1,8 miljoen kijkers voor Holland’s Got Talent finale


De kijkcijfers van vrijdag 30 mei 2008 (SKO)

Holland’s Got Talent Finale uitslag (SBS6, 22:23) – Acrobate Danielle Bubberman heeft vrijdagavond voor het oog van 1.775.000 kijkers (madl: 31.1%) de finale gewonnen van Holland’s Got Talent. Ze versloeg in de laatste afleve- ring van de talentenjacht haar zes oppo- nenten, onder wie een operazanger, een slangenmens en een breakdancegroep. De Apeldoornse zanger Waylon greep net naast de titel. Voor twee van de drie juryleden van de SBS-show was Apel- doorner Waylon favoriet.

Tijdens Holland’s Got Talent was veelvuldig twirling te zien. De 18-jarige twirlster Bibi Muller heeft genoten van haar deelname. “Gerard Joling is geweldig leuk. Hij is in het echt precies zo als je hem altijd op de tv ziet. Altijd enthousiast. Met de juryleden hebben we verder niet zoveel contact.” Twirlen is de grote passie van Bibi. “Twirlen is van alles wat: goochelen, magie, dans, acrobatiek, theater. Het gaat dus veel en veel verder dan wat de dansmariekes doen, het is echt heel iets anders. Het is erg leuk dat wij, omdat wij in dit programma zitten, het twirlen bekender kunnen maken, een soort erkenning van deze sport.” De finale van Holland’s Got Talent werd door 1.139.000 kijkers (madl: 21.6%) bekeken. De uitslag trok tussen 22.20 en 22.50 uur bijna 1,8 miljoen kijkers.

Gewoon Jan Smit (TROS, Ned1, 21:37) – Jan Smit en zijn muzikale vrienden, de 3js en Nick & Simon, reizen deze zomer met een boot langs de Spaanse kust. De Volendamse artiesten geven tussen 10 en 20 augustus meerdere concerten voor Nederlandse toeristen aan de Middellandse zee. De bootreis wordt volgens Novum Nieuws vastgelegd door de Tros, voor het tweede seizoen van de reissoap De Zomer Voorbij. Vorig jaar was te zien hoe de vrienden met een bus langs Spaanse campings reisden. Tijdens deze toer ontvingen zij meerdere gasten, onder wie Paul de Leeuw en Xander de Buisonjé. Volgens een woordvoerder van de Tros wordt de serie vanaf september uitgezonden. De precieze uitzenddatum is nog niet bekend. Ook is nog niet duidelijk welke gasten de muzikanten zullen vergezellen op hun bootreis. Jans reallifeserie Gewoon Jan Smit scoorde vrijdag 1.075.000 kijkers (madl: 19.4%).

Doe Maar Normaal (BNN, Ned3, 22:01) – Als de zusjes Katja en Birgit Schuurman samen in een programma verschijnen komen er verschillende apen uit de mouwen, schrijft De Telegraaf vandaag. In het BNN-programma Doe maar normaal, dat door 482.000 kijkers (madl: 8.5%), vertelde Katja hoe zus Birgit de neiging had al Katja’s stoute avonturen door te lichten aan hun ouders’ ontbijttafel. Dus toen de foto van zanger Xander de Buisonjé in beeld kwam zag Katja haar kans schoon om wraak te nemen en riep: “Pappa en mamma zijn er toch niet, dus… zeg, daar heb jij het toch mee gedaan?” Een gegeneerde Birgit sputterde direct: “Nee man, daar heb ik alleen mee gezoend toen ik twintig was… in zijn auto…

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen