Kort geding RTL Nieuws tegen minister Van Middelkoop

RTL Nieuws spant een kort geding aan tegen minister Van Middelkoop van Defensie. Het nieuwsprogramma eist daarin het vrijgeven van informatie uit een geheim onderzoeksrapport van de accountantsdienst van het ministerie van Justitie over de kosten van de Groene Draeck, het privéschip van de Koningin Beatrix. Dat meldt RTL Nieuws vandaag. Hoofdredacteur Harm Taselaar: “We zijn de weigerachtigheid van de overheid om beschikbare informatie te verstrekken spuugzat.

De accountants hebben ontdekt dat een deel van de kosten – die uit de begroting van het ministerie van Defensie worden betaald – niet kan worden verantwoord en dat de Tweede Kamer daarover onjuist is geïnformeerd. Omdat Defensie het onderzoek nu al maanden achterhoudt, stapt RTL Nieuws op donderdag 3 juni naar de rechter.

Hoofdredacteur Harm Taselaar van RTL Nieuws: “Het kabinet moet nu de belofte van openheid over de kosten van het Koninklijk Huis maar eens nakomen; burgers hebben er recht op te weten hoe belastinggeld wordt besteed. Het kabinet wordt geacht het staatshoofd te beschermen, maar maakt er zo een Oranje-soap van. Iedereen wordt het bos ingestuurd: de Tweede Kamer, de Algemene Rekenkamer, de journalistiek. Het is tijd dat de rechter aan dit krampachtige gedoe een einde maakt.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen