Kort geding RTL Nieuws tegen minister Van Middelkoop

Geplaatst op do 29 mei 2008 om 18:36

RTL Nieuws spant een kort geding aan tegen minister Van Middelkoop van Defensie. Het nieuwsprogramma eist daarin het vrijgeven van informatie uit een geheim onderzoeksrapport van de accountantsdienst van het ministerie van Justitie over de kosten van de Groene Draeck, het privéschip van de Koningin Beatrix. Dat meldt RTL Nieuws vandaag. Hoofdredacteur Harm Taselaar: “We zijn de weigerachtigheid van de overheid om beschikbare informatie te verstrekken spuugzat.

De accountants hebben ontdekt dat een deel van de kosten – die uit de begroting van het ministerie van Defensie worden betaald – niet kan worden verantwoord en dat de Tweede Kamer daarover onjuist is geïnformeerd. Omdat Defensie het onderzoek nu al maanden achterhoudt, stapt RTL Nieuws op donderdag 3 juni naar de rechter.

Hoofdredacteur Harm Taselaar van RTL Nieuws: “Het kabinet moet nu de belofte van openheid over de kosten van het Koninklijk Huis maar eens nakomen; burgers hebben er recht op te weten hoe belastinggeld wordt besteed. Het kabinet wordt geacht het staatshoofd te beschermen, maar maakt er zo een Oranje-soap van. Iedereen wordt het bos ingestuurd: de Tweede Kamer, de Algemene Rekenkamer, de journalistiek. Het is tijd dat de rechter aan dit krampachtige gedoe een einde maakt.
10 Reacties op “Kort geding RTL Nieuws tegen minister Van Middelkoop”


 1. Tetje

  Het gaat hier toch om een prive schip? Dat zal ze toch wel netjes geregeld hebben? Moeten ze dan alles weten? t Komt mij persoonlijk nogal argwanend over.

 2. Patrick

  Ik vind dat wij recht hebben om te weten waar ons geld heen gaat dus ga er voor RTL!

 3. Jeroen

  Goeie zet, belachelijk bootje varen op onze kosten!! En wij maar belasting betalen, ieder jaar weer meer!!

  Het is werkelijk van de zotte dat wij als belastingbetaler jaarlijks tonnen moeten betalen voor het bootje van Bea!!
  Ze verdiend geld genoeg, laat haar zelf haar onderhoud betalen, ik moet mijn auto toch ook zelf laten keuren en betalen!!

  Go RTL Nieuws!!

 4. Anoniem

  Zoektocht naar juiste balans in liefde, leven en werk in ‘Midlife Crisis’
  MET O.A. JOEP SERTONS, NIENKE RÖMER EN JEROEN VAN KONINGSBRUGGE

  De hele wereld staat voor je open als je dertiger bent. Alles lijkt mogelijk. Dat biedt veel kansen en mogelijkheden maar tegelijkertijd ook talloze dilemma’s en onzekerheden. In de dramaserie ‘Midlife Crisis’ worstelen vier verschillende stellen en een vrijgezelle homo met hun problemen, ambities, onzekerheden en liefdes. Vanaf zondag 8 juni is het wel een wee van deze dertigers te volgen bij RTL 4.

  Carolina (Maria Kraakman) en Benjamin (Mark Ram) zijn twee verstokte vrijgezellen. Toch vinden ze elkaar en wagen ze de sprong in het diepe. Ze beginnen een relatie. Het koppel ondervindt dat alle begin moeilijk is. Gelukkig hebben ze wel hetzelfde doel voor ogen en willen ze aan een mooie toekomst bouwen. Esther (Cindy de Quant) en Sophie (Rosa Reuten) hebben al een aantal jaar een relatie. Samen willen ze de volgende stap nemen: trouwen en een gezin stichten. Om zwanger te raken hebben ze een spermadonor nodig. Maar aan wie stellen ze die vraag? Suzanne (Nienke Römer) en Jeroen (Mattijn Hartemink) zien er op het eerste gezicht uit als een doorsnee Nederlands gezin. Ze zijn getrouwd en hebben twee kinderen, Anne en Max. Maar allebei vinden ze het erg lastig om de juiste balans te vinden tussen hun werk en het gezinsleven. Vooral Jeroen heeft het erg moeilijk met de ambities van zijn vrouw. Mike (Joep Sertons) en Sasja (Alice Reys) zijn al jaren getrouwd. Het gaat niet zo goed met hun huwelijk. Echtelijke trouw is iets wat Mike niet serieus neemt maar hij probeert discreet genoeg te zijn om Sasja niet te kwetsen. Ze hebben het financieel gezien erg goed samen. Dat is voor Sasja reden genoeg om haar huwelijk niet te laten mislukken. En dan is daar tot slot Julian (Jeroen van Koningsbrugge). Hij is homo en gelooft niet in vaste relaties. Die zorgen volgens hem alleen maar voor problemen.

  Alle personen in deze dramaserie proberen een balans te vinden tussen werk, seks, liefde, familie en kinderen. Bijna allemaal hebben ze dezelfde verlangens en willen ze uiteindelijk hun eigen ‘huisje, boompje, beestje’. Juist dat is niet makkelijk want bijzaken als ambitie, hun achtergrond, levensomstandigheden, persoonlijkheid en seksuele identiteit staan ze in de weg.

  Uitzending: Vanaf zondag 8 juni, wekelijks bij RTL 4, tussen 20.30 en 21.30 uur.

 5. Ik..

  Reactie op Anoniem:
  DEZE SERIE IS AL EEN DEEL BIJ TALPA UITGEZONDEN!! TOEN HEETE HET KOPPELS.. HET IS EEN HÉLE LEUKE SERIE!

 6. Vincent

  Wat was er mis met de naam Koppels? Behalve dat er een Talpa-smaakje aan hing en eht dus gedoemd was om te mislukken jammer genoeg… Misschien dat dit zo dan beter werkt….

 7. Vincent

  En trouwens… Waarom Midlife crisis als het om dertigers draait?

 8. Just Me Again

  Heel goed RTL! wil ook wel weten waar mijn geld naartoe gaat!

  Enne … Vincent…. tegenwoordig met ‘al die hardwerkende mensen’ zit je er al in je dertigste in… tot je 65 ste werken dus in je dertigste midlifecrisis

 9. Martijnjdd

  En zo maakt RTL zelf haar nieuws …

  (Ben het er overigens volledig mee eens!)

 10. Jan

  Reactie op Martijnjdd:

  Je moet toch wat nu de komkommertijd eraan komt!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.