523.000 kijkers voor Katja vs De Rest


De kijkcijfers van vrijdag 30 november 2007 (SKO)

Katja vs De Rest (BNN, Ned3, 20:29) – Presentator Winston Gerschtanowitz nam het vrijdag tegen Katja Schuurman op in de eerste aflevering van het tweede seizoen Katja vs De Rest. Ze streden om de titel wie de beste bejaardenverzorger is. Voor Winston was het al snel geen ‘flauw spelletje’ meer. “Na dag een had ik een punt, en dat vond hij zó niet leuk, echt niet“, aldus Katja in BN/DeStem. Het tweede seizoen van Katja vs De Rest ging vrijdag met 523.000 kijkers (madl: 8.5%) van start.

Vorig jaar ontmoette ze acht afleveringen lang ook al een wisselende bekende Nederlander. Zo kroop ze met Beau van Erven Dorens over de stormbaan. “Er wordt met scherp geschoten boven zo’n stormbaan. Dat was verschrikkelijk eng“, aldus Katja. Uiteindelijk won ze vorig jaar na een spannende finale met Daphne Bunskoek nipt van ‘de rest’. Wat opvalt is dat de deelnemers het duel vaak bloedserieus nemen, ook al begint het als een geintje. “Patty Brard was hééél fanatiek, daar schrok ik best wel van. Ik dacht eerst dat ze het grappig bedoelde. Gordon, die was ook fanatiek. Met Beau ging ik de stormbaan op. Je gaat er zó vol voor.

Najib wordt wakker (VARA, Ned3, 21:12) – Het ‘merk’ Najib Amhali is inmiddels een familiebedrijf geworden. Broers Jamal (33) en Reduan (25) zijn managervan de cabaretier, die sinds vorige week te zien is in Najib Wordt Wakker. Het kantoor huisvest zich in Amsterdam-Osdorp – op steenworp afstand van de veel besproken Slotervaartbuurt. Geen luxe behuizing binnen de grachtengordel dus. “Waarom aan de Herengracht gaan zitten als ik zoveel water voor de deur heb?“, vertelt hij in het AD. “Het is betaalbaar, ik houd kantoor naast theater De Meervaart en het is vooral gemoedelijk en gezellig. Het mag goed met mij gaan, ik geloof niet in schaalver- groting. Mijn voorstellingen zijn uitverkocht, er zijn tienduizenden fans die de shows niet kunnen zien. Dan moet je niet baden in luxe. Dan moet je heel hard werken voor al die mensen die voor een kaartje sparen.” Najib vindt zich niet bij de ‘nepwereld’ van BN’ers horen. “Als ik al in de P.C. Hooft loop is het héél erg snel met een capuchon op. Soms word je gesnapt, door een fotograaf van Story. Zit ik op m’n scootertje, zie ik plots zo’n telelens uit een autoraampje op me gericht. ‘Mag ik je kaartje, dan kan ik er een nabestellen’, riep ik. En, toen ik het eenmaal in handen had: ‘Zo, nu weet ik waar je woont’.” Najib Wordt Wakker, dat vorige week van start ging met 1.3 miljoen kijkers, werd vrijdag door 712.000 kijkers (madl: 10.8%) bekeken.

Jan Smit, voor de operatie (TROS, Ned1, 21:37) – De door stembandproblemen gevelde en dus voorlopig zwijgende zanger Jan Smit geeft zijn eerste grote concert pas weer op 9 oktober 2008 in Arnhem. Smit zou oorspronkelijk in januari 2008 ook al zijn tournee in de Arnhemse Rijnhal beginnen. Volgens directeur Jan van der Sloot van de Rijnhal zorgen zijn goede contacten met de zanger en zijn management dat Arnhem alsnog de primeur van de concerttournee krijgt. “Als je artiesten die voor het eerst in een grote hal staan op een plezierige manier binnenhaalt, schep je een goede band voor de lange termijn“, legt Van der Sloot uit in De Gelderlander. “Daar moet uiteraard wel een goede kaartverkoop tegenover staan.” Veel succesvolle artiesten van nu zijn ooit hun grote tournees begonnen in de Rijnhal. Van der Sloot noemt als voorbeeld Frans Bauer, René Froger en André Rieu. “Ik heb ook ooit gesprekken met Marco Borsato gehad. Dat is toen niet doorgegaan omdat hij nog maar twaalf liedjes kende. Dat vonden we toch echt te weinig.” Jan Smit, voor de operatie werd vrijdagavond door 1.141.000 kijkers (madl: 17.3%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen