Veelgeprezen serie Dexter op Nederlandse televisie

De veelgeprezen serie Dexter is vanaf maandag 7 januari 2008 wekelijks te zien op het digitale themakanaal 13th Street. Dat staat op de website van de zender te lezen. Dexter is een serie van het Amerikaanse kabelnetwerk Showtime met acteur Michael C. Hall als seriemoordenaar Dexter Morgan. Recen- senten van gerenommeerde uitgaven als New York Daily News, San Francisco Chronicle, Chicago Sun-Times en de People Weekly beoordeelden Dexter met het hoogste rapportcijfer.

Dexter Morgan (te zien op de foto) werkt als een forensisch rechercheur, gespecialiseerd in bloedvlekpatroonanalyse bij de politieafdeling van Miami, VS. Hij heeft een anti-sociale persoonlijkheidsstoornis: hij heeft geen gevoelens, maar hij doet zijn best deze gevoelens te simuleren. Door zijn aandoening heeft hij een onbedwingbare neiging om mensen te vermoorden, maar hij gebruikt deze neiging met een gevoel voor gerechtigheid. Hij vermoordt, zoals zijn vader hem geleerd heeft, alleen criminelen die door de vingers van justitie zijn geglipt.

De kritieken op Dexter waren positief. De website Metacritic calculeerde een score van 77 uit 100, gebaseerd op 27 recensies. Daarmee is Dexter de derde best gerecenseerde serie van het najaar 2006. De New York Daily News, San Francisco Chronicle, Chicago Sun-Times en People Weekly gaven volle punten.

Brian Lowry, die één van de twee negatieve commentaren schreef, trok zijn kritiek terug nadat hij het hele eerste seizoen had bekeken. Op de website TV.com van CNET Networks heeft Dexter een beoordeling van 9.4 gekregen.

Eind vorig jaar werd Michael C. Hall genomineerd voor een Golden Globe Award in de categorie Beste Acteur in een televisiedramaserie voor zijn rol als Dexter. De serie won daarnaast een keur aan televisieprijzen.

Het eerste seizoen van Dexter eindigde op 17 december 2006. In mei 2007 begonnen de opnames van het tweede seizoen, dat sinds eind september 2007 te zien is op Showtime. Directeur Robert Greenblatt heeft een derde seizoen reeds aangekondigd.

Het grote Amerikaanse televisienetwerk CBS heeft bevestigd dat Dexter mogelijk wordt toegevoegd aan de programmering om de gaten op te vullen die worden veroorzaakt door de staking van scriptschrijvers in Amerika. Daarmee zou Dexter haar première beleven op één van de grote televisienetwerken in Amerika.

Dexter is vanaf maandag 7 januari 2008 wekelijks om 21.30 uur te zien op 13th Street. Dit themakanaal is onder meer beschikbaar via CAIW (Delight pakket) en is ook te vinden op het digitale pakket van UPC, op kanaal 16.

Bekijk de trailer van Dexter:

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen