Youp van ’t Hek in televisieregistratie Schreeuwstorm

In de Stadsschouwburg van Groningen vond onlangs de televisieregistratie plaats van Schreeuwstorm, de nieuwste theatervoorstelling van Youp van ’t Hek. De VARA zendt de voorstelling vanavond twee uur lang uit. “Een avond Youp pur sang“, belooft een woordvoerder van de omroep. “Stevig in lakschoenen, actueel tot op het laatste NOS Journaal, hard en poëtisch, niet bang en heel veel lachen! Een mooi verhaal met heel veel grappen, kortom: een avond theater op het puntje van je stoel.

De VARA is trots de voorstelling in huis te hebben. “‘Al jaren de cabaretier met de hoogste grapdichtheid van Nederland’, noemde een journalist hem onlangs. Youp is het er mee eens. ‘Te grote mond’, roepen velen. Is hij het ook mee eens. Klein hartje? Klopt! Maar een groot hart klopt ook. In elk geval een hart dat klopt. Alles over hem is eigenlijk al gezegd. En wat ze ook zeggen… Youp vindt het allemaal best.

De pers over de voorstelling van Youp van ’t Hek:
• ‘Youp kan diamant laten schitteren zoals hij dat wil’ (Trouw)
• ‘Er zit nog geen spoortje sleet op Youp van ’t Hek’ (GPD)
• ‘Youp doet liefhebber ook nu niet tekort’ (Het Parool)
• ‘Youp doet zijn kunstje en dat doet hij goed’ (Telegraaf)

Schreeuwstorm was tot en met 8 december te zien in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam, daarna in de Twentse Schouwburg in Enschede en tot slot – tot en met 22 december – in de Stadsschouwburg in Groningen. Daar vond ook de televisieregistratie plaats, onder regie van Joep Krijnen.

In opmaat tot de tv-uitzending van Schreeuwstorm gaf de VARA de eenmalige glossy ‘YOUP’ uit. “Deze mag inmiddels als een waar collectors item worden bestempeld.

De televisieregistratie van Schreeuwstorm is vanavond tussen 20.25 en 22.30 uur te zien bij de VARA op Nederland 1. (Foto: Bob Bronshoff)

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen