John van den Heuvel: ‘Crime Time is anders dan toen’

John van den Heuvel is vanaf deze avond te zien in Crime Time op Nederland 1. Vijftien jaar lang was het misdaadprogramma niet meer te zien. “We kozen voor de naam Crime Time omdat het een programma met traditie is, maar het is nu wel heel anders dan toen. We komen bijvoorbeeld niet meer vanuit de studio“, vertelt John van den Heuvel aan TVgids.nl. “Destijds werd dit het eerste echte misdaadprogramma op tv gemaakt door Peter R. de Vries en Jaap Jongbloed.

Na vijftien jaar keert vanavond om 20.30 uur op Nederland 1het eerste misdaadprogramma op de Nederlandse televisie terug op de buis. In Crime Time doet John van den Heuvel verslag van de laatste ontwikkelingen in de onderwereld. De eerste aflevering brengt een exclusief interview met twee topcriminelen.

De twee broers Edgar en Pieter van L. hebben belastende verklaringen afgelegd bij Justitie in ruil voor strafvermindering. Nu zijn de twee broers kroongetuigen in onder andere het lopende strafproces van Willem Holleeder. De onderwereld is op z’n zachtst gezegd niet blij met de verklaringen van de broers en maken daarom jacht op ze. John van den Heuvel kwam ze op het spoor en volgde ze naar het Zuid-Europese land waar ze op een geheime locatie zitten. John mocht als enige met ze praten.

Dat is uniek, want deze mensen praten niet graag met de pers en blijven liever uit de publiciteit. Toch waren ze bereid om aan een interview mee te werken.

Crime Time is vanavond om 20.30 uur te zien bij de TROS op Nederland 1.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen