Robert ten Brink: ‘Niets bond mij nog aan SBS 6’

Robert ten Brink lijkt als presentator het eeuwige leven te hebben. Toch kan hij zich voorstellen dat hij over een aantal jaar te horen krijgt dat er even niets in zit. “Ja, dat heb ik al vaker meegemaakt. En dan ga je naar een andere omroep“, vertelt hij in De Volkskrant. Dat gebeurde ook toen Lotto Weekend Miljonairs van SBS 6 naar RTL 4 verhuisde. “Absoluut, want wat bond mij daar nog? Wat kan ik nog doen, vroeg ik. Ja, dat weten we nu even niet, zeiden zij. Nou, dan ga ik mee met het programma.

Als mensen zeggen: we weten even niet wat je nou moet doen, dan ga ik weg. Toch? Aju paraplu“, vertelt de presentator van RTL 4 in de krant.

Ook Roberts andere programma verhuisde mee. “All You Need is ook meeverhuisd, omdat ik dat programma natuurlijk zo lang heb gedaan. Ik zie zelf niet iemand anders meteen dat programma doen. Daar moet je toch wel lef voor hebben, denk ik.”

Volgens Robert is de sfeer in tv-land veranderd. “Vroeger kon alles, nu kan niks meer. Alles kost geld“, vertelt hij. “Al kan soms één telefoontje al genoeg zijn. Ik heb ooit Fons van Westerloo gebeld met de vraag: is het niet leuk om All You Need op de ene zender uit te zenden en op de andere zender tegelijk achter de schermen te laten zien? Toen zei–ie: wacht even, ik ben zo terug. Ik dacht: hij moet naar de wc of weet ik wat. Zei hij: ik heb even de netmanager van het andere net gebeld, het is oké. (lacht) Ja, een koninkrijk voor een goed idee natuurlijk.

Robert heeft ook minder succesvolle programma’s meegemaakt. “Ja hoor, de laatste grote zeperd was Sterrenbeurs met Adam Curry, waarbij het publiek aandelen van bekende Nederlandse sterren kon aan- en verkopen, compleet met koersstijgingen en -dalingen. Daar heb ik wel een erg aardig contact met Adam aan overgehouden, omdat het een hele leuke man is. Ik heb nog nooit zo gelachen, echt ongelooflijk. Het was het leukste programma om te maken en het ergste om naar te kijken.

Het mislukken was volgens Robert een kwestie van geld. “Als dat programma nou groots was neergezet, met bijvoorbeeld ook sterren als gasten, met studiopubliek, optredens en grappige filmpjes tussendoor, dan was het hartstikke leuk geweest. Maar dit was alleen maar: ‘En dan nu de stand van deze week. Adam, is er nog nieuws?’” Met een Amerikaans accent: “‘Ja, nou, dat kun je wel zeggen, want eh…’” (lacht)

Wekelijks is Robert te zien met Weekend Miljonairs. De hoofdprijs van een miljoen mag er volgens de presentator wel weer eens uit. “Zo héél moeilijk is het nou ook weer niet. Ik check dat bij mezelf ook. Er zijn dagen dat ik toch minimaal tot een kwart miljoen had kunnen komen. Heel veel mensen weten normale dingen ook niet meer. Ik sta soms versteld van wat ik allemaal weet. Ik weet bijvoorbeeld dat John Keats, de Engelse dichter, in 1821 in Rome is overleden aan tbc. Tja, ik zeg maar wat.

Soms is hij teleurgesteld in het niveau van de kandidaten. “Soms wel. Er zitten weleens mensen bij van wie ik denk: lees de vraag en denk nou even ná.” Toch helpt hij hen wel. “Ja, als het aardige mensen zijn“, lacht de presentator.

Er is nog wel een programma dat Robert graag zou presenteren. “Ik voel wel een neiging tot een soort late night-achtig iets. Iets met een tafel.” Hij heeft dat nog nooit gedaan. “Terwijl dat ook meer bij mijn leeftijd gaat passen. Ik ben geen 22 meer.”

Lees het hele interview met Robert ten Brink in De Volkskrant.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen