Beau van Erven Dorens wil late night Boulevard

Geplaatst op do 10 apr 2008 om 12:40

Beau van Erven Dorens zou graag een late night versie van het magazine RTL Boulevard maken. Samen met Albert Verlinde en deskundigen als Peter van der Vorst zou hij hierin willen praten met de mensen waar in de vroege uitzending óver gepraat wordt. Dat vertelde Beau van Erven Dorens woensdag in De Wereld Draait Door. “Mijn idee was altijd – dat mag ik natuurlijk niet zeggen – om Boulevard, wat een goed merk is, door te schuiven naar half elf. Dus daar dan een talkshow te maken.”

Om half elf maak je een talkshow waarin je gaat praten met de mensen waar je het meestal óver hebt. Dan schuif je het hele merk door naar half elf. Dan zet je Albert daar aan tafel en Peter. Dat zou ik wel willen presenteren. Dat zou ik meteen doen. Morgen zou ik daarvoor tekenen. Pauw & Witteman verdienen concurrentie. Het is niet zo hoogdravend meer als vroeger, maar daar kan wel iets entertainenders naast.

De vroege editie van RTL Boulevard zou Beau niet meer willen doen. “Ik zou er nooit meer terugkeren. Ik ben een andere kant opgelopen. Ik probeer die kant waardevol te maken. Ik heb het een paar keer gedaan en vond het fantastisch, als vanouds.

Over de rel rondom Daphne Bunskoeks uitlatingen over een privévideo van Georgina Verbaan wil Beau niet teveel kwijt. “Het is eigenlijk niet aan mij om hier iets over te zeggen, maar ik heb wel dit soort discussies met Albert ook gehad. Dan zonden we het ook uit, haha. Dit soort dingen gebeuren gewoon en dat hoort erbij zo’n discussie. Ik denk niet dat het zo’n affaire had hoeven worden. We praten er nu weer over.”

Als producent heeft Beau internationaal succes met The Phone. In Nederland bleven de kijkcijfers wat achter. “We hadden er eigenlijk meer van verwacht. We hadden heel veel media-aandacht, ook vanwege die verkopen in Frankrijk. Toen kwamen die uitzendingen, wel een beetje in de zomer, maar dat was gewoon 500 à 600 duizend kijkers. We dachten allemaal: dit wordt een miljoen, dit wordt de nieuwe hit. Nu hebben we een nieuwe serie, die zondag van start gaat. Ik hoop dat het beter uitpakt.

Toch gaat zondag een nieuwe serie van start van The Phone. “De filmische inslag is helemaal fantastisch met de muziek en beelden. Dat blijft zo. We vonden dat je de mensen een beetje te weinig leert kennen. Daar hebben we iets aan gedaan. Het einde hebben we bovendien wat gemener maakt. Nu kan er nog maar één winnen.

Tafelheer Giel Beelen: “Je voelt dat één ding niet is. Op het moment dat die mensen die telefoon krijgen, dan is dat niet de dag waarop het allemaal gaat gebeuren. Dat voel je gewoon. Dat vind ik jammer.”

Beau van Erven Dorens geeft toe dat het zo werkt: “Dat klopt, want het is gewoon eigenlijk technisch niet mogelijk. Op de opnamedag – het is een logistieke nachtmerrie – hebben we een helikopter. Die kan drie uur in de lucht zijn, want dan is de benzine op. We moeten het in drie uur filmen. We willen natuurlijk wel zo’n pick-up goed draaien, dus dat moeten we echt uren voorbereiden.”

Beau vindt het geen oplossing om in The Phone te tonen hoe het werkelijk gaat. “De realiteit wordt er niet anders door. Die mensen pakken dat ding op en ze gaan dat spel spelen. Maar het is waar. We zeggen gewoon: ‘Je moet over twee dagen terugkomen met dezelfde kleren aan en dan gaan we verder’. Het is gewoon niet anders. We krijgen dat gewoon logistiek niet voor elkaar. Onze droom is om het live te doen. Dat zou echt helemaal te gek zijn. Maar dat kan nog niet.”
27 Reacties op “Beau van Erven Dorens wil late night Boulevard”


 1. P@trick

  Mij lijkt het een perfect idee en goed passen bij RTL.
  In de vroege editie doe je de normale uitzending zoals nu is en in de late editie ga je op een paar items dieper in , je hebt ze te gast en kan er langer op doorgaan.
  Dat is toch perfect en een heel ander geluid dan Pauw en Witteman.
  Het moet ja niet hetzelfde worden.

 2. David (2)

  En misschien is op die manier DOND ook wel naar RTL4 te schuiven. Ze zullen het niet doen, want het is een te grote gok maar het past prima bij RTL4. Tenslotte hebben ze ook jaren het Rad van Fortuin en Lucky Letters uitgezonden. Dus om 19.00 DOND op RTL4 moet toch zeker rond de 800.000 kunnen scoren net als Blvd, en daarvoor Boulevard van 18.30 tot 19.00. En dan kunnen ze om 2230 ingaan op de dingen die om 18.30 gemeld werden.

  Maar ja, het huidige klimaat is er een van zekerheden en niet veel uitproberen. Vind het nog steeds jammer dat RTL4 niet het EK heeft aangegrepen om een talkshow neer te zetten rond 2230. Kun je doen in het kader van het EK, met sportgasten maar ook entertainmentgasten. Als het niet scoort haal je het dus na die drie weken van de buis (want het is een ek-programma), als het wel scoort geef je het een permanent vervolg.

  Dan lééft RTL4 weer een beetje na 20.00, nu is het een kwestie van bandjes draaien en dat is erg jammer.

 3. Johan

  dan liggen de kinderen op bed Beau, en je denkt toch niet dat volwassen die onderwerpen boeien

 4. David (2)

  En daarom kijken er ook 800.000 mensen naar Shownieuws om 23.00?

 5. Anoniem

  Lijkt mij super idee
  Boulevard is lekker snel en leuk met al die filmpjes
  maar vind het best leuk als er dieper wordt ingegaan op de onderwerpen d.m.v. studio gesprekken
  Hoop dat dit plan door zou gaan

 6. Mart

  Leuk idee.
  Er moet in ieder geval iets gebeuren.

 7. !#Michael#!

  Moet zeggen erg goed idee van Beau. Zo word het niet een extra bulletain zoals we dat kennen van SBS6’s ShowNieuws, maar een nieuw programma dat een echte aanvulling is op de traditionele uitzending van half zeven.

  Door het succes van RTL Boulevard uit te diepen, een aanvulling te geven aan het bestaande concept door er een late night talkshow aan toe te voegen geef je niet alleen je zelf meer kans op uit dieping, maar ook Celeberty’s de kans inhoudelijk te reageren! Zo had je Jort en Georgina aan tavel kunnen hebben, leuk het ShowNieuws hypcorietje en non talent HJ aan tafel waarom ShowNieuws het vooral niet wilde uit zenden etc.

  Hopenlijk gaan ze hier mee aan de slag, Boulevard is al goed voor 900dznd/1.1mln kijkers. Stel dat de late night talkshow editie 750/900dznd kijkers trekt hebben ze al een waardevolle nieuwe invulling aan een kwakkelende late night en krijgt de zender weer meer gezicht en personality op de late avond!

 8. !#Michael#!

  * tafel :lol:

 9. Carlo en Irene terug op Prime Time !!!

  Eén van de leukste onderdelen uit Life & Cooking is de persiflage door Carlo en Irene. Of het nu gaat om Showtime (met Viktor Vuur en Nada Noppes), De Wereld Slaat Door of De Veerbootjes… ik keek er telkens naar uit. Maar de persiflages verdwijnen uit het zondagmiddagprogramma. In plaats daarvan werken Moors en Boszhard het uit tot een avondvullende show.

  Het is de bedoeling dat het persiflage-programma later dit jaar op RTL 4 wordt uitgezonden.

  Het is natuurlijk niet voor het eerst dat Carlo en Irene in de huid van iemand anders kruipen. Bij Telekids maakten ze al de GTST-persiflage Pittige Tijden, dat vorig jaar nog is verschenen op 4 dvd’s. Ook in het eerdere zaterdagavondprogramma De Carlo & Irene Show moesten diverse bekendheden het ontgelden, waaronder Marijke Helwegen.

  Volgens mij zijn Carlo en Irene als typetjes op hun best. Al is het wel zo dat vaak maar één karakter echt heel goed is geslaagd, de ander komt minder goed uit de verf. Ook lijkt het me een erg bewerkelijk programma. Wellicht maken tijdens de zomerstop van Life & Cooking?

 10. Carlo en Irene terug op Prime Time !!!

  BRON: Zappen.blog.nl

 11. Mart

  Lees net op zappen.blog dat martijn krabbe samen met wendy de presentatie doet van de finale van mijn tent is top, uitstekende keuze van rtl

 12. Mart

  Kan nu al niet w8en op het nieuwe seizoen van mijn tent is top. Hopen dat mijn tent is top finale hoog gaat scoren (hoop op minstens 1,3 miljoen)

 13. Potje Pindakaas

  Juist de verhalen waar mensen meer over willen horen (bijv jort & Georgina) zullen op zulke moment niet aanschuiven.
  Pas op momenten dat er iets te promoten is, dan schuiven ze aan. Misschien dat het met Beau anders is, dan als Albert het zou presenteren, maar ik denk niet dat het gaat werken.

 14. Foutje

  !#Michael#!

  Als je nu ook nog je eigen typfouten gaat verbeteren (om nog maar te zwijgen over je spelling en grammaticale blunders), komen we nooit meer van je af. Onbegonnen werk. En je bent er trouwens een paar vergeten.

 15. Mart

  Is er trouwens al iets bekend, over wie de finale van de gouden kooi presenteert. Heb zelf het idee dat niemand daar eigenlijk op zit te wachten. Kan het imago van de presentator/presentatrice colgens mij flink naar beneden halen. Denk dat ze het best kunnen kiezen iemand als valerio Zeno

 16. Tom

  @David (2),

  Winlfred Genee heeft het idee van een late night Voetbal insite achtige EK editie ingediend bij RTL, maar er is nog geen besluit genomen.

 17. ©hiel

  Q: Lees net op zappen.blog dat martijn krabbe samen met wendy de presentatie doet van de finale van mijn tent is top, uitstekende keuze van rtl

  Beter dan Mathias Sholten en Froukje in ’07 :)

 18. David (2)

  @Tom:

  Klopt, dat had ik ook gezien. Dat zouden ze sowiezo kunnen doen, en dan t liefste gewoon op RTL4, op RTL7 zal het altijd minder scoren. Zeg Genee idd neer, gooi Beau erbij en kijk of het werkt. Tenslotte zijn B&vD ook begonnen als alleen-sportprogramma. Maar zoals Genee ook al meldde bij DWDD toen, is ook hier niet op gereageerd door de RTL-leiding…

 19. Thomas2

  Misschien dat dit een goed idee is:

  18.00 RTL Nieuws (475.000-500.000 kijkers)
  18.10 RTL Weer (475.000-500.000 kijkers)
  18.15 Editie NL Vroege editie (700.000-800.000 kijkers)
  18.35 RTL Boulevard Vroege editie (850.000-950.000 kijkers)
  19.05 Deal or no Deal (750.000-800.000 kijkers)
  20.30 Halfacht Nieuws (900.000-1.000.000 kijkers)
  20.55 RTL Weer (975.000-1.100.000 kijkers)
  20.00 GTST (1.000.000-1.200.000 kijkers)
  20.30 Serie/drama/film (700.000 – 800.000 kijkers)
  22.25 RTL Boulevard Late Editie (750.000-850.000 kijkers)
  23.15 Editie NL Late editie (550.000-600.000 kijkers)

 20. Mart

  Dat vind trouwens echt belachelijk dat de beste voetbal talkshow voetbalinsite niet met een speciaal ek voetbal programma mag komen. Zou een geweldige opvolger zijn voor barend en van dorp

 21. Hans

  http://nl.youtube.com/watch?v=T-nuA9UFcFs

  Wanneer komt RTL weer eens met echt mooie series van eigen bodem?

 22. ©hiel

  @ Thomas2: We gaan natuurlijk niet m;n lievelingsprogramma Boulevard inkorten hé! ;)

 23. Kevin

  Als ik al die series op een rij zie, dan wil ik RTL 4 complimenteren: ze weten toch een zender met een aantal mooie programma’s te degraderen tot een tweede SBS.

 24. !#Michael#!

  @ Thomas2

  Waarom zouden ze bij RTL RTl Boulevard in korten om in de vrijgekomen tijd een programma neer te zetten wat minder kijkers trekt? DonD mag om 1900u, maar alleen als het net als Boulevard 1mln kijkers trekt …

  Mischien een uitdaging dit te testen in de zomer? Zo krijg je Beau wel weer Exclusief op 4 …

 25. Thomas2

  @!#Michael#! daar heb je gelijk in. Dacht ik ook al aan ;) want met DonD haal je wel een goed programma weg uit de vooravond van RTL5, maar wanneer Boulevard iets wordt ingekort blijft er – lijkt mij – meer stof over voor de late show ;)

 26. Vincent

  @ Chiel:

  Q: Lees net op zappen.blog dat martijn krabbe samen met wendy de presentatie doet van de finale van mijn tent is top, uitstekende keuze van rtl

  “Beter dan Mathias Sholten en Froukje in ‘07 :)”

  Je bedoelt zeker Matthias Scholten en Fabiënne de Vries?

 27. ©hiel

  Ja, DIE bedoel ik inderdaad :) Ze heeft dus veel indrug op me gemaakt :lol:

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.