Geflopte dramaserie Threat Matrix bij Veronica

Geplaatst op wo 28 mei 2008 om 10:05

De misdaadserie Threat Matrix over een antiterrorisme-eenheid in Washington D.C. is deze avond om 21.30 uur voor het eerst te zien op Veronica, direct na het goed bekeken NCIS. De eenheid in Threat Matrix probeert de inwoners van Amerika te beschermen tegen in- en externe dreigingen. Het Amerikaanse tv- netwerk ABC bracht in 2003 veertien afleveringen van Threat Matrix. Twee epi- sodes waren wegens slechte kijkcijfers nooit te zien. Veronica zendt de gehele 16-delige reeks uit.

In ondergrondse bunker ‘The Vault’, ergens in Washington D.C. werkt een groep agenten van de CIA, FBI en NSA samen om Amerika te beschermen tegen terroristen en andere bedreigingen. De antiterrorisme-eenheid wordt geleid door rechercheur John Kilmer. De titel van de serie Threat Matrix verwijst naar het document dat de president van Amerika iedere ochtend ontvangt en waarin de mogelijke dreigingen voor de veiligheid van het land staan gerapporteerd.

In de eerste aflevering moet de antiterrorisme-eenheid zien te voorkomen dat er een bomaanslag wordt gepleegd tijdens een bijeenkomst van de G8. Terwijl het team druk aan de zaak werkt maakt John Kilmer zich zorgen om Frankie, zijn collega en ex-vrouw. Zij is gekidnapt in Jakarta tijdens haar onderzoek ter plaatse.

Rechercheur John Kilmer wordt gespeeld door James Denton (foto) die bekend is van Desperate Housewives en The Pretender. De rol van zijn ex-vrouw en rechercheur Frankie Ellroy-Kilmer wordt vertolkt door Kelly Rutherford. Zij is bekend van onder andere Melrose Place en nu is ze te zien in Gossip Girl. Mahershalalhashbaz Ali speelt Jelani Harper en was te zien in Crossing Jordan en The 4400. Anthony Azizi vertolkt de rol van Mohammed ‘Mo’ Hassain. Hij speelde in 24 en Lost.
58 Reacties op “Geflopte dramaserie Threat Matrix bij Veronica”


 1. Gerrie

  Zo, dat is wat anders dan het aankondigen van een Internationaal bekroonde hitserie. Gewoon zeggen dat heteen flop is hahaha die SBS groep leert t nog wel eens

 2. Treff

  Dit zat zeker in een pakketje

 3. Danny

  Dus weer een flop voor de SBSgroep, gaat goed…als ik hun was zou ik heel de dag HvN uitzenden daar kijkt men tenminste naar hahahah

 4. Freddie

  ha dit is toch een bericht van niks, wie kijkt er daar dan naar denk je?
  Net 5 heeft ook altijd van de serie’s die na 1 seizoen gestopt zijn…sbs groep moet wat beter inkopen denk ik

 5. ©hiel

  Reactie op Gerrie:

  Zo kondigde SBS het natuurlijk niet aan, maar Mediacourant! En een geflopte serie betekend niet dat ‘ie slecht is (al boeit deze serie me niks).

 6. Erwin

  O mijn god. Deze reacties waren zooo te verwachten! Ten eerste, als iets in Amerika flopt, hoeft het hier niet te floppen ;) Desperate Housewives in USA is goed voor zo’n 16 a 18 miljoen kijkers, hier in Nederland op NET 5 zo’n 450.000 kijkers. En andersom, zijn er ook serie’s die hier redelijk, tot goed worden bekeken maar in Amerika het matig tot slecht doen.

  En Freddie: series die na 1 seizoen zijn gestopt valt aardig mee, kun je beter Veronica zeggen. Die zenden ook vanaf maandag het gestopte Surface uit ;)

  En daarnaast; of RTL, PO alleen maar kaskrakers uitzenden!? RTL zond gisteren voor de tweede keer (!) de geflopte serie Kidnapped uit. En Veronica maar afkraken hoor ;)

 7. Anoniem

  Veronica zendt heel veel series uit die voortijdig gestopt zijn in Amerika voordat ze hier worden uitgezonden. Maar dat hoeft echt niet altijd erg te zijn. Het betekent ook niet altijd dat het geen goeie series zijn. Het zijn regelmatig series die een hele goeie waardering hebben maar gewoon te weinig kijkers op dat timeslot hebben.

  Ik vond Traveler bijvoorbeeld echt een geweldige serie. Ondanks dat deze serie zelfs geen afgerond einde had ben ik heel blij dat Veronica Traveler heeft uitgezonden.

 8. ©hiel

  LA LAX scoorde op RTL4 toch rond de miljoen en in de US geflopt. En Lost is mega populair maar in Nederland 300.000 kijkers. Toch leuk dat ze het (geflopte/gestopte series) uitzenden, ze hadden er ook weer een herhaling NCIS of Friends neer kunnen zetten.

 9. Rene van Veen

  Plus het feit dat in syndication de series het vaak beter doen dan in het originele timeslot.
  Wie heeft bijvoorbeeld Pushing Daisies al bewonderd?
  Of 30 Rock?

  In Duitsland wordt binnenkort de TV zender TNT Series gelanceerd. Via de satelliet met origineel en Duitse synchroon.

  Wat via de gebruikelijke TV zenders wordt overgeslagen komt dan toch op TV

 10. Anoniem

  Tuurlijk, jongens…nu opeens is Veronica de held omdat ze geflopte series uitzenden, wat een onzin braken jullie uit in de posts hierboven. Het is gewoon lekker goedkoop, dat is het belangrijkste voor cheap SBS groep

 11. Sebas

  “Traveler” was ook een flop in de VS, maar vond ik persoonlijk een van de beste series die er op tv is geweest.

  Pusing Daisies is geweldig. Maar totaal niet geschikt voor een groot Nls publiek. Wel leuk om een Nederlandse remake van te maken. 30 Rock is te typische Amerikaanse humor.

 12. Jaap

  FLOP FLOP FLOP FLOP FLOP FLOP FLOP FLOP FLOP FLOP FLOP

  en nog eens FLOP

  dat krijg je bij die krenten van SBS, koop eens een echte internationale hitserie

 13. ©hiel

  Q: Tuurlijk, jongens…nu opeens is Veronica de held omdat ze geflopte series uitzenden, wat een onzin braken jullie uit in de posts hierboven. Het is gewoon lekker goedkoop, dat is het belangrijkste voor cheap SBS groep

  Goedkoper is om gewoon NCIS te herhalen, scheelt ook weer iemand die 2 dagen ondertiteling maakt ;) Maar kan mij het geld schelen, het is toch leuk dat er nieuwe dingen op tv komen! Of er nu 80.000 mensen kijken of 800.000, als IK het maar leuk vind :)

 14. Anoniem

  Reactie op Anoniem:
  Hoezo held? Sommige van die series zijn gewoon wel goed en andere weer niet. Dat er weinig mensen naar gekeken hebben in Amerika betekent nog niet dat een serie slecht is. Het komt komt zo vaak voor dat een serie in het ene land beter scoort dan in het andere land. Er zijn veel factoren die dat bepalen (wie zendt het uit, tijdstip, concurrentie, kwaliteit, seizoen, cultuur, herkenbaarheid etc).

 15. Erwin, SBS fansite

  Reactie op Anoniem:

  Kom jij er maar even in, want RTL 5 zendt vanaf juli om 20.30 uur Bionic ‘flop, eerder van de buis, niet afgemaakt vanwege staking’ Women uit. ;)

 16. Anoniem

  Reactie op Erwin, SBS fansite:

  Ik zit er al in, hoezo? Ik kan geen twee dingen tegelijk.

 17. Jaap

  Het gaat er gewoon om dat Veronica eens een GLOEDNIEUWE echte HITSERIE moet neer zetten wil ze het zo goed blijven doen als ze de paar dagen hiervoor gedaan heeft, dan hebben ze nog kans om NET5 definitief als derde zender van de SBSgroep te bombaderen, want dat is echt hopeloos tegenwoordig

 18. Jaap

  Reactie op Erwin, SBS fansite:
  Bionic Woman is gestopt door de schrijversstaking en heeft daardoor nooit eens kans gekregen om wat te worden. Dat is heel anders dan bij Threat Matrix, daar lag t aan de kijkcijfers

 19. Erwin, SBS fansite

  Daarom is het JUIST nog ERGER dat ze het durven uitzenden!

  Threat Matrix is een gesloten serie, en dit niet ;)

 20. Erwin, SBS fansite

  En trouwens, NET 5 doet het goed in de doelgroep ;)

 21. Anoniem

  Reactie op Erwin, SBS fansite:
  Tegen wie heb je het nou? Het is misschien handig om de reageer link te gebruiken.

 22. Mendy

  Reactie op Erwin, SBS fansite: NET5 is niet meer wat t geweest is, geef nu maar gewoon toe.
  In het begin was het een goed geprofileerde zender met uitgesproken goede programma’s , nu zie je weer hh van Friends e.d. Slechte zet van SBS groep

 23. Pietertje

  Reactie op Jaap: Feit dat er een excuus bijhande was wil niet zeggen dat Bionic geen flop was. Je meet met twee maten en waarom ? Wat is je belang op dit forum om dat te doen ?

  Veronica en RTL5 zenden beide flops uit. Waarom ? Omdat het ze een vermogen hebben gekost door die output deals van ze. Zowel RTL als SBS krijgen elk jaar 10-15 nieuwe series waarvan ze tussen de 20 en 30 duizend dollar per aflevering moeten betalen en slechts 3 of 4 (als ze mazzel hebben) wordt een hit. En de tijd dat dit soort series (flops) de prullenbank in gingen zijn voorbij. Ze gaan nu het schema in om de kosten te drukken. Voor de een leuk, voor de ander niet. En wat hier al vaker is aangegeven, een flop zegt niet altijd wat over de kwaliteit van een serie.

  Ik vind het wel leuk. Threat Matrix is echt vreselijk slecht maar een Surface of Jericho vond ik best aardig en had het jammer gevonden als deze series nooit in Nederland uitgezonden waren.

 24. Erwin, SBS fansite

  Reactie op Mendy:

  Dat is helemaal niet waar, ja misschien in de kijkcijfers, want Desperate Housewives trok bij de opening één miljoen kijkers. Maar zo gaat dat met vervolg series. Het gaat goed met NET 5 in de doelgroep, geef het maar toe. Jullie willen hier altijd maar zenders naar beneden halen, terwijl de adverteerder gewoon tevreden is.

  En alsof RTL en PO niet herhalen, kan ik ook over Ned 3 zeggen: Elke werkdag All stars, was vorig jaar ook al..

 25. Jaap

  Reactie op Pietertje:
  hoho ik ben t met je eens hoor, ik bedoel er ook mee te zeggen dat t niet aan de kijkcijfers alleen lag dat Bionic woman gestopt is, ook de staking was daar mede verantwoordelijk voor. Threat Matrix daarentegen was inderdaad gewoon een slechte serie

 26. Tim20

  Bla bla bla bla bla bla bla, al die posten hierboven die zo negatief zijn over Threat Matrix en over Veronica zelf, ALS JE DE SERIE NIET LEUK VIND, DAN KIJK JE TOCH GEWOON NIET? Zo simpel licht het ;)

  Zo zielig dit, als deze serie op RTL5 ofzo te zien was geweest werd het de hemel ingeprezen: “Toch leuk dat ze het nog een x proberen!” “Gedurfde zet hoor, van RTL5” Kreeg je dat soort reacties. Nee, maar omdat het van de SBSgroep komt is het ineens het omgekeerde.
  Echt zielig!

  Dus: Als je niet wilt kijken, kijk je toch wat anders? Dacht toch dat we genoeg zenders hadden ;)

 27. Harro

  Reactie op Erwin, SBS fansite:
  Mendy heeft gelijk, NET 5 heeft te lang op zijn lauweren gerust en dus..RTL5 en zelfs Veronica is ze goed voorbij gestreefd, en dat heeft niets met vervolgseries van Desperate Houswives te maken, maar waarom zouden er nu geen miljoen mensen naar een serie op NET5 kunnen kijken en in het begin wel? Toch iets fout gedaan denk ik. Zoals klooien met de uitzendtijden of halverwege t zeioen stoppen met uitzenden, ja dan haken kijkers af he

 28. Erwin, SBS fansite

  @ Harro; wat je net zegt, daardoor kunnen kijkers afhaken. Maar om als argument te geven dat ze Friends etc herhalen, dát is gewoon keiharde bullshit. Maar, de zender NET 5 doet het anders nog steeds uitstekend in de doelgroep, iets wat NET5 én de adverteerder boeit. Zo slecht gaat het dus gewoon niet.

 29. Anoniem

  Reactie op Tim20:
  Het is toch logisch dat zo’n kop een discussie over de zin van het uitzenden van ‘flops’ uitlokt. Is ook prima. Want voor dat soort discussies is deze website volgens mij. Dat heeft er niks meer te maken of je er wel of niet naar moet kijken.

  Het is alleen jammer dat sommige mensen er direkt zo’n RTL vs SBS gebeuren van maken. Elke zender zendt series uit die in Amerika al gestopt zijn, en ik denk Veronica nog meer dan anderen, en bij de ene serie is dat mooi en bij de andere niet. Het zegt in ieder geval niet altijd iets over de kwaliteit van de serie.

  Zelf denk ik dat zowel Threat Matrix als Bionic Woman niet zulke geweldige series zijn. Maar dat is een kwestie van smaak. In het algemeen vind ik de voortijdig gestopte series van Veronica helemaal niet slecht.

 30. Harro

  Reactie op Erwin, SBS fansite: Net 5 zend geen Friends uit?
  klik even op deze link http://www.net5.nl/web/show/id=80293/langid=43/dbid=59/typeofpage=78934

 31. Harro

  Twee afleveringen achter elkaar zelfs, wat een originaliteit bij NET5, vroeger durfde de SBSgroep meer met NET5 te doen, nu is het ook een dumpplaats van oude en onbekende series geworden

 32. jan

  en rtl zendt de geflopte serie women’s murder club uit maar daar hoor je de rtl nerdjes niet over rtl heeft maar een soort serie en dat is alleen maar crime sbs groep heeft tenminste verschillende series

 33. jan

  en rtl koopt bijna nooit nieuwe series aan net 5 tenminste wel

 34. Kenjiro

  Het zijn juist alleen NET5 en Veronica die SBS juist een beetje interessant maken SBS6 zelf is gewoon een goedkoop RTL4 kopie.

 35. ©hiel

  Q: Maar om als argument te geven dat ze Friends etc herhalen, dát is gewoon keiharde bullshit.

  Friends wordt overal neegekwakt, op de zondagmorgen, vooravond Veronica, zaterdagmiddag, daarvoor 4 x iedere dag herhaald op NET5… Is gewoon een beetje triest/jammer.

 36. Kenjiro

  Ik kijk allang geen Friends meer die serie is te vaak herhaald ben het zat.

  De enige serie die ik nog kijk die eindeloos herhaalt is is The Fresh Prince of Bell-Air. :)

 37. ©hiel

  Bij de weg, waarom zend SBS6 JAG uit met een NBC logo onder in beeld. Wat lelijk en slordig! (nee, ik heb verder niks tegen SBS)

 38. Kenjiro

  Je zou bijna denken dat ze het illegaal kopieren en uitzenden.

 39. jan

  dat logo is van cbs bels

 40. ©hiel

  NBC, CBS… Het gaat erom dat er een logo nog gewoon in beeld staat.

 41. Tim20

  Reactie op Kenjiro: Sorry? Jij hebt er duidelijk geen verstand van! Wat is dat voor onproffesionele, domme opmerking? “SBS6 is een kopie van RTL4” :S
  Dat is dus totaal niet waar. Kun je net zo goed zeggen: “RTL8 is een kopie van NET5!” Dat slaat tochook nergens op?! Want RTL8 ís geen kopie van Net5. Net zoals SBS6 geen kopie is van RTL4.

 42. New D

  Oud nieuws Chiel. Dat zijn destijds afleveringen geweest waarvan de originele banden beschadigd waren (stond tijdje geleden op de sbs website). Hebben ze ook al eens bij everwood gedaan.

 43. ©hiel

  Oud nieuws? Ik zie het bij de uitzendingen van vandaag, lijkt me redelijk recent… Als het al zo lang bekend was hadden er heus wel nieuwe tapes/diecs kunnen komen. Wel heel slecht dat je het na zoveel maanden/jaren nog geen nieuwe tapes hebt.

  Over slechte banden gesproken; hoe ze Roseanne uitzenden kan ook écht niet. Gewoon beandbeschadegingen en strepen in beeld.

 44. Erwin, SBS fansite

  Reactie op Harro:

  Ik zei niet dat ze de serie NIET uitzonden ;)

 45. New D

  Dat was vorig jaar ook al. Oud nieuws dus. Banden waren niet goed geïmporteerd vanuit de leverancier. Lijkt dus weinig aan te doen. Er zijn wel belangrijkere dingen in het leven.

 46. Anoniem

  Reactie op Erwin, SBS fansite:
  Ze zenden het uit en herhalen het.

 47. ©hiel

  Reactie op New D:

  Ja, zo is álles belangrijker in het leven dan ‘maar tv’. En ‘weinig aan te doen’ is natuurlijk onzin, gewoon andere tapes.

 48. jopie

  wat een onzin opmerkingen hier.

  Die seires zitten in een package deal. Dus SBS koopt grote films of series en zijn verplicht ene hoeveelheid muk erbij af te nemen waaronder ook series die in USA gecancelled zijn.
  Vaak zijn ze dat nog niet bij aankoop overigens, dat is het risico bij aankopen. Dat series daarna in de state geschrapt kunnen worden.

  Je kan dan die series in het archief laten rotten maar dat is ook zonde geld.

 49. Anoniem

  Iedereen die hier het moord ‘FLOP’ in de mond heeft genomen moet zich schamen, 470.000 kijkers voor Threat Matrix.

 50. ©hiel

  470.000, erg goed! Als het over 3 weken nog zo is dan is het toch wel een hit (zeker voor Veronica)

 51. Anoniem

  Reactie op Erwin:

  Als Desperate Houswifes op SBS6 of RTL4 uitgezonden werd waren er zeker 1/1.5mln kijkers! Is een briljante serie! Snap zowiezo niet waarom dit soort pareltjes uit de VS weggestopt worden op niche zenders …

  En dan gaan we herhalingen uitzenden op prime time sbs6 van series die al lang en breed uitgezonden zijn op Net5 ….

 52. kip

  Reactie op ©hiel:

  deze reactie slaat ook nergens op.. als ze er niet zijn, zijn ze er toch niet?!

 53. TwanDS

  Alles wat op veronica wordt uitgezonden flopt toch? (m.u.v. topgear)

  Dat verdacht veel op braniac lijkende programma eye opener, fabs, lange fnans stelt vragen
  enz. enz. ….

  Misschien krijgt iemand bijj die campingzender groep door dat die alphons martens ook een flop is.
  ’t zal wel niet…

 54. Anoniem

  Reactie op TwanDS:
  De Nederlandse programma’s scoren inderdaad erg slecht. Maar uit het feit dat je alleen TopGear noemt blijkt dat je niet weet waar je het over hebt. Dat is namelijk niet het best scorende programma van Veronica.

 55. TwanDS

  Ik noemde een voorbeeld ventje…
  Alles wat van de camping groep op veronica komt is meuk en wordt niet bekeken.
  Alphons is dus ruk…

 56. TwanDS

  en gebruik je naam rukker..

 57. TwanDS

  @TwanDS
  Ik ben voor iedereen onzichtbaar en ben daarom zo gefrustreerd! Ze noemen mij ook wel eens TwanKalimero.

 58. Lady

  Threat Matrix vind ik toch wel een goede serie.
  Tevens ben ik blij dat Veronica de serie nu op woensdagavond uitzend.
  Ik kijk elke week en neem de serie ook op.
  Series die maar 1 seizoen hebben,hoeven niet slecht te zijn.
  Jammer dat de serie na 1 seizoen is gestopt!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.