Eyeworks en Van den Ende werken aan tv-comedy

Reinout Oerlemans (foto) van Eyeworks en Erwin van Lambaart van Joop van den Ende’s Stage Entertainment hebben de handen ineen geslagen voor een ambitieus plan waarbij theater en tv in heel Europa gaan samenwerken aan de realisatie van muzikale televisieseries. “In Nederland kun je je voorstellen dat André van Duin in dezelfde komedie zit als Chantal Janzen“, zegt Reinout in De Telegraaf. “Of Jon van Eerd samen met Simone Kleinsma“, voegt theaterprodu- cent Erwin toe.

Zowel Stage Entertainment, zoals het bedrijf van Joop van den Ende heet, als Eyeworks investeert meteen al ettelijke tonnen in het nieuwe project. Erwin: “Ik denk dat de aanloopkosten, en dan praat je dus nog niet over het opnemen van een aflevering, al anderhalf miljoen euro belopen. Maar we geloven er dan ook heilig in.

Het is gewoon een unieke kans, zegt Erwin. “Mensen in heel Europa zijn dol op live entertainment. Muziektheater en musicals doen het overal goed! Als je de sterren uit dat genre combineert met wat televisie aan mensen en mogelijkheden te bieden heeft, dan kun je iets maken waarvoor wordt thuisgebleven. Een warm programma om te lachen. Gelardeerd met hier en daar een liedje. Stel je voor: een moderne Schaep met de vijf Pooten of Ja Zuster, Nee Zuster.

Reinout denkt bijvoorbeeld aan een serie als Friends, maar dan met muziek. “Of zoiets als High School Musical“, vertelt de tv-producent. “Wij zouden de mensen die Erwin in de theaters heeft staan graag engageren. En Erwin profiteert van onze tv-kennis. We gaan nu een team van scriptschrijvers samenstellen, dat een raamwerk voor de komedie moet maken. Vanuit dat geraamte gaan in alle landen waar we van start willen, nationale scriptschrijvers de boel fijn slijpen. We denken aan een verhaal met vijf hoofdrolspelers en ook over de inhoud hebben we ideeën.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen