1,8 miljoen kijkers voor Holland’s Got Talent finale

Geplaatst op za 31 mei 2008 om 12:11


De kijkcijfers van vrijdag 30 mei 2008 (SKO)

Holland’s Got Talent Finale uitslag (SBS6, 22:23) – Acrobate Danielle Bubberman heeft vrijdagavond voor het oog van 1.775.000 kijkers (madl: 31.1%) de finale gewonnen van Holland’s Got Talent. Ze versloeg in de laatste afleve- ring van de talentenjacht haar zes oppo- nenten, onder wie een operazanger, een slangenmens en een breakdancegroep. De Apeldoornse zanger Waylon greep net naast de titel. Voor twee van de drie juryleden van de SBS-show was Apel- doorner Waylon favoriet.

Tijdens Holland’s Got Talent was veelvuldig twirling te zien. De 18-jarige twirlster Bibi Muller heeft genoten van haar deelname. “Gerard Joling is geweldig leuk. Hij is in het echt precies zo als je hem altijd op de tv ziet. Altijd enthousiast. Met de juryleden hebben we verder niet zoveel contact.” Twirlen is de grote passie van Bibi. “Twirlen is van alles wat: goochelen, magie, dans, acrobatiek, theater. Het gaat dus veel en veel verder dan wat de dansmariekes doen, het is echt heel iets anders. Het is erg leuk dat wij, omdat wij in dit programma zitten, het twirlen bekender kunnen maken, een soort erkenning van deze sport.” De finale van Holland’s Got Talent werd door 1.139.000 kijkers (madl: 21.6%) bekeken. De uitslag trok tussen 22.20 en 22.50 uur bijna 1,8 miljoen kijkers.

Gewoon Jan Smit (TROS, Ned1, 21:37) – Jan Smit en zijn muzikale vrienden, de 3js en Nick & Simon, reizen deze zomer met een boot langs de Spaanse kust. De Volendamse artiesten geven tussen 10 en 20 augustus meerdere concerten voor Nederlandse toeristen aan de Middellandse zee. De bootreis wordt volgens Novum Nieuws vastgelegd door de Tros, voor het tweede seizoen van de reissoap De Zomer Voorbij. Vorig jaar was te zien hoe de vrienden met een bus langs Spaanse campings reisden. Tijdens deze toer ontvingen zij meerdere gasten, onder wie Paul de Leeuw en Xander de Buisonjé. Volgens een woordvoerder van de Tros wordt de serie vanaf september uitgezonden. De precieze uitzenddatum is nog niet bekend. Ook is nog niet duidelijk welke gasten de muzikanten zullen vergezellen op hun bootreis. Jans reallifeserie Gewoon Jan Smit scoorde vrijdag 1.075.000 kijkers (madl: 19.4%).

Doe Maar Normaal (BNN, Ned3, 22:01) – Als de zusjes Katja en Birgit Schuurman samen in een programma verschijnen komen er verschillende apen uit de mouwen, schrijft De Telegraaf vandaag. In het BNN-programma Doe maar normaal, dat door 482.000 kijkers (madl: 8.5%), vertelde Katja hoe zus Birgit de neiging had al Katja’s stoute avonturen door te lichten aan hun ouders’ ontbijttafel. Dus toen de foto van zanger Xander de Buisonjé in beeld kwam zag Katja haar kans schoon om wraak te nemen en riep: “Pappa en mamma zijn er toch niet, dus… zeg, daar heb jij het toch mee gedaan?” Een gegeneerde Birgit sputterde direct: “Nee man, daar heb ik alleen mee gezoend toen ik twintig was… in zijn auto…

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)
39 Reacties op “1,8 miljoen kijkers voor Holland’s Got Talent finale”


 1. Bas

  En weer eens geen een programma van RTL4 meer dan een miljoen kijkers…

 2. Jeffientje

  Dit stukje heb ik geciteerd(omdat er een fout in staat):
  ‘Ze versloeg in de laatste afleve- ring van de talentenjacht haar zes oppo- nenten, onder wie een operazanger, een slangenmens en een breakdancegroep’ In deze zin staat een grote fout. Volgens dit bericht heeft Danielle ook gewonnen van een ander slangenmens….! Er was toch echt maar ÉÉN slangenmens hoor!!!

 3. Anoniem

  Camping tv scoort weer behoorlijk goed. Blijkbaar hebben deze mensen totaal geen smaak!

 4. Jeffientje

  Ik zie geen RTL5!

 5. Jeffientje

  Reactie op Anoniem: Dan zijn er wel veel campings zeg!

 6. Jeremy

  Reactie op Jeffientje:

  Inderdaad Jeff, Anoniem is jaloers, ik zou zeggen ga zelf eens naar een camping dan kun je meekijken!!

 7. Anoniem

  Campingtv?
  Dit programam is gemaakt door Blue Circle (RTL) dus denk na wat je zegt ;)

 8. Anoniem

  Reactie op Anoniem:
  Dat is nou een hypocriete opmerking :-(

 9. Jeffientje

  Gellukkig denken jullie er ook zo over!

 10. Ronald

  Oei oei…. GTST duikt weer onder de 900k kijkers en dat terwijl het weer nog niet eens zo goed was, ik denk niet dat er veel mensen buiten in de tuin zaten.

  Ik kijk zelf graag GTST, maar ik denk toch echt dat het over een jaar afgelopen is voor deze serie, of er moet echt een wonder gebeuren.

 11. Tim20

  Niks te zeuren over Camping TV bla bla bla, dat is gewoon een té makkelijke en té flauwe opmerking! Gewoon een goede score voor SBS6 en de hele SBS groep. Netjes gedaan ;)

 12. !#Michael#!

  Reactie op Ronald:

  Prutser kijk eens naar het marktaandeel! bijna 19% de soap zit op goede dagen al het hele seizoen tussen de 18/22% en op een slechtere dag 16/18% marktaandeel in 6 . Er keken minder mensen naar de tv dat tijdstip, het marktaandeel ligt gewoon op seizoens niveau

 13. Kijker

  RTL doet het weer!!! slechts 1 RTL-zender in de top 5 en dan nog op 3

 14. Evelien

  Over smaak valt te twisten. Ik heb gisteren een stukje van hollands got talent gekeken, maar het kon me echt niet boeien. Wat een arme troef is die show zeg.

 15. Jeremy

  Reactie op Evelien:

  Ach Evelien, daar denken 1,8 miljoen andere mensen nou anders over meisje :)

 16. Jeffientje

  Reactie op Evelien:
  Jah Eveline, 1,8 miljoen Nederlanders denken daar volledig anders over. Ik vind het eigenlijk weer jammer dat het gedaan is.

 17. Anoniem

  Waar blijft het persbericht van SBS6? Er zal vast wel in staan dat op het hoogtepunt 4 miljoen mensen keken en al die onzin. En ze zullen ook wel per ongeluk vergeten te vermelden dat de finale show maar 1,1 miljoen kijkers trok.

 18. Jeffientje

  Reactie op Anoniem:
  Dat komt er zeker wel nog, (hoop ik dan) Misschien hebben ze deze maand weer een record maand ofsow. en RTL een diepte maand ofsow./…..:)

 19. Anoniem

  Reactie op Jeremy:
  Toch typisch dat een groot deel van die 1,8 miljoen het blijkbaar zonde van hun tijd vonden om naar de show te kijken en alleen de uitslag wilden weten zodat ze maandag op hun werk konden meekletsen. ;-)

 20. Anoniem

  Reactie op Jeffientje:
  Best wel grappig eigenlijk dat een diepte maand van RTL4 beter scoort dan een recordmaand van SBS6 ;-)

 21. Anoniem

  Reactie op Ronald:
  Misschien moet je gewoon eens naar de cijfers kijken. Op het tijdstip van GTST keken er in totaal een half miljoen kijkers minder dan vorige week vrijdag. Het marktaandeel van GTST is zelfs hoger dan een week geleden.

 22. !#Michael#!

  Reactie op Anoniem:

  Wahaha idd. En RTL4 heeft geen diepte maand maar goed ;) :P

 23. kritische kijker

  Alle tokkies en campinggasten waren op 1 zender afgestemd. Dan zie je dat ze bij RTL gewoon in de zelfde vijver vissen.
  Bij Knevel cs was de journalistieke inbreng van de heren weer ver beneden pijl. Rutten blijf in het Christen Unie bolwerk fier overeind in zijn betoog over het embrionaal onderzoek. Een partij van 6 zetels en de conservatieve tak van het cda hebben de nederlandse bevolking weer in een ijzeren greep. Inhoudelijk hebben zij geen zinnig argument. Maar God zal zoals in de bijbel 3000 geleden bedacht is de mens terroriseren. Het verschil tussen Allah en de Christen unie god blijkt uiteindelijk toch niet echt veel afwijkingen te vertonen. Misschien heeft een discussie over dit ondrwerp meer diepgang dan of hij wel of niet zingt. Ach ik probeer maar wat ;))

 24. ©hiel

  Campingzender? 5 jaar geleden misschien nog maar nu zijn SBS en RTL toch wel redelijk gelijk. En die ‘grap’ is nu wel uitgewerkt..

 25. Victor

  PO-programma’s voor de wat intelligentere Nederlanders als Vermist en Jantje Smit scoren ook erg matig, ons aller Ned1-tuurders zullen gisterenavond toch niet bij de campinggasten aan tafel geschoven zijn? ;)

 26. Roog

  Reactie op Victor:

  Nee joh, die waren zich op CANVAS aan het voorbereiden op het komende EK en keken daar naar de oefeninterland Italië-België (3-1). ;)

 27. elwin

  Ranking the stars was weer geweldig! Goede cijfers voor SBS, maar het blijft niet mijn favo zender. Toch houdt NL1 zich goed staande met Hollands got talent!

 28. Erik

  hoho Ronald!!
  dat gtst zo slecht scoorde komt denk ik vooral doordat nederland moest voetballen!. ik dnek dat gtst in het nieuwe seizoen in september / oktober wel weer richting de 1,3 gaat.

 29. winnie

  Idd, ranking the stars was een superleuke aflevering, volgende week alweer de laatste, jammer. Jan Smit heeft het netjes gedaan, iedere week volgens mij boven de miljoen, ik hoop dat er nog een keer een deel 4 van de soap komt. Hollands Got Talent, kan ik niks over zeggen, ik heb namelijk nooit gekeken.

 30. Anoniem

  nog een keer! campingzender!

 31. Erwin, SBS fansite

  @ Erik: Dream om zeg! GTST nadert gewoon het einde. Het is OP. En op = op. Erland zou er goed aan doen om gewoon KEIHARD de stekker uit GTST te trekken, Deal or No Deal (of andere nieuwe show) om 20u te plaatsen op RTL 4, of gewoon een nieuwe dagelijkse soap starten, eventueel als spin-off van GTST.

 32. !#Michael#!

  Reactie op Erwin, SBS fansite:

  Zolang GTST dagelijks nog hoger scoort dan de gemmidelde wekelijkse drama serie zie ik het probleem niet …

 33. Anoniem

  Kindertjes kindertjes kindertjes… dat het zuur is dat SBS 1,8 miljoen kijkers had en RTL alwéér niet kan ik nog begrijpen, maar wie denkt hier nu serieus na 67548395767 keer dezelfde grap, die de 1e keer al niet grappig was, nog grappig te zijn met de uitdrukking ‘campingzender’ en kan mij middels duidelijke opbouwende kritiek uitleggen waarom SBS een campingzender zou zijn als zij 1,8 miljoen kijkers scoort met een talentenjacht waar RTL overduidelijk jaloers op is en JA jaloers en bang, ze pastte er zelfs meermaals de programmering voor aan, dat kan niemand ontkennen….

  Alsof RTL het zo geweldig doet, Spy Game: 513.000 zieltjes, Grijpstra en de Gier 349.000 en dat op vrijdagavond prime-time, dus als één zender het meer dan verdiend heeft om te worden afgezeken dan is het wel jullie heilige RTL dat voor de zoveelste keer met deze cijfers duidelijk heeft bewezen kijkcijfers niet langer belangrijk te vinden anders doe je niet zoveel moeite om dit niveau zo lang vol te houden…. ook een prestatie maar niet bepaald om trots op te zijn…. en wat de cijfers ook aangeven is dat de zender die jullie hier telkens afzeiken met wegens gebrek aan echte kritiek tot in den treure hetzelfde flauwe grapje is dat de massa ook vrijdagavond toch duidelijk weer voor SBS heeft gekozen en wordt het na 2 jaar niet eens tijd dat RTL zich eindelijk eens af gaat vragen of zij misschien beter een ander vak moet gaan kiezen? TV maken zijn ze duidelijk niet echt goed meer in, het enkele succesje van de laatste tijd weegt al lang niet meer op tegen de vele tegenvallers…. en wat GTST betreft, het feit dat het kijkcijfer in de laatste 2 jaar meer dan gehalveerd is zegt genoeg… de rek is er uit en voor een dagelijkse soap met die kosten is het kijkcijfer te laag, alleen bluft Gerland er lustig op los want de stekker er echt uit trekken is hij dan weer te laf voor…. Trouwens ook heel apart hoe mensen hier altijd allerlei excuses proberen te vinden als reden voor de tegenvallende cijfers van RTL om het goed te praten, dat er bijv. iets op een andere zender was? Nou en…. feit BLIJFT dat RTL dan duidelijk minder interessant was om naar te kijken, zo ook gisteravond als SBS heel eenvoudig 2-3x zoveel kijkers heeft als RTL en dan kunnen jullie nog 1000x dezelfde oubollige grap herhalen wat betreft ‘campingzender’ maar RTL had gisteravond dat SBS programma maar wat graag gehad inclusief de bijbehorende cijfers, bovendien waren jullie in dat geval over exact hetzelfde programma lyrisch geweest over de inhoud, het geweldige decor etc maar ja, nu staat er een SBS logo in beeld en dan is het niks, grappigste is wel dat beide omroepen gebruik maken van dezelfde productiemaatschappijen voor dergelijke shows dus waar hebben jullie het in godsnaam over????

 34. Peter

  Uhm zolang SBS6 maar op bepaalde momenten kan scoren.. RTL 4 scoort gemiddeld beter dan SBS6. RTL 4 heeft alleen wat zwakke momenten.

  De daling van GTST, is verklaarbaar de concurrentie is sterker geworden. Voorheen paar jaar terug had de publieke omroep alleen het journaal, nu de DWD en dan Deal or No Deal en Deal. Dus verklaarbaar dat dat minder wordt. Tevens is het eind mei en tijd voor even een zomerstop.

  Maar eerlijk gezegd vond ik spy game veel interessanter dan het zoveelste talentenjachtje. Op de kopiezender van NL. Nee rtl kan veel beter, alleen ze moeten ff durfen. SBS profiteert wel optimaal, maar goed eerlijk gezegd waarom rtl, ze waren toevallig eerder in NL, als sbs eerder was dan zou dat wellicht anders zijn.

  Maar goed al dat gezeik op de rtl cijfers, het gaat ook om cash en dat gaat goed. Even wat investeren in programma;s en ze zijn zo weer terug, als de kijkers dan nog weg blijven… uhm zijn de mensen van intomart omgekocht ;-) ;-), want 1,8 miljoen gekken naar HGT, bah wat een k smaak.

 35. Erwin

  @ Peter: Uhm zolang SBS6 maar op bepaalde momenten kan scoren.. RTL 4 scoort gemiddeld beter dan SBS6. RTL 4 heeft alleen wat zwakke momenten.

  SBS 6 is gemiddeld anders wel heel wat goedkoper uit ;)

 36. TMF Rocks

  SBS is echt geen campingzender meer… Dom dat sommigen het gewoon niet kunnen hebben dat SBS soms beter scoort dat RTL.

 37. Peter

  @erwin

  dat zou goed kunnen. Oftewel het is beter om lage kijkcijfers te halen, daar verdien je meer op…… dat komt alleen maar doordat er te veel zenders zijn en dat is het kromme. Alleen zenders die gesubsidieerd zijn kunnen zelfs in de zomer amusement laten uitzenden.

  De nieuwe zenderindeling zou moeten zijn

  Ned 1
  Ned 2 (ned 3 opheffen) publieke omroep reclamevrij en bepaalde programmering niet meer op de publieken (te hoog amusementsgehalte)

  RTL 4 brede familiezender
  RTL 5 Jongerenzender, huidig –> veronica weg
  RTL 3 Nieuwszender programmering cf heden –> mannen zender

  Net 5 specifieke vrouwenzender, wordt Net 7 dan, RTL 5 was eerder.
  SbS6 Uhm als het niet kan fuseren met rtl 4 dan zal hierop ook wat moeten komen, maar geen idee wat, wat gedurfde tv, beetje volks misschien ;-) ;-)

  En dan de muziek zenders

 38. Tim20

  Reactie op Anoniem: Anoniem post 33, ben ik het ZEER mee eens! Je hebt helemaal gelijk. De opomerking CAMPINGZENDER is zooooo flauw, alleen wint de Campingzender wel steeds vaker van RTL?!!!!
  En al die RTL Freaks zoeken naar een excuus want er was te veel concurrentie? SO WHAT?

 39. Alex Donkers

  Mooie openingszin, Bas!
  Blijf tv kijken. Lees vooral nooit een boek.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.