1,6 miljoen kijkers voor Kinderen dansen op het IJs


De kijkcijfers van vrijdag 28 december 2007 (SKO)

Kinderen dansen op het IJs (SBS6, 20:32) – De tv-actie Kinderen Dansen op het IJs is volgens SBS 6 “een groot succes” gebleken. De show – waarin kinderen van BN’ers schaatsten voor kansarme leeftijdgenootjes in Zuid-Afrika – stond geheel in het teken van het Nelson Mandela Kinderfonds. Na afloop van de tv-show hadden 12.164 nieuwe donateurs zich ingeschreven. “We zijn in één avond feitelijk verdubbeld in aantal donateurs“, vertelt voorzitter Bas Kardol van het fonds.

Het fonds dat in 1994 door Nelson Mandela zelf werd opgericht had tot vanavond zo’n 13.000 donateurs. Dit betekent dus nagenoeg een verdubbeling van het aantal donateurs. Bas Kardol, voorzitter van het kinderfonds, over het resultaat van vanavond: “In de uitzending riepen onder andere Nelson Mandela zelf, maar ook oud minister-president Wim Kok de kijkers op om donateur te worden. Het is prachtig om te zien dat Nederland hier massaal gehoor aan heeft gegeven. 12.164 donateurs is een ongelooflijk resultaat en er wordt nog steeds gebeld. We zijn in één avond feitelijk verdubbeld in aantal donateurs waardoor we nu in staat zijn twee keer zoveel kansarme kinderen in Zuid-Afrika te helpen.” Kinderen dansen op het IJs werd vrijdag door 1.560.000 kijkers (madl: 21.0%) bekeken en was de best bekeken uitzending op dat tijdstip. De film Love Actually van RTL 4 volgt met ruim 1,4 miljoen kijkers.

De Beste Wensen (NCRV, Ned1, 20:35) – Presentatrice Caroline Tensen, vrijdag te zien in de eindejaarsspecial De Beste Wensen, heeft een mooi jaar achter de rug. “Privé heel relaxed. Behalve dat mijn zoon Bob net naar de brugklas is gegaan“, vertelt ze in Televizier. “Het is wel even slikken om als moeder voor het laatst op het schoolplein te staan. In tv-land was het juist erg spannend. Op 1 januari hebben de NCRV en ik besloten om met elkaar in zee te gaan. Ik heb er geen moment spijt van gehad, zeker omdat ik bij RTL de Postcodeloterij mag blijven doen. Ik krijg bij de NCRV supermooie kansen in programma’s waar ik veel van mezelf kan laten zien. Het gaat wat dieper en dat vind ik geweldig. Ik ben 43, het mocht ook wel een keer.” De Beste Wensen werd vrijdag door 1.050.000 kijkers (madl: 14.1%) bekeken.

Journaal Jaaroverzicht (NOS, Ned1, 22:09) – Journaallezer Rik van de Westelaken vertelt dat er in 2007 veel grote nieuwsgebeurtenissen waren. Nieuws dat ook dagen achtereen het journaal haalde was de uitbraak van de gorilla Bokito in de Rotterdamse dierentuin Blijdorp. “Natuurlijk moet je het nieuws brengen dat er een aap is uitgebroken in een Nederlandse dierentuin“, vertelt hij aan TVgids.nl. “Maar dat het zo’n nasleep kreeg had ik niet verwacht. Twee dagen later waren er nog rubrieken te zien over hoe apen op mensen reageren en andersom en wie z’n schuld het nu was. Toen was ik er wel een beetje klaar mee.” Heeft van de Westelaken enig idee wat ons te wachten staat in 2008? “Het is natuurlijk moeilijk te voorspellen wat er allemaal gaat gebeuren, maar ik kan me voorstellen dat Koningin Beatrix haar vertrek aankondigt en aangeeft wanneer Willem-Alexander koning wordt. Dat zou wel eens hét nieuws van 2008 kunnen zijn.” Het NOS Journaal Jaaroverzicht werd vrijdag door 878.000 kijkers (madl: 13.2%) bekeken op Nederland 1.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen