Henny Huisman: ‘Zenuwachtig voor Eén van de Acht’

Geplaatst op za 31 mei 2008 om 12:33

Henny Huisman presenteert vanavond een eenmalige terugkeer van Eén van de Acht, het spel waarmee Mies Bouwman legendarisch werd, voor de Lepra Stichting. Henny Huisman kijkt uit naar de uitzending, vanavond vanaf 20.30 uur op Nederland 1. “Zij gunde het aan Jos Brink of mij. Omdat we beiden zo lekker los met kandidaten omgingen. Er is in kritieken geschreven dat Jos nu vanuit de hemel roept dat ik met mijn vingers van het spel moet afblijven. Maar Mies vindt dat niet.”

Henny is best zenuwachtig, bekent hij in De Telegraaf. “Ik ga toch stoeien met de show van een van de grootste tv-legendes. Maar Mies zelf heeft me moed ingesproken. Ze komt niet naar de studio. Ze kijkt liever lekker thuis vanaf de bank naar de tv. Maar ik ga moeder Mies na afloop wel bellen of het goed was. Het gekke is, zij heeft haar eigen show nooit teruggezien. Er werd in de begintijd van de televisie nog niks opgenomen. Dus er is nauwelijks beeldmateriaal. Ze krijgt voor het eerst in haar leven een complete Eén van de Acht voorgeschoteld.

De presentator, die eind dit jaar terugkeert met Korenslag en voor de EO ook het nieuwe Pestkoppen bedacht, wil het op zijn eigen manier doen. In het AD: “Mies is Mies, ik ben ik. Het gaat om de kandidaten. Daardoor kon zij zo schitteren. Die aanpak past ook bij mij. Ik kan kandidaten best plagen, maar behandel ze wel met respect.

Eén van de Acht voor de Lepra Stichting is om 20.30 uur te zien op Nederland 1. Tegelijkertijd zendt SBS 6 de goede doelen-show De Grootste Bingo Ooit voor de actie Ik Wil Buitenspelen.
14 Reacties op “Henny Huisman: ‘Zenuwachtig voor Eén van de Acht’”


 1. Tim20

  Gokje voor vanavond:

  Een van de Acht: 762.000
  Ik wed dat ik het kan: 1.012.000
  Kingdom of Heaven: 474.000
  Grootste Bingo Ooit: 601.000
  Tineke Schouten: 678.000

 2. Anoniem

  Reactie op Tim20:

  Één van de Acht: 900.000
  Ik wed dat ik het kan: 1.000.000
  Kingdom of Heaven: 900.000
  Grootste Bingo Ooit: 500.000
  Tineke Schouten: 700.000

 3. ©hiel

  Wel erg veel henny de afgelopen dagen, maar leuk dat hij terug is! Een vaste grote show op Ned1 hoort hij te krijgen. Korenslag op Ned2 flopt uiteraard… Zonde! (niet dat ik dat programma ga kijken, maar tóch)

 4. KijkCijferSpel.nl

  Ik denk zal 1.400.000 voor ‘Eén van de Acht’. Je kunt op http://www.kijkcijferspel.nl voorspellen hoeveel mensen er vanavond kijken naar ‘Eén van de Acht’.

 5. Tim20

  Reactie op Anoniem: 900.000 voor Kingdom of Heaven? Mwa, weet het niet!

  Overigens: Waarom heeft Veronica de 5-sterren film GLADIATOR om 22.10 geplaatst en niet om 20.20? Om 20.20 staat nu zo`n lullige 2-sterren film SPARTACUS. Echt zonde van zo’n goede film als Gladiator

 6. Anoniem

  Tineke Schouten: 1mln
  Ik wed dat ik het kan: 987.000
  Een van de Acht: 1.3mln
  Kingdom of heaven: 542.000
  Bingo: 688.000

 7. michel

  Mies die voor het eerst in haar leven een complete 1 van de 8 krijgt voorgescholteld? Ik gun het haar van harte maar, waar was ze dan toen Jos Brink 2 series van 8 afleveringen maakte voor Rtl4 in de jaren 90? Lijkt mij trouwens ook sterk dat ze 1`van de 8 met Paul de leeuw bij het jubileum van de Vara niet heeft gezien dus wat die Henny allemaal lult!

 8. Mart

  Voorspelling:
  een van de acht: 1.480.000
  ik wed dat ik het kan: 785.000
  grootste bingo ooit: (door finale) 864.000

  Ik kijk vanavond lekker ik wed dat ik het kan, geweldi programma al worden de uitdagingen wel erg gerekt, er kunnen veel meer in anderhalf uur worden gestopt

 9. jopie

  Een van de acht gaat wel hoge ogen gooien iig boven de miljoen.
  Kingdom of heaven is een volkomen waardeloze baggerfilm zonde van je tijd

  tineke schouten is een uitgreangeerde takkewijf waar ze een windbuks op moeten leeg schieten, die helaas wel boven de miljoen gaat scoren.

 10. ©hiel

  Reactie op jopie:

  Heel veel baggerfilms trekken veel kijkers, dus ach.. ;)

 11. Televisiefreaks

  Henny presenteerde een enorm slappe show vanavond zonder enige spanning. Carlo deed het een stuk beter en verdient een hogere kijkcijferscore. De laagste cijfers zullen naar Natasja gaan met de zieligste tv show ooit op SBS6.

  Mijn voorspelling:

  Een van de Acht: 865.000
  Ik wed dat ik het kan: 955.000
  Kingdom of Heaven: 575.000
  Grootste Bingo Ooit: 515.000
  Tineke Schouten: 985.000

 12. ©hiel

  Heb het programma (dik 1,5 uur) bekeken binnen 3 kwartier… en dat was nog te lang. Henny daarintegen deed het leuk maar de rest;

  – de spellen waren gewoon hartstikke saai en heb ik dan ook vaak verdergespoeld. Bel een nummer van iemand in het publiek en zoek die telefoon, dat is toch geen tv! Kijken wel kind bij welke opa hoort. Dat duurde wel 10 minuten (en spoel!) en slaat natuurlijk nergens op want dat zie je toch niet. En dan 2 keer dezelfde vragen.. Die sketch, eerst een stuk dat al zeker 10 keer op tv is uitgezonden door Schouten zelf *die tegelijk op SBS6 te zien was*, en dan deden ze zelf ‘wat’. Eigenlijk ook verderspoelen, maar leedvermaak is natuurlijk ook vermaak :) Ai ai ai

  – die ‘bel nu’ filmpjes, horen erbij maar halen je helemaal uit de sfeer van het programma (niet bij mij dus spoel!)

  – Traag, het was zó ontzettend traag allemaal. Enorm lange filmpjes aan het begin, te lange spellen, nummers tussendoor, belpanel

  En dan is de opbrengst 20.000 euro, of er heeft niemand gekeken, of niemand gebeld. Het heeft ze alleen maar geld gekost!

  Ik had het beter niet kunnen kijken, nu zie je toch weer wat een topshows Ik wed dat ik het kan en Mooi weer de Leeuw zijn. Maar het zal wel weer 1 miljoen zijn.

 13. ©hiel

  Wel grappig was dat toen die persoon (je kon het horen!) in Henny;s oor wel erg vaak/veel zei Henny het oortje gewoon uit deed :)

 14. yossarian

  Drie grote amusementshows op (nagenoeg) hetzelfde tijdstip (NL 1, RTL4, SBS6). Ik heb een beetje gezapt, maar ik vond ze eerlijk gezegd alle drie verschrikkelijk.

  1 van de 8 was inderdaad heel oubollig en traag Presentatie van Huisman zeer rommelig en nerveus. Dat met al die kinderen was bijna hysterisch slecht. Zelden zoveel vals kindergekrijs gehoord. IWDIHK was misschien nog het minst slechte van deze drie shows, maar ik denk dat daar ook geen volkstammen voor thuis blijven.

  En dan alle drie gesponsord door een of ander goed doel, of goedbedoeld doel. Wat een armoe!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.