Stephan Warnik van KRO naar Eyeworks Nederland

Stephan Warnik (44) – huidig Hoofd Drama en Amusement KRO – is per 1 maart 2008 aangesteld als Algemeen Directeur Nederland van Eyeworks. Dat meldt de televisieproducent vandaag. Stephan Warnik begon zijn carrière in 1989 bij RTL Nederland, maar werkte de afgelopen vijf jaar bij de KRO. “Bij de KRO heb ik vijf fantastische jaren mogen meemaken“, zegt Warnik. “Bij Eyeworks zal ik alleen nog méér kansen krijgen om mooie tv te maken, samen met zeer gemotiveerde mensen.

Samen met Vincent ter Voert (Programmadirecteur Entertainment), Hans de Weers (Directeur Eyeworks Egmond) en Jan van Beek (Zakelijk Directeur) zal Stephan Warnik de leiding gaan vormen van de Nederlandse vestiging van het productiebedrijf. De aparte televisieproducent Eyeworks Sport blijft opereren onder leiding van Directeur Will Moerer en Adjunct Directeur Arthur Zuijderwijk.

Stephan Warnik: “Het televisielandschap zal de komende jaren sterk veranderen en ik denk dat er voor Eyeworks een belangrijke creatieve rol is weggelegd.

Reinout Oerlemans, CEO Eyeworks: “Ik ken Stephan al jaren en met zijn grote talent en successen heeft hij inmiddels een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd. Het is dan ook in een woord geweldig dat hij binnenkort ons team komt versterken. Met de recentelijk aangekondigde stap richting de Verenigde Staten, de aanstelling van Wim ter Laak en nu ook Stephan Warnik is Eyeworks klaar voor de volgende fase, zowel op nationaal als op internationaal gebied.

Stephan Warnik begon zijn carrière in 1989 bij RTL Nederland waar hij vanaf het allereerste begin betrokken was bij de start van commerciële televisie in Nederland. Na ruim tien jaar verliet hij RTL en trad in 2001 toe tot de Internationale Creative Unit van Endemol. In 2003 begon Warnik bij de KRO, waar hij de afgelopen vijf jaar hoofd Drama en Amusement was.

In zijn laatste functie bracht hij onder andere nieuwe kijkcijferhits als Boer Zoekt Vrouw, De Reünie, Puberruil en Bij Ons in de PC op de buis. Tevens werden bewezen successen als Spoorloos en Memories gecontinueerd, afgewisseld met nieuwe concepten als Nederland te Koop, De Grootste Nederlander en Wonderen Bestaan. Ook kwamen onder zijn creatieve leiding dramaproducties als ‘t Schaep met de 5 pooten, Keyzer en de Boer Advocaten en De Afdeling tot stand.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen