2,5 miljoen kijkers voor Youp van ’t Hek

Geplaatst op zo 30 dec 2007 om 11:23


De kijkcijfers van zaterdag 29 december 2007 (SKO)

Youp van ’t Hek Schreeuwstorm (VARA, Ned1, 20:27) – De theatervoorstelling Schreeuwstorm van cabaretier Youp van ’t Hek werd zaterdagavond door maar liefst 2.496.000 kijkers (madl: 32.0%) bekeken. Schreeuwstorm was daarmee veruit het bestbekeken programma van die dag. Tv-recensent Frits Bom spreekt van “een technisch fiasco“. “Alles, maar dan ook alles had de VARA (Dutchview!) er aan gedaan om Van ’t Hek maar niet te kunnen horen, om hem onverstaan- baar te maken.

Frits Bom vraagt zich af hoe een instituut als Youp van ’t Hek dit kan overkomen. “Vond hij het eindresultaat dan wel acceptabel? Gelet op zijn stoere teksten vermoeden we nog steeds geen kindsheid bij hem. Wat is het dan wel dat hij de VARA niet furieus over dit wanproduct ‘aankloeg’“, vraagt de tv-recensent zich af. “Er waren tijden dat Wim Kan drie complete voorstellingen liet opnemen om daarna pas te beslissen óf er überhaupt één, en zo ja welke ervan, door de VARA mocht worden uitgezonden. Als het té slecht was kwam er helemaal niets op de tv.” De televisierecensent concludeert: “Kennelijk was het ingewortelde wantrouwen tegen het technische vernuft van de VARA ook toen al zo groot dat er per tv-productie de opnames van meerdere theateroptredens van dezelfde inhoud dienden te worden afgedwongen.

Idols (RTL4, 19:59) – De talentenjacht Idols kende zaterdagavond een minder strakke opzet dan voorgaande weken. Er was meer ruimte voor interactie met de jury en presentatrice Wendy van Dijk knoopte regelmatig gesprekjes aan met de kandidaten. Zo kwam onder meer de prille liefde van kandidaten Ollie en Tiffany aan bod. Ollie: “Ik had Tiffany al gezien in het theater, toen dacht ik al ‘mmm’…” Niet iedereen bleek het gesprekje van Wendy met het liefdeskoppel te waarderen, zo bleek toen Gordon in lachen uitbarstte. “Jerney zegt heel droog naast me: ‘Kunnen we niet gewoon door?’“, schaterde het jurylid. Daarmee was het gesprek ten einde. “We praten verder in de backstage-uitzending“, gaf Wendy aan. De liveshow van Idols trok 1.155.000 kijkers (madl: 15.2%). De backstage-uitzending werd aansluitend door 522.000 mensen bekeken. De resultshow van Idols, waarin bekend werd gemaakt dat Ollie volgende week niet meer bij Idols is, scoorde 1.248.000 kijkers.

In de ban van het ding (VPRO, Ned3, 20:29) – Gadgets zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. De VPRO springt daarop in en brengt iedere zaterdag de zoektocht van drie journalisten naar vernuftige hebbedingetjes in beeld met de veelzeggende titel In de ban van het Ding. “Dat doen ze voor het tijdschrift Bright Magazine, waar ze ook echt voor werken“, vertelt televisierecensent Joost van Velzen. “Waarschijnlijk om het voor de jonge Nederland 3 doelgroep aantrekkelijk te maken, wordt het persoonlijk leven van Linda, David en Erwin er ook lichtjes bij betrokken. In de ban van het ding wordt daardoor een reallife-soap genoemd, al moet u zich van dat soap ook weer niet te veel voorstellen. Men gaat gewoon op reportage en bespreekt de bevindingen met elkaar en via de televisie met ons. Zodat wij nu weten hoe je met een aan stukken geknipt bierblikje een wifi-verbinding uit de lucht kunt plukken.” In de ban van het ding werd zaterdag door 174.000 kijkers (madl: 2.3%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)
76 Reacties op “2,5 miljoen kijkers voor Youp van ’t Hek”


 1. Johan

  Frits Bom heeft in deze gelijk, het geluid was niet om aan te horen.
  Verder die avond nog genoten van oude uitzendingen van Wim Kan en Seth Gaaikema oa. in Hilversum Best. Leuk programma zeker de moeite waard.

 2. Jeroen

  Redelijk goede score voor Idols! Alleen jammer dat de oudjaarsshow niet meer doorgaat :( http://nl.youtube.com/watch?v=IjwsYSIv8hQ

 3. evelien

  Gisteren genoten van Youp van ’t hek, Idols backstage (Heerlijk meebleren met jaren 80 nummers).

 4. Jan

  Grappig dat Idols een minder strakke opzet had. Ik reageerde vorige week erover dat Idols zo’n strak jasje had http://www.mediacourant.nl/?p=4545:

  —-
  Misschien is het een idee voor RTL 4 om dat ontzettende strakke jasje van Idols eens wat losser te maken.

  Dus niet: Filmpje – optreden – jury – filmpje – optreden – jury. Maar het wat losser en gezelliger te maken. Met kandidaten zelf een babbeltje maken, naar videobeelden kijken. Uiteindelijk een optreden neerzetten.
  —-

  Er is in ieder geval gehoor aan gegeven. :-D

 5. Mike

  Ik heb niets gemerkt van slecht geluid bij Youp van ’t Hek. Raar dat daar zo’n commotie over is. Ik kon alles goed verstaan.

 6. BREND@

  Wat een “geweldige”scoren voor SBS! Op een zaterdagavond onder de 10 % scoren is echt bedroevend! Maar een programma in de top 15!

 7. Anoniem

  De uitzending van Idols was deze week vele malen leuker om naar te kijken, ondanks dat er best slecht gezongen werd..

 8. Marco

  Die andere opzet van Idols was veel beter! Het was zo veel leuker om naar te kijken. Vorige week leek het wel alsof de kandidaten de trein moesten halen, alles snel achter elkaar. Nu mochten soms 3 juryleden wat zeggen, waren er gesprekjes met kandidaten. Veel meer amusement.

  Nathalie blijft de beste. Er zitten heel veel slechte toe. En die Mirjam zong vaaaaaaaaaaaaaaaaaals.

 9. Ronaldo

  @ Mike het geluid was inderdaad erg slecht! Beetje vlak, maar dat daar commotie over is kan ik niet begrijpen. Het gaat toch om de show??

  De show was echt weer als vanouds!

  Mijn benieuwen wat de scoren is voor Jan Jaap van der Wal.Ik ben naar de show geweest maar ik vond het totaal niet grappig en ik hoorde meer mensen erover dat dit een van de slechtste show was!

 10. Anoniem

  Nou, ik vind het maar een zeer matige score voor Idols, de verwachtingen waren weer hoog, geen Paul de Leeuw deze zaterdag en velen zaten hier af te geven op Youp en dat ze Idols zouden gaan kijken dus zou je zeggen, hogere score voor Idols en tegenvaller voor Youp, maar Youp scoort gigantisch zelfs een stuk hoger dan Paul de Leeuwen Idols BLIJFT bedroevend laag met 1.155.000, dat scheelt dus maar 100.000 met vorige week en sowieso lager dan het gemiddelde…. dus zelfs zonder Paul de Leeuw lukt het Idols niet om echt te scoren… niet lullig bedoeld maar wel het bewijs dat het format ‘op’ is en ook het bewijs dat het Idols publiek duidenlijk geen Paul de Leeuw publiek is en andersom….

  SBS zal wel een beetje balen, die had vast meer verwacht van de film met Jim Carrey en ja men kan het leuk vinden of niet maar de grote winnaar is toch echt opnieuw de Publieke Omroep…

 11. Ray

  Wat een zielige vertoning van Ollie en Tiffany! Ben blij dat ollie eruit is!!

 12. Eva

  Idols wordt zo wel op een zaterdag als op een zondag uitgezonden. Heel veel kijkers van idols weten dat en kijken het bewust op zondag. Ik doe het ook ! Ik heb gisteren youp gekeken maar vanavond kijk ik naar idols!!

  Hoe was de backstage?

 13. Anoniem

  Alle PVDA stemmers hebben gisteren Youp gekeken.
  Wat een zielige vertoning

 14. Anoniem

  Wat dat geluid betreft, als je kijkt via een home cinema system dus met dolby surround dan was het geluid bij Youp idd bar slecht, klonk als een holle buis, alsof hij in de kamer ernaast stond op te treden. Gelijk na Youp was het geluid op Ned. 1 weer normaal, normale bas en hoge tonen, helder geluid… het zit dus echt in de opname van Youp…. het leek net of er wat kanalen verwisseld waren ofzo van het geluid

 15. tjoi

  Zoveel kijkers weten ook weer niet dat het op zondag wordt uitgezonden (of willen het gewoon niet weten), vorige week had die uitzending maar 150.000 kijkers…

 16. Anoniem

  @Eva
  De herhaling van Idols trok vorige week op zondag 151.000 kijkers, dat ‘veel’ op zondag kijken valt wel mee, en via uitgesteld kijken is de zaterdag score vorige week een 70.000 opgelopen, dus zo gek veel verandert er dan niet aan het kijkcijfer… althans vorige week niet dus

 17. kritische kijker

  Genoten van Youp, vond de show iets vlakker als vorige jaren maar het was weer ruim voldoende. Dat Idols niet scoort is voor de gemiddelde active schrijver op deze site nog steeds onbegrijpelijk. Wanneer gaan jullie inzien dat dit soort programma’s maar voor een select gezelschap is. kinderen bejaarden, mensen die niets van zang weten en zij die andere programma’s moeilijk kunnen begrijpen. Langzaam maar zeker zakken de CO naar bedenkelijk nivo qua inhoud en kijkers. De PO, behalve de TROS want dat is echt bagger, snappen de behoefte van de kijker en passen zich moeiteloos aan. Zeuren over de kwaliteit van het geluid is een zwakke poging om niet naar de werkelijkheid te kijken.

 18. Anoniem

  Trouwens, dat Idols minder strak is geworden is niet zo verwonderlijk hè…. hoe meer kandidaten worden weggestemd hoe meer tijd ze op moeten vullen want het programma duurt net zo lang… moet je eerst 12 laten zingen en beoordelen, als het er minder worden heb je meer tijd om te kwekken… is dus logisch

 19. Theo's teeveetalk

  Beste MC

  Als jullie de backstage uitzending van Idols hadden gekeken dan weet je dat Jerney zich helemaal niet ergerde aan de minder strakke regie.

  Gordon verstond Jerney verkeerd.
  Ze zei niet; “Kunnen we weer gaan zingen” (wat dus suggereerde dat ze het gesprek onzin vond) maar ze zei: “Gaan ze er ook bij zingen??

  Jerney had dus helemaal geen kritiek op de “losse” opzet van de show en ze heeft dit in de backstage uitzending duidelijk gemaakt.

 20. Duck

  Iemand een idee of de show van Youp van ’t Hek nog terug te zien is?

 21. el-g

  Dacht dat het aan mijn tv lag (die is niet al te best) maar geluid was dus idd bar slecht bij Youp. Voorstelling was zelf goed! begin vond ik niet zo maar werd steeds beter!!! vond die special erna van Raymann is Laat ook wel goed!

 22. Anoniem

  Wat een slechte score voor IDOLS!!

  Begrijpelijk dat de oud- en nieuw show geschrapt is.

  Was ook weer en slecht geproduceerde show met een heeeeel duur decor.

 23. Anoniem

  at Duck:
  Nee, die man wordt nu voor de rest van het jaar opgeborgen en zien we eind volgend jaar pas weer terug (stille hoop)

 24. Johan

  Idols was inderdaad veel leuker om te zien. Alleen de artiesten vielen wel tegen. Er waren een paar goede. Nathalie, Nikkie was ook goed.

 25. Martijnjdd

  Ik viel bij de Idols Uitslag precies in de ‘preek’ van Gordon. Over wie had hij het toen hij zei: “In de backstageshow riep één van de kandidaten dat ‘tie toch wel genoeg fans had.”

  Na die langdradige Idolsavond van vorige week heb ik gisteren de liveshow in sneltreinvaart bekeken: optredens + jurycommentaar. Hierdoor miste ik net het begin van de Uitslag.

 26. Wouter

  @Martijnjdd

  In de optredens-uitzending was het de afvaller die toen zei dat hij zich geen zorgde maakte omdat hij toch wel genoeg fans had ;) pijnlijk

 27. Johan B.

  Vanavond RTL-voetbal tot 21.00u. Om half negen BZV. Oftewel hoeveel kijkers zullen er gaan afhaken om 20.00u (8 uur journaal) en om 20.30 als BZV en andere prime-time toppers worden uitgezonden. Het is een “goede generale” voor de opzet van volgend seizoen als men pas om 20.00 mag beginnen. Zoals bekend zijn RTL en NOS hier beiden niet blij mee. Dus zullen de kijkcijfers vanavond na 20.00 zeer belangrijk zijn!

 28. Erwin

  Mooie cijfers voor Idols, maar heeft wel wat te lijden van Youp op Nederland 1. En dat er meer aandacht aan de kandidaten wordt gegeven is logisch te verklaren; er komen nu steeds minder deelnemers dus blijft er meer tijd over om wat meer te babbelen. Overigens in de regie is er ook wat veranderd want je ziet tijdens de liedjes nu ook shots van de jury. Leuk om die reacties te zien maar volgens mij waren ze zich niet bewust dat de regie dat deed.
  Youp had een leuke show, gewoon een echte Youp show met zijn cynische humor. Ik kan het nog steeds erg waarderen alleen heb niet de hele show uitgezeten, het duurde net iets te lang.
  En ik ben een hele grote geluidspurist maar vond het geluid echt niet slecht hoor. Gewoon normaal. Wat was er slecht aan dan? Misschien ligt dat aan de kabelmaatschappij?

 29. Bert

  De eerste 5 minuten Youp waren volkomen onverstaanbaar. Ik hoorde alleen gebrouw. Daarna ging het net.
  Dacht dat het aan mij lag, maar blijkbaar niet.

 30. Mike

  FEM Business Top 10: Vallende Topmannen in 2008 met op nummer 5:

  5 – Fons van Westerloo
  RTL Nederland
  Leeftijd: 61 jaar
  Zittingsduur: 4 jaar

  Is het de vloek van Talpa? Sinds RTL de sterrenzender van John de Mol heeft binnengehaald, wil het met de kijkcijfers niet meer lukken. Elke maand wordt er weer een paar procentpunt van de commerciële hegemonie van RTL Nederland afgeschaafd. De Publieke Omroep weet zich steeds beter te profileren als thuisbasis voor de kijker die meer wil dan realityshows en als televisie vermomde makelaardij.

  ‘Campingzender’ SBS blijft ondertussen stabiel. Het is een lastige situatie voor politiek dier Van Westerloo. De baas van RTL staat erom bekend geen blad voor de mond te nemen.

  Tijdens de onderhandelingen over de koop van Talpa sprak hij (weer) voor zijn beurt en dat kostte hem aardig wat krediet bij zijn bazen in Luxemburg.

  John de Mol gedraagt zich intussen alsof hij de baas is van RTL Nederland. En Van Westerloo zou azen op de post van voorzitter van de Publieke Omroep wil worden, die komend jaar vrijkomt

 31. Jeffrey

  Ik heb op RTL8 een stuk van Een maand later zitten kijken dat had exact een zelfde probleem. Veel ruis en moeilijk te verstaan.

 32. Chiel

  Is het nu zo moeilijk om een film in 4:3 uit te zenden, NET5. Zie je allemaal gekrimte mensen. Benieuwd hoeveel mensen er morgen naar Mr. nanny gekeken hebben… SLECHT HOOR!

 33. Chiel

  Q: Ik heb op RTL8 een stuk van Een maand later zitten kijken dat had exact een zelfde probleem. Veel ruis en moeilijk te verstaan.

  Maar wel te volgen? Anders kan ik ‘m van mn HDD afhalen. Vond het op m’n 12e een erg leuke film..

  Als je echt slecht beeld wil moet je Schatjes op DVD kopen, dat is echt schandalig hoe ze dat op dvd hebben gezet. Ruis, vuil op de film, vlekken… Dan is een VHS tape nog beter!

 34. !#Michael#!

  Moet eerlijk bekennen dat ik Idols4 hoger ingeschat had en Youp velen malen lager. Maar goed we hebben de cijfers en we gaan er weer eens een analyze van maken:

  Ned1 Briljant hoe ze scoren met Youp, onverwacht hoge cijfers. Jammer dat Rayman is laat t niet vast weet te houden en 1.5mln mensen zappen om half elf elders heen.

  RTL4 vooravond, goed, RTL Nieuws keurig, Idols jammer genoeg mindeer dan verwacht, maar nog steeds een keurig resultaat, en velen malen beter dan SBS6 hitje SYWBAP, wat dikweils onder de 1 mln zat en de finale show de zelfde kijkcijfers haalde als Idols van gister. Veder doet Weekeind Miljonaisr het weer als van ouds, doet Idols result het meer dan verdienstelijk na elfen. En het wedstrijdje van de pauperclubjes scoort ook nog hoge ogen.

  Bij RTL5 laten geer en goor weer eens zien hoe zonde het is dat daar geen 4e reeks van gemaakt word. Herhalingen van Herhalingen worden op een mega drukke zaterdag avond meer dan uitstekent bekeken. Met 372.000 voor een herhaling van een herhaling ;) en dan ook nog eens om half tien een compilatie uitzending (bubps in elkeer gemonteerde herhalingen, die weer herhaald worden ;) ) die 448.000 kijkers weet te boeien. Positief Idols nieuws is dat de backstage show elke week in kijkers groeit! Deze week zaten er 522.000 kijkers klaar voor deze informatieve Idols tussen stop!

  Bij SBS6 kakt het als verwacht weer flink in. Slappe films en lausy home video’s daar red je het niet mee opzaterdag kennelijk. En HvN kakt ook in tov de goede vrijdag avond uitzending. De de ambitieuze underdog zie ik nog niet zo snel top of the bill worden ;) :P

 35. el-g

  2 Johan B:

  Rtl voetbal eindigt om 20.30 in de omroepbladen staat idd 21.00 maar check rtl.nl en is al weer aangepast

 36. !#Michael#!

  @ el-g

  Veronica Magazine is wel up to date hoor…

 37. RonaldL

  @Martijnjdd :

  Gordon had het over Ollie. De jury was niet positief over ‘m. Toen kwam hij dus met die opmerking.. beetje fout inderdaad.

 38. Jeroen

  Nee, Gordon had het specifiek over Sandy die vorige week mocht vertrekken. Maar hij liet ook doorschemeren dat Ollie deze week dezelfde fout had gemaakt.

 39. Jeroen

  Ik voorspel de volgende uitslag van Idols:

  De 3 echt goede kandidaten

  1. Charlene
  2. Nathalie (indrukwekkend, maar roept ook irritatie op)
  3. Nikki

  De meelopers

  4. Neil (veel stemmen van tienermeisjes)
  5. Tiffany
  6. Asnat
  7. Pauline (te oud)
  8. Bas (vorige week in gevarenzone)
  9. Nigel (deze week al in gevarenzone)
  10. Mirjam (door jury geplaatst, deze week al in gevarenzone)

 40. Siem

  Wat ik nu weer zie op tvgids.nl: Om 23:00 in de planning op RTL4 RTL Voetbal: Eredivisie (vervolg van 19:00). Kan ik weer lekker tot 23:00 wachten tot ik de samenvatting van mijn cluppie kan kijken! Bedankt hoor RTL! :?

 41. Dennis Vaes

  @ Jeroen

  Ik denk ook dat de top 3 er zo uit gaat zien.
  Ik hoop dan dat Nathalie derde wordt.
  Ik irriteer me meer aan haar dan dat ik onder de indruk ben.
  Bijna elke keer als ze praat heeft ze het erover hoe geweldig iedereen is, erg hoog slijm gahalte, erg nep.
  En bijna elke keer als ze zingt verpest ze het naar mijn mening om het te overdrijven in sommige stukjes van het nummer.
  Ze ziet er wel uit als een ster, als ze die dingen weglaat ga ik ook misschien nog wel een keer onder de indruk zijn van haar.
  Ik hoop dus op een finale tussen Nikki en Charlene.

 42. Dennis Vaes

  @ Siem

  Wat is jou cluppie dan?

 43. Anoniem

  wat is IDOLS een flop dit jaar!

 44. Mart

  Vond de show inderdaad erg leuk gister, alleen de opening is nog niet spectaculair genoeg vind ik.
  Leuk dat het wat losser gebracht werd alleen jammer dat ze volgende week alweer van 2 uur naar 1,5 gaan, 2 uur is een mooie tijd voor zo’n grote show.
  Trouwens wel een geweldig decor met prachtige lichteffecten. Geluid valt toch elke week weer tegen, misschien wel doordat het zo’n grote studio is waardoor het een beetje gaat galmen

 45. Anoniem

  @ Mart

  Het geluid kan ook aan je tv zelf liggen. Want bij de vorige seizoenen van Idols was het geluid wel prima. Volgende week gaat de show niet terug naar 1,5 uur maar naar 75 minuten. Dat is ook een mooie tijd voor een show vind ik, dan wordt het net niet te lang. Alleen zal het wel geheid uitlopen, zoals elke liveshow.

 46. Anoniem

  KIjkcijfers raden? Ik schat de finale van Zinloos in op 1.43 miljoen. Wie biedt hoger? Wanneer is dat show’tje eigenlijk afgelopen?

 47. Martijnjdd

  @Siem: Ik denk dat RTL om 23.00 uur een jaaroverzicht van het voetbal uitzendt. De samenvattingen zullen gewoon tussen 19.00 en 20.30 uur uitgezonden worden.

 48. Martijnjdd

  Zendt RTL Nieuws dit jaar geen jaaroverzicht uit?

 49. Theo's teeveetalk

  @Martijn

  http://medialog.blogspot.com/2007/11/geen-jaaroverzicht-van-rtl-nieuws.html

  @Dennis
  Helemaal mee eens, die Nathalie is een neppe kapsonestrut

 50. rene

  ik denk dat rtl 2 samenvattingen bewaart voor 23.00. Vandaag zijn er 7 wedstrijden, dat is proppen in 1,5 uur

 51. Martijnjdd

  @Theo: Bedankt!

  Ik irriteer me ook mateloos aan die Nathalie. Ze schreeuwt bij de nummers en in de filmpjes en ze beantwoordt de vragen met zo’n zacht week 0906-sexstemmetje. Helaas zien vele stemmers ’t anders en zal ze wel tot het einde blijven .

 52. mart

  8 wedstrijden hoor en dat geluid ligt echt niet aan mijn tv want die heb ik net 3 weken geleden gekocht en lijkt me sterk dat het geluid niet oke is.

 53. Jeroen

  @ Dennis Vaes

  Die Nathalie mag van mij ook wel derde worden, voor mijn part vliegt ze er volgende week al uit. Ik vind het een grote aansteller en heb al eerder opgemerkt dat daarvoor geen plaats is in dit kleine landje. Maar goed, voorlopig houd ik het erop dat ze nog meer fans heeft dan vijanden dus vandaar de tweede plaats.

  Opvallend trouwens dat de jury gisteren aangaf ook al de twijfelen aan haar andere capaciteiten dan het maken van lange uithalen alleen. Het zou maar zo kunnen dat Nederland hier in januari al op is uitgekeken.

 54. Jeroen

  1. Nathalie gaat volgens mij idols 4 winnen.
  2 Charlene
  3 Nikkie

  De rest kan wat mij betreft gelijk naar huis……
  Wat waren ze gisteren slecht!

 55. Martijnjdd

  Quoot van Rene:
  ik denk dat rtl 2 samenvattingen bewaart voor 23.00. Vandaag zijn er 7 wedstrijden, dat is proppen in 1,5 uur

  De uitzending om 23.00 uur duurt tot 0.15 uur. Is wel erg lang voor 2 samenvattingen.
  Daarnaast moeten de samenvattingen van de mediawet voor 21.00 uur op de zondag worden uitgezonden. RTL mag dus niet eens 2 samenvattingen bewaren.

 56. David

  Nog even een tip voor wie het niet weet, volledig los van het dit verhaal: op http://www.leeuwardercourant.nl kun je het hele archief van de krant teruglezen. Voor kijkcijfer-freaks die hier zitten kun je artikelen zoeken en lezen (op bepaalde woorden zoeken bijv.) en kijken hoe het met het begin van Veronique was, met RTL5, SBS6, Veronica etc. En ook de bekende dip van RTL4 eind jaren 90, waar ze dus nog steeds een mooi marktaandeel van rond de 18% haalden (in ongeveer hetzelfde concurrentielandschap als nu dus), maar waar ook toen al gesproken werd over de verkeerde doelgroep. Dat is de tijd dat Rad van Fortuin etc nog steeds veel kijkers trok, maar adverteerders niet op die (citaat:) ‘oude wijven’ zaten te wachten. Voor de paar bashers hier die nu gaan lopen zeiken over dat ik gek ben dat ik dat allemaal nazoek: zoek een andere site :)

 57. Theo's teeveetalk

  @David
  Bedankt voor de link.

  Ik zat bij dezelfde krant even de commentaren op Youp te lezen, maar daar lusten de honden geen brood van, ben ik ff blij dat ik Idols op had staan.

  Lees meer…….
  http://www.leeuwardercourant.nl/nieuws/showbizz_media/article2909729.ece?showComments=all

 58. mart

  Als je kijkt naar de kwaliteit van de idols kandidaten dan zal het als volgt gaan verlopenmoeten verlopen, tussen haakjes wat ik denk dat het publiek beslist.
  Eruit in Liveshow 3 : Neil ( Bas)
  Liveshow 4: Nigel (mirjam)
  Liveshow 5: Tiffany (pauline)
  Liveshow 6:Mirjam ( Tiffany)
  Liveshow7: Asnat ( Nigel)
  Liveshow 8: Bas ( Asnat)
  Liveshow 9:Pauline ( Neil)
  Liveshow 10: Nathalie ( Nikki)
  Liveshow 11: Winaar Charlene en Nikki 2de (winnaar Nathalie en Charlene 2de)
  Zullen we aan het eind eens kijken wat het publiek heeft besloten denk dat ik met mijn voorspelling aardig in de buurt kom en dat het publiek dus vaak niet kijkt naar de zangkwaliteiten wat ik persoonlijk het belangrijkste vind.

 59. Erwin

  Dat pauper gozertje Neil met zijn irritante vader had er van mij gisterenavond ook wel uit gemogen met zijn irritante vibrerende uithalen en zijn monotone nassale stemgeluid. Totale nono. Nathalie en Charlene zijn de beste, daarna wordt het al snel minder. Die ander gozertjes kunnen me ook niet boeien maar Nigel vind ik daarbij nog wel meevallen.

 60. Theo's teeveetalk

  @Erwin > High 5 ;)

  “Dat pauper gozertje Neil met zijn irritante vader had er van mij gisterenavond ook wel uit gemogen”

 61. Lianne

  @ Mart: Je kunt tegenwoordig ook al stemmen nog voordat er uberhaupt maar iemand gezongen heeft, dus blijkbaar gaat het voor RTL ook niet echt om de zangkwaliteiten. Dan zouden ze immers moeten wachten met het openen van de lijnen totdat iedereen gezongen heeft. Je zou mensen toch moeten beoordelen op hun optreden van die avond.

 62. Jeffrey

  @chiel:

  Niet nodig, later trok het geluid zich wel recht. Was een leuke film. Mede omdat Monique vd Ven nog lekker jong was en ik altijd wel kan genieten van prachtige jaren 80 interieurs. Qua plot gaat de film natuurlijk helemaal nergens over.

 63. Dennis Vaes

  01 Nikki
  02 Charlene
  03 Pauline
  04 Mirjam
  05 Aznad
  06 Tiffany
  07 Niel
  08 Nigel
  09 Nathalie
  10 Bas

  Dat is wat ik hoop hoe het uiteindelijk zal gaan.

 64. Jeroen

  Wat betreft Neil: elke Idols serie duikt er in de finale wel een tieneridooltje op dat er in de eerste paar afleveringen met de stemmen van de tienermeisjes vandoor gaat. In Idols 3 was er ook zo’n figuur, Serge ofzo.

  Dus laat die gast gewoon lekker zijn gang gaan. Winnen zal hij nooit, daarvoor heeft hij veel te weinig in huis, maar gisteren zong hij (afgaand op het jurycommentaar) wel beter dan een aantal andere kandidaten.

 65. sacha

  van mij mag die bas wel eerder vertrekken dan neil, hij staat erbij als een lantaarnpaal en zijn optreden gisteren was waardeloos

  kan die nathalie geen baby krijgen ofzo?

 66. rene

  Quote Martijnjdd:

  30-12-2007 om 15:56
  Quoot van Rene:
  ik denk dat rtl 2 samenvattingen bewaart voor 23.00. Vandaag zijn er 7 wedstrijden, dat is proppen in 1,5 uur

  De uitzending om 23.00 uur duurt tot 0.15 uur. Is wel erg lang voor 2 samenvattingen.
  Daarnaast moeten de samenvattingen van de mediawet voor 21.00 uur op de zondag worden uitgezonden. RTL mag dus niet eens 2 samenvattingen bewaren.

  Dat staat nergens in een wet. Er zijn vier SV om 2300 te zien. RTL moet oppassen met voetballiefhebbers en er niet te veel mee sollen. Waarom niet om 2030 op RTL7 verder gaan en daarna Voetbal insite?

 67. tosti

  in 2008 zal sbs6 door het ijs zakken, ze moeten het echt van de filmrechten hebben.

 68. kees de wit

  muziek op ned 1 en wel op het ijs
  was een top show
  maar 20000 minder dan rtl 4

 69. Atmos

  Nou ik mis zo te lezen niet veel in Nederland. Youp zal ongetwijfeld wel herhaald worden en zal het dan wel zien.

 70. Anoniem

  @ kees de wit zegt:

  30-12-2007 om 19:21
  muziek op ned 1 en wel op het ijs
  was een top show
  maar 20000 minder dan rtl 4

  Muziekfeest op het ijs was ook nog eens een herhaling ook!!!!!!!!!!!

 71. Anoniem

  Het niveau van IDOLS 4 is erg teleurstellend. Acht kandidaten zongen (zeer) slecht! Daardoor heb je ook slechtere kijkcijfers!

  Ook het decor is niet mooi, veel te druk. Soms zag je de kandidaten helemaal niet staan.

 72. Wendy en Martijn

  @ Anonymus

  Helemaal mee eens! Het was echt slecht bij IDOLS 4. Het format werkt niet meer. De kijker heeft er genoeg van.

 73. Thomas

  Wat een foeilelijk decor bij Idols, het is gebeurd met dit zichzelf overschattend programma. De makers (regie, redaktie en produktie) denken door een hoop lawaai te maken in vorm en uitvoering de lading te bedekken. Wat goed is is goed, bij dit programma slaan de makers olv Marc Pos en Mark de Vink (de “lievelingen” onder de facilitaire bedrijven) al tijden de plank volledig mis!

 74. Jeroen

  @ Thomas

  “bij dit programma slaan de makers (…) al tijden de plank volledig mis!”

  Niet alleen bij Idols hoor. Alle commerciële zenders zijn op dit moment ronduit zielig bezig. Je ziet de laatste tijd tussen de commerciële omroepen en de publieke omroepen steeds duidelijker een enorm kwaliteitsverschil. Nederland 1 scoort niets voor niets zo goed: kwalitatief allemaal goede programma’s voor het grote publiek.

  Bij RTL kijk ik momenteel alleen nog het journaal en Idols. Op SBS keek ik afgelopen seizoen Peter R. de Vries, op Net 5 Gordon Ramsay. Meer programma’s van de commerciëlen heb ik het afgelopen seizoen niet bekeken, steeds vaker blijft de tv gewoon ’s avonds uit en kijk ik een dvd’tje uit de eigen collectie.

  Van SBS kun je nog zeggen: oke, het is de campingzender van Nederland. Maar RTL, met VERDORIE MAAR LIEFST 4 ZENDERS??!

  Waarom trekken ze er niet de stekker bij twee zenders uit? Dan kunnen ze dat geld dat ze daarmee besparen mooi investeren in betere programma’s.

  Het kan niet anders dan dat er in 2008 keiharde klappen gaan vallen bij RTL.

 75. Suus

  Ze kunnen nog wel 10 zenders vullen met goedkope bagger en herhalingen. Nog meer real life en vooral veel opkloppen en om zich heen schreeuwen dat ze een mega-succes zijn. Zo simpel is het.
  Wat een holle vaten. Gisteren de Singin Bee al snel afgezet en voornamelijk stukken Toppop gezien.

 76. Anoniem

  @Post 67
  Niet alleen SBS moet het van de filmrechten hebben hoor… wat een flauwekul, de laatste tijd weet op vrijdag ook RTL alleen nog met een film te scoren en boven het miljoen te komen… ik verwacht eerder dat RTL onderuit gaat, zéker na die ‘topprestatie’ van gisteravond waarvoor de kijker eigenlijk officieel excuses hoort te krijgen. RTL bestaat bijna 20 jaar maar als je naar de programmering van gisteravond kijkt zou je zweren dat ze net zijn begonnen

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.