Kerststerrencircus: ‘Vuur, messen en acrobatiek’

De TROS brengt vanavond op eerste kerstdag Het Kerststerrencircus op de buis. In de show, die volledig in het teken staat van de Kindervredesprijs, werken vele BN’ers zich in het zweet om de rech- ten van het kind te steunen. Met de hulp van artiesten van Afrika! Afrika! tonen zij deze avond hun kunsten. “Ik dacht: geef ons lekker een poedelact, dan doen die beesten het werk wel. Het wordt echter een circus zonder dieren, dus die vlieger gaat niet op“, vertelt actrice Caroline de Bruijn aan TVgids.nl.

Het circus is de feestelijke viering van de uitreiking van de Kindervredesprijs op zondag 16 december 2007. Vanavond op eerste kerstdag is dit speciale circus om 20.15 uur in een bijna twee uur durende uitzending bij de TROS te zien.

Soapactrice Caroline de Bruijn en haar man Erik de Vogel wilden gelijk meedoen toen ze gevraagd werden. “Voor we het wisten hadden we toegezegd. Wel viel de oorspronkelijk geplande act, waarover ik niets kan zeggen, na onderling overleg af. Dat vonden we eerst wel jammer. Maar toen we hoorden dat er in het verleden een ongeluk mee gebeurd was, hoefde ik ook niet zo nodig meer.

Nu staat er iets anders op het programma. “Het heeft iets te maken met vuur, messen en acrobatiekachtige dingen. Ik zelf loop niet zo veel risico, maar met name voor Erik is het wel een linke klus. Maar ach, het komt vast allemaal goed.

’s Werelds beste en meest onderscheiden clown David Larible treedt ook op tijdens Het Kerststerrencircus in de circustent van Afrika! Afrika! Hij geeft een optreden samen met Bastiaan Ragas. “De komische noot ontbrak nog tijdens de avond, naast de luchtacrobatiek, het messenwerpen en de illusionisten, zorgen Larible & Ragas nu voor de lachspieren“, aldus een woordvoerster van de TROS.

Bastiaan Ragas, die eerder mee zou doen aan de mastenact samen met Daniël Boissevain, Ruben Houkes en Tygo Gernandt, gaf in een vroeg stadium aan dat hij dat niet ging redden. “Zijn plaats in de mastenact is nu overgenomen door turner Yuri van Gelder“, laat de zegsvrouw van de omroep weten.

Naast Ragas en Larible werken ook Angela Schijf, Ramses Shaffy, Najib Amhali, Fiona Hering, Caroline de Bruijn, Erik de Vogel, Hans Breukhoven, John Bosman, Willy en René van de Kerkhof, Stanley Menzo, Giovanni van Bronckhorst, Nick & Simon, Monique Smit, Daniël Boissevain, Ruben Houkes en Tygo Gernandt mee.

Het hele circus wordt gepresenteerd door Lucille Werner.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen