Hans Kazàn en familie op avontuur in Groeten uit de Rimboe

Geplaatst op za 29 mrt 2008 om 12:11

Het hilarische Groeten uit de Rimboe is vanaf deze avond weer te zien bij SBS 6. Opnieuw beleven twee Nederlandse en een Belgische familie een avontuur bij inheemse stammen. Het gezin van goochelaar Hans Kazàn is één van de families. De medicijnman schrok zo van Hans, dat hij het dorp uitrende. “Hij zat tegenover mij, ik pakte een witte kiezelsteen en stopte die in mijn mond. Vervolgens haalde ik de steen uit mijn navel tevoorschijn. Daar snapte hij helemaal niets van.

Vader Hans Kazàn (54), moeder Wendy (48) en hun kinderen Oscar (27), Renzo (25), Steven (22) en Lara (14) en ook Renzo’s vriendin Mara (26) hebben een moeilijk jaar achter de rug met het ten gronde gaan van hun theater. Nu komen ze terecht in Kenia, waar de jonge krijgers buiten de omheining van het dorp moeten leven totdat ze zichzelf bewezen hebben. Rond hun 30e zijn de mannen alweer krijger af, waarna ze hun tijd doorbrengen met praten en spelletjes. De vrouwen doen al het werk.

Hans Kazàn vertelt aan Novum dat het een groot avontuur was. “Je bent te gast bij die mensen daar. Je moet respect hebben voor de manier waarop zij leven. Je moet je aanpassen en als zij een koe moeten slachten, staan wij daar bij.

Wendy vond het ook een bijzondere ervaring. “Vanuit een luxe wereld ga je plotseling naar een echt primitieve wereld“, vertelt Wendy. Haar man had niet verwacht dat zijn vrouw haar medewerking wilde verlenen aan een tv-programma. “Ik vond de reis echt een jongensdroom. Ik heb vervolgens een rondje gebeld naar de kinderen en naar Wendy. Tot mijn stomme verbazing zei zij ook ja“, vertelt de goochelaar.

De Vlaamse familie De Smet bestaat uit vader Johan (50) en moeder Hilde (47) en hun kinderen Halewijn (18), Sanderijn (15) en Parcifal (12). Ze verblijven drie weken bij de Mursi-stam in Ethiopië. Zij staan bekend om hun ruige donga-gevechten. Regelmatig raakt hierbij iemand ernstig gewond.

De familie de Leeuw uit Dordrecht is een samengesteld gezin. Vader Harm (41) en moeder Marcelle (38) zijn net drie maanden getrouwd als ze naar de Dogon-stam in Mali afreizen. Harms dochter Priscilla (16) en zoon Jeffrey (15) en Marcelles dochters Eline (19), Raϊssa (18) en Deveney (14) gaan mee. De twee jongste kinderen van Marcelle blijven thuis, omdat hun komst niet verantwoordelijk zou zijn.
68 Reacties op “Hans Kazàn en familie op avontuur in Groeten uit de Rimboe”


 1. Sonja

  Heerlijke televisie!

 2. Anoniem

  http://www.youtube.com/watch?v=4MjENBussyE

 3. Anoniem

  prachtige optreden

 4. Ramazzoti

  deze dame is zo een fout vrouw ik weet het niet waar ze de lef vandaaan haalt echt waar

 5. Ramazzoti

  Nou over het programma Groeten uit de rimboe ik blijf er voor thuis echt top televisie het zal hoog scoren en familie Kazaan goed gedaan om daar aan mee te doen

 6. De echte kijker

  http://www.youtube.com/watch?v=4MjENBussyE
  zeg toch genoeg. CO zou verboden moeten worden.

 7. P@trick

  Veel mensen mogen dit dan wel mooie televisie vinden, maar ik vind het walgelijk, niet hoe het gemaakt is of zo, maar gewoon het feit dat deze mensen zo te kijk worden gezet, dat vind ik echt niet kunnen.

 8. Jantje

  Vanavond kijk ik eerst Mooi! Weer de Leeuw.
  Daarna kijk ik Groeten uit de Rimboe.

  De finale van Dancing Queen boeit me helemaal niet. Denk dat ze rond de tussen 700.000 en 825.000 kijkers ofzo zitten. Ik kijk in ieder geval niet;)
  Ik blijf bij Paul en dan kijk ik ZEKER Groeten uit de Rimboe.
  Hoop dat er ook een Groeten Terug komt ( Vast wel ;) )

 9. ik reageer ook ff...

  @ Jantje

  Als je naar MWDL kijkt, is het al duidelijk dat je niet naar de finale van DQ kijkt en dat het je niet boeit, anders had je nl wel gekeken… Vervolgens herhaal je het nog eens door te melden je bij Paul blijft en zeker GUDR kijkt…

  Maar eigenlijk en nog veel belangrijker: wat moet de wereld met de wetenschap naar welk programma je kijkt? Hoe onzinnig en simpel is je bestaan als je denkt dat je de wereld een dienst mee bewijst met deze info?

 10. Jeffientje

  Ik ga ZEKER Kijkun!

 11. Jantje

  @ Post 9
  Kun je ook wel van jezelf zeggen. Wat boeit ons wat JIJ over MIJN reactie vind.
  net zo stompzinnig
  Waarom lokken sommige mensen hier op Mc het altijd uit?

 12. Anoniem

  jantje Relnicht

 13. Mart

  Met groten uit de rimboe heeft sbs echt een kijkcijferhit, waarover ze het altijd hebben. De rest zijn geen kijkcijferhits maar groeten uit de rimboe duidelijk wel.
  Denk dat veel lotto weekend miljonairs kijkers nu zullen overstappen naar groete uit de rimboe. Uit veel forums en mediasites is duidelijk dat een heleboel mensen groten uit de rimboe gaan volgen, zowel echte rtl als po fans.
  Ik gok op zo’n 1,6 a 1,7 miljoen kijkers maar misschien wel richting de 2 miljoen. Sommige zullen nu zeggen dat ik gek ben, maar ben erg benieuwd of het echt die richting opgaat. Gaat erom spannen maar ik denk dat groeten uit de rimboe paul de leeuw inhaald als best bekeken programma van de zaterdagavond

 14. Thomas2

  Ik gok voor vanavond:

  – Mooi! Weer de Leeuw: 1.818.000 kijkers
  – Groeten uit de Rimboe: 1.545.000 kijkers
  – Lotto Weekend Miljonairs: 1.263.000 kijkers
  – Ik hou van Holland: 1.244.000 kijkers
  – Dancing Queen Finale: 955.000 kijkers

 15. Eric

  De krullenbol uit het Vlaamse gezin is wel lachen.

 16. Simon

  @ Jantje
  ‘Groeten Terug’ is al bevestigd. Binnenkort beginnen de opnames al en komen de inheemse stammen naar België, Nederland en Marbella (waar Kazan woont)

 17. ©hiel

  Goed dat SBS Groeten uit de Rimboe niet te vaak (lees: twee keer per jaar) uitzend. Zal vast weer net zo leuk worden als serie 1 en 2 :)

 18. Jantje

  @ post 16
  Oke, bedankt!

  @ post 14
  ik gok het ook zo`n beetje. Ben het met je eens ;)

  @ post 12
  Waar slaat dat nou weer op…

 19. ©hiel

  Q: Uit veel forums en mediasites is duidelijk dat een heleboel mensen groten uit de rimboe gaan volgen, zowel echte rtl als po fans.

  Alof dát overeen komt met wat Nederland kijkt! :lol:

 20. evert

  mijn god, zap naar IHVH, na 2 minuten al weer weg. Wolter Kroes, wat een C artiesten

 21. elg

  2 evert: vond t wel meevallen hoor; Fransje Bauer en Irene Moors stonden er ook bij en die zie je niet zo vaak in dit soort programma´s

 22. lolke

  ik snap het ook niet maar ren niet weg
  kan dit?????? zie http://www.dedoorzetter.nl en klikop het visje

 23. ik reageer ook ff...

  OMG, ze hebben ook weer een NL-familie gevonden hoor… Weer echt SBS-volk met teveel goud behangen, matjes in de nek en piercings… Weer heerlijk ordi campingvolk…

 24. Anoniem

  @ik reageer ook ff

  HAHAHAHA inderdaad echt een aso camping familie
  zelfs de kindjes van 4 lopen met piercings
  En allemaal roken, geblondeerd en zonnebank bruin
  Typisch SBS !

 25. Elm

  WAT EEN KAMPERS ZEG DIE FAMILIE DE LEEUW!

  Hans Kazan en familie is nog wel oke, maar wat een SBS Publiek zijn die andere whaha

 26. ©hiel

  Net als in serie 1. Serie 2 waren nette mensen uit Wassenaar… en nu dat weer ‘kampers’. :)

 27. Erwin

  Ik heb de eerste aflevering ook maar eens geprobeerd en het is wel hilarische TV hoor, met die verwende puber meisjes, de familie Kazan en die Belgische baardaap familie. Wordt wel weer een hit voor SBS.

 28. Stefan

  Ik wil een iets zeggen over groeten uit de rimboe, die twee ‘onbekende’ gezinnen lijken wel opvallend veel op die van de vorige seizoen(en). Een belgisch appart gezin, man met een baard, jongentje die van dieren houd en er een drama van maakt: als er een spin op zn kamer zit is ie bang, maar durft m niet te doden (heb ik eerder gehoord). Een samengesteld gezin.

  een verschil met vorige seizoenen, de gezinnen worden steeds groter en Kazan moet er zonodig in: want SBS moet wat doen om die kijkers te houden op die oude successen.

 29. Anoniem

  1.5mil voor IHVH!

 30. Anoniem

  RTL4 is de grootste van de zaterdag!

 31. Anoniem

  heeft iemand al promo’s van All you need gezien? Ik zie namelijk heel de tijd Singing Bee terwijl All you need juist de parel is..

 32. Anoniem

  Ja dat valt mij ook op over all you need is love hoor je niks

 33. Anoniem

  Tegenvallende cijfers voor SBS
  1,1 voor Groeten uit de Rimboe
  1,1 voor Dancing Queen UITSLAG
  890.000 voor HvNL

  Niet dat 1,1 voor Groeten uit de Rimboe slécht is, maar toch.

  Maar een vraagje: Is het volgende week bij SBS6 eerst een film, en dan Groeten uit de Rimboe, of is het andersom?

 34. Anoniem

  Hoezo heten vele voorafgaanden hier ANONYMOUS
  of ligt dat nu aan mijn pc?
  De vorige 5 reacties heten anonymous
  Wat is dat ? :P

 35. Anoniem

  Dat komt omdat je bij MC geen naam meer kan invullen..

 36. Anoniem

  Ik zij dat Groeten Uit De Rimboe helemaal niet zo zou scoren als jullie dachten, allemaal 1,6 miljoen, 2 miljoen…. Nee hoor, het werd 1,1 miljoen… Komt door de slechte lead-in, vorige seizoenen wadden ze SDOHI. En de concurentie is groter.

 37. Anoniem

  ik was stefan

 38. Anoniem

  Tja, zien we maar weer eens hoe representatief de reacties op dergelijke sites zijn…

 39. Anoniem

  Ik ben Jantje (waarom staat er steeds Anonymous?:S)
  Ik was ook post 33 en 34!

  @ Post 36
  Ik ben het met je eens. Ik dacht ook dat het rond de 1,5 miljoen zou zitten, maar het scoort slechter dan verwacht. 1,1 is niet écht slecht, maar het zou zeker beter kunnen. Ik denk ook dat ze dat te danken hebben aan Dancing Queen Finale. Ze moeten met wat nieuws komen op de zaterdagavond. Een quiz of eens een GEZELLIGE en VERNIEUWENDE amusements-show waarbij mensen NIET hoeven te stemmen ;)
  En dan in het vervolg Groeten uit de Rimboe. Dan heb je vast wel meer kijkers ;)

 40. Anoniem

  Stefan

  1. RTL 4 (21,4%)
  2. Ned 1 (20,5%)
  3. SBS 6 (14,2%)
  4. Ned 2 (7,5%)
  5. Net 5 (4,8%)

  6. RTL 5 (4,7%)
  7. Ver (4,1%)
  8. RTL 7 (4,1%)
  9. Ned 3 (3,3%)
  10. RTL 8 (1,3%)

  Top 15
  1 MOOI WEER DE LEEUW 1.977.000
  2 JOURNAAL 20 UUR 1.925.000
  3 IK HOU VAN HOLLAND 1.436.000
  4 KASSA 1.371.000
  5 LOTTO WEEKEND MILJONAIRS 1.348.000
  6 RTL VOETBAL EREDIVISIE 1.223.000
  7 DANCING QUEEN DE UITSLAG 1.197.000
  8 GROETEN UIT DE RIMBOE 1.182.000
  9 JOURNAAL 18 UUR 1.144.000
  10 KINDEREN GEEN BEZWAAR 988.000
  11 HALF ACHT NIEUWS 978.000
  12 DEADLINE 927.000
  13 HART VAN NEDERLAND 890.000
  14 DANCING QUEEN FINALE 780.000
  15 EIGEN HUIS & TUIN 694.000

 41. Anoniem

  Stefan

  Van AYNIL zijn er ook promo’s hoor. Je hebt een promo van Singing bee, die kondigt singing bee aan, maar daarvoor AYNIL. En je heb een promo van AYNIL, en die kondigt AYNIL aan met daarna Singing bee.

 42. Anoniem

  Ik ben Jantje

  We zullen maar moeten hopen dat SBS ooit deze formule terug te pakken krijgt:

  http://www.mediacourant.nl/?p=2863

 43. ned123rtl4578sbs6net5veronica8

  Wat is RTL4 nou weer aan het doen!
  Ze verplaatsen de hele zooi en denken zo meer kijkers te trekken?
  http://newsweb.wordpress.com/2008/03/30/rtl4-ruilt-programmas/

 44. JB

  Ik hou van holland is blijkbaar interessant geworden voor 1,5 miljoen kijkers. Dat is wel een beetje raar dat ze de show pas in de derde week ontdekken. Hoe dan ook, de zaterdagavond is dus weer, weleenswaar onevenwichtig, verdeeld over de drie zenders van Nederland.

  Ik ben overigens blij dat Dancing Queen afgelopen is. Het was een prima show, maar de doelgroep was te beperkt, en daardoor kon SBS niet echt scoren. Ik hoop wel voor een opleving van Groeten uit de Rimboe, aangezien dat sterk gaat leunen op de film die ervoor zit. Het is tijd voor een nieuw stukje zaterdagamusement, en doe dan inderdaad geen talentenjacht, maar ook niet zoiets afgezaagds als Ik hou van holland. Het is immers niet aan te raden om in de schijnheilige gezelligheids vijver van mwdl en ihvh te gaan vissen. Die is wel leeg.

 45. Patrick

  JB, je hebt de kijkers van vorige week dus niet gezien?

 46. @JB

  RTL komt in ieder geval na IHVH ook niet weer met een talentenjacht, maar probeerd toch iets nieuws uit, welliswaar ook iets in een nieuw jasje denk ik, maar toch dat zal beter op een zaterdag scoren dan een film, denk ik.

 47. Anoniem

  familie de leeuw is gewoon te gek zonder hun zou het programma niks aan zijn:P:P
  ps: familie de leeuw zijn geen kampers!!!

 48. DEVENEY!!!

  HIER EVEN EEN BERICHTJE VAN DEVENEY (FAMILIE DE LEEUW) DIE MEE HEB GEDAAN AAN GROETEN UIT DE RIMBOE

  *TEN EERSTE ZIJN WIJ GEEN KAMPERS
  *TEN TWEEDE HEBBEN WIJ GEEN CARAVAN OF STAAN WE ERGENS OP EEN CAMPING , WIJ WONEN GEWOON IN EEN RIJTJES HUIS NET ALS DE REST VAN HEEL NEDERLAND
  *TEN DERDE IS ER NIEMAND DIE ZIJN HAAR HEEFT GEBLONDEERD , BEHALVE ME MOEDER
  * TEN VIERDE LOPEN MIJ KLEINE BROERTJE EN ZUSJE NIET ROND MET PIERCING’S , ALLEEN MIJN BROERTJE HEB 1 OORBELLETJE
  DUS A.U.B NIET ZO OVERDRIJVEN ALLEMAAL
  PFF HEBBEN JULLIE NIKS BETERS TE DOEN
  ALS JULLIE JE EIGEN ER ZO ERG AAN IRRITEREN MOETEN JULLIE NIET KIJKE NAAR HET PROGRAMMA
  AFZ DEF

 49. Chiel

  Je kan er nog wat zo UITZIEN en het niet zijn.

 50. Anoniem

  @ deveny

  alleen jouw naam is al camp genoeg meisje

 51. sniffie

  jullie moeten niet zo ouwehoeren over de familie de leeuw !!!!!!
  Ze zijn top !!!!

  En deffie ik ben trots op je hoor xxxxx

 52. sniffie

  en anonymous !!!
  als je wat te ouwehoeren heb leer dan eerst is haar naam goed te schrijven !!!

 53. angelique

  heey mensen waar kan ik Groeten uit de Rimboe terug terug kijken ???
  gr angelique

 54. Mendy

  Deffie is gewoon een sneu kind, wat een kampwijf zeg

 55. Anoniem

  respect voor alle gezinnen die hebben mee gedaan aan dit programma!!
  ook voor familie de leeuw.
  ik heb zelf namelijk ook mee gedaan aan het programma dus ik weet hoe zwaar en moeilijk het kan zijn.
  en ik snap niet dat sommige mensen dan zo kinderachtig gaan doen.
  ik bedoel ik weet of hier alleen maar kinderen opzitten, maar zo reageren jullie allemaal anders wel en dat etegn een kind van 14.
  kom op doe is volwassen, wat is jullie probleem?
  ieder gezin in nederland heb weleens ruzie en discussies onder elkaar, dus zo raar vind ik het niet zeker met zoveel puberende kinderen.
  en jullie kennen deze mensen niet eens dus snap niet dat jullie naar een keer een paar stukjes te hebben gezien al zo dom reageren.
  ik moet zeggen vooroordelen kunnen jullie nederlanders als de beste.
  ik vind het in iedergeval een top gezin.
  en voor al die onvolwassen mensen doe je best en laat zien hoe respectloos en kinderachtig je bent

 56. Anoniem

  en nog even een keer voor de duidelijkheid het zijn geen kampers.
  dus snap niet dat mensen daar over door blijven gaan als dat al een paar keer duidelijk is gezegt.
  en kom op het zijn maar kinderen die de beste vriendin wel steunen is dat zo erg als ze een reactie geven achterlaten voor hun beste vriendin, nee toch.

 57. Danny

  wtf kampers.. Sommige van jullie moeten niet zo ouwehoeren als je Deveney niet persoonlyk kent, niet gaan oordelen over de 20 minuten dat ze in beeld zyn geweest ik ken haar wel persoonlyk en ze is gewoon een super aardig!!

 58. Anoniem

  http://www.ad.nl/rotterdam/drechtsteden/article2080920.ece

  ze komen uit een grote aso buurt in Dordrecht ( zie link)

 59. Anoniem

  White trash in the rimboe

 60. koos

  mensen je mag de mensen die mee doen aan dit avontuur niet zo beoordelen
  en zomaar slappe verhaaltjes op het net zetten .
  dit zijn gewone doorsnee nederlandse mensen.
  en dan ook weer de mensen van de woonwagenkampen wat mankeer daar dan weer aan zijn die dan weer zo apart nee toch kijk naar je zelf.
  dan bij je (gek) genoeg

 61. Peggy

  Nou je hebt gelijk hoor Deveney laat ze maar lullen.
  Mensen hebben toch altijd commentaar.
  En al zou je van het kamp komen dan is daar toch nog niks mis mee.
  Maar ik heb er zelf gewoond en z,on aso buurt is het echt niet hoor.
  Ik heb er altijd met plezier gewoond.
  Ik vind het iig heel leuk om bekende gezichten op tv te zien en ga het zeker volgen.

 62. Martine

  Joh Deveney,

  Leer jij eerst eens behoorlijk Nederlands praten.

  Martine

 63. anoniem

  familie de leeuw zijn helemaal geen kamers

  dus ik weet niet wat jullie allemaal ouwehoeren joh!

 64. anoniem

  kamers is kampers;)

 65. hoi

  wat ga iedereen zo praten over deveney jonge met je praat normaal nederlands dat doet ze toch! dus ga beter allemaal niet over haar ouwehoeren en familie de leeuw zijn geen kampers voor de duidelijkheid;)

 66. Anoniem

  Misschien ook normaal Nederlands schríjven, als je wel normaal kan praten???

  14 jaar en ze mag roken van moeders???? Ongelofelijk zeg. Je hebt nog heel je leven voor de boeg om het te verknallen, waarom doe je dat al op je 14e?

 67. Niet belangrijk

  Complimenten voor die vader van familie De Leeuw! Hij is nou niet bepaald van adel, maar mijn indruk is dat zijn hart op de juiste plek zit. Knap dat hij het uithoudt met al die verwende en aartsluie pubers om zich heen. Lijkt me moeilijk aangezien hij niet hun echte vader is. Dan zit je toch wel op een spanningsveld.

  Maar wat dachten die meiden nou echt toen ze naar die stam gingen? Ze krijgen de kans aangereikt op een zeer bijzondere ervaring en dan hangen ze maar wat rond, alles is teveel, niks is goed genoeg. Als dat mijn kinderen waren zouden ze nog eens wat meemaken!

 68. coby

  Even een reactie op de laatste reactie.
  Je moet je mening niet geven als je niet eens de serie hebt gevolgt.
  Dan had je geweten dat van de 5 pubers er ook 2 van hem bij zitten.En als je goed heb op gelet zie je dat er maar 2 pubers moeilijk doen. En dat is er 1 van hem en 1 van haar. De rest van de pubers doen best goed mee en het lijken me best wel ouders die hun kinderen straf geven voor zulk gedrag. Maar lijkt me een beetje moeilijk om ze in de rimboe huisarrest te geven of een draai om d’r oren als er een camera op je gericht staat.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.