Amusementsshow Moment van de Waarheid bij RTL 4

Geplaatst op za 31 mei 2008 om 12:44

RTL 4 gaat in het najaar een Nederlandse versie van het programma The Moment of Truth uitzenden. In Het Moment van de Waarheid worden kandidaten beloond door alleen maar de waarheid te spreken. Dat meldt RTL 4 op haar website. The Moment of Truth werd in januari 2008 voor het eerst uitgezon- den op het Amerikaanse Fox-netwerk. Kandidaten kunnen hierin een half miljoen dollar verdienen door een eerlijk antwoord te geven op een reeks van 21 persoonlijke vragen.

De vragen die aan de deelnemers gesteld worden variëren sterk. Soms komt als verrassing een ex-partner of goede vriend op het podium om een moeilijke vraag te stellen. Tot nu toe heeft nog geen enkele Amerikaanse kandidaat alle vragen eerlijk beantwoord.

RTL 4 is op zoek naar kandidaten voor het programma Het Moment van de Waarheid. Bij de Nederlandse versie kan ‘tienduizenden euro’s’ verdiend worden.
58 Reacties op “Amusementsshow Moment van de Waarheid bij RTL 4”


 1. Jeffientje

  In Amerika is het niet echt een mega succes. Gewoon een normaal programma, dus ik denk dat het niet hier in Holland zo hoog scoort.

 2. Jeffientje

  ik heb laats daar ook een fragment uit gezien. Dat programma heeft gewoon een heel huwelijk kapot gemaakt. Die vrouw heeft nog niet eens geld mee naar huis gekregen…!

 3. Anoniem

  Reactie op Jeffientje:

  Heeft dat programma dan een huwelijk geruineerd of de acties van die vrouw zelf? Zij heeft dingen gedaan, waar haar levenspartner het niet mee eens was. Zij gaf zich op voor deze show, zij wist wat er kon gebeuren!

  Wie z’n schuld is het dan? De hare of die van het format?!

 4. !#Michael#!

  ik ben de auteur van de tekst hier boven

 5. Tim20

  Hoe gaan ze dat doen dan? Met een leugen detector ofzo?

 6. Anoniem

  Reactie op Jeffientje:

  Zit alsjeblieft deze site niet zo onder te spammen, trieste reacties zijn er al genoeg. Iedereen weet inmiddels -helaas- wel dat je anti RTL en pro SBS bent.

  En euh, het programma heeft een huwelijk kapot gemaakt? Ja dus? Je kiest er zelf voor om kandidaat te zijn, dus dat is je eigen schuld.

 7. !#Michael#!

  Nu ff on topic! Leuk idee, lijkt me interesant format! Btje in de lijn, wat zijn mensen bereid te doen voor geld!

  Verder is RTL Nederland druk bezig nieuwe formats te lanceren op hun twee grote zenders!

 8. Anoniem

  Reactie op Jeffientje:
  Wat een vreemde opmerking? Zij heeft er zelf voor gekozen om aan dat programma mee te doen en zij heeft er zelf voor gekozen om met dollartekens in haar ogen op te biechten dat zij vreemd is gegaan en eigenlijk liever met haar ex samen zou zijn, ze had ook nee kunnen zeggen. Zij heeft het dus allemaal zelf gedaan uit hebzucht.

  En de reden dat zij geen geld mee kreeg was omdat ze op de vraag “Vind jij dat je een slecht persoon bent?” of iets dergelijks zei dat ze dat niet vind en dat bleek niet te kloppen en dan verlies je al het geld. En dat is best wel dom want na alles wat ze al gezegd was zou een ja op deze vraag heel vanzelfsprekend en logisch zijn geweest.

  Het is echt een heel amusant programma. Ze moeten alleen wel de Amerikaanse versie gaan uitzenden.

 9. Anoniem

  Reactie op Tim20:
  Van te voren nemen ze een grote lijst met vragen door aan de leugendetector en in de show wordt een selectie van diezelfde vragen nog een keer gesteld.

 10. Jeffientje

  Reactie op Anoniem:
  Oke ik geef toe, het was ook een flauwe opmerking. Jullie hebben gelijk

 11. ©hiel

  Q: In Amerika is het niet echt een mega succes. Gewoon een normaal programma, dus ik denk dat het niet hier in Holland zo hoog scoort.

  Alsof dat IETS zegt! :?

 12. Jeffientje

  Het ligt voornamelijk aan de presentator

 13. Jeffientje

  Laat bijv. dit NOOIT door GORDON presenteren!

 14. Anoniem

  wie gaat dat presenteren dan
  Beau heeft t al te druk met het 6de zintuig, deal or no deal en de late night versie van Boulevard

  misschien Martijn Krabbe die heeft nu toch niet zoveel programma’s meer

 15. !#Michael#!

  Ron Brandsteder?!

 16. Jeffientje

  Reactie op !#Michael#!:
  Jah misschien, het moet een serieuse presentator zijn in ieder geval

 17. Anoniem

  Carlo Boszhardt? Dit lijkt me een typisch programma voor hem!

 18. Anoniem

  Chazia Mourali, Ron Brandsteder of Robert ten Brink!

 19. Jeremy

  Reactie op !#Michael#!:

  Denk Ron idd. Martijn heeft Idols al gespresenteerd en van alles daar omheen. Ron heeft nu niks te doen. dus why not?!

 20. Tom

  Het is een eyeworks format als ik me niet vergis en verwacht dat er dan dus ook voor een ‘jonge’ presentator wordt gekozen. Dus geen Ron Bransteder.

 21. jeroen

  lijkt me een heel leuk programma en ik vind het wel wat voor britget

 22. Jeffientje

  Reactie op jeroen:
  Nee ik vind het niks voor Bridget, ik vind dat Bridget een leuke en aardige uitstraling heeft. Als ze dan dit programma presenteerd dan schaad dat programma toch haar imago, om zo een moeilijke vragen te stellen! :~

 23. Anoniem

  Ron Brandsteder is meer van de gezellige shows, dit lijkt me niet echt gezellig:S. Heb stukjes gezien op Youtube, er zijn zelfs relaties kapot gegaan in dit programma! Ik denk Robert ten Brink of Chazie Mourali.. Allebei serieus, maar ook een beetje humor en ze kunnen ook heel hard zijn!

 24. marieke

  ik heb ook stukjes gezien van de amerikaanse versie.
  Het klinkt misschien vreemd, maar ik vind dit programma wel wat voor Robert Jensen op rtl5!

 25. Anoniem

  Reactie op Anoniem:
  Inderdaad Robbert ten Brink. Serieus met zo af en toe een beetje humor.

  Als het maar geen Gordon, Boszhardt of Bridget wordt.

 26. michel

  Ik zeg Robert ten brink, Chazia Mourali of Martijn Krabbe

 27. Patrick

  Dus die vragen zijn voor de deelnemers geen verrassing meer omdat ze al gesteld zijn? En ten tweede: een leugendetector heeft het nooit 100% goed.

 28. Mart

  Vind het totaal niet bij rtl4 passen het is meer iets voor rtl5 en op 4 komt al de nieuwe spelshow de gemene deler.
  Verder heb ik ff op you tube gekeken en denk juist dat deze show geen serieuze presentator nodig heeft. Al vind ik Ron en Martijn de 2 beste presentatoren van rtl, dit past absoluut niet bij ze. Zelf zou ik het op rtl5 zetten met als presentator Robert Jensen.

 29. !#Michael#!

  Reactie op jeroen:

  Dat is nou een probleem voor mij … Bridget is RTL5, je moet gezichten niet over zenders gaan spreiden, als ik vind dat ze dat met programma’s niet moeten doen … maar RTL Nederland is daar btje hardleers in … dus wie weet ..

 30. Anoniem

  Reactie op !#Michael#!:
  Vind inderdaad ook dat het format beter op RTL5 past… Roeland Fernhout (RTL Travel) zou dit programma dan kunnen presenteren!

 31. jopie

  of Kwijl van Erven Dorens die kan dat ook best presenteren

 32. Reynaldo

  In het land waar ik vandaan kom in het mooi Brazillie is het neen hele groot succes maar daar maken ze met bekende mensen en niet met gewoon burgers dus RTL gooi een paar bekend nederlanders in de strijd ik kan niet wachten tot het begin heerlijk show!!!!!!

 33. Erwin, SBS fansite

  Reactie op ©hiel:

  RTL doet het geloven alsof het een hitprogramma is ;)

 34. Puk

  Geen idee of het een hitprogramma gaat worden. Mij lijkt het maar nep, soort Jerry Springer. Je kan het maar leuk vinden om naar te kijken. Maar Beau’s nieuwe programma lijkt me erg leuk, zelfs al zou het geen ‘hit’ zijn.

 35. Anoniem

  Reactie op Patrick:
  “En ten tweede: een leugendetector heeft het nooit 100% goed.”

  Klopt en daardoor is het extra spannend.

 36. Bernie

  Mooie keus. leuk format. IK heb er zin an. Typisch een programma wat Weekend Miljonairs kan vervangen op de zaterdagavond van RTL. Ook gepresenteerd door robbert ten brink. Bridget vind ik er trouwens ook wel een type voor :)

 37. Reynaldo

  Puk blijkt maar wee eens dat jij geen inhoud hebt vervolgens gewoon geen reactie meer toevogen, jij hebt nog nooit dit programma gezien niet en volgens kan je niet want je spreekt geen engles anders zou ik jou adviseren om de amerikaans versie te gaan bekijken, het is een hele mooi show totaal maar dan ook totaal iets anders dan Jerry Springer

 38. Rik

  Chazia Mourali gaat dit programma op zeer strenge wijze presenteren en probeert niks van de deelnemers heel te laten als ze liegen… (gehoord in de wandelgangen van RTL in Hilversum).

 39. Timo

  Reactie op Rik: Chazia zou perfect zijn voor dit programma. In de US wordt het ook gepresenteerd door iemand, Mark L. Wahlberg, die ze mannetje staat en de vragen ook serieus stelt. Want er zitten soms grappige vragen tussen. Maar de show is totaal niet grappig bedoeld als je het mij vraagt. En om dan bijv. iemand als Gordon met grappen tussendoor te laten komen, of een softie als Beau. Dat werkt denk ik totaal niet voor deze game-show.
  Bij de US-versie worden er min. 50 vragen vooraf aan de kandidaat gesteld en mbv een leugendetector wordt bepaald of de persoon de waarheid wel of niet spreekt. In de show zelf worden de vragen opnieuw gesteld in 6 rondes. Ronde 1 heeft 6 vragen, r2 5 vr, r3 4 vr, r4 3 vr, r5 2 vr en r6 1 vr. En in die laatste ronde kan met een goed antwoord 500.000 dollar worden verdiend. Na elke ronde of na elke vraag kan er gestopt worden en het geld mee naar huis worden genomen. Maar bij een fout antwoord is de kandidaat al het gewonnen geld weer kwijt. Als de kandidaat bij de test vooraf een antwoord heeft gegeven waarover hij/zij twijfelt in de show, kan het antwoord worden veranderd in de show en kan een leugen bij de test dus worden omgezet in de waarheid.
  Reactie op Bernie: En wat mij betreft is het juist geen show die Weekend Miljonairs kan vervangen. Het is geen show voor alle 6 kijkers, maar echt voor de doelgroep 20-49. Want oudere personen zijn niet alleen geneigd om minder te gokken, maar zullen ook al snel bang zijn dat er dingen uit komen die ze liever niet willen vertellen. En dat geldt voor oudere kijkers ook, die zullen al snel geshockt zijn door de dingen die er worden onthuld. Ff er van uit gaan dat de vragen ong. hetzelfde zullen zijn als in de US-versie. Daarom past het programma ook denk ik veel beter op 5 icm So you think you can dance en niet op 4. En al helemaal niet na bijv. Ik hou van Holland op de zaterdagavond. De flow van de programmering klopt dan totaal niet.

 40. Anoniem

  Carlo Boszhard is voor hem gemaakt……

 41. HENK

  Ja dat gaat Boszhard worden denk ik!

 42. Patty

  Ik wed dat ik het kan past beter bij hem.Leuke show is dat.

 43. D@@N

  Ik vind het programma echt heel goed bij Chazia Mourali passen! Verder een leuk concept!

 44. Sander

  Aub laat Carlo dit niet presenteren. De Amerikaanse versie is echt goed. Ik hoop niet dat ze Carlo weer een programma laten verneuken. Ik zou het lachen vinden als Beau of Chazia dit gaat doen.

 45. Puk

  @ Reynaldo: hoeveel waarde moet ik hechten aan iemand die gaat zitten biechten op tv en het risico loopt haar huwelijk op het spel te zetten? (zoals ook vaak bij Jerry Springer gebeurde). Nee, totaal inhoudsloos maar dat is zoals zoveel van die platte oppervlakkige Amerikaanse programma’s, een programma om maar wat op de buis te hebben. Ze kijken niet zo nauw en hopelijk de kijkers ook niet, want dan heb je een ‘succesprogramma’.

 46. Bernie

  Reactie op D@@N

  Hey ja! Daar had ik nog niet over nagedacht :o Zij is er perfect voor.

 47. Anoniem

  kan zoonlief bransteder t niet presenteren. Die heeft ook talent. *proest*

 48. Anoniem

  Bridget Maasland Big Brother en de Gouden Kooi,nauw dan mag ze dit risico programma ook doen als het een heel ver gaan programma is. In dat geval een goed programma voor de Maandag om 21.30 op RTL 5.

  Maar is het een gewone quiz zonder geweld uitstraling en op Rtl 4,dan misschien:

  Emperto Tan (hoe wel ik hem liever X-Factor zie presenteren samen met Wedy Van Dijk.)
  Peter Van De Vorst
  Albert Verlinde

  Wie niet:

  Carlo Boszhard & Irene Moors absoluut niet. Ze hebben eerder een omstreden programma gepresenteerd en voelde zich daar niet zo lekker bij geloof ik.

  Chazia Mourali moet een nieuw seizoen Zwakste Schakel presenteren.

  Martijn Krabbe,Linda De Mol of andere die ooit verbonden zijn aan de postcode loterij ook niet.

  Tijdstip:

  Rtl 5: Maandag om 21.30 of Vrijdag om 22.30
  Rtl 4:
  Optie 1
  Maandag:
  20.30 Jou Vrouw Mijn Vrouw
  21.30 Shark
  22.30 Moment Van De Waarheid
  23.00 Rtl Boulevaard Laat
  23.45 Nieuws
  00.00 Rlt Boulevard HH
  00.50 Rtl Boulevard laat HH
  Optie 2:
  Donderdag
  20.30 Grijpsta & De Gier
  21.30 Char
  22.30 Moment Van De Waarheid
  23.00 Rtl Boulevard Laat
  23.45 Nieuws
  00.00 Rlt Boulevard HH
  00.50 Rtl Boulevard laat HH
  Vrijdag
  20.30 Jou Vrouw Mijn Vrouw
  21.30 De Zwakste Schakel
  22.30 Het Moment van de Waarheid
  23.00 Rtl Boulevard Laat
  23.45 Nieuws
  00.00 Rlt Boulevard HH
  00.50 Rtl Boulevard laat HH
  Zondag
  20.00 Help Mijn Man Kan Niet Dansen
  21.00 Van Spijk Seizoen 3
  22.00 Moment van De Waarheid
  22.30 Brothers & Sisters
  23.30 Nieuws

 49. Timo

  Reactie op Anoniem: The moment of truth is een 1-uur format, en niet van 30 min. Daarnaast is de “leukigheid” van de show zo weg als het 5 dagen per week wordt uitgezonden. En het is al helemaal geen show waar je een prettig slaapgeveoel bij krijgt, en al helemaal niet geschikt om de RTL-kijker voor te schotelen net voor het slapen gaan.
  En Van Speijk was een regelrechte flop op de RTL-zondagavond, dus een 3de seizoen zou ik echt niet op rekenen. En daarnaast zie ik ook niet in waarom RTL Wife swap op 2 avonden per week zou programmeren, en al helemaal niet met lead-outs als Shark en De zwakste schakel.
  Owh en Emperto Tan, ik dacht toch al jaren dat hij Humberto heette. Maar zowel Tan, Van de Vorst als verlinde zijn totaal ongeschikt voor dit format. Totale softies die zo zouden gaan janken als iemand in het bijzijn van z’n vrouw of haar man verteld dat ze vreemd zijn gegaan ofzo of dat ze hun kinds studeergeld hebben vergokt.
  Ik zou of Chazia of Bridget ( en niet omdat ze zogenaamde trash-tv als BB og DGK heeft gepresenteerd) The moment … laten presenteren

 50. Tele

  iets voor Carlo gok ik die kan dat

 51. Hoi

  Ik zie dit Beau al doen. Die heeft humor en lef. Bridget vind ik persoonlijk te onervaren voor zoiets groots. Tussen Carlo en Beau vind ik Beau toch meer charisme en lef uitstralen.

 52. Hoi

  charisma

 53. Anoniem

  Dat iemand in het bijzijn van zn vrouw verteld dat ie vreemd is gegaan of dat ze hun kinds studeergeld hebben vergokt…zou iemand dat echt vertellen om maar mee te doen aan een amusementshow? En dat moet de kijker dan geloven? Dat wordt weer een hoop rotzooi op RTL.

 54. Anoniem

  Reactie op Timo:

  Optie bedoelde ik. Dus Maandag,Donderdag,Vrijdag of Zondag dus.
  Jou Vrouw Mijn Vrouw zou heel erg goed passen op de Maandag,maar als het Maandag weer perse CSI moet zijn,dan zou Vrijdag ook heel goed kunnen. Grijpstra en De Gier is niet goed genoeg voor Vrijdag blijkt en daarom lijkt Donderdag me wel wat.

  De herhaling van Seizoen 2 van Van spijk scoorde goed.

  Rtl moet is af van altijd die uur of 1,5 uur dingen,dus als het al uitgezonden moet worden,zou ik niet meer dan 30 minuten doen.

 55. Alex Donkers

  Jeffientje schrijft: ‘In Amerika is het niet echt een mega succes. Gewoon een normaal programma, dus ik denk dat het niet hier in Holland zo hoog scoort.’

  Vreemde logica.

  Singing Bee was in Amerika een groot succes, maar hier niet. NL US!

 56. Alex Donkers

  Ai, dit forum laat het ‘is niet gelijk aan’-teken niet zien.
  Ik bedoel dus NL is niet USA!

 57. Ikke

  Pff vond het wel een leuke show heb het vorige week gezien en wou het nu ook weer gaan kijken… krijgen we het zelfde te zien als vorige week!!!! beetje vreemd of leg dat aan mij :S
  waar kan ik klagen hahahha ik wil nieuwe gezichten zien niet dat zelfde stomme wijf als vorige week!!!!
  hoop dat in de volgende show wel een ander iemand op de stoel zit!!!!!

  groetjes

 58. Anoniem

  dit was een HH Ikke van zaterdag. Morgen komt weer een nieuwe :)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.