Youp van ’t Hek in televisieregistratie Schreeuwstorm

Geplaatst op za 29 dec 2007 om 13:35

In de Stadsschouwburg van Groningen vond onlangs de televisieregistratie plaats van Schreeuwstorm, de nieuwste theatervoorstelling van Youp van ’t Hek. De VARA zendt de voorstelling vanavond twee uur lang uit. “Een avond Youp pur sang“, belooft een woordvoerder van de omroep. “Stevig in lakschoenen, actueel tot op het laatste NOS Journaal, hard en poëtisch, niet bang en heel veel lachen! Een mooi verhaal met heel veel grappen, kortom: een avond theater op het puntje van je stoel.

De VARA is trots de voorstelling in huis te hebben. “‘Al jaren de cabaretier met de hoogste grapdichtheid van Nederland’, noemde een journalist hem onlangs. Youp is het er mee eens. ‘Te grote mond’, roepen velen. Is hij het ook mee eens. Klein hartje? Klopt! Maar een groot hart klopt ook. In elk geval een hart dat klopt. Alles over hem is eigenlijk al gezegd. En wat ze ook zeggen… Youp vindt het allemaal best.

De pers over de voorstelling van Youp van ’t Hek:
• ‘Youp kan diamant laten schitteren zoals hij dat wil’ (Trouw)
• ‘Er zit nog geen spoortje sleet op Youp van ’t Hek’ (GPD)
• ‘Youp doet liefhebber ook nu niet tekort’ (Het Parool)
• ‘Youp doet zijn kunstje en dat doet hij goed’ (Telegraaf)

Schreeuwstorm was tot en met 8 december te zien in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam, daarna in de Twentse Schouwburg in Enschede en tot slot – tot en met 22 december – in de Stadsschouwburg in Groningen. Daar vond ook de televisieregistratie plaats, onder regie van Joep Krijnen.

In opmaat tot de tv-uitzending van Schreeuwstorm gaf de VARA de eenmalige glossy ‘YOUP’ uit. “Deze mag inmiddels als een waar collectors item worden bestempeld.

De televisieregistratie van Schreeuwstorm is vanavond tussen 20.25 en 22.30 uur te zien bij de VARA op Nederland 1. (Foto: Bob Bronshoff)
45 Reacties op “Youp van ’t Hek in televisieregistratie Schreeuwstorm”


 1. M@rk-Bred@.

  Zeker bijna twee uur naar die walgelijke van Youp van ’t Hek kijken; écht niet! Getver!

 2. Joke

  héhé eindelijk weer lachen ,youp altijd goed .
  Het kan me niet lang genoeg duren.

 3. wouter

  youp houd mensen en de maatschappij een spiegel voor, mensen die hem niet leuk vinden voelen zich aangesproken

 4. Dennis Vaes

  Ga ik zeker even opnemen deze show.

 5. robie

  Goede vervanging van Paul.
  Even voorspelbaar en niet grappig (meer)

 6. mart

  Vanavond is idols avond, youp stelt niks voor

 7. Anoniem

  Youp zal wel 1.8 miljoen kijkers scoren… helaas! Vindt het een walgelijke man!
  @ Wouter, hoe kan hij ons een spiegel voorhouden als hij dit niet eens naar zichzelf kan??

  Vanavond ga ik weer lekker Idols kijken!

 8. Badduck

  Inderdaad. Want “op zaterdag kijk je… Idols”.

 9. Sky

  Is Flappie er ook bij? :)

 10. Piet

  Op zaterdag kijk je zeker IDOLS!!!!

 11. tvkijker

  vanavond voor het eerst weer idols dus

 12. Zindols

  De mensen die Idols kijken mogen van mij niet eens naar Youp kijken. Ik ben blij dat ik me niet met dat soort mensen hoeft te identificeren.

 13. kritische kijker

  Heerlijk genieten met Youp, het is zoals Youp zelf zegt ‘ die naar mij kijken kijken bewust zij die mij niet leuk vinden of begrijpen moeten vooral naar iets anders kijken’. En zo is het, laten die andere 900.000 maar naar idols kijken. Zijn we een beetje onder elkaar. Trouwens Lebbis was zeker niet slecht.

  Het is gelukkig anders dan mevr, van dijk en de heer Krabbe. Ieder zijn meug.

 14. Ralf

  Het geluid is om te janken! Nog een reden om door te zappen!

 15. Jeanne

  het viel me erg tegen

 16. kevin

  iemand fem business al gelezen? fons van westerloo staat in een top 10 op 5 bij de managers die in 2008 worden ontslagen… Echt waar. zie site.

 17. Anoniem

  @ post 12 en 13

  Jullie zijn net zo zelf ingenomen als youp..

 18. rene

  gokje 2,3 miljoen

 19. Anoniem

  Het geluid was zéker niet goed bij Youp, maar de voorstelling zelf wel en je vraagt je af hoe mensen hier kunnen beslissen Idols te gaan kijken waar getuige het publiek daar aanwezig voornamelijk bestaat uit mensen die hun leven vullen met hysterisch gillen naar amateurartiesten en dus verder geen Youp hebben gezien…. hoe kun je er dan over oordelen en al weten dat ‘het niks is’ als je niet kijkt?

  Laten we het zo zeggen, Youp heeft al ruim 20 jaar non-stop uitverkochte zalen, Idols is na 4 seizoenen al volledig dood en begraven (de kijkcijfers bewijzen het)… het wordt niet voor niets op oudjaarsavond vervangen door een bandje van André van Duin met één of andere lullige smoes van RTL….

  En nou niet straks ineens als ze op school of werk zeggen dat Youp geweldig was ineens ook alle grappen kennen hè of de show alsnog ergens illegaal kopieren/downloaden of hen gelijk geven, je vind het niks dus dan gewoon eerlijk tegen je klasgenoten/collega’s zeggen “Ik kijk liever Idols!”, ze zullen je uitlachen en misschien op een kar besmeurd met pek en veren door de stad trekken of verbannen naar Appelscha maar hou die mening wel vast, Youp was niks en van alle tv zenders die we verder hebben koos je RTL met Idols… het is een mening, die mag je hebben, maarkom daar dan ook eerlijk voor uit…

  Oh, en voor wie het niet doorhebben en Youp ‘zelfingenomen’ vinden etc… Youp speelt een type, een type dat het publiek wil zien en waar ze grof geld voor betalen en al jarenlang voor naar het theater komen en de voorstelling steevast zijn uitverkocht… het is iets wat Youp zelf ook zegt in interviews “Mensen verwachten dit van mij”. De grap op het eind vond ik trouwens héél geslaagd…

 20. Mikey

  @ post 14 , Waarom post je dan anoniem? Durf jij maandag op je werk niet te zeggen dat je Youp hebt gekeken? Wat elitair van je, maar wel precies Youp zijn publiek.

  Ik durf tegen iedereen te zeggen dat ik Idols kijk en met veel plezier ook!

 21. Anoniem

  Youp?

  1 woord:

  Gatverdamme!!

 22. Anoniem

  @Mikey, denk dat je post 19 bedoelt en anoniem of Pietje, Klaasje, Keesje of Jan-Geert Willem de derde zegt helemaal niets hier…. Jij noemt je Mickey hier maar ik weet niet of jij echt zo heet, het zal vast wel maar maakt ook niet uit, er zijn ook mensen die hier wel drie namen gebruiken, voor elke mening één… dus wat zegt een naam? Ik heb hier vaak mijn naam ingegeven en zie even later berichten met exact dezelfde naam door anderen ingetikt met een mening haaks op de mijne, joost mag weten waarom men dat doet…. en als ik hier een naam neerzet, kennen jullie mij dan ineens beter, ben ik dan ineens betrouwbaarder ofzo?

  En ja, ik zeg rustig tegen mijn collega’s dat ik Youp heb gekeken, kan ik sowieso beter zeggen dan dat ik zou zeggen dat ik Idols heb gekeken want dat zouden ze niet begrijpen… overigens weten mijn collega’s dat ik normaal op zaterdag Paul de Leeuw kijk, sterker nog, ik ben er zelfs regelmatig bij aanwezig en het raar zijn als mijn collega’s dat niet wisten….

 23. aram

  Youp heb ik live in Carre gezien in november, daarom heb ik Idols gekeken.

  Wat een ontzettend laag niveau hebben de deelnemers!!!

  En wat een waardeloos decor! De deelnemers verdwijnen gewoon in de kleuren.

  Heb niet kunnen genieten van IDOLS, sorry.

 24. wim

  goed morgen zeg bijna 2,5 miljoen kijkers voor ons Yoepke.
  En 13 programa’s van Ned1 in de top 25.
  Wie was dat, die gisteren schreef dat Ned1 haarscheurtjes vertoonde.

 25. kraan

  nou michael, kom maar op met je analyse. En degene van die haarscheurtjes was vast toe aan een cup-a-soup.

 26. Ben

  Het verschil in kijkcijfers tusen Youp en Idols ………… Do I need to say more ?

 27. Pam

  Het geluid was vreselijk (zie ook: http://www.tvrecensies.nl)

 28. Anoniem

  Ik ben geen fan van een bepaalde zender en ik vond Idols in het verleden een leuk programma. Ik heb gisteren ook gekeken, maar er zijn maar een paar goede kandidaten (drie) en verder staan er 8 deelnemers bijna twee uur lang vals te zingen. Echt slecht en tenenkrommend. Het is logisch dat het maar 1,1 miljoen scoort. Dit format is uitgewerkt.

 29. robie

  Ach…of je nou 2 uur naar vals zingende kinderen of 2 uur naar een groot, niet grappig, lelijk kind kijkt…..Wat is nu het verschil?

 30. Anoniem

  @ het verschil is 1,5 miljoen kijkers!

  Idols scoort gewoon niet meer omdat het geen kwaliteit heeft, de kijker heeft dat heus wel door.

 31. Anoniem

  @ robie, het verschil is 1,5 miljoen kijkers!

  Idols scoort gewoon niet meer omdat het geen kwaliteit heeft, de kijker heeft dat heus wel door.

 32. robie

  Ja, maar Youp is eenmalig, als dat wekelijks was, zouden de kijkcijfers ook flink droppen…tenminste als de kijker eindelijk doorkrijgt dat deze man echt niet zo grappig en geniaal is, maar een heel flauw kunstje opvoert.

  Zouden de kijkcijfers tijdens de uitzending zelf zijn gestegen of gezakt…wat denken jullie?

 33. @ RTL

  IDOLS is 1 GROTE ZELF-KICK VAN DE MAKERS!!

  EEN FORMAT UIT HET BUITENLAND IN JE SCHOOT GEWORPEN KRIJGEN ETEKENT NOG NIET DAT JE HET KAN PRODUCEREN!!

  Alleen een decor van een miljoen neerzetten kan IEDEREEN!!

  prutsers….

 34. Johan

  geluid is op NL altijd klote

 35. Pim

  IDOLS was slecht gister.

 36. Johan

  als je naar NL kijkt zit je altijd met de AB in de hand, of de Voice over is te hard of met teveel bas, of ze zetten er muziek onder zodat je het niet verstaat.

  De nieuwste rage is het verkloten van beelden, vooral bij Studio Sport hebben ze daar een handje van, dan lopen ze met de kleur te kloten of gooien er allerlei ‘moderne’ kuch flitsen en andere zooi toe

 37. Peter

  de uitzending was qua kwaliteit van idols slechter dan anders. Voorgaande jaren zag het er beter uit of heb ik het mis.

  Maar 2,5 mln voor Youp vind ik ook overdreven, vast veel bejaarden die hebben maar 1 knopje en dat is nederland 1 lijkt wel.

 38. drama queen

  idols was een groot drama
  wat slecht egt stuk voor stuk
  leuke opmerking van botoxpoppetje over dat setje
  en wendy maar schreeuwen

 39. Marjan

  Ik heb weer eens ouderwets genoten van Youp! Vond hem nl. al járen minder. Heeft niks met Youp te maken, denk ik, maar alles met mij :-D

 40. edith

  het zal tog op uitzending gemist komen ,,,
  was het dan echt zo slecht ??
  ik heb het niet gezien ,, ik keek ook idols ,,
  maar wilde wel graag terug zien ,,
  maar ja helaas uitzending gemist heeft het op eens niet terwijl ze t wel beloofde

 41. Rinze

  Ik heb gister naar Youp gekeken ( en nee Peter ik ben niet bejaard :P) Vond het leuk, heb zelf eigenlijk niet veel gemerkt van het slechte geluid maargoed dat ligt dan vast aan mij :). Heb vanmorgen even Idols teruggekeken via rtlgemist, ik weet niet maar ik vind het decor dit jaar niet zo geslaagd, het komt zo kil over allemaal en de studio lijkt er veel kleiner door dan in de voorgaande jaren, dat had wel wat beter gekund, vond in Idols 3 het decor en de openingen leuker.

 42. Thomas

  Wat een foeilelijk decor bij Idols, het is gebeurd met dit zichzelf overschattend programma. De makers (regie, redaktie en produktie) denken door een hoop lawaai te maken in vorm en uitvoering de lading te bedekken. Wat goed is is goed, bij dit programma slaan de makers olv Marc Pos en Mark de Vink (de “lievelingen” onder de facilitaire bedrijven) al tijden de plank volledig mis!

 43. Andrew

  Vond Schreeuwstorm het beste wat ik van Youp gezien heb in lange tijd. Dat het geluid but was, is jammer. Maar het gaat bij Youp om de inhoud, i.t.t. Idols, waar het geluid ook vals was (heb een of andere lelijke **** Total eclipse of the heart horen janken en een lelijke nobody een poging tot Spandau Ballet horen doen – de honden van de buren sloegen ervan aan).

  Groot verschil met Youp, in Idols gaat het wel om het geluid. Wel goed om te weten dat we in ons land 1,1 miljoen doven en slechthorenden hebben….

 44. omdjong

  Reactie op Anonymous:

  elk mens met een beetje integriteit, kan niet anders dan walgen van youp, zeldzaam hoe hij is. geen enkele vorm van rekening houden met anderen… en of hij zelf goed is.. vind m walgelijk. jammer..

 45. RTL less

  Youp is de beste.

  En vaak heeft hij het eigenlijk ook nog bij het rechte eind. FANTASTISCH

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.