, jazz, hiphop of latin/ballroom is. Vind jij dat je goed kan dansen en wil je dat laten zien én verder ontwikkelen? geef je dan op voor de audities. Als je de jury bestaande uit gerenommeerde dansers en choreografen weet te overtuigen, dan word je in de daaropvolgende rondes steeds gecoacht en getraind door professionele choreografen.”

Het programma So You Think You Can Dance is bedacht door Simon Fuller, tevens de bedenker van Idols. Net als bij Idols begint de dansshow met audities. Uiteindelijk gaat de strijd verder in een grote studio.

RTL 5 zendt dit najaar ook een nieuwe show met hypnotiseur Peter Powers uit.
39 Reacties op “RTL 5 met nieuwe show So You Think You Can Dance”


 1. ano

  Hmmmm.. Klinkt erg bekent… Hadden wij niet een Dancing Queen in het voorjaar. Was best geflopt, dus ik denk niet dat Nederland zit te wachten op weer zo’n danstalentenjacht. De kijker kan namelijk heel moeilijk beoordelen of iets goed of slecht is, in tegenstelling tot zangtalentenjachten…
  Jammer want de Amerikaanse versie is echt wel cool. Maar zal denk ik in Nederland niet aanslaan.

 2. Treff

  Wekenlang naar dansjes kijken is gewoon ook niet leuk. Maar als ze t beter produceren dan goedkope SBS dan kan t wat worden eventueel. RTL5 publiek is wel het publiek daarvoor moet ik zeggen

 3. Freddie

  Als ze het beter uitwerken dan Dancing dan geef ik t een kans, Dancing Queen was te veel gericht op t gezin, dit kan bij RTL5 anders en meer MTV achtig worden

 4. elg

  eenbeetje a la Fame?

 5. Anoniem

  Dancing Queen was een hit in de doelgroep 20-34- voor SBS misschien iets minder interressant, maar des te meer voor RTL5!

 6. Anoniem

  Als dit programma dezelfde cijfers heeft dan Dancing queen kun je van een giga succes spreken voor RTL5.
  RTL doet dit programma niet voor niets op 5, daar liggen de marktaandelen toch iets lager dan op 5, en het past goed bij 5.
  In het najaar gaat RTL5 knallen met dit soort programma’s

 7. Karl

  Lijkt me leuk, beter dan Dancing Queen in ieder geval? Waarom…omdat die Nance er niet bij is….

 8. Sander

  Hey mensen vergelijk nou eens deze show niet met Dancing Queen.
  Dit is echt stukken beter. Dancing Queen was ubersaai omdat er alleen maar vrouwen mee deden en de show duurde eeuwig.

  Ik heb de amerikaanse versie nu al een 3 seizoenen gevolgd en kan je vertellen dat dit vele malen beter is dan dat suffe Dancing Queen. Seizoen 4 is tevens afgelopen woensdag van start gegaan.

 9. Just me talking....

  Het is heel anders dan DQ…. kijk ff op YouTube hele leuke dansers!!! Echt gaaf niet zoals bij DQ alleen vrouwen…. en domme dansjes….

 10. Sebas

  Dat snap je toch niet Dancing Queen is een flop en RTL5 brengt een soort gelijke show….

 11. Anoniem

  Goed dat het op RTL 5 komt en niet op RTL 4!

 12. Sander

  Reactie op Just me talking….:

  Precies echt zo vet! Ik ben benieuwd of er in Nederland ook zulke gekken zijn als bij de Amerikaanse versie. Ik vind het trouwens wel bij RTL 5 passen.

  En ik vind het dom dat er mensen zijn die nu al zeggen dat het dom is dat RTL na SBS 6 Dancing Queen toch nog komt met een nieuw dansprogramma.

 13. Erwin, SBS fansite

  ‘Dance’ is een onwijs leuk programma, in Amerika in iedergeval. Eerst de nl versie eens afwachten.

 14. Tim20

  Ik denk dat het een flop wordt. We zullen zien.

 15. Mart

  Leuk dat rtl5 ook eens een grote show krijgt. De zener zit duidelijk in de lift met bijna dagelijks 4de zender van nederland. Ik ga zeker kijken als ze maar voor een mooi decor kiezen en het wat vlotter en flitsender brengen. Is zeker nog niet bekend wie het gaat presenteren? Bridget lijkt me niks voor zo’n programma. Denk dat ze maar een rtl4 presentator/trice moeten nemen. Beau kan natuurlijk wel.

 16. D@@N

  Dit programma is van de makers van Idols, dus ik hoop dat ze het op een leukere, flitsender manier brengen dan Dancing Queen. Beetje up-tempo en à la MTV-style.

 17. Sander

  Reactie op D@@N:

  Wat is MTV?

 18. Jeremy

  Reactie op Treff:

  Ga jij nou maar een leventje zoeken met je ‘geflopte en goedkope SBS ‘

  By the way doet SBS 6 het in de meeste serie’s/programma’s beter dan RTL :)

 19. vince

  Reactie op Sander:

  Bek dicht over DQ en Nance maat :):):):)

  vieze RTL likker

 20. Kenjiro

  Waarom zenden ze nooit de Amerikaanse versies uit in de zomer ofzo.

  Ze zouden in de zomer gewoon auditie van alle Idols wereldwijd moeten uitzenden kan je tenminste lachen.

 21. Kenjiro

  Reactie op Jeremy:

  Geloof je het zelf?

  SBS zal altijd in de schaduw van RTL blijven.

 22. Anoniem

  Reactie op Jeremy:
  Moet je eens een lijstje maken van programma’s van RTL4 en SBS6 met meer dan 700.000 kijkers en die met elkaar vergelijken.

  Dan zul je zien dat RTL4 veel meer verschillende programma’s heeft die goed scoren. Neemt niet weg dat SBS6 het gewoon heel goed doet, maar de flops van RTL4 worden wel heel erg benadrukt terwijl ze soms nog beter scoren dan zogenaamde redelijk tot goed lopende programma’s op SBS6.

 23. Anoniem

  Reactie op Kenjiro:
  Waarom? Wat is de logica daar achter?

  Elk seizoen zijn er weer nieuwe kansen.

 24. jim

  wat een debiele actie. nederland is echt helemaal klaar met dansprogramma’s,
  alleen de eerste 2 seizoenen van Dancing with the Stars waren een succes, maar daarna flopte elk dansprogramma. Dit is gewoon het domste dat ze bij RTL kunnen doen. Ze hebben er net ”Mijn man kan niet dansen” afgehaald en doen nu net alsof dit een gloednieuw dansprogramma is. En ze halen never nooit het aantal kijkers van Dancing Queen, omdat die op SBS6 was.

 25. D@@N

  Reactie op Sander: Ik weet niet of dit een serieuze reactie was, maar met MTV bedoel ik Music Television (de zender). Deze gebruikt veel moderne visuele effecten, die programma’s mooier maken. Bovendien is het daar allemaal losser en zeer gericht op het ‘jonge’ publiek.

 26. Timo

  Reactie op Kenjiro: Dat heb ik ook nooit begrepen, want Ryan Seacrast zei vorige week nog bij de finale van American Idol, dat de final performance show in 140 landen door ongeveer 100 miljoen mensen (waarvan 28 miljoen in de US) is bekeken. De show wordt zelfs in een aantal landen live uitgezonden. Het zal lekker goedkoop aangekocht kunnen worden, en als het op RTL5 wordt uitgezonden kan het zelfs nog een hit worden. Ben alleen wel bang dat een hoop mensen er dan achter zouden komen dat Idols er erg goedkoop eruit ziet en veel minder professioneel overkomt in vergelijking met American Idol. Maar je ziet het in bijvoorbeeld de UK en Australia, daar wordt AI op resp. 1 van de ITV kanalen en een betaalzender FOX8 uitgezonden. Het vergt alleen wat tweaking van het beeld soms, omdat de judges uit Coca Cola bekers drinken. Maar het is goedkope programmering. En AI heeft afgelopen seizoen 42 eps geproduceerd, dat was in totaal 57 uur (incl. commercials) tv. It doesn’t get any better, zou ik zeggen.

  Maar als RTL de US versie precies kopieert, en er geen goedkope versie van breidt. Dan zal het als het tijdslot goed is, een bonafide hit kunnen worden.

 27. Anoniem

  Reactie op Sander:
  “Wat is MTV?”

  Geweldig, dat die mensen ook nog bestaan ;-)

 28. LpiWeb.nl

  Ik heb dit programma afgelope jaar in Engeland gevolgd (de Amerikaanse Versie). Ik vond het echt een heel leuk programma. Maar aangezien RTL de laatste tijd de shows slecht aanpakt denk ik dat het een flop gaat worden. Ik probeer binnen een half uurtje een TRAILER van de Amerikaanse serie online te zetten op mijn website.

 29. !#Michael#!

  Erg goed dat ze RTL5 een volwassener profiel mee gaan geven! Sinds het einde van de ‘comedy vooravond’ is er veel veranderd op ‘5’

  Dure kwaliteitshows als DGK, DonD in de vooravond, Jensen in de late night … Dagelijkse shows die kijkers groepen tussen de 350/600dznd kijkers gemmideld trekken (verschild per programma).

  Vooral kijkers in de kerndoelgroepen 20-34/20-49 …

  Prime Time met HNTM, Project Catwalk, Expeditie Robinson,Dames in de Dop, Lost in Tokio, 71 noord, From Alaska With Love, Beauty and the Nerd e.a.

  RTL5 is de eigste van de ‘kleinere’ commerciele zenders die zich qua aanbod van NL-product kan meten met groot gewichten als SBS6 en RTL4!

  Leuk dat er nu series bij komen als, ‘So you think you can dance’ en ‘Rock Nation’. Is een leuke aanvulling op het bestaande aanbod van succesvolle programma’s als HNTM, Dames in de Dop, Project Catwalk, Expeditie Robinson e.a.

  Ze timmeren hard aan de weg om van RTL5 de zender onder 20-34 jarigen te maken! Ze moeten alleen de RTL5 vooravond tussen 1800/1930 aanpassen in september, 1930/2030 zit met DGK(2) en DonD wel goed :)

 30. Anoniem

  Reactie op !#Michael#!:
  Ben het met je eens dat RTL5 het qua Nederlands product heel goed doet. Ze zijn erg goed bezig en ik kijk er niet raar van op als ze nog verder groeien. Maar From Alaska With Love en Lost in Tokio waren volgens mij twee grote flops die voortijdig van de buis zijn verdwenen. Ik denk niet dat die terug komen ondanks dat dit destijds wel is toegezegd. Daarvoor heeft RTL5 wel betere alternatieven.

  Ik denk alleen dat bij een volwassener profiel en tussen kwaliteitshows De Gouden Kooi En Jensen dissonanten zijn. Maar dat is mijn mening en ik weet dat jij daar anders over denkt en dat is prima!

 31. Dennis

  Eindelijk gerechtigheid. Lieve lust meer dan 400.000 kijkers. Zo slecht was Talpa nu ook weer niet.

 32. ©hiel

  Nou, sommige dingen op Talpa waren wel slecht (zoals de programering!) maar ze hadden genoeg leuke dingen alleen zag niemand dat omdat het op 34 stond en niemand de moeite nam om het in z’n zappatroon op te nemen..

 33. Michael: As the world turns, bloody brilliant it's the soap of soaps ;)

  Reactie op Anoniem:

  Ik zeg niet dat dat successen waren, maar het waren wel weer NL producties :)

 34. michel

  so you think you can dance! Ik zeg presentatie Damien hope en Saar koningsberge!

 35. Erwin

  Michel, donder eens op met als die TMF kutten!! RTL heeft half presentatorland thuis zitten…

 36. Michel

  @edwin

  Maar het word wel tijd voor wat nieuw talent bij het grote publiek dan steeds weer de zelfde koppen! En deze zijn ind van Tmf ja maar mogen ook andere zijn hoor!

 37. jacqueline

  nou mij lijkt het fantastisch ik hou zelf ontzettend van dansen .maar dansen en dansen is een groot verschil.maar streetdance hoort niet in zo;n show thuis de naam zegt het al.

 38. Marvin

  ElizE gaat het programma presenteren!

 39. Marvin

  Reactie op Marvin:
  Bron: http://www.showbiznewz.nl

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.