554.000 kijkers voor EK Voetbal: Een Goed Stel

Geplaatst op wo 28 mei 2008 om 9:59


De kijkcijfers van dinsdag 27 mei 2008 (SKO)

NOS EK Voetbal: Een Goed Stel (NOS, Ned3, 23:16) – Nederland won in 1988 voor de eerste keer het Europees Kampioenschap voetbal. In opmaat naar het komende EK staat de NOS stil bij het legendarische toernooi in het vierdelige Een Goed Stel. Maandag werd de eerste uitzending door 554.000 kijkers (madl: 17.0%) bekeken. De laatste drie uitzen- dingen volgen vanavond, donderdag en vrijdag. Vanavond brengt de NOS een integrale herhaling van de halve finale tegen Duitsland (1988).

Commentator Evert ten Napel weet zich nog goed te herinneren hoe het Nederlands elftal in aanloop naar het toernooi gekenmerkt werd door allerlei relletjes. “Allereerst was er een bom-incident waardoor Nederland bijna niet mee mocht doen aan het toernooi“, vertelt Evert ten Napel aan TVgids.nl. “Verder dacht Van Basten erover om voor de eer te bedanken. Dat is nooit zo breed uitgemeten in de media, dat zou nu heel anders zijn gegaan. Maar hij besloot toch mee te gaan. Na de verloren eerste wedstrijd tegen de Sovjet Unie besloot bondscoach Rinus Michels het elftal om te gooien en Van Basten toch op te stellen.” Overigens is donderdag de integrale herhaling van de finale Nederland – Rusland te zien op Nederland 3.

NOS Sportjournaal (NOS, Ned1, 18:46) – Jeroen Elshoff (31) treedt per 1 augustus toe tot het team van voetbalcommentatoren van NOS Sport. Elshoff is afkomstig van Eyeworks, waar hij voor Sport 1 het voetbalcommentaar verzorgde. De NOS heeft de nieuwe commentator in aanloop naar de start van de eredivisie aangetrokken. Elshoff is enthousiast over zijn benoeming: “Als jongen ben ik opgegroeid met Studio Sport. Het was voor mij altijd een droom om daar te gaan werken. Ik heb dan ook veel zin om bij de NOS aan de slag te gaan.” Hoofdredacteur Maarten Nooter: “Door de komst van de eredivisie waren we op zoek naar extra mankracht. We zijn blij met zijn komst. Jeroen is een jonge maar ervaren commentator. Hij heeft niet alleen studio-ervaring, maar heeft voor Sport 1 ook veel op locatie gewerkt.” Elshoff studeerde journalistiek in Utrecht. Na zijn afstuderen werd hij sportverslaggever bij RTV Noord Holland. Zijn landelijke debuut als commentator maakte hij bij RTL. NOS Sportjournaal werd dinsdag door 704.000 kijkers (madl: 20.9%) bekeken.

The Oprah Winfrey Show (RTL4, 15:36) – Oprah Winfrey begint volgens De Telegraaf haar zoveelste dieet. Nu wordt de talkshowkoningin veganiste en gaat ze de komende drie weken volledig ‘detoxen’. Oprah (54) heeft alle dierlijke producten afgezworen, evenals caffeïne, suiker, gluten en alcohol, meldt de krant. Oprah heeft zich laten inspireren door het boek van Kathy Freston: Quantum Wellness en therapeutische sessies met de Canadese coach Eckhart Tolle. De tv-diva zal haar ervaringen de komende weken delen met haar kijkers door het bijhouden van een weblog. The Oprah Winfrey Show werd dinsdagmiddag door 163.000 kijkers (madl: 14.0%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)
31 Reacties op “554.000 kijkers voor EK Voetbal: Een Goed Stel”


 1. elwin

  Herman den Blijker doet het weer goed! RTL4 weer de grootste commerciele zender! 8% meer marktaandeel dan SBS6! Netjes!

 2. Anoniem

  Reactie op elwin:
  Het was dan ook een geweldige uitzending, wat een eikel die hotelhouder zeg! Ik heb me doodgelachen om dat eigenwijze mannetje

 3. Rem

  Net5 is echt een drama, zelfs Veronica scoort beter.
  RTL5 daarintegen gaat lekker, net als RTL4. Klasse avond gisteren.
  SBS6 leunt zoals gewoonlijk weer enkel op HvN en Shownieus, de rest is bagger

 4. Fred

  En zoals gewoonlijk heeft de kassa weer flink gerinkeld bij de RTL-groep, weer met afstand de grootste in de kijkcijfers van financieel belang. De kassa heeft bij de PO, ondanks dat ze weer eens onderaan liggen te bungelen, ook weer flink gerammeld ……………. Den Haag heeft dur weer eens een slordige 100 miljoen (belasting-) euri’s in gestort. ;)

  DINSDAG 27 MEI 2008

  Zenderaandelen 20-49 jaar
  18:00-24:00 uur Bron: SKO

  RTL 4 19,2%
  RTL 5 8,4%
  RTL 7 4,7%
  RTL 8 3,8%
  RTL NEDERLAND 36,1%

  NED 1 14,0% SBS6 12,1%
  NED 2 3,2% NET5 6,4%
  NED 3 7,3% VERONICA 8,1%
  PUBLIEKEN 24,5% SBS GROEP 26,6%

  TOP 5 Kdh Zender

  1 Herrie in het hotel 8,5% RTL 4
  2 Journaal 20 uur 7,9% Ned 1
  3 Blik op de weg 6,3% Ned 1
  4 Goede tijden 5,9% RTL 4
  5 Gordon Ramsay 5,7% RTL 4

  1% kijkdichtheid is 69.030 bij 20-49 jaar
  Totale kijkdichtheid 28,8 %

 5. !Ozzy!

  Rtl5 komt met geflopte show Bionic Woman:
  http://newsweb.wordpress.com/2008/05/28/rtl5-komt-met-bionic-woman/

 6. !Ozzy!

  En Rtl8 komt met al die ex-talpa programmas
  http://newsweb.wordpress.com/2008/05/28/veel-films-en-op-rtl8-in-juli/

 7. bart

  Sorry hoor. Het woord ‘bejaarden’ wordt hier vaak gebruikt. Maar wat een bejaarden-tv op RTL4. Eerst een suf wijf dat een vloerverwarming aan het aanleggen is, en dat een oude vent in een afzichtelijke broek die hotelkamers aan het schoonmaken is. De dinsdagavond van RTL4. Kennelijk vinden de jonkies van mediacourant dit spannende tv !!!

 8. Morris

  Reactie op bart: de huis, tuin en kookavond van rtl is inderdaad nogal suf.

 9. Anoniem

  Reactie op bart:
  ja jammer dat het beter scoort dan de PO he? zieltje

 10. Karl

  Reactie op bart:
  gewoon mooie programma’s, en wat heeft t toch met leeftijd te maken, ik ben 32 en kijk gewoon wat ik leuk vind, en niet wat types zoals jij bejaarden programma’s vinden. Ik kijk gewoon om t programma en niet om de zender of doelgroep.

 11. Mendy

  RTL dinsdag is gewoon heerlijke TV

 12. tosti

  Moeten de bijna één miljoen digitale kijkers ook niet vertegenwoordigd worden in de kijkcijfers? Digitale televisiedistribiteurs Telenet IDTV en Nelgacom TV vinden van wel en daarom zetten ze een eerste stap: er wordt gewerkt aan een eigen meetsysteem voor digitale kijkcijfers.

  Met een beetje geluk gebeurt dit ook in Nederland

 13. Mendy

  Reactie op tosti:
  klopt, binnenkort wordt ook uitzending gemist en RTL gemist meegerekend

 14. Anoniem

  Reactie op Karl:
  Precies!

 15. Anoniem

  Jensen! stopt misschien wegens de lage kijkcijfers maar met 350.000 gemiddeld doet die het beter dan wat er nu staat. 22.30 is gewoon een lastig tijdstip.

 16. Bob

  Reactie op bart: Ik vind er ook gene ene moer aan. Die klus en kookprogramma’s zijn erg saaaaaaaaaiiiiiiii.

 17. Mart

  Reactie op Anoniem:
  helemaal mee eens ik hoop dat hij terug komt. Vind het elke keer weer erg leuk en show van Jaap uit de gouden kooi zie ik niet zo zitten als side kick misschien wel een idee, als hij het decor heel kan houden.

  Ik heb gister weer genoten van herrie in het hotel, herman doet het echt op en leuke manier. Die vent van dat restaurant was idd nog een puber.

 18. hattrickmaster5

  weet iemand wanneer de najaarspresentaties zijn van sbs, rtl en po????

 19. yossarian

  Reactie op bart:

  Dat bedoel ik nou, Bart. RTL heeft de naam een jong publiek aan te trekken. Maar als ik naar de programmering van RTL kijk (en dan vooral naar RTL4) zie ik heel veel suffe programma’s. Life & cooking lijkt me ook niet een programma dat de gemiddelde twintiger of dertiger ademloos aan de buis gekluisterd houdt. En zo zijn er nog heel veel voorbeelden.

 20. Harro

  Reactie op yossarian: Dat imago van jonge zender is RTL4 allang kwijt hoor, dat hebben ze netjes aan RTL5 overgedragen, RTL is de familiezender bij uitstek.

 21. mark

  SBS6 heeft eindelijk veel reclame gemaakt voor de series op dinsdag, en zie hier: eindelijk weer eens boven de 10%! Bijna 600.000 voor House hh & Medical Examiners hh is mooi maar ik zie toch liever 600.000 – 700.000.
  Nu The Bold & The Beautiful ook al vervalt (heeft RTL4 dat ooit gedaan in de zomer?) blijft er zodadelijk helemaal niks meer over van de vooravond (alles onder de 100.000!)

 22. Kenjiro

  Gelukkig scoort CSI: Miami beter die serie is ook een stuk beter dan House.

 23. mark

  Waarom zendt Veronica om 05:00 uur ’s nachts Smallville uit als er toch geen hond naar kijkt?

 24. Jeremy

  Ik vind jullie echt jaloezie tonen over SBS 6. Altijd dat gezeik. Bah. Vind je het gek dat RTL het goed doet met 4 zenders?!

 25. Anoniem

  Reactie op Jeremy:
  Ik ben het met je eens dat dat gezeik vermoeiend is. Dat geldt voor elk afgunstige anti berichten hier en dat is echt niet alleen richting SBS gericht.

  Maar kijk ook eens wat verder dan je neus lang is. Alsof het totaal per zendergroep het belangrijkste is. Bovendien slaat je opmerking nergens op want kijk maar eens naar de totalen zonder RTL8.

 26. Sander

  Reactie op mark:
  Uhm dat jij rond die tijd al een eeuwig in bed ligt. Is niks mee een nachtprogrammering beter dan steeds die geile dames met hun geile treknummertjes. Als ik nachtdienst heb gehad dan vind ik het helemaal niet erg dat er zenders zijn die nog wat series uitzenden.

  Volgensmij zijn er ook zat mensen die last hebben van slapeloosheid hebben die ook wat beters te kijken dan die geweldige reclames. Op veel buitenlandse zenders is er tenminste een normale nachtprogrammering hier in Nederland komen we vaak niet verder dan Cupido tv en Babewatch (rtl).

 27. Sander

  Een eeuwig whahah

 28. Anoniem

  Reactie op Sander:
  Comedy Central vind ik ’s nachts nog het beste.

 29. Sander

  Reactie op Anoniem:

  Hey ja klopt ik kijk ook meestal snachts Frasier, South Park. Ik zou graag zien dat ze The Simpsons ook nog gaan herhalen.

 30. //DESH\\

  Sinds Comedy Central er is verveel ik me geen nacht meer. Maar ik ga tegenwoordig al vroeger naar bed om CC te kijken, zodat ik s’nachts lekker naar Midden In De Nacht Rick kan luisteren :lol:

 31. Anoniem

  Reactie op Sander:
  The Simpsons worden iets eerder rond kwart voor twaalf herhaald.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.