Geflopte dramaserie Threat Matrix bij Veronica

De misdaadserie Threat Matrix over een antiterrorisme-eenheid in Washington D.C. is deze avond om 21.30 uur voor het eerst te zien op Veronica, direct na het goed bekeken NCIS. De eenheid in Threat Matrix probeert de inwoners van Amerika te beschermen tegen in- en externe dreigingen. Het Amerikaanse tv- netwerk ABC bracht in 2003 veertien afleveringen van Threat Matrix. Twee epi- sodes waren wegens slechte kijkcijfers nooit te zien. Veronica zendt de gehele 16-delige reeks uit.

In ondergrondse bunker ‘The Vault’, ergens in Washington D.C. werkt een groep agenten van de CIA, FBI en NSA samen om Amerika te beschermen tegen terroristen en andere bedreigingen. De antiterrorisme-eenheid wordt geleid door rechercheur John Kilmer. De titel van de serie Threat Matrix verwijst naar het document dat de president van Amerika iedere ochtend ontvangt en waarin de mogelijke dreigingen voor de veiligheid van het land staan gerapporteerd.

In de eerste aflevering moet de antiterrorisme-eenheid zien te voorkomen dat er een bomaanslag wordt gepleegd tijdens een bijeenkomst van de G8. Terwijl het team druk aan de zaak werkt maakt John Kilmer zich zorgen om Frankie, zijn collega en ex-vrouw. Zij is gekidnapt in Jakarta tijdens haar onderzoek ter plaatse.

Rechercheur John Kilmer wordt gespeeld door James Denton (foto) die bekend is van Desperate Housewives en The Pretender. De rol van zijn ex-vrouw en rechercheur Frankie Ellroy-Kilmer wordt vertolkt door Kelly Rutherford. Zij is bekend van onder andere Melrose Place en nu is ze te zien in Gossip Girl. Mahershalalhashbaz Ali speelt Jelani Harper en was te zien in Crossing Jordan en The 4400. Anthony Azizi vertolkt de rol van Mohammed ‘Mo’ Hassain. Hij speelde in 24 en Lost.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen