Paul Potts speciale gast in finale Holland’s Got Talent

Geplaatst op vr 30 mei 2008 om 11:56

De finale van Holland’s Got Talent belooft volgens SBS 6 spectaculair te worden met zeven acts die niet voor elkaar onder doen. Tijdens de finale is het vanavond niet aan de jury om te be- palen wie zich de winnaar mag noemen, maar aan de televisiekijkers. De winnaar krijgt de beker overhandigd uit handen van Paul Potts. Special reporter Viktor Brand: “Meestal is het toch de stem die het publiek raakt, maar ik hoop stiekem dat er een act wint waarbij het niet om de zang een keer gaat.

Naast de zes finalisten die overbleven na de drie live shows, strijden nog drie acts via internetstemmen om de zevende en laatste finaleplaats. De act die vrijdag de meeste stemmen heeft gekregen, doet direct mee in de grote finale van Holland’s Got Talent. Tijdens de finale is het niet aan de jury, bestaande uit Henkjan Smits, Patricia Paay en Robert Ronday, om te bepalen wie zich de winnaar van Holland’s Got Talent mag noemen.

Viktor Brand was tijdens Holland’s Got Talent te zien als special reporter achter de schermen. “Het was een heerlijke rol. Ik was ieders vriend. Als een kandidaat huilend in mijn armen viel en riep ’Henkjan is een lul’ kon ik makkelijk zeggen ’je hebt gelijk’“, vertelt Viktor in De Telegraaf. “Het is natuurlijk leuk wanneer ze dan ook nog roepen ’ik vind jou wel leuk’.

Paul Potts, de winnaar van Britain’s Got Talent, onderbreekt zijn wereldtournee voor een optreden in Nederland. Ook reikt hij de prijs uit aan de uiteindelijke winnaar van deze talentenjacht. De Holland’s Got Talent Finale is om 20.30 uur te zien op SBS 6.
58 Reacties op “Paul Potts speciale gast in finale Holland’s Got Talent”


 1. Grobber

  Dit kon wel eens door 1.5 miljoen mensen bekeken worden want concurentie is er op geen ander net.

 2. werner

  geweldige show en goed gepresenteerd.ik denk meer dan 2 mil kijkers

 3. johw

  Reactie op werner:
  idd Werner, een echte kutshow denk idd niet meer dan 200.000 kijkers

 4. sylvia

  goed gepresenteerd? laat me niet lachen…….autocue lezen is een vak en dat kan onze geer echt niet! wat een drama!

 5. Mee eens

  Slechte show, slechte presentatie……. Typisch SBS6, campingachtig!

  Een show voor achterstandswijken en kampers, die kijken hiernaar!

  En Gerard Joling is te ordinair voor woorden

 6. Jeroen

  Slechte show, slechte presentatie, kortom slecht programma!!

  Typisch SBS6 echt een campingprogramma voor campingmensen, en Gerard Jolong is echt ordinair….. Maar dat past wel bij SBS6 net als Patty Brard, te ordinair voor woorden!

 7. Tim20

  Totaal niet mee eens!

  Het is een super-show! En Gerard Joling doet het harstikke goed! Vind dat hij het elke week beter doet. Bij Popstar vond ik het wat minder, meet HGT doet ie gewéldig!
  Het format Got Talent is gewoon leuk! Het is niet alleen maar dans en zang, ook eens wat anders! Dat is juist het leuke! Daarbij is de jury ook erg leuk/goed. Robert, Patricia en Henkjan doen het super.
  Ook geweldig dat Paul Potts komt! Is toch helemaal te gek?
  Ik ga zeker kijken vanavond!

  Ik denk:

  Vermist: 1.498.000
  Gewoon Jan Smit: 1.176.000
  Ranking the Stars: 903.000
  Spy game: 501.000
  Holland’s Got Talent: 1.504.000
  HvNL: 1.221.000

 8. Anoniem

  Reactie op Mee eens:
  Maar je kijkt er dus wel naar want anders zou je het niet kunnen beoordelen ;-)

 9. Tim20

  heb sterk het vermoeden dat Jeroen en MEE EENS dezelfde persoon zijn? :S

 10. Sanne

  Reactie op Tim20:

  Onderbouw het es.

 11. werner

  het is gewoon een erg leuke goede show,en gerard is ook erg goed niet zo saai als andere presatoren bij rtl….zoals martijn of carlo

 12. Anoniem

  Reactie op werner:
  Lijkt me een kwestie van smaak.

 13. Anoniem

  Reactie op Sanne:
  De woordkeuze is wel heel erg hetzelfde. Sommige zinsdelen zijn zelfs hetzelfde en de url bij de naam is ook hetzelfde. Dat is wel heel erg toevallig.

 14. sjonnie

  Zelden een presentator gezien die zo door de mand aan het vallen is, gesprekken met de jury, afscheid nemen van de kandidaten, aankondigingen etc. alles wordt van de autocue voorgelezen, de man staat te presenteren of ie op een biljart van een feestavond staat. Wanneer staan de echte presentatoren weer op en zijn we verlost van dit soort kwakende autocuemonsters………!!

 15. Sanne

  Reactie op Anoniem:

  Je hebt helemaal gelijk, anoniem, helemaal gelijk. Jij bent toch niet toevallig Tim20, ik hoop het niet voor je, overigens.

 16. Anoniem

  Reactie op Sanne:
  You can call me hero ;-)

 17. Sanne

  Reactie op sjonnie:

  Kom je daar nu pas achter, Sjonnie, maar goed: beter laat dan nooit.
  Deze man- Joling- kan inderdaad niet meer dan irritant met zijn ogen knipperen, flauwe opmerkingen maken (’t is maar goed dat die man geen kinderen heeft, die zouden zich de oren van hun kop schamen), voorlezen van de autocue (althans een aanzet daartoe) en voor de rest niet zoveel, vergeet ik iets?
  Deze man behoort tot het riool van onze showbiz, weg met die man, uit die stank zullen we maar zeggen.

 18. Anoniem

  Het wordt tijd dat Nederland afscheid neemt van het afvoerputje van de Nederlandse showbiz, doorspoelen die handel.
  Laten wij het riool ontstijgen, weg van Joling, meiske Verbaan (Renate Verbaan), Gordon, Dries R., Wilfred Gennee en noem ze maar op.
  Weg uit die stank, zo snel mogelijk.

 19. Anoniem

  Ehm dit programma is door RTL geproduceerd dus een beetje lullig om af te zeiken RTL fans

 20. yossarian

  Ik denk dat dit programma leuker zou zijn als je (bijvoorbeeld in een volgend seizoen) zangers en zangacts uitsluit van deelname, en wellicht ook dansacts.

  Dan komt het zwaartepunt op het variete en theaterachtige acts te liggen. Op die manier maak je een programma dat zich beter kan onderscheiden van alle zangtalentenjachten die Nederland rijk is.

  Ik ben namelijk bang dat er vanavond weer een zanger of zangeres wint en dat is eigenlijk jammer, want dat hebben wij zo langzamerhand wel gezien..

 21. Anoniem

  Reactie op Anoniem:

  Waar heb jij het over?

 22. Jaap

  Ik kan me voorstellen dat niet iedereen hier van Joling houd, maar ik vind hem persoonlijk erg gegroeid in z’n rol. Hij heeft ook niet zo’n groot aandeel als in Sterren Dansen, dat is voor hem zelf een stuk beter. Het is geen Carlo Boszhard qua presenteren maar hij is wel ontzettend populair. Het is een goede zet van SBS6 om hem dit te laten doen..

 23. D@@N

  Je kan zeggen wat je wilt, maar HGT heeft goede cijfers. Natuurlijk weten we nu wel de wat flauwe grappen van Joling, maar slecht doet hij ’t niet. Ik heb de audities en een paar shows gezien, maar heb geen idee wie er door zijn naar de finale (dat leeft bij mij in de omgeving totáál niet…). Wie zitten er in de finale?

 24. Anoniem

  Reactie op Anoniem:

  Blue Circle …

 25. Paul

  ..morgenavond TBS op ned3. Aanrader! (wou ik gewoon ff kwijt.. Met een erg goeie Theo Maassen en Lisa Smit. Kouwe rillingen!)

 26. Vince

  Dames…dames…Geen leven denk ik? Druk maken over de precentatie van een B-Bekende. Mwouaaaaaa!

 27. Erwin, SBS fansite

  Hahaha! En maar afkraken, maar ondertussen is dit hét succesprogramma van 2008!

 28. 't'

  In Engeland is de ITV show in opspraak geraakt omdat mensen denken dat de finale is geregeld door de productie door steeds de halve finalisten als laatste voor het stemmen te laten optreden zitten ze nog het verst in het geheugen bij de kijker en gaan daardoor naar de finale. ITV zegt dat het gewoon toeval is, maar de kijkers hebben een andere mening.

  http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-1022937/Child-opera-star-plumber-sing-way-Britains-Got-Talent-final.html

 29. Weer nieuw RTL programma

  http://rtl.nl/programma/hetmomentvandewaarheid/

 30. Anoniem

  Reactie op Weer nieuw RTL programma:
  De Amerikaanse versie is echt heel leuk. Ik hoop dat ze die ook zullen uitzenden. Ik vraag me af of Nederlanders hiervoor niet te nuchter en braaf zijn.

 31. Jeremy

  Reactie op sylvia:

  Jaloers meid?

 32. Jeffientje

  Super Show, Ga ZEKER kijken!!!
  GO SBS :)

 33. Jordy

  Ben benieuwd hoe Gerard Joling het doet, hij heeft echt een onmenselijk drukke week: Toppers, Samen met Dré, Finale (extra druk) Holland’s Got Talent, Grootste Bingo Ooit (weer in een vol stadion en heel andere show).

 34. Elm

  Dit is echt de slechtse finale die ik ooit heb gezien zeg, totaal geen spanning in..

  Gerard doet het ook neit echt geweldig en het gaat ook nog is mis met de kaartjes.

 35. Erwin

  @ Elm: Jammer dat jij het niet leuk vond, maar héél veel mensen vonden het wél leuk! Het is in iedergeval het best bekeken nieuwe programma van 2008, waarvan iedereen dacht dat het een flop zou worden, nou ik heb nieuws: HET IS EEN HITSHOW!

 36. Erwin

  ‘Wil jij meedoen aan de tv-hit van 2008 en tienduizenden euro’s verdienen door alleen maar de waarheid te spreken?’

  Wat een arrogantie weer! In USA scoort de show redelijk, maar geen hitshow. Bij RTL 4 zal het toch door de mand vallen waarschijnlijk, tenzei het een leuke presentator heeft.

 37. ONM Tha Bomb

  Reactie op Erwin:

  Het best bekeken nieuwe programma van 2008 is Ik Hou Van Holland!

 38. Vincent

  Reactie op ONM Tha Bomb:

  Persoonlijk heb ik ook meer affiniteit met RTL, maar hier sla je de plank toch echt volledig mis. Ik hou van Holland scoorde op z’n best op 19 april met 1.521.000 kijkers (madl: 25%), terwijl Holland’s Got Talent op z’n best scoorde op 25 april met 1.543.000 kijkers (madl: 26,1%)…

 39. karel

  Klopt Vincent. Cijfers liegen niet. SBS haters ten spijt, Hollands got talent is DE grootste tv hit van de eerste 5 maanden van 2008. SBS 6, helemaal goed! En dat ondanks het mooie weer de laatste maand. Heel erg knap. prachtige finale!

 40. !#Michael#!

  Reactie op Vincent:

  Moeten we kijken naar absoluut hoogte punt in uitzend gemmidelde, van 1 show? Of kijken we naar gemmidelde van 1 complete reeks? Gemmidelde van IHvH is hoger dan HGT … natuurlijk afhankelijk van dat wat de finale nu gaat doen …

  Maar IHvH zat de 1e weken op 1.2, later op 1.4 en met de laatste uitzending idd 1.5 … HGT begon met 1.5mln, later 1.1mln en vorige week zelfs ‘maar’ 830dznd kijkers …

  IHvH is dus een groter kijkcijfer succes tot op heden …

 41. Anoniem

  Kijkcijfers zijn bekend… Fantastich avond voor SBS 1.7 miljoen kijkers voor de uitslag HGT, 1.4 miljoen HVN 1 miljoen Shownieuws en 1.2 miljoen HGT

 42. frank

  reactie op Michael

  Vorige week was compilatie. Was weinig nieuws te zien, dus minder interesse. Warm weer heet ook z’n inlvoed. Je kunt niet zomaar de cijfers vergelijken zonder ook naar de omstandigheden te kijken. HGT scoorde prima voor de “zoveelste” talentenjacht op de TV. Alleen door simpelweg de cijfers naast elkaar te zetten kon je tot jouw conclusie

 43. !#Michael#!

  Reactie op frank:

  Zeg ik dat de cijfers slecht waren??? SBS6 heeft een pracht vrijdag met keurige cijfers! Maar overall genomen scoorde IHvH beter :)

  De finale show zelf kwam maar op 1.1mln uit, lager dan seizoens gemmidelde, de uitslag scoorde gewoon goed met kleine 1.8mln :)

  Beide zijn grote successen, en succesvolle introducties voor 2008! Ben benieuwt of een van tweeën er met de televizier ring vand oor weet te gaan! Of dat toch Gooische Vrouwen eindelijk die wel verdiende bekroning op hun werk gaan krijgen!

  Alleen geeft ook dit weer aan dat er maar 1 talentenjacht ‘de talentenjacht’ is! En dat is Idols, die reeks trok gemmideld overall net als HGT zo;n 1.2mln kijkers met pieken en dalen, en toch scoorde daar de finale gigantisch hoger van :) Idols blijft leven onder de mensen :) HGT is in vergelijking met BGT en AGT (die het succes van de American Idol en Pop Idol reeksen evenaarde) minder goed ontvangen dan dat bij de britten en amerikanen het geval was :) maar al met al een hit voor SBS6

 44. Timo

  Reactie op Weer nieuw RTL programma: RTL is overduidelijk lekker aan het shoppen voor nieuwe shows, en heeft een kijkje genomen in het FOX schema aan de overkant van de oceaan. Na So you think you can dance nu ook al The moment of truth. Ik had alleen al vanaf het moment dat ik begin dit jaar de US-versie zag dat het een RTL5 programma is. En geen RTL4 show. Daarnaast is de casting denk ik heel belangrijk, wat ze absoluut erg goed hebben gedaan bij de FOX-versie. Daar zijn al heel wat controversiele personen langs gekomen. Van personen waarvan in de show uitkomt dat ze vreemd zijn gegaan tijdens hun huwelijk tot iemand die het op z’n 23ste al met meer dan 100 vrouwen heeft gedaan, en daarnaast ook nog een spreadsheet heeft gemaakt met ratings en tel. nummers van elke vrouw. En ook van elke vrouw waarmee hij het heeft gedaan een trophy heeft.
  Als ik RTL was zou ik The moment of truth combineren met So you think you can dance. So you think … auditie / live shows op dinsdag om 20.30 uur. En op woensdag om 20.30 uur weer So you think … voor de auditie en live results show en daarna om 21.30 uur The moment of truth. Het zijn beide reality show, met een vorm van competitie in beide, en het ‘skews’ beide jong (als RTL er jonge mensen van tussen de 20-34, de 5-doelgroep in cast). Als het toch op 4 komt, zou ik als RTL zijnde binnen de 4-doelgroep van 20-49 blijven, als er (bijna)-pensioengerechtigden in komen, krijg je denk ik van die brave mensen die al na de 1ste ronde stoppen. En dat wordt saai. Dat is wat me vaak ook zo irriteert bij Miljoenenjacht wanneer je van die mensen heb die totaal niet durven te gokken eigenlijk. Dan is zo’n game-show verschrikkelijk saai, want je heb juist dare-devils nodig in dit type shows.
  Maar whohoo RTL. Weer een goed format in huis. Keep them coming!!!
  Nu nog The Amazing Race op de buis brengen, en ik ben weer een fanatieke RTL-kijker.

 45. Anoniem

  DE ITALIAANSE DROOM IS HET BEST BEKEKEN NIEUWE PROGRAMMA VAN 2008.

 46. Anoniem

  reactie op timo

  Amazing race is echt een top show. Alleen is het wel zo dat het heel duur is. Ze zijn in Amerika zelfs nog heel vorzichig met AR. Het was namelijk niet eens zeker of het een vervolg zou krijgen volgend seizoen. Ik denk dat ze in Nederland echt niet zo veel geld gaan uitgeven aan een progamma. Dan moet je het toch maar met peking express doen.

 47. Anoniem

  RTL, de nationale rampenzender

 48. Just Me

  Reactie op Anoniem:
  Hoe kan je dat nou weten… 2008 is nog niet eens op de helft….

 49. Anoniem

  hoe kan ik wat nou weten

 50. jopie

  paul potts kwam alleen maar naar Nederland om dat stuk plastic in de handen van de winnaar te drukken.

  Niet eens een praatje met die man. Dure gap.

 51. Patrick

  Ik zag hem toch echt zingen hoor Jopie ?

 52. Jeffientje

  Reactie op jopie:
  Jah, hij heeft niet alleen dat gedaan hoor!!!!(nepper)

 53. Erwin

  Zeg, ik kijk alleen naar de 20-49 cijfers van Got Talent, en die zijn hoger dan Ihvh én die droom.

 54. Erwin

  Jeetje wat een slechte kijkcijfers voor: Ned 2, RTL 4, RTL 5 (zeg Michael, wie zei ook alweer dat ook DGK nog steeds goed op pijl was? ;)) Net 5 en Veronica ook slecht!

 55. kritische kijker

  Alle tokkies en campinggasten waren op 1 zender afgestemd. Dan zie je dat ze bij RTL gewoon in de zelfde vijver vissen.
  Bij Knevel cs was de journalistieke inbreng van de heren weer ver beneden pijl. Rutten blijf in het Christen Unie bolwerk fier overeind in zijn betoog over het embrionaal onderzoek. Een partij van 6 zetels en de conservatieve tak van het cda hebben de nederlandse bevolking weer in een ijzeren greep. Inhoudelijk hebben zij geen zinnig argument. Maar God zal zoals in de bijbel 3000 geleden bedacht is de mens terroriseren. Het verschil tussen Allah en de Christen unie god blijkt uiteindelijk toch niet echt veel afwijkingen te vertonen. Misschien heeft een discussie over dit ondrwerp meer diepgang dan of hij wel of niet zingt. Ach ik probeer maar wat ;))

 56. @Micheal

  Ik dacht dat jij alleen maar om 20-49 cijfers gaf? Want daarin scooter Hoolland’s Got Talent veel hoger dan Hou van Holland.

 57. !#Michael#!

  Reactie op @Micheal:

  Volgens mij zaten beide shows op een KDH van 9/10% in 20-49 … Niet overdrijven dus! Er waren zelfs dagen bij dat het KDH van HGT op 8/9kdh zaten, overigens had IHvH die dagen ook … Beide shows zijn als ik het goed gezien heb behoorlijk aan elkaar gewaagt qua succes zowel in 6 als 20-49.

  Miss. dat HGT gemmideld iets hoger scoorde, maar veel hoger zou ik niet willen zeggen, dat is een zwaar over statement!

 58. Anoniem

  Ik hou van holland
  8-3-2008 1.234.000
  15-3-2008 1.175.000
  22-3-2008 1.415.000
  29-3-2008 1.436.000
  5-4-2008 1.315.000
  12-4-2008 1.469.000
  19-4-2008 1.521.000

  Gemiddelde 1.366.429
  Hoogste 1.521.000

  holland’s got talent
  28-3-2008 1.369.000
  4-4-2008 1.256.000
  11-4-2008 1.315.000
  18-4-2008 1.432.000
  25-4-2008 1.543.000
  2-5-2008 1.184.000
  9-5-2008 946.000
  16-5-2008 1.137.000
  23-5-2008 1.139.000 1293702 (gemiddelde met uitslag obv tijd)

  Gemiddelde 1.257.889
  Hoogste 1.543.000

  Gemiddelde met uitslag 1.292.338
  Gemiddelde met uitslag en zonder 9-5-2008 1.316.213

  Conclusie, het gemiddelde van Ik hou van Holland is net iets hoger en het hoogste aantal kijkers is bij Holland’s Got Talent is net iets hoger. Statistisch gezien verschillen ze denk ik niet significant.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.