Hans Kazàn en familie op avontuur in Groeten uit de Rimboe

Het hilarische Groeten uit de Rimboe is vanaf deze avond weer te zien bij SBS 6. Opnieuw beleven twee Nederlandse en een Belgische familie een avontuur bij inheemse stammen. Het gezin van goochelaar Hans Kazàn is één van de families. De medicijnman schrok zo van Hans, dat hij het dorp uitrende. “Hij zat tegenover mij, ik pakte een witte kiezelsteen en stopte die in mijn mond. Vervolgens haalde ik de steen uit mijn navel tevoorschijn. Daar snapte hij helemaal niets van.

Vader Hans Kazàn (54), moeder Wendy (48) en hun kinderen Oscar (27), Renzo (25), Steven (22) en Lara (14) en ook Renzo’s vriendin Mara (26) hebben een moeilijk jaar achter de rug met het ten gronde gaan van hun theater. Nu komen ze terecht in Kenia, waar de jonge krijgers buiten de omheining van het dorp moeten leven totdat ze zichzelf bewezen hebben. Rond hun 30e zijn de mannen alweer krijger af, waarna ze hun tijd doorbrengen met praten en spelletjes. De vrouwen doen al het werk.

Hans Kazàn vertelt aan Novum dat het een groot avontuur was. “Je bent te gast bij die mensen daar. Je moet respect hebben voor de manier waarop zij leven. Je moet je aanpassen en als zij een koe moeten slachten, staan wij daar bij.

Wendy vond het ook een bijzondere ervaring. “Vanuit een luxe wereld ga je plotseling naar een echt primitieve wereld“, vertelt Wendy. Haar man had niet verwacht dat zijn vrouw haar medewerking wilde verlenen aan een tv-programma. “Ik vond de reis echt een jongensdroom. Ik heb vervolgens een rondje gebeld naar de kinderen en naar Wendy. Tot mijn stomme verbazing zei zij ook ja“, vertelt de goochelaar.

De Vlaamse familie De Smet bestaat uit vader Johan (50) en moeder Hilde (47) en hun kinderen Halewijn (18), Sanderijn (15) en Parcifal (12). Ze verblijven drie weken bij de Mursi-stam in Ethiopië. Zij staan bekend om hun ruige donga-gevechten. Regelmatig raakt hierbij iemand ernstig gewond.

De familie de Leeuw uit Dordrecht is een samengesteld gezin. Vader Harm (41) en moeder Marcelle (38) zijn net drie maanden getrouwd als ze naar de Dogon-stam in Mali afreizen. Harms dochter Priscilla (16) en zoon Jeffrey (15) en Marcelles dochters Eline (19), Raϊssa (18) en Deveney (14) gaan mee. De twee jongste kinderen van Marcelle blijven thuis, omdat hun komst niet verantwoordelijk zou zijn.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen