Kerststerrencircus: ‘Vuur, messen en acrobatiek’

Geplaatst op di 25 dec 2007 om 13:39

De TROS brengt vanavond op eerste kerstdag Het Kerststerrencircus op de buis. In de show, die volledig in het teken staat van de Kindervredesprijs, werken vele BN’ers zich in het zweet om de rech- ten van het kind te steunen. Met de hulp van artiesten van Afrika! Afrika! tonen zij deze avond hun kunsten. “Ik dacht: geef ons lekker een poedelact, dan doen die beesten het werk wel. Het wordt echter een circus zonder dieren, dus die vlieger gaat niet op“, vertelt actrice Caroline de Bruijn aan TVgids.nl.

Het circus is de feestelijke viering van de uitreiking van de Kindervredesprijs op zondag 16 december 2007. Vanavond op eerste kerstdag is dit speciale circus om 20.15 uur in een bijna twee uur durende uitzending bij de TROS te zien.

Soapactrice Caroline de Bruijn en haar man Erik de Vogel wilden gelijk meedoen toen ze gevraagd werden. “Voor we het wisten hadden we toegezegd. Wel viel de oorspronkelijk geplande act, waarover ik niets kan zeggen, na onderling overleg af. Dat vonden we eerst wel jammer. Maar toen we hoorden dat er in het verleden een ongeluk mee gebeurd was, hoefde ik ook niet zo nodig meer.

Nu staat er iets anders op het programma. “Het heeft iets te maken met vuur, messen en acrobatiekachtige dingen. Ik zelf loop niet zo veel risico, maar met name voor Erik is het wel een linke klus. Maar ach, het komt vast allemaal goed.

’s Werelds beste en meest onderscheiden clown David Larible treedt ook op tijdens Het Kerststerrencircus in de circustent van Afrika! Afrika! Hij geeft een optreden samen met Bastiaan Ragas. “De komische noot ontbrak nog tijdens de avond, naast de luchtacrobatiek, het messenwerpen en de illusionisten, zorgen Larible & Ragas nu voor de lachspieren“, aldus een woordvoerster van de TROS.

Bastiaan Ragas, die eerder mee zou doen aan de mastenact samen met Daniël Boissevain, Ruben Houkes en Tygo Gernandt, gaf in een vroeg stadium aan dat hij dat niet ging redden. “Zijn plaats in de mastenact is nu overgenomen door turner Yuri van Gelder“, laat de zegsvrouw van de omroep weten.

Naast Ragas en Larible werken ook Angela Schijf, Ramses Shaffy, Najib Amhali, Fiona Hering, Caroline de Bruijn, Erik de Vogel, Hans Breukhoven, John Bosman, Willy en René van de Kerkhof, Stanley Menzo, Giovanni van Bronckhorst, Nick & Simon, Monique Smit, Daniël Boissevain, Ruben Houkes en Tygo Gernandt mee.

Het hele circus wordt gepresenteerd door Lucille Werner.
22 Reacties op “Kerststerrencircus: ‘Vuur, messen en acrobatiek’”


 1. Sky

  De kijkcijfer topper tijdens de kerstdagen? Er is verder, dan alleen herhalingen en films, weinig op tv vanavond! We zullen het afwachten!

 2. Mike

  Dit worden denk ik de kijkcijfers op Eerste Kerstdag:

  Nederland 1
  Sissi 700.000 kijkers
  Journaal 1.683.000
  Sterren Circus 1.493.000
  André Rieu 912.000

  RTL 4
  The Sound of Music 830.000

  SBS 6
  The Santa Clause 2 820.000
  Harry Potter 2 1.120.000

  RTL 7
  Herhaling All You Need 420.000

 3. tosti

  Leuk, hier zit ik echt op te wachten.

 4. Stefan

  @Mike De herhaling van AYNIL kerstspecial is niet op RTL 7, maar op RTL 8 om 20.30uur.

  Er zitten zo te zien grote sterren bij, in tegenstelling tot de flop SDOHI met de B-artiesten. Ik denk dat dit programma 1,8 miljoen mensen gaat trekken, want het is best in de publiciteit.

 5. Bennie

  Wij gaan gezellig lekker eten en drinken.
  Deze avond “helaas” geen herhalingen, die, voor mij, geen herhalingen zijn, omdat ik daar toch nooit naar kijk of gekeken heb en natuurlijk ook geen Sterren hangen in de trapeze.

  Iedereen veel plezier vanavond

 6. Daan

  Lekker vroeg aan het kerstdiner tot aan de laatste avonduurtjes het desert opdienen, zonder do-re-mi, flipendoën of sterren zien zwaaien door de circustent.. Heerlijk:).

 7. Michael*

  “Het hele circus wordt gepresenteerd door Lucille Werner.”

  Kon de TROS echt niet iemand anders in haar plaats kunnen zetten? Omg…

 8. Anoniem

  De kijkcijfers van afgelopen weekend zijn aangepast. Idols scoorde wél boven het miljoen.

 9. Sander

  Ja dat zeg ik elke keer al, alles is aangepast.

 10. RobbieBoy

  hoe kan het dat de cijfers zijn aangepast? Klopten ze niet? als dat zo is, hoe betrouwbaar ZIJN die cijfers dan wel???

 11. Anoniem

  al een test voor het nieuwe systeem van 1 januari?

 12. Thom

  Ja en hierdoor had RTL4 ook 14,0% op zaterdag en SBS6 maar 13,8% op zaterdag… beetje vreemd dit..

 13. Anonymous

  BREAKING NEWS

  We zijn verlost van Digitaal Media
  De site heeft zo veel boetes gehad dat ze besloten hebben te stoppen
  op moment te lezen :::: Wij zijn voorlopig offline. Wanneer online? Geen idee. Aldus Danny Linkers beheerder van die site

  Nu kan het Kerstfeest beginnen

  Fijne dagen allemaal….

 14. RobbieBoy

  Anonymous. Dat jij bezig bent met iedereen tegen die jongen op te stoken word me wel duidelijk nu, wat ik dan WEL heel erg laf van je vind, is dat je dat NIET onder je EIGEN naam durf te doen. Laat die gozer toch eens met rust joh, wat heeft Danny jou misdaan deze kerst?? Niks, toch? Laten we het gewoon weer over media gaan hebben hier, daar is deze site toch voor? NIET om ruzie’s uit te vechten!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 15. Anoniem

  Volgens mij kloppen de kijkcijfers van All you Need niet ;-)) Daar hoor je nu niemand meer over bij de RTL pubers. ha ha gisteren schreeuwde ze nog moord en brand n.a.v. de kijkcijfers en de meting….

 16. kerst fan

  pffff ben nu al aan de racekak van al dat eten
  pfff 2de kerstdag weer de hele dag eten

 17. mart

  Ja wat moeten we nou over de kijkcijfers zeggen. Dat er weinig mensen gister de tv aangehad hebben. maar dat was ook wel te voorspellen. Wel duidelijk dat all you need is love een groot succes geworden is met de HH erbij boven de 2,5 miljoen. Verder zie je dat mensen liever amusment zien op 1e kerstdag dan een film waardoor de po net iets beter scoord maar ja het zit zo dicht bij elkaar en dan begijp ik wel dat rtl voor de film kiest, je gaat geen dure show programmeren als veel mensen de tv uit hebben staan

 18. robie

  Kom weer niet op de kijkcijfersite :(

 19. Johan

  Jaap Jongbloed en Lucille hadden wel een mooie act

 20. Anoniem

  ‘Volgens mij kloppen de kijkcijfers van All you Need niet ;-)) Daar hoor je nu niemand meer over bij de RTL pubers. ha ha gisteren schreeuwde ze nog moord en brand n.a.v. de kijkcijfers en de meting….’

  Hoezo zou het niet kloppen? Omdat het zaterdag en zondag is aangepast? En áls het zou veranderen valt het nog hoger uit. Za/zo werd er ook niets lager hahahahahaa

 21. ___

  Wie Weet Of Het Kerst Sterrencircus Word Herhaald ?
  Of Wie Weet Misschien Waar Je Dat Filmpje Kan Afhalen Van Internett ?? :D:D

  xx.

 22. Roshana

  ALLE (KERST) CIRCUSSEN TRAINEN DIEREN d.m.v. FYSIEK GEWELD!
  Dieren worden in circussen ‘getraind’ met marteltuigen als stokken met haken, kettingen, zwepen, bamboe-, glasfiberstokjes, die opzettelijk gebruikt worden op de meest gevoelige delen huid! Oók electro-schock die ‘teasers’ worden genoemd en zelfs elektrische staven in de anus die ‘hotshots’ worden genoemd worden gebruikt op circus-Dieren!
  http://www.weeswaakzaam.nu/? p=2245
  Beau van Erven Dorens en RTL waren hiervan allang op de hoogte… maar Dierenleed is voor hen niet belangrijk!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.