2,1 miljoen kijkers voor Nederland – Denemarken


De kijkcijfers van donderdag 29 mei 2008 (SKO)

Nederland Denemarken (SBS6, 19:53) – Het Nederlands elftal is er donderdag niet in geslaagd de oefeninterland tegen Denemarken winnend af te sluiten. Oranje kwam in het Philips Stadion in Eindhoven niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Ruud van Nistelrooy maakte het Nederlandse goal: “Gezien het kan- senbeeld hadden we veel vaker moeten scoren. Dat is helaas niet gebeurd. Jammer.Marco van Basten: “Het beroerde was, dat we de vele kansen niet hebben verzilverd.

Na het gelijkspel was bondscoach Marco van Basten vooral tevreden. “Fysiek is het na de harde arbeid van de afgelopen weken haast niet te doen het negentig minuten vol te houden. Onze voorbereiding is er op afgestemd straks tegen Italië in topvorm te zijn. Dan is een terugval zoals die nu te zien was wel verklaarbaar.” Ruud van Nistelrooij scoorde, maar was niet voortdurend dreigend. Volgens de bondscoach was dat geen groot probleem. “Ruud heeft een grote naam en wordt extra in de gaten gehouden. De rest profiteert daarvan. Onze mensen krijgen afwisselend kansen. Als de mogelijkheden maar komen, dan is het goed. Wie ze krijgt maakt niet zo veel uit.” Nederland – Denemarken werd door 2.094.000 kijkers (madl: 39.5%) bekeken.

Derek Ogilvie The Ghost Whisperer (RTL4, 21:30) – Derek Ogilvie zorgt met zijn programma The Ghost Whisperer voor marktaandelen die boven het zendergemiddelde liggen. In de serie zoekt het Schotse medium naar eigen zeggen zonder enige voorkennis naar geesten in een publiek van driehonderd man. “Je hebt de echte gelovigen en mensen die weigeren te geloven dat er ook maar iets is tussen hemel en aarde. Eerlijk gezegd: ik bevind me in het midden“, vertelt hij aan de GPD. Spreken met geesten en daar een onderhoudend tv-programma omheen bouwen, zijn wel twee verschillende dingen, heeft hij inmiddels geleerd. “Het steekt me als ik veertig keer op rij iets corrects over iemand heb gezegd en er worden er maar drie uitgezonden. En het is ook een kunst apart om al die mensen die geen geesten bij zich dragen toch een leuke avond te bezorgen.” Ogilvie schrikt als hij bedenkt hoeveel geld gemoeid is met zo’n theaterregistratie. “Soms ben ik letterlijk ziek van de zenuwen en hang ik boven de wc-pot. Mijn grootste angst is dat de geesten zich niet melden en al die mensen voor niks zijn gekomen.” Derek Ogilvie The Ghost Whisperer werd donderdag door 980.000 kijkers (madl 17.1%) bekeken.

De Gouden Kooi (RTL5, 19:33) – Huub en Claire laten zich beveiligen. De twee ex-bewoners van De Gouden Kooi lieten zich vergezellen door bodyguards tijdens een avondje stappen in Oldenzaal en Tilburg. “Ik maakte me best een beetje bezorgd om de reacties van het publiek op mijn televisieoptreden“, geeft finalist Huub toe in De Telegraaf. Het echtpaar uit de Kooi kon echter opgelucht ademhalen. “We waren samen met oud-bewoners Erik en Sylvia op stap. Overal waar we kwamen, was de aandacht van het uitgaanspubliek overweldigend, maar fantastisch“, vertelt Huub. “Natuurlijk zijn mensen die een borreltje hebben gehad, nóg enthousiaster dan normaal, dus konden we niet zo lang in de horecagelegenheden blijven als vóór onze deelname aan De Gouden Kooi. Maar al met al was het een heel positieve ervaring.” De terugblik van De Gouden Kooi werd door 272.000 kijkers (madl: 6.6%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen