FAN: ‘TV-zender Jouw Wereld In Beeld blijft uitzenden’

Geplaatst op do 29 mei 2008 om 18:28

Tv-zender FAN Jouw Wereld In Beeld blijft doorgaan met het uitzenden van tv- programma’s, ondanks het faillissement van twee aan FAN gelieerde bedrijven. Dat laat een woordvoerder van televisieproducent FAN vandaag weten. De Telegraaf meldde vandaag dat het bedrijf failliet is en dat Fabienne de Vries, Jürgen Smit en Dennis Mulder van Woon en Klus Magazine niet betaald krijgen. “De FAN-zenderactiviteiten zijn voldoende rendabel“, laat de bedrijfs- woordvoerder nu weten.

Enige tijd geleden was reeds bekend dat de bedrijven FAN Interactive media BV en TV Partners Nederland BV (beiden werkmaatschappijen van FAN) financieel in de problemen waren geraakt door de abrupte beëindiging van de productieovereenkomst met RTL Nederland.

Na de breuk met RTL is er tot het uiterste getracht de verplichtingen aan bestaande klanten zo goed mogelijk na te leven. Dit heeft helaas niet kunnen voorkomen dat er ernstige liquiditeitsproblemen ontstonden en betalingen niet op tijd konden worden gedaan. Dit heeft uiteindelijk geleid tot het faillissement van beide bedrijven.”

De zenderactiviteiten van FAN vallen niet onder eerder genoemde vennootschappen. “Die zijn voldoende rendabel om door te gaan, en komen door het faillissement dus niet in gevaar.
10 Reacties op “FAN: ‘TV-zender Jouw Wereld In Beeld blijft uitzenden’”


 1. Tom

  Als ik Fabienne was dan zou ik laten verbieden dat woon&klus magazine wordt uitgezonden zolang zij hiervoor niet betaalt krijgt …

 2. plons

  of gewoon eisen dat ze geld krijgt vanuit die zenderactiviteiten

 3. ©hiel

  De presentatoren krijgen allemaal niks, erg triest. Gisteren in Shownieuws laat.

 4. Anoniem

  Reactie op plons:
  Dat kan niet. Zoals ik het hier lees zijn het aparte BV’s. En dikke kans dat ze de uitzendrechten van de ene naar de andere BV hebben overgeheveld. En dan valt er voor de presentatoren niks te halen. Ze moeten mensen met dat soort praktijken opsluiten. Maar in Nederland kom je er gewoon mee weg. :-(

 5. Frank

  Was ‘Opgelicht’ oorspronkelijk ook niet een format van FAN… ;)?

 6. Anoniem

  Dennis (presenator Woon en Klusmagazine) vertelde vanochtend nog bij Radio 538 dat ze gewoon in dienst waren bij FAN en dat het UWV de salarisverplichting netjes overneemt. ‘ Presentatoren krijgen allemaal niks’ klopt dus niet.

 7. Anoniem

  Reactie op Anoniem:
  Daar heb ik nog nooit van gehoord dat het UWV je volledige salaris betaald. Ik denk toch echt dat je een WW uitkering van het UWV bedoelt en dat heeft niks met het overnemen van de salarisverplichting te maken. Ik denk niet dat een WW uitkering in de buurt komt van hun normale salaris.

 8. Bonker

  70 procent van het laatst verdiende salaris.

 9. Anoniem

  Reactie op Bonker:
  Dat hangt van de hoogte van je salaris af.

 10. Bonker

  Klopt,

  Maar ik ga uit van een situatie met een normaal salaris. En deze lieden zullen geen tienduizenden per maand verdienen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.