Robert ten Brink: ‘Niets bond mij nog aan SBS 6’

Robert ten Brink lijkt als presentator het eeuwige leven te hebben. Toch kan hij zich voorstellen dat hij over een aantal jaar te horen krijgt dat er even niets in zit. “Ja, dat heb ik al vaker meegemaakt. En dan ga je naar een andere omroep“, vertelt hij in De Volkskrant. Dat gebeurde ook toen Lotto Weekend Miljonairs van SBS 6 naar RTL 4 verhuisde. “Absoluut, want wat bond mij daar nog? Wat kan ik nog doen, vroeg ik. Ja, dat weten we nu even niet, zeiden zij. Nou, dan ga ik mee met het programma.

Als mensen zeggen: we weten even niet wat je nou moet doen, dan ga ik weg. Toch? Aju paraplu“, vertelt de presentator van RTL 4 in de krant.

Ook Roberts andere programma verhuisde mee. “All You Need is ook meeverhuisd, omdat ik dat programma natuurlijk zo lang heb gedaan. Ik zie zelf niet iemand anders meteen dat programma doen. Daar moet je toch wel lef voor hebben, denk ik.”

Volgens Robert is de sfeer in tv-land veranderd. “Vroeger kon alles, nu kan niks meer. Alles kost geld“, vertelt hij. “Al kan soms één telefoontje al genoeg zijn. Ik heb ooit Fons van Westerloo gebeld met de vraag: is het niet leuk om All You Need op de ene zender uit te zenden en op de andere zender tegelijk achter de schermen te laten zien? Toen zei–ie: wacht even, ik ben zo terug. Ik dacht: hij moet naar de wc of weet ik wat. Zei hij: ik heb even de netmanager van het andere net gebeld, het is oké. (lacht) Ja, een koninkrijk voor een goed idee natuurlijk.

Robert heeft ook minder succesvolle programma’s meegemaakt. “Ja hoor, de laatste grote zeperd was Sterrenbeurs met Adam Curry, waarbij het publiek aandelen van bekende Nederlandse sterren kon aan- en verkopen, compleet met koersstijgingen en -dalingen. Daar heb ik wel een erg aardig contact met Adam aan overgehouden, omdat het een hele leuke man is. Ik heb nog nooit zo gelachen, echt ongelooflijk. Het was het leukste programma om te maken en het ergste om naar te kijken.

Het mislukken was volgens Robert een kwestie van geld. “Als dat programma nou groots was neergezet, met bijvoorbeeld ook sterren als gasten, met studiopubliek, optredens en grappige filmpjes tussendoor, dan was het hartstikke leuk geweest. Maar dit was alleen maar: ‘En dan nu de stand van deze week. Adam, is er nog nieuws?’” Met een Amerikaans accent: “‘Ja, nou, dat kun je wel zeggen, want eh…’” (lacht)

Wekelijks is Robert te zien met Weekend Miljonairs. De hoofdprijs van een miljoen mag er volgens de presentator wel weer eens uit. “Zo héél moeilijk is het nou ook weer niet. Ik check dat bij mezelf ook. Er zijn dagen dat ik toch minimaal tot een kwart miljoen had kunnen komen. Heel veel mensen weten normale dingen ook niet meer. Ik sta soms versteld van wat ik allemaal weet. Ik weet bijvoorbeeld dat John Keats, de Engelse dichter, in 1821 in Rome is overleden aan tbc. Tja, ik zeg maar wat.

Soms is hij teleurgesteld in het niveau van de kandidaten. “Soms wel. Er zitten weleens mensen bij van wie ik denk: lees de vraag en denk nou even ná.” Toch helpt hij hen wel. “Ja, als het aardige mensen zijn“, lacht de presentator.

Er is nog wel een programma dat Robert graag zou presenteren. “Ik voel wel een neiging tot een soort late night-achtig iets. Iets met een tafel.” Hij heeft dat nog nooit gedaan. “Terwijl dat ook meer bij mijn leeftijd gaat passen. Ik ben geen 22 meer.”

Lees het hele interview met Robert ten Brink in De Volkskrant.

17 Commentaren
Nieuwste
Oudste Meest gewaardeerde
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gast
Jeroen
december 21, 2007 01:07

Robert ten Brink de opvolger van Robert Jensen?

Gast
Agata
december 20, 2007 00:53

Mike stomme wijf hoezo Martijn bij Idols is een crime? hij doet het heel goed hou je bek ja

Gast
Patrick
december 19, 2007 16:57

Haha Robert geeft een hint , hij wil dus een latenight programma, en laat RTL dat nou toevallig eentje willen.

Gast
Jan
december 19, 2007 16:56

Het lijkt de laatste tijd of iedereen die vertrek bij een omroepbedrijf bij Eyeworks terecht komt. Wat een spurt maakt dat bedrijf toch!

Gast
Bas v.d Kimme
december 19, 2007 16:05

Vind dat een spel als weekend miljonairs in Nederland uberhoud niet al te vaak op de buis is, O.K een keer per week is natuurlijk niet slecht maar RTL Duitsland zend het wel drie keer per week uit.
Vind de Duitse versie sowieso een tikje leuker omdat het miljoen daar
al zes keer is gevallen (In een jaar of zeven tijd dus dat is best netjes)
En hier ja ooit won hier iemand in ‘2001 het miljoen.
Plus dat er in Duitsland geen trekking door de show heen komt
en de antwoorden ook sneller zonder weinig gezeur worden ingevuld.
Maar goed dat neemt niet weg dat het een mooi spel is maar er kunnen
dus altijd dingen beter en ben dus benieuwd wat er gebeuren gaat als
de Lotto stopt met sponseren.

Gast
Kerstgevoel
december 19, 2007 14:13

Hij heeft groot gelijk!
Hij is beter bij RTL dan bij Schimmel Bacteriën Schijt 6! :D

Gast
Trees
december 19, 2007 13:18

Alleen jammer dat bepaalde simpelheid zo weinig voldoening geeft.

Gast
Appie
december 19, 2007 12:23

Die band kan zo weer sterker worden als SBS een zak geld laat zwaaien, leven kan soms simpel zijn hoor…..

Gast
Martijn
december 19, 2007 12:03

Zou die de latenight show van RTL gaan presenteren?

Vind hem daar best geschikt voor!

Gast
Chiel
december 19, 2007 11:53

Hij verggeet z’n nooit uitgezonden flop “Spoorstraat 10” nog :lol:

Gast
Craig
december 19, 2007 11:48

Ik vond hem helemaal niet bij SBS6 passen.

Bij SBS6 denk ik altijd aan die presentatoren zonder echt talent maar die denken dat ze talent hebben… van die mensen als Gerard Joling.

Gast
Sky
december 19, 2007 11:42

Toch vind Robert ten Brink nog steeds beter bij SBS passen, dan nu bij RTL.

Gast
michel
december 19, 2007 11:35

robert ten brink absoluut een van de betere en leukste presentatoren die we in nederland hebben! dat rtl toch 2 keer de fout maakt met martijn krabbe in idols he ik snap het niet! die jongen komt totaal niet uit de verf in een programma als idols!

Gast
René[vanGee]
december 19, 2007 11:09

Toen ik Robert ten Brink laatst in de TV show zag met dat interview met Boccelli wist ik dat ze toen met Reinoud echt een verkeerde keus hadden gemaakt om hem de TV show te laten presenteren. Robert Ten Brink was beter geweest dan Reinoud. Ten Brink loopt mijlenver voor op de Oerlemansen en de Krabbé’s van dit land

Gast
Mark
december 19, 2007 10:57

@Mike: Krabbé komt misschien niet tot z’n recht bij Idols, maar is absoluut een top-presentator. Heel anders dan een Ten Brink, maar wel top!

Gast
Mike
december 19, 2007 10:49

Ik vind Robert ten Brink ook een presentator met allure. Ik snap niet dat RTL niet meer met de échte sterren doet. Die Martijn Krabbé bij Idols is toch een crime.

Gast
Valpa
december 19, 2007 10:46

ik blijf robert een van de beste presentatoren van nederland vinden.. hier mag RTL meer mee doen hoor. ipv overal gordon voor in te zetten!

Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen