1,6 miljoen kijkers voor NOC NSF Sportgala


De kijkcijfers van dinsdag 18 december 2007 (SKO)

NOC NCF Sportgala (NOS, Ned1, 20:31) – Sven Kramer en Marleen Veldhuis zijn op het Sportgala van NOC*NSF in de RAI in Amsterdam tot Sportman en -vrouw van het Jaar uitgeroepen. Jong Oranje viel in de RAI dubbel in de prijzen. De voetballers, die hun Europese titel prolongeerden en een olympisch ticket afdwongen, werden tot Sportploeg van het Jaar gekozen en hun trainer Foppe de Haan werd Coach van het Jaar. “Je bent als coach altijd afhankelijk van je jongens“, zegt Foppe.

Jong Oranje was de eerste voetbalploeg die de titel ‘Ploeg van het jaar’ wist te winnen. “Ik bespeurde de afgelopen jaren ook wel dat er door de andere sporters met wat scheve gezichten naar de voetballers werd gekeken. Onbekend maakt onbemind. Want als niet-voetballers met voetballers te maken krijgen, dan blijken die toch wel aardige jongens te zijn.” De Haan vond de uitverkiezing terecht. “Europees kampioen bij de jeugd worden is een fantastische prestatie. Vooral als je kijkt naar de wijze waarop dat gebeurde. Er was helemaal geen gedoe, we wonnen ook het fair play-klassement.” Het Sportgala trok dinsdag 1.561.000 kijkers (madl: 25.2%).

Kerst met Marc-Marie en Yvon (KRO, Ned3, 19:29) – Een hele week lang is het duo Marc-Marie Huijbregts en Yvon Jaspers te zien op het tijdstip van De Wereld Draait Door met hun eigen kerstspelshow Kerst met Marc-Marie en Yvon. “We zeiden al een paar jaar tegen elkaar, eigenlijk zou er iets op tv moeten zijn om in de sfeer te komen“, zegt Yvon bij de GPD. “De KRO liet een programma-idee uitwerken, en nu is het superspannend hoe het in de praktijk zal uitpakken. Je stapt in iets, en het is direct op tv. Normaal gaat het allemaal wat geleidelijker, maak je eerst een pilot. Wij hebben alleen gerepeteerd. Maar iedereen deed enthousiast mee.” Boer zoekt vrouw heeft ervoor gezorgd dat ze een Bekende Nederlander is geworden. Zelf voelt ze dat niet zo. “Of er nu honderdduizend mensen kijken of drie miljoen. Daardoor voel ik me niet ineens een BN’er. Het is geleidelijk gegaan. Ik ga niet zelf de roddelbladen bellen, maar als ze er zijn, dan hoort dat erbij. Zo is het. Dat is de andere kant van het vak.” De eerste aflevering van Kerst met Marc-Marie en Yvon trok maandag 698.000 kijkers; de tweede uitzending scoorde dinsdag 569.000 kijkers (madl: 11.2%).

Jensen (RTL5, 22:23) – Enkele jaren geleden maakte Robert Jensen de overstap van radio naar televisie. Televisie lijkt voorlopig Roberts eindstation. “Op mijn achtste maakte ik al radio. In m’n eentje, boven op zolder, zat ik plaatjes te draaien en jingles te maken“, vertelt hij aan Veronica Magazine. “Vanaf m’n achttiende tot twee jaar terug maakte ik onafgebroken radio. Dat had ik vermoedelijk nog steeds gedaan, als RTL Yorin FM niet aan SBS had verkocht. Precies in die periode diende tv zich aan. Volgend jaar maak ik alweer m’n 500ste uitzending! En nog steeds met bijzonder veel passie. Als je tv góed wilt doen, kun je er niet ook nog dagelijks radio bij maken.” Zijn broertje Frank Dane is een succesvol dj bij Radio 538. “Hij voelt me precies aan. Het is heerlijk om iemand in de familie te hebben, die ook in ‘het wereldje’ werkt.” Jensen werd dinsdag door 302.000 kijkers (madl: 5.7%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

10 Commentaren
Nieuwste
Oudste Meest gewaardeerde
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gast
Tosti
december 19, 2007 14:16

wat is dat programma van Yvon en Marc Marie doodsaai.
het is KRO dus je kan geen RTL-achtig spektakel verwachten natuurlijk maar het lijkt net de MAX doelgroep.

Gast
Anoniem
december 19, 2007 13:03

RENEE is een transexueel

Gast
Anoniem
december 19, 2007 11:44

RTL5 weer bijna elke dag standaard in de TOP5!

Gast
Johan
december 19, 2007 11:29

Sportgala vond ik wel geinig, die gekke Raymann in de rookwolken: ik ben voor Peking aan het trainen…

Gast
René[vanGee]
december 19, 2007 10:29

@Anonymous

Ja wie durft dan te zeggen dat ik dat niet ben?

Gast
Anoniem
december 19, 2007 10:28

@ Rene

Er zijn op verschillende weblogs reacties dat je eigenlijk een vrouw bent. Zal volgens je theorie dus wel iets van waar zijn.

Gast
René[vanGee]
december 19, 2007 10:15

@Anonymous

Er zal heus wel wat van waar zijn als de geruchten steeds de kop opsteken. Dat gelul van “De Dode niets dan goeds” komt mij ook erg hypocriet over. Als we dat doen dan moeten we van Adolf Hitler ook niets dan goeds spreken.

Gast
SIMON
december 19, 2007 10:12

Toch knap van Sbs met 2 herhalingen boven de 10%

Gast
Martin
december 19, 2007 09:53

Rtl4 doet het goed met een herhaling van Herman den Blijker!

Gast
Anoniem
december 19, 2007 09:51

et op 538

DIE WILMA NANINGA DIE MOETEN ZE EGT OPHANGEN
ZE KRIJGT E-MAILS BINNEN VAN MENSEN DIE BEWEREN DAT ARNE JANSEN AL 2 JAAR EEN BUITENECHTELIJKE RELATIE HAD
SCHANDE BAH WAT EEN WALGELIJK WIJF

Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen