Muziek staat centraal in Top 2000 à gogo

Geplaatst op wo 26 dec 2007 om 14:00Matthijs van Nieuwkerk en sidekick Leo Blokhuis schijnen vanaf vanavond als vanouds hun licht op de Top 2000-lijst van Radio 2 in de Top 2000 à gogo. In het à gogo-café worden diverse gasten ontvangen die een bepaalde plaat hoger in de Top 2000 willen hebben, zijn verschillende videoclips te zien en vertelt ‘popprofessor’ Blokhuis opmerkelijke verhalen uit de muziekgeschiedenis. In de eerste uitzending vanavond spelen tv-presentator Martijn Krabbé en Willeke Alberti de muziekquiz.

Ook Ursul de Geer is te gast. Hij probeert het lied Father & Son van Cat Stevens hoger in de lijst te krijgen. Elly Witten uit Arnhem zit aan de stamtafel. Zij werkte ooit in een muziekwinkel toen de Beatles op bezoek kwamen… En verder zijn er filmpjes over Woodstock (1970) en over The Shorts (Comment ça va, 1983). (Foto: Nick van Ormondt)


6 Reacties op “Muziek staat centraal in Top 2000 à gogo”


 1. RT

  Uitgekouwde Top 2000. Deze lijst slaat nergens op! Geef mij maar de Serious Request van 3FM.

 2. fijne dagen!

  he, gezellig, daar gaan we weer. Ieder z’n smaak. Ook Nirvana voor de zoveelste keer kan uitgekauwd zijn.

 3. Johan B.

  Als je niet naar het best beluisterde radio-programma wilt luisteren kun je eventueel terecht bij Radio Rijnmond. Zij zenden de niet-top 2000 uit. Oftewel een lijst waarin geen platen uit de top 2000 mogen voorkomen. Maar goed, voor sommigen (meest jeugdigen) is het nu eenmaal moeilijk om te beseffen dat er ook voor 1990 zeer goede muziek is gemaakt. Veelal met melodielijnen, tegenwoordig minder voorkomend en vervangen door boem-boem-boem/heipaalgedreun.

 4. Appie

  Top programma, ieder jaar weer……..

 5. KNL

  @ RT: Helemaal mee eens

 6. elwin

  Erg leuk programma! Ik vind zowel de Top 2000 als 3FM Serious Request geweldige radioprogramma’s!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.