554.000 kijkers voor EK Voetbal: Een Goed Stel


De kijkcijfers van dinsdag 27 mei 2008 (SKO)

NOS EK Voetbal: Een Goed Stel (NOS, Ned3, 23:16) – Nederland won in 1988 voor de eerste keer het Europees Kampioenschap voetbal. In opmaat naar het komende EK staat de NOS stil bij het legendarische toernooi in het vierdelige Een Goed Stel. Maandag werd de eerste uitzending door 554.000 kijkers (madl: 17.0%) bekeken. De laatste drie uitzen- dingen volgen vanavond, donderdag en vrijdag. Vanavond brengt de NOS een integrale herhaling van de halve finale tegen Duitsland (1988).

Commentator Evert ten Napel weet zich nog goed te herinneren hoe het Nederlands elftal in aanloop naar het toernooi gekenmerkt werd door allerlei relletjes. “Allereerst was er een bom-incident waardoor Nederland bijna niet mee mocht doen aan het toernooi“, vertelt Evert ten Napel aan TVgids.nl. “Verder dacht Van Basten erover om voor de eer te bedanken. Dat is nooit zo breed uitgemeten in de media, dat zou nu heel anders zijn gegaan. Maar hij besloot toch mee te gaan. Na de verloren eerste wedstrijd tegen de Sovjet Unie besloot bondscoach Rinus Michels het elftal om te gooien en Van Basten toch op te stellen.” Overigens is donderdag de integrale herhaling van de finale Nederland – Rusland te zien op Nederland 3.

NOS Sportjournaal (NOS, Ned1, 18:46) – Jeroen Elshoff (31) treedt per 1 augustus toe tot het team van voetbalcommentatoren van NOS Sport. Elshoff is afkomstig van Eyeworks, waar hij voor Sport 1 het voetbalcommentaar verzorgde. De NOS heeft de nieuwe commentator in aanloop naar de start van de eredivisie aangetrokken. Elshoff is enthousiast over zijn benoeming: “Als jongen ben ik opgegroeid met Studio Sport. Het was voor mij altijd een droom om daar te gaan werken. Ik heb dan ook veel zin om bij de NOS aan de slag te gaan.” Hoofdredacteur Maarten Nooter: “Door de komst van de eredivisie waren we op zoek naar extra mankracht. We zijn blij met zijn komst. Jeroen is een jonge maar ervaren commentator. Hij heeft niet alleen studio-ervaring, maar heeft voor Sport 1 ook veel op locatie gewerkt.” Elshoff studeerde journalistiek in Utrecht. Na zijn afstuderen werd hij sportverslaggever bij RTV Noord Holland. Zijn landelijke debuut als commentator maakte hij bij RTL. NOS Sportjournaal werd dinsdag door 704.000 kijkers (madl: 20.9%) bekeken.

The Oprah Winfrey Show (RTL4, 15:36) – Oprah Winfrey begint volgens De Telegraaf haar zoveelste dieet. Nu wordt de talkshowkoningin veganiste en gaat ze de komende drie weken volledig ‘detoxen’. Oprah (54) heeft alle dierlijke producten afgezworen, evenals caffeïne, suiker, gluten en alcohol, meldt de krant. Oprah heeft zich laten inspireren door het boek van Kathy Freston: Quantum Wellness en therapeutische sessies met de Canadese coach Eckhart Tolle. De tv-diva zal haar ervaringen de komende weken delen met haar kijkers door het bijhouden van een weblog. The Oprah Winfrey Show werd dinsdagmiddag door 163.000 kijkers (madl: 14.0%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen