Eyeworks en Van den Ende werken aan tv-comedy

Geplaatst op do 27 dec 2007 om 12:14

Reinout Oerlemans (foto) van Eyeworks en Erwin van Lambaart van Joop van den Ende’s Stage Entertainment hebben de handen ineen geslagen voor een ambitieus plan waarbij theater en tv in heel Europa gaan samenwerken aan de realisatie van muzikale televisieseries. “In Nederland kun je je voorstellen dat André van Duin in dezelfde komedie zit als Chantal Janzen“, zegt Reinout in De Telegraaf. “Of Jon van Eerd samen met Simone Kleinsma“, voegt theaterprodu- cent Erwin toe.

Zowel Stage Entertainment, zoals het bedrijf van Joop van den Ende heet, als Eyeworks investeert meteen al ettelijke tonnen in het nieuwe project. Erwin: “Ik denk dat de aanloopkosten, en dan praat je dus nog niet over het opnemen van een aflevering, al anderhalf miljoen euro belopen. Maar we geloven er dan ook heilig in.

Het is gewoon een unieke kans, zegt Erwin. “Mensen in heel Europa zijn dol op live entertainment. Muziektheater en musicals doen het overal goed! Als je de sterren uit dat genre combineert met wat televisie aan mensen en mogelijkheden te bieden heeft, dan kun je iets maken waarvoor wordt thuisgebleven. Een warm programma om te lachen. Gelardeerd met hier en daar een liedje. Stel je voor: een moderne Schaep met de vijf Pooten of Ja Zuster, Nee Zuster.

Reinout denkt bijvoorbeeld aan een serie als Friends, maar dan met muziek. “Of zoiets als High School Musical“, vertelt de tv-producent. “Wij zouden de mensen die Erwin in de theaters heeft staan graag engageren. En Erwin profiteert van onze tv-kennis. We gaan nu een team van scriptschrijvers samenstellen, dat een raamwerk voor de komedie moet maken. Vanuit dat geraamte gaan in alle landen waar we van start willen, nationale scriptschrijvers de boel fijn slijpen. We denken aan een verhaal met vijf hoofdrolspelers en ook over de inhoud hebben we ideeën.
21 Reacties op “Eyeworks en Van den Ende werken aan tv-comedy”


 1. Anoniempje

  Erg leuk idee !! Komt dat ook op tv ?want dat heb ik niet goed begrepen.

 2. kees

  Krijg nou niet het idee dat ik zal gaan kijken. Maar we zullen het zien.

 3. John

  Joop van den Ende is de enige echte creatief geweest achter Endemol. Dat blijkt ook nu maar weer eens temeer.

 4. Jeffrey

  Laten we hopen dat het weer zo’n topproduct van Eyeworks voor SBS6 wordt.

 5. Bastiaan

  Ik kan me hier weinig bij voorstellen. Wat is het dan precies ? Ik houd uberhaupt al niet van musicals maar een gezongen Friends lijkt me echt vreselijk. Het idee achter een serie zoals Friends is de emotionele band die je als kijker hebt met de karakters. Je leeft met ze mee. Als ze spontaan in zang uitbarsten dan denk ik niet dat ik nog erg met ze mee kan leven. Je wordt teveel bewust van de fictiviteit van de serie. Maar goed, drama is nooit Eyeworks sterkste kant geweest.

 6. Anoniem

  @ John
  En de naamgenoot dan, de Mol die heeft ook goede programma’s bedacht

 7. Paul

  EYEWORKS is toonaangevend, dat blijkt weer eens.

  Wat doen ze eigenlijk weinig voor RTL..
  Komt dat nog steeds door Bart in t Hout??

 8. Bert

  Bart in ’t Hout is een verzuurde domkop, en niets anders dan dat. Presteert niks en heeft nog nooit iest gepresteerd. Alleen een beetje de marionnet uitgehangen van Fons. Die overigens ook erg weinig kan.

  En (6): De Mol kan alleen maar ideeen jatten. Dat heeft hij in het verleden meer dan bewezen.

 9. Anoniem

  Nee, Bart in t Hout brengt RTL naar Grote Hoogten!!
  hihihihi

  Hij heeft zn oudejaarsprogrammering nog niet eens op orde.

 10. mikey

  RTL doet weinig met eyeworks omdat ze een stevig contract met endemol hebben welke volgend jaar afloopt. RTL is verplicht om gigantisch veel van hen af te nemen. Verder heb je nu dan Talpa die ook programma’s gaat ontwikkelen en produceren voor RTL. Maar eyeworks heeft dankzij het samengaan met tien een stevige voet tussen de deur gezet bij RTL. Eyeworks produceert namelijk RTL Voetbal.

  Overigens om on topic te blijven, het lijkt me helemaal niks… Eyeworks is niet goed in amusement! Lage kwaliteit, kijk maar naar SDOHI, SDYWAP etc… (los van het feit dat het goed scoort)

 11. !#Michael#!

  @ Anonymous (post6)

  Ja zeker! De Mol heeft ook wat hitformats op z’n conto staan! 1 tegen 100, Deal or NoDeal en Big Brother zijn nog maar een kleine greep uit de verdienstelijke prestaties van John de Mol.

  En Joop van den Ende mag John de Mol wel op z’n blote knietjes danken! Het hitreality format dat aan het brein van z’n voormaligcompagnon ontsproot eind jaren 90 zetten Endemoln internationaal op de kaart en liet het grootste productie huis van de wereld uitgroeien tot de media gigant die het nu is!

  Joop van den Ende heeft enige tijd geleden aan gegeven uit de tv-productie gegaan te zijn en z’n heil in het theater gezocht te hebben omdat hij BB/DGK achtige tv niks scheen te vinden en dat dat toch de trend werd/is.

  Die oude van den Ende vergeet er alleen bij te vertellen dat Joop van den Ende Theaterproducties medemogelijk gemaakt is door het miljarden kapitaal dat hij verkreeg met de verkoop van Endemol aan het Spaanse Telefonica, en de waarde van Endemol was destijds zo hoog omdat het net internationaal diverse seizoenen van BB uitgerold had en het realityformat van de 20ste eeuw destijds draaide in 32 landen!

  Moraal van dit verhaal! Joop van den Ende dankt zijn huidge positie en z’n succes in de theater business voor een groot deel aan de finaciele middelen die mede mogelijk zijn gemaakt door dat ene programma dat hij niks vond! BIG BROTHER met als geestelijk vader niemand minder dan John de Mol him self! Zonder John de Mol was Joop van den Ende zeer waarschijnlijk nooit op dit punt in zijn leven in deze situatie geweest!

 12. meike

  SDYWAP ??

 13. Jeffrey

  So you wannabe a popstar bedoelt ie… sommige mensen kunnen gewoon niet typen. Te vaak naar Paul de Leeuw gekeken in plaats van die prachtige shows op SBS6.

 14. Piet

  Eyeworks = Joop van den Ende

  Iedereen die dat nu NOG niet doorheeft is wel heel erg DOM.

  Arnie is vanaf de start van Eyeworks alleen maar een stromannetje geweest (ivm het toen nog geldende concurrentiebeding van Joop van den Ende), waar die zich wel heel goed in kan vinden moet ik zeggen.

 15. verdienenallemaalteveelenhebbenkapsones

  is reinout een zoon van joop?

 16. BVA

  Eyeworks= joop van den ende, iedereen die dat roept is wel heel erg dom…

 17. Anoniem

  Eyeworks=Reinout

 18. Anoniem

  Ik zie het nut er niet van in…. We hadden dat toch al een comedy in meerdere landen? Kijk naar alle Nederlandse comedies op o.a. RTL die hun origineel in Engeland vinden en vast ook in meerdere talen bestaan en GTST is op de Duitse TV en als ik hier een serie kijk is het niet zo boeiend of bijzonder om te weten dat het soortgelijke verhaal ook in andere landen te zien is en verder ja is het inderdaad niet origineel als je een programma a la Schaep met de 5 Pooten of Friends bedenkt want dan zit je hoe dan ook toch weer anderen na te doen en te kopieren…. nee, wordt niks dit idee…

 19. ano

  Laat men weer eens gaan werken aan fasoenlijke kluchten!!! Dat hebben we sinds Bambergen, Doderer en Lanting niet meer gehad !!!!

 20. Anoniem

  nou, de kluchten van Jon van Eerd komen toch aardig dicht in de buurt maar idd, wat mij betreft mag dat terugkomen… er worden nog steeds kluchten gespeeld en in het theater zijn ze heel populair…

  Volgens John Lanting is Paul van Soest (ook bekend van Toen Was Geluk Heel Gewoon als de kale collega van Jaap Kooyman) zijn definitieve opvolger als kluchtenkoning. Paul van Soest staat momenteel in de theaters met een door John Lanting geregiseerde klucht.

  Overigens is op 1 januari a.s. op Nederland 2 de klucht ‘Dubbel Op’ te zien om 16:10 uur. Het is de meest recente klucht van Jon van Eerd die zich afspeelt in de Unlimited Beauty & Health Kliniek waar dokter Hektor en Valerie hun niet altijd zuivere praktijken uitvoeren. Een overleden patiënt die weer tot leven komt? Een foute plastische chirurg, die zijn broer achterna zit met een verdovingsspuit?

 21. kees de wit

  arnie zijn rol zit er op hij mag WAT JOOP BELOOFT HEEFT NAAR HOLLYWOOOOD)
  Volgend jaar naar de beurs en een nieuwe baas
  de docusoap van de eeuw (eyeworks)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.