Henny Huisman: ‘Zenuwachtig voor Eén van de Acht’

Henny Huisman presenteert vanavond een eenmalige terugkeer van Eén van de Acht, het spel waarmee Mies Bouwman legendarisch werd, voor de Lepra Stichting. Henny Huisman kijkt uit naar de uitzending, vanavond vanaf 20.30 uur op Nederland 1. “Zij gunde het aan Jos Brink of mij. Omdat we beiden zo lekker los met kandidaten omgingen. Er is in kritieken geschreven dat Jos nu vanuit de hemel roept dat ik met mijn vingers van het spel moet afblijven. Maar Mies vindt dat niet.”

Henny is best zenuwachtig, bekent hij in De Telegraaf. “Ik ga toch stoeien met de show van een van de grootste tv-legendes. Maar Mies zelf heeft me moed ingesproken. Ze komt niet naar de studio. Ze kijkt liever lekker thuis vanaf de bank naar de tv. Maar ik ga moeder Mies na afloop wel bellen of het goed was. Het gekke is, zij heeft haar eigen show nooit teruggezien. Er werd in de begintijd van de televisie nog niks opgenomen. Dus er is nauwelijks beeldmateriaal. Ze krijgt voor het eerst in haar leven een complete Eén van de Acht voorgeschoteld.

De presentator, die eind dit jaar terugkeert met Korenslag en voor de EO ook het nieuwe Pestkoppen bedacht, wil het op zijn eigen manier doen. In het AD: “Mies is Mies, ik ben ik. Het gaat om de kandidaten. Daardoor kon zij zo schitteren. Die aanpak past ook bij mij. Ik kan kandidaten best plagen, maar behandel ze wel met respect.

Eén van de Acht voor de Lepra Stichting is om 20.30 uur te zien op Nederland 1. Tegelijkertijd zendt SBS 6 de goede doelen-show De Grootste Bingo Ooit voor de actie Ik Wil Buitenspelen.

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen