2,5 miljoen kijkers voor Youp van ’t Hek


De kijkcijfers van zaterdag 29 december 2007 (SKO)

Youp van ’t Hek Schreeuwstorm (VARA, Ned1, 20:27) – De theatervoorstelling Schreeuwstorm van cabaretier Youp van ’t Hek werd zaterdagavond door maar liefst 2.496.000 kijkers (madl: 32.0%) bekeken. Schreeuwstorm was daarmee veruit het bestbekeken programma van die dag. Tv-recensent Frits Bom spreekt van “een technisch fiasco“. “Alles, maar dan ook alles had de VARA (Dutchview!) er aan gedaan om Van ’t Hek maar niet te kunnen horen, om hem onverstaan- baar te maken.

Frits Bom vraagt zich af hoe een instituut als Youp van ’t Hek dit kan overkomen. “Vond hij het eindresultaat dan wel acceptabel? Gelet op zijn stoere teksten vermoeden we nog steeds geen kindsheid bij hem. Wat is het dan wel dat hij de VARA niet furieus over dit wanproduct ‘aankloeg’“, vraagt de tv-recensent zich af. “Er waren tijden dat Wim Kan drie complete voorstellingen liet opnemen om daarna pas te beslissen óf er überhaupt één, en zo ja welke ervan, door de VARA mocht worden uitgezonden. Als het té slecht was kwam er helemaal niets op de tv.” De televisierecensent concludeert: “Kennelijk was het ingewortelde wantrouwen tegen het technische vernuft van de VARA ook toen al zo groot dat er per tv-productie de opnames van meerdere theateroptredens van dezelfde inhoud dienden te worden afgedwongen.

Idols (RTL4, 19:59) – De talentenjacht Idols kende zaterdagavond een minder strakke opzet dan voorgaande weken. Er was meer ruimte voor interactie met de jury en presentatrice Wendy van Dijk knoopte regelmatig gesprekjes aan met de kandidaten. Zo kwam onder meer de prille liefde van kandidaten Ollie en Tiffany aan bod. Ollie: “Ik had Tiffany al gezien in het theater, toen dacht ik al ‘mmm’…” Niet iedereen bleek het gesprekje van Wendy met het liefdeskoppel te waarderen, zo bleek toen Gordon in lachen uitbarstte. “Jerney zegt heel droog naast me: ‘Kunnen we niet gewoon door?’“, schaterde het jurylid. Daarmee was het gesprek ten einde. “We praten verder in de backstage-uitzending“, gaf Wendy aan. De liveshow van Idols trok 1.155.000 kijkers (madl: 15.2%). De backstage-uitzending werd aansluitend door 522.000 mensen bekeken. De resultshow van Idols, waarin bekend werd gemaakt dat Ollie volgende week niet meer bij Idols is, scoorde 1.248.000 kijkers.

In de ban van het ding (VPRO, Ned3, 20:29) – Gadgets zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. De VPRO springt daarop in en brengt iedere zaterdag de zoektocht van drie journalisten naar vernuftige hebbedingetjes in beeld met de veelzeggende titel In de ban van het Ding. “Dat doen ze voor het tijdschrift Bright Magazine, waar ze ook echt voor werken“, vertelt televisierecensent Joost van Velzen. “Waarschijnlijk om het voor de jonge Nederland 3 doelgroep aantrekkelijk te maken, wordt het persoonlijk leven van Linda, David en Erwin er ook lichtjes bij betrokken. In de ban van het ding wordt daardoor een reallife-soap genoemd, al moet u zich van dat soap ook weer niet te veel voorstellen. Men gaat gewoon op reportage en bespreekt de bevindingen met elkaar en via de televisie met ons. Zodat wij nu weten hoe je met een aan stukken geknipt bierblikje een wifi-verbinding uit de lucht kunt plukken.” In de ban van het ding werd zaterdag door 174.000 kijkers (madl: 2.3%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen