Tooske en Henkjan zoeken nieuwe Uri Geller

Geplaatst op vr 28 dec 2007 om 10:19Tooske Ragas en Henkjan Smits gaan het programma De Nieuwe Uri Geller presenteren voor SBS 6. Dat meldt de tv-zender vandaag. In dit wekelijkse programma gaan tien kandidaten met bijzondere gaven elke week de strijd met elkaar aan om te bepalen wie zich de Uri Geller van Nederland mag noemen. Het duo Henkjan en Tooske presenteerde eerder Het Beste Idee Van Nederland voor het tv-station. De Nieuwe Uri Geller wordt vanaf 26 januari elke zaterdag om 20.00 uur uitgezonden op SBS6.


31 Reacties op “Tooske en Henkjan zoeken nieuwe Uri Geller”


 1. Johan Winkelaar

  Lijkt me een leuk programma, ga ik zeker eens kijken! Ben benieuwd naar welke gaven deze kandidaten hebben.

 2. Mike

  Zodra je denkt dat Henkjan Smits ook maar enige sympathie opwekt bij de kijkers thuis, ben je als zenderleider van SBS 6 volgens mij heel verkeerd bezig. Dit is één van de slechtste presentatoren die Nederland rijk is, en is bovendien vreselijk arrogant en zelfingenomen.

  In Shownieuws is Smits geen vertoning en in een grote show is het nog erger. En dan is Tooske ook nog geen kijkcijferklapper. Zal een spannende boel worden bij SBS 6. Haal Ton van Royen voor de grap is uit de kast als presentator van zo’n show. Alles beter dan Henkjan.

 3. Anoniem

  Ja of Piet Paulusma of Hans Kraay jr.

 4. Anoniem

  Inderdaad die vreselijke HJ Smits, zelfingenomen, liegende, niksnut. Vraag maar aan Tjeerd Oosterhuis, ongeloofelijk dat Tina Nijkamp of wie dan ook bij SBS deze vreselijke, stotterende dropveter niet van de buis haalt.

 5. poppie

  ik vind het een leuk duo! bij het beste idee deden ze het erg goed. Ja Henk-Jan moet echt nog wel het een en ander leren, maar over het algemeen vind ik hem niet slecht.

 6. Dave

  Nu heb ik zeker een goede reden om niet te gaan kijken. Die tooske kan totaal niet presenteren. Ze schreeuwt alles aan elkaar.
  Over Hj maar te zwijgen.

 7. KNL

  Is dit het antwoord op RTL’s Het Zesde Zintuig? Na het schaatsen gaan we in de bijzondere gaven…

 8. Tyler

  @KNL – Nee, dit is wel anders dan het 6e zintuig. Uri Geller is meer een soort performer, bekend van het lepel buigen. Erg simpel overigens, metalen lepel – geen staal – licht achter opschuren tot het metaal dun is en dan tussen duim en wijsvinger warmwrijven. Dan trekt de lepel krom. Hij doet het natuurlijk wel met wat meer spectakel dan hoe ik het net beschreef.

 9. Petertjuhh

  Ik wou het wel gaan kijken .. maar nu ik Henkjan zie .. haak ik echt af.
  Ik denk velen met mij .. wat ze misschien wel 300.000 kijkers kan schelen :o

 10. M@rk-Bred@.

  Tooske is een spontane meid, die zeer zeker wél kan presenteren. Hier kunnen de Barbie Botoxen (Linda de Mol en/of Wendy van Dijk) van RTL een voorbeeld aan nemen.
  Henk-Jan Smits is echter ook niet mijn favoriet, maar Tooske is wél een goede keuze!
  Wanneer krijgt overigens Jo De Poorter weer eens een kans op de Nederlandse televisie?

 11. Potje Pindakaas

  Henkjan is echt super. Qua presenteren mag hij inderdaad nog wel wat leren, maar arrogant is hij zeker niet. Hij zet zich ook erg in voor zijn werk!

 12. michel

  waarom krijgt victor brand nooit de kans eens iets anders te presenteren? l

 13. Anoniem

  Hahahhahaha die foto!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tooske hahahahahha en dan dat varken van een Henk-Jan ernaast!!!!!!!!!!! Hahahahahhahahaa

 14. Anoniem

  Jammer van die Henkjan, had daar liever iemand anders gezien

 15. elwin

  Tooske vind ik nog wel redelijk te doen, maar die HenkJan toch niet?! Maarja, wie zet je daar anders neer: Gerard Joling weer… nee, ik kijk niet, maar ik ben dan ook niet zo’n SBS-fan…

 16. Peter

  Zucht…nu al weer zo’n overschat programma en recht tegenover Idols geprogrammeerd. Hoe dom kun je zijn. Wanneer wordt die mevrouw Nijkamp de wacht aangezegd? Totaal overschat mens die totaal geen verstand heeft hoe je een TV station moet programmeren…

 17. Morris

  Ik ben inderdaad wel benieuwd of Viktor Brand zo’n show zou kunnen dragen. Lijkt me best een sympathieke presentator. Hoewel ik hem in Shownieuws echt tenenkrommend vind, maar dat komt echt door het format. Ik vond Patty Brard ook altijd wel hilarisch, maar sinds Shownieuws vind ik het niks.

  Ik zeg: Viktor Brand één van de nieuwe amusementsgezichten.

 18. Anoniem

  DIT PROGRAMMA WAS EEN ENORME FLOP IN AMERIKA!!!

 19. Anoniem

  Gaat niet scoren… zal ook wel zo’n 600.000 kijkers trekken net als het beste idee van Nederland!

 20. Duck

  LOL de nieuwe Uri Geller! Alsof je dan heel wat kan.
  Uri Geller is juist de persoon met de meest zinloze gave ooit.

 21. Maarten

  Tja,…
  De programma-makers vergeten denk ik één ding, en dat is het volgende:
  Zij brengen dit programma alsof de kandidaten (net als het zesde zintuig) een bijzondere gave hebben. Begrijpelijk, want dat brengt natuurlijk spanning in het programma en dat geeft een bepaalde toon aan.
  Maar de kandidaten (de mentalisten), hebben alles behalve een buitenmenselijke gave. Zij hebben wel een gave en dat is, doen ALSOF ze dat hebben. ;-)
  Ikzelf ben ook goochelaar/mentalist van beroep en treed als zodanig velen malen per week op. Ik geef mij echter nooit uit als iemand met speciale bovennatuurlijke gaven, dan schep je verkeerde verwachtingen. Ik laat het , voor het publiek, echter wel in het midden, om de spanning er in te houden.
  Dus de discussies die ik hier en op ander forums lees, over het feit dat het programma nep is, zijn eigenlijk zinloos. Want ja…het is nep. Alleen ik denk dat het begrip “mentalist” bij het grote publiek nog niet zo bekend is. Het is dan ook niet voor niets dat mentalisme een onderdeel vormt tijdens de nederlands kampioenschappen voor de goochelkunst. Dat geeft dus wel aan, dat het niet iets paranormaals is. Echter, er zijn (waaronder ik) mentalisten, die ook andere technieken gebruiken en verder gaan dan de goochelkunst. Waaronder parapsychologie, NLP en hypnose. (denk maar eens aan Derren Brown). Alles wat de man doet , is te doorgronden.
  Ik hoop dat het programma van SBS alleen fascinatie zal opwekken, in plaats van het “gegok” hoe het werkt, want dat streeft z’n doel voorbij. Mentalisme is entertainment waar je van moet genieten, en dat je moet verbazen.
  Ik hoop , ook in dit format, dat dat het Nederlandse publiek dat gaat doen, en dat de mentalist goed neergezet gaat worden. Want het treft mij nl. dan ook indirect.
  Succes met het programma en ik ben benieuwd.

 22. ruben

  SBS6 is een zender die niet echt uitblinkt in integriteit en goede smaak is bekend – Nederlanders die in de rimboe worden gedropt, Liefde op het Tweede Gezicht, (tot voor kort) Ton van Royen, en altijd weer die irritante dominosteentjes – maar met De Nieuwe Uri Geller bereikt SBS 6 een nieuw dieptepunt. Met het programma geeft de zender een podium aan een bedrieger, een leugenaar, een charlatan die zijn trucs verkoopt als bovennatuurlijke gaven. Lees verder: http://www.rubenski.nl/index.php?itemid=33

 23. yvo

  is de meest onderzochten mens…door de wetenschap.
  op dit gebied.
  is een dvd van te doanen.

 24. sas

  wat een nep zooitje
  en die henk jan moeten ze van de buis halen
  mijn tv. stopt er mee als hij op de buis is.
  wat een randdebiel die HJ

 25. Henk Jan Smits

  Ja sas ik weet dat ik er niets
  van kan maar vind je tooske
  dooske dan wel goed?

 26. Tooske

  Ik vind het niet leuk als ik dooske word genoemd ja!:(
  sas je moet niet zo stom doen tegen ons ja!!!

 27. stickey

  super programma maar als alles nep is waarom valt er dan bij sommige mensen toch het lepeltje van hun tv wie kan mij dit verklaren (bij mij viel niets)

 28. Jan

  Stickey. Dit stond een tijdje terug op MC:

  Ene René snapt hoe de lepels van de televisie kunnen vallen: “SBS6 zendt gewoon tijdelijk – iets van een seconde – een versterkt signaal uit. Hierdoor zendt een CRT-televisie tijdelijk veel elektronen uit die een aantrekkende werking op lepels hebben. Hierdoor verschuift de lepel. Dit verklaart ook waarom dit truukje niet werkt bij plasma-tv’s en LCD-schermen en waarom bij sommige mensen de televisie uitging en vervolgens weer aanging (de tv kon het signaal niet aan).”

 29. dominique

  hoe kan je ijzeren lepels buigen

 30. sharon

  die ijzeren lepel kan bij mij egt niet buigen
  maar bij somigen mensen wel
  hoe doe je dat

 31. EVA RUIS

  ROBBERT VAN DEN BROEKE BEFT MIJ VAAK IN MIJN VLINDER SPLEET HIJ IS ZO LEKKER DAAR KAN MIJN EIGEN MANNETJE NIET TEGEN OP!!!!!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.