1,6 miljoen kijkers voor Kinderen dansen op het IJs

Geplaatst op za 29 dec 2007 om 11:29


De kijkcijfers van vrijdag 28 december 2007 (SKO)

Kinderen dansen op het IJs (SBS6, 20:32) – De tv-actie Kinderen Dansen op het IJs is volgens SBS 6 “een groot succes” gebleken. De show – waarin kinderen van BN’ers schaatsten voor kansarme leeftijdgenootjes in Zuid-Afrika – stond geheel in het teken van het Nelson Mandela Kinderfonds. Na afloop van de tv-show hadden 12.164 nieuwe donateurs zich ingeschreven. “We zijn in één avond feitelijk verdubbeld in aantal donateurs“, vertelt voorzitter Bas Kardol van het fonds.

Het fonds dat in 1994 door Nelson Mandela zelf werd opgericht had tot vanavond zo’n 13.000 donateurs. Dit betekent dus nagenoeg een verdubbeling van het aantal donateurs. Bas Kardol, voorzitter van het kinderfonds, over het resultaat van vanavond: “In de uitzending riepen onder andere Nelson Mandela zelf, maar ook oud minister-president Wim Kok de kijkers op om donateur te worden. Het is prachtig om te zien dat Nederland hier massaal gehoor aan heeft gegeven. 12.164 donateurs is een ongelooflijk resultaat en er wordt nog steeds gebeld. We zijn in één avond feitelijk verdubbeld in aantal donateurs waardoor we nu in staat zijn twee keer zoveel kansarme kinderen in Zuid-Afrika te helpen.” Kinderen dansen op het IJs werd vrijdag door 1.560.000 kijkers (madl: 21.0%) bekeken en was de best bekeken uitzending op dat tijdstip. De film Love Actually van RTL 4 volgt met ruim 1,4 miljoen kijkers.

De Beste Wensen (NCRV, Ned1, 20:35) – Presentatrice Caroline Tensen, vrijdag te zien in de eindejaarsspecial De Beste Wensen, heeft een mooi jaar achter de rug. “Privé heel relaxed. Behalve dat mijn zoon Bob net naar de brugklas is gegaan“, vertelt ze in Televizier. “Het is wel even slikken om als moeder voor het laatst op het schoolplein te staan. In tv-land was het juist erg spannend. Op 1 januari hebben de NCRV en ik besloten om met elkaar in zee te gaan. Ik heb er geen moment spijt van gehad, zeker omdat ik bij RTL de Postcodeloterij mag blijven doen. Ik krijg bij de NCRV supermooie kansen in programma’s waar ik veel van mezelf kan laten zien. Het gaat wat dieper en dat vind ik geweldig. Ik ben 43, het mocht ook wel een keer.” De Beste Wensen werd vrijdag door 1.050.000 kijkers (madl: 14.1%) bekeken.

Journaal Jaaroverzicht (NOS, Ned1, 22:09) – Journaallezer Rik van de Westelaken vertelt dat er in 2007 veel grote nieuwsgebeurtenissen waren. Nieuws dat ook dagen achtereen het journaal haalde was de uitbraak van de gorilla Bokito in de Rotterdamse dierentuin Blijdorp. “Natuurlijk moet je het nieuws brengen dat er een aap is uitgebroken in een Nederlandse dierentuin“, vertelt hij aan TVgids.nl. “Maar dat het zo’n nasleep kreeg had ik niet verwacht. Twee dagen later waren er nog rubrieken te zien over hoe apen op mensen reageren en andersom en wie z’n schuld het nu was. Toen was ik er wel een beetje klaar mee.” Heeft van de Westelaken enig idee wat ons te wachten staat in 2008? “Het is natuurlijk moeilijk te voorspellen wat er allemaal gaat gebeuren, maar ik kan me voorstellen dat Koningin Beatrix haar vertrek aankondigt en aangeeft wanneer Willem-Alexander koning wordt. Dat zou wel eens hét nieuws van 2008 kunnen zijn.” Het NOS Journaal Jaaroverzicht werd vrijdag door 878.000 kijkers (madl: 13.2%) bekeken op Nederland 1.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)
55 Reacties op “1,6 miljoen kijkers voor Kinderen dansen op het IJs”


 1. Mike

  Enorm mooie cijfers voor Kinderen dansen op het ijs. Dat verwacht je ook niet na wekenlang 800.000 kijkers voor sterren dansen. Grappig.

  Ook RTL 4 scoort verbazingwekkend. Met normale programmering weten ze nooit meer 1.4 miljoen kijkers te halen, en met Love Actually gaan ze er in één keer overheen. Grappig.

 2. Thom

  Zozo, RTL4 met een film nog marktleider en SBS met een dure productie 2de. Toch een mooie score voor allebei de zenders ;)

  Nu heeft Nederland 1 eens het nakijken. Zij hebben met het programma ‘De Beste Wensen’ slechts 1 miljoen kijkers weten te boeien…

 3. Anoniem

  Top RTL!!!

 4. Frank

  Wat een goede cijfers voor love actualy!! Hier is RTL heel blij mee.
  Sterren dansen ook heel goed uiteraard.

 5. ronaldo

  @thom

  De show op sbs6 kost de zender niets wordt geheel gesponserd door Nationale Postcode Loterij dus kooje van sbs6.

  De show op sbs6 was echt goed. Mijn complimenten

 6. tjoi

  ook wel weer een beetje triest voor RTL4, het enige wat echt scoort zijn eenmalige programma’s of films.
  Helaas was Nederland ook nog niet IJsmoe, en werd SBS beloond met hoge kijkcijfers, gelukkig was dit ook maar eenmalig, toch?

 7. rene

  Er was ook geen zak op tv gisterenavond. Concurrentie op Ned 1 was een stuk minder, ook geen voetbal op RTL7.

 8. tjoi

  gelukkig was er ook nog Nederland3. Eerst de Top2000, dan Katje vs. de rest (helaas wint Katja alles, dus echt spannend is het niet, maar wel vermakelijk). Dan even een half uurtje pauze (geen Najib dus) en dan het weekend inluiden met Claudia in Thank god it’s Friday (dat programma zit best goed in elkaar)

 9. tosti

  Dat nog zoveel mensen kijken naar die ijs-troep.

 10. Flippo

  Ook wel logisch dat mensen uiteindelijk maar naar de kinderen op het ijs zijn gaan kijken. De Beste Wensen was verschrikkelijk slecht (slecht gemonteerd, slecht gepresenteerd) en niet iedereen houdt van een film..

 11. Anoniem

  Nederland 1 begint haarscheuren te vertonen en de top vrijdagavonden van nederland 3 zijn inmiddels al weken verleden tijd

 12. elwin

  Gisterenavond niet zoveel tv gekeken. Alleen Katja vs. de rest en de nachtherhaling van de Top 2000 á GoGo. Da’s trouwens een erg leuk programma!

  Natuurlijk topcijfers voor zowel RTL als SBS (da’s dan ook de eerste keer). Gelukkig dat Ned1 ook eens een keer matigere cijfers heeft. Ze hebben eigenlijk helemaal niet te klagen!

 13. Jeffrey

  Mooie cijfers voor RTL en SBS, ik durf te wedden dat men bij NED 1 hoger had ingezet met De beste wensen.

 14. frank van lexmond

  jaa mooie cijfers voor RTL 4 en eerst haalde GTST bijna nooit op vijdag boven het miljoen en nou in de kerst week zelf om MA & VRIJ en de rest helaas onder het miljoen maarja het was kerst he :)
  maar echt goede cijfers voor RTL en ook voor SBSB en gelukig slechte cijfers voor Nederland 1
  GR Frank

 15. drama queen

  wat een stelletje pubers hier
  je eigen druk maken over kijkcijfers
  wie wat scoort nou ik zal je vertellen ik heb daar geen tijd en zin in

 16. tjoi

  @drama queen: wat doe je hier dan? ieder zijn hobby…

 17. drama queen

  @tjoi

  ik geef alleen m’n mening

 18. Peter

  Verbazingwekkend dat 1,5 mln mensen naar het ijsdansen bij sbs zijn gaan kijken….

  Wat zou er gebeurd zijn als rtl toendertijd eerder was geweest dan bij sbs….. Want de kwaliteit van rtl was toendertijd in de eerste serie een stuk beter dan bij sbs.

  Maar goed gelukkig dat rtl 4 weer scoort en opvallend 4 in het land gaat ook wat beter, mensen blijven blijkbaar na een goed programma toch wat hangen.

  Ned 1 had een zwakke avond maar ook geen boeiende programmering dus zijn die cijfers logisch maar goed ned 1 kennende komt dat op oudejaarsdag wel goed. Marktaandelen voor 31 december Ned 1 33%, SBS 10,9% en rtl 4 10,8%. Rtl 4 heeft zichzelf weer voor schut gezet door zoveel wijzigingen door te voeren… overigens dat idols weg is is wel goed. Tijd dat de ex- sbs’rs worden ontslagen door Luxemburg.

 19. Mike2

  Hoe lang geleden was het dat RTL4 marktleider was op een vrijdag? Precies. Zeer netjes gedaan.

 20. karel

  ik hoop niet dat SBS nu met deze programma doorgaat, ik denk dat er nu ook kinderen dansen op het ijs gaat komen, omdat er veel mensen hebben gekeken, dus zo,n soort programma is nu in de maak volgens mij

 21. Anoniem

  eyeworks laat weer zien toonaangevend amusement te produceren!

 22. Joke

  Krijgen we nu opa en oma van zogenaamde sterren ???
  pffffffffffffff wat een uitmelkerij zeg .

 23. ONM Tha Bomb

  Iedereen kan lullen wat die wil, maar SBS6 / Eyeworks heeft gisteren gewoon een mooie show neergezet. Normaal kijk ik niet naar SDOHI omdat ik het veel te lang vind duren en de grappen van Gerard niet uit kan staan, maar gisteren is er echt puur voor het goede doel geschaatst.

  Ik heb voor het eerst een hele aflevering uit weten te zitten en het lijkt me zeker een mooi initiatief om dit volgend jaar eenmalig terug te laten keren.

 24. dat zeg ik

  alle ouders waren er bij het schaatsen met die kinderen behalve rene froger weer niet arrogante zak tieffuslijer

 25. Siem

  RTL komt de laatste tijd veel te laat met de samenvattingen van de eredivisiewedstrijden. Morgen staan de samenvattingen pas om 23:40 in de planning. Dit is toch veel te laat. Dit is trouwens ook absoluut geen kindvriendelijk. Tien/Talpa was dus nog niet eens zo slecht met de samenvattingen.

 26. el-g

  gisteren Thank god it´s friday gekeken en Top2000 a gogo…

  allebei erg leuk! Claudia is duidelijk aan het groeien met haar show. Leuke gasten (tafelgesprek met Japin en Lange Frans vind ik erg leuk) hopelijk ook in kijkcijfers binnenkort! Maar zag in het schema al dat ze in februari na de Lama´s staat geprogrammeerd dus moet goedkomen!

 27. mart

  23.40 is niet laat als er meer 1 wedstrijd op het programma staat, duurt 20 min dus om 00.00 is het voetbal alweer voorbij

 28. Leo

  Eyeworks heeft het best sorende programma van alle fondsenwervende shows van dit jaar geproduceerd…

  Waar is ENDEMOL toch..???

  o ja; die werken met RTL hahahahaha

 29. dannytje

  @leo
  op msn staan 5 rijkste bner john staat op 1 en joop op 2 en later komt pas reinout dus wie heeft het nou beter gedaan.

 30. Kenjiro

  Arend waar ben je???

  Zowel RTL4 als SBS6 verslaan bejaardenzender Nederland 1.

  De commercielen domineren de zenderaandeel top 5 en de top 15 van de programma’s.

 31. wim

  Ned 1 keurig in de pas met aangepaste programering;
  Verschil met RTL maar 1.7% en met SBS maar 1.6%
  Ik denk vanavond weer monster score met Youp v.h. Hek.

 32. Anoniem

  Leo 1000 x geluk was van Endemol en waar zaten die op? Inderdaad gedist :P

 33. !#Michael#!

  KDOHI scoort onverwacht gigantische kijkcijfers. En bij RTL weet Love Actualy flink te scoren, denk dat die film mee lift op de mega succesvolle Nederlandse re-make van deze film, Alles is Liefde, die nu reccord naar reccord breekt in de bioscopen op dit moment. Maar feit blijft dat na Rat Race (750dznd), Shrek the Halls (1.3mln), Shrek1 (1.2mln), The sound of muziek (850dznd) en Love Actuly (1.5mln) RTL4 de film kijker goed weet te bereiken, en dat terwijl RTL4 traditioneel gezien geen film zender is, en de kijker dit niet gewend is van deze zender! En Koment jaar blijft de vrijdag de film avond van 4. Met een indruk wekkent scala aan films wat RTL beschikbaar stelt voor RTL4 lijkt het er op dat ze serieus werk van de ‘vrijdag mega movie avond’ willen gaan maken ;) :P

  Verder scoren zowel 4 in het land (940.000) als Hart van Nederland (1.565.000) scoren boven gemmideld en ze staan beiden gedeeltelijk tegen over elkaar! de RTL4 variant weet trouwens amper boven de 700.000 uit te komen normaliter, en deze week 1x 1.3mln en 1x dik 900dznd, keurig resultaat! is het een trend?

  Verder scoort GTST keurig voor de vrijdag, helemaal na een uiterst zwakke soap week mede dankzij de kerst natuurlijk. Bij RTL5 blijft het De Gouden Kooi zijn wat de toon slaat, de realitysoap boekt afgezien van de 1e en 2e kerst dag keurige cijfers op het slot van 8 uur. Maandag 449dznd, donderdag 466dznd en gister zelfs 536dznd tegen over GTST, wat toch redelijk in de zelfde poul vist.

  Vanavond IDOLS avond, en er is amper concurentie! SBS komt met een slappe film, en Ned1 met die uitgekauwde Youp van ’t Hek. Nou zal de film bij SBS wellicht floppen, maar met Youp op bejaarden zender #1 weet je het maar nooit. Maar goed, Idols zal wel weten te scoren nu de ademruimte komt!

  Ned1:

  NOS 8 uur Journaal 1.8mlm
  Shreeuwstorm 1.2mln

  RTL4:

  RTL Nieuws 1.3mln
  IDOLS 1.5mln
  Weekend Miljonairs 1.5mnl
  IDOLS result 1.6mln

 34. Televisiefreaks

  Goede samenvatting van de kijkcijfers Michael: Hulde!

  Maar RTL 4 hoeft niet blij te zijn met 1,4 miljoen kijkers. Precies een jaar geleden scoorde een herhaling van Baantjer op vrijdag iedere week minstens 1,8 miljoen kijkers. In plaats van vrijdagavond movie-avond kunnen ze nog beter de banden van Baantjer eens afstoffen en uitzenden. ;-)

 35. Anoniem

  FEM Business Top 10: Vallende Topmannen in 2008 met op nummer 5:

  5 – Fons van Westerloo
  RTL Nederland
  Leeftijd: 61 jaar
  Zittingsduur: 4 jaar

  Is het de vloek van Talpa? Sinds RTL de sterrenzender van John de Mol heeft binnengehaald, wil het met de kijkcijfers niet meer lukken. Elke maand wordt er weer een paar procentpunt van de commerciële hegemonie van RTL Nederland afgeschaafd. De Publieke Omroep weet zich steeds beter te profileren als thuisbasis voor de kijker die meer wil dan realityshows en als televisie vermomde makelaardij.

  ‘Campingzender’ SBS blijft ondertussen stabiel. Het is een lastige situatie voor politiek dier Van Westerloo. De baas van RTL staat erom bekend geen blad voor de mond te nemen.

  Tijdens de onderhandelingen over de koop van Talpa sprak hij (weer) voor zijn beurt en dat kostte hem aardig wat krediet bij zijn bazen in Luxemburg.

  John de Mol gedraagt zich intussen alsof hij de baas is van RTL Nederland. En Van Westerloo zou azen op de post van voorzitter van de Publieke Omroep wil worden, die komend jaar vrijkomt

 36. !#Michael#!

  Nou ik weet niet waar ze het over hebben?! Maar dit beeld wat er van RTL geschetst word kan niet door de Talpa Deal komen! Ten 1e RTL4 op de schop gegaan met het beste van RTL5 erbij. En verder flopten voor de zomer ook al veel nieuwe porgramma’s zoals wie word de man van Froukje enzo.

  En in het nieuwe seizoen is veel verandert. Op de maandag deden CSI en Shrak het aardig. Op dinsdag bleek herman den blijker een regelrecht kijkcijfer kanon. Op RTL5 goed voor zo’n 800dznd kijkers op RTL4 gemmideld 1.250.000. Op de woensdag deden CSI:NY en BONES het commercieel gezien goed, maar in absolute kijkcijfers minder, wat bij RTL5 goed was voor minimaal 1mln schommelde bij RTL4 woensdag tussende 750.000 en de 1mln.

  Donderdag is zorgen kindje, en de vrijdag deed het niet uitstekend, met wendy, maar commercieel gezien was RTL4 wel bijna elke vrijdag #2 in Nederland in 20-49. De Films doen het op vrijdag goed. De zaterdag doet het minder, maar de 4e editie van Idols behaald toch nog steeds elke week weer dik 1mln kijkers. Gooische Vrouwen was een regelrechte hit op zondag met gem 1.5mln kijkers en met de seasons finaly zelfs 1.650.000 kijkers. En NPL: Miljoenen jacht doet het ook leuk met zo’n 1.4mln gemmideld tot nu toe.

  Onder aan de streep. Maandag stabiel. Dinsdag groter succes, Woensdag groter succes, donderdag stabiel, vrijdag gedaald, zaterdag relatief stabiel, zondag groter succes.

  Er is geen Talpa virus, en zo lang je nog met de herhaling van een herhaling van de film Love Actualy 1,5mln kijkers trekt, dan rust er geen vloek op je zender!

 37. Tetje

  Hoevaak moet die hardleerse, eigenwijze Michael het nog lezen?
  Heeft ie zn kop in het zand of een plaat voor zn kop?
  De kooi wordt niet gepruimt en over waar de Mol heet neerzet daar haken de mensen af. En hoe ze het ook via de tv, de kranten, de Story, de Prive, zelfs via je pc door de strot willen duwen: het is wezeloos gezever wat nergens over gaat en Nederland moet het niet.
  Wat een eikel die vent.

 38. Tetje

  Overal waar de Mol die troep gk neerzet, daar gaat de zender naar de filistijnen. Hadden ze dat patroon zelf nog niet gezien? Verder heeft bagger de eigenschap zeer instabiel te zijn, daar kun je maar beter niet op steunen.

 39. drama queen

  post36

  please ga een stuk touw kopen en hang je daarmee op
  wat ben jij zielig ut lijkt wel op sbs wat jij verkondigt
  alles is een kijkcijferkanon lijkt het wel bij jou
  maar helaas als we de cijfers bijelkaar optellen rtl en 10 dan is het nog mager wat ze doen

 40. Puk

  Een touw is nieteens nodig, gewoon die kooi nog even laten staan dan gaat het licht vanzelf uit bij RTL.

 41. Monique

  De Mol gedraagt zich alsof ie de baas van RTL is? Dat iemand per ongeluk, al slapende, op zn sloffen op een makkelijke manier rijk is geworden wil nog geenszins zeggen dat ie leiding-gevende capaciteiten en visie bezit, en voorzitter PO moet je ook meer in je mars hebben dan wat v. Westerloo heeft laten zien bij RTL lijkt mij tenminste.

 42. Mo

  Kijk maar naar wat er met Talpa gebeurd is, compleet geflopt door gebrek aan visie en maar doordrukken wat ie zelf het liefst wil zien.
  Kijk ook eens wat er nu met RTL gebeurd na jarenlang de herhalingen en de herhalingen van de herhalingen enz. enz. te hanteren.
  Nu de kijker uitgekeken is weten ze het echt niet meer.
  Hoezo gemakzucht?

 43. !#Michael#!

  @ Moniqeu

  de Mol is niet op z’n al slpanede pantoffels. Hij heeft er bikkelhard voor gewerkt en heeft John de Mol producties vanaf de grond op gebouwd tot een waardige fusie partner voor het Joop van de Ende producties mediaconcern. Door die fusie ontstond een van de grootste productie huizen terwereld die dieverse hit formats de deur uit gooide. En ja hij heeft geluk gehad dat toen Endemol verkocht werd net de Big Brother Hype op z’n hoogte punt was, maar dat programma heeft hij wel bedacht.

  John de Mol is een buisinessman puur zang! Heeft keer op keer laten zien bedrijven te kunnen leiden tot ongekende hoogte. Want ook Talpa Media is tot op de dag van vandaag een toon aangeven de speler op het gebied van televisie, radio, multimedia. Met diverse radio activiteiten, een belang in RTL Nederland, indrukwekkende productie en content afdeling (en mede eigenaar van Endemol) een music divisie met een eigenmusic label en indrukwekkende namen.

  iemand die miljardenbezit en een bedrijf heeft dta zo groot is, zal heus niet slapende rijk zijn geworden en incapabel zijn voor z’n funtie. Hij is gewoon briljant!

 44. !#Michael#!

  @ Mo

  Talpa had geen visie? Talpa geflopt door gebrek aan visie? Als er een omroep was die visie, wilskracht, ambitie en midelen had was het Talpa wel!

  Talpa bracht kwaliteits drama als Gooische Vrouwen, Koppels, Parels en Zwijnen, Van Speijk, Lotte, BOKS, Voetbal Vrouwen. Comedy’s als Samen, Man en Paard.

  Reality als Big Brother, Expeditie Robinson, Blinde Liefde, Bijstand in de Liefde, 7 plagen. Groot amusement! De Nix-factor, In de huid van, Just the two of Us en M/V. grote spelshows: 1 tegen 100, Miljoenenjacht, Deal or NoDeal, 1 miljoen wat?, 5 tegen 5. Satire, Cabare en actualiteiten in KoppenSnellers.

  Actualiteiten: Entertainment Live, N.S.E., Barend en van Dorp, Het land van maas en geel. En een heel nieuw genre, realitysoap in de meest gemeende vorm van het woord. Dallas meets BiG Brother, Goede tijden slechte tijden ontmoet Big Brother, De Gouden Kooi is een heel nieuw genre televisie. Echte mensen spelen hun eigen soap! fictie en reality lopen kris kras door elkaar heen!

  Als er een omroep was met lef durf wil ambitie en visie dan was het Talpa wel, mens je weet niet waar je over praat!

 45. Mo

  Briljant? Is het niet domweg vanaf je eerste werkdag na je schooltijd in Hilversum gaan werken en vooral blijven hangen daar? En op de juiste momenten, toen tv Big werd, daar iedereen kennen en alles waar je maar opkomt proberen of het een hit wordt? Financieel gesteund door wat grote mensen die wat contanten in je willen steken? Ik noem dat nog steeds ‘op sloffen en makkelijk’. Met zoals Linda dat deed en doet. ‘Keihard werken’ en het televisievak zijn uberhaupt zijn hobby maar dat ging/gaat toch ook veelal zittend, lunchend, reizend en lolmakend neem ik aan? Als ie moe is gaat ie toch echt naar huis hoor! Anders had ie het daar niet zo lang volgehouden. Geeft verder niet hoor, maar ga zo iemand geen talenten toe-eigenen die hij helemaal niet heeft.

 46. Mo

  By the way: BB is geen verzinsel van hem, hij kwam op het idee toen hij die biogarden in Amerika op tv zag, zijn toevoeging was een huiselijkere setting van maken en dagelijks op de buis zetten.
  Is dat zo geniaal als je als het ware zelf een wandelend tv-toestel bent?

 47. Tetje

  @ Michael: Talpa had geen visie nee, hij had kunnen weten dat de mensen die eigenwijze doordramhouding af zouden straffen, zeker nadat het voetbal ook al door de Mol van ze afgepakt was, toch kwam die kooi er. Talpa bloedde dood en toen moest die kooi mee nar RTL. RTL is aan het kwakkelen en toch moet de kooi blijven. Dat noem jij dus visie. Tunnel-visie heet dat. Je eigen zin doordrijven terwijl tv van het volk is. Lef, durf, wilskracht, ambitie kan kloppen. Visie en briljant is een ander ding.

 48. Puk

  Lef, durf, wilskracht, ambitie En de veilige plu van wat rijke vriendjes. Laten we dat vooral niet vergeten, anders was ie nu ook nergens.
  Niets om je voor te schamen, niets negatiefs aan, maar laten we de dingen wel in het juiste perspectief blijven zien zeg.

 49. !#Michael#!

  @ Mo

  Wat een bullshit! John de Mol producties leed de 1e jaren zware verliezen en het duurde een hele tijd voor dat dat aps ging lopen. Die man heeft keihard gewerkt voor z’n succes!

  En op even op BB te komen, wat jij zegt klopt niet! Het orginele idee wat hij had in de jaren 90 was De Gouden Kooi. Alleen door de regelgeving destijds kon dat format de buis niet op. Paul Rosenmuller hield het oneindig (vrijwillig) oplsuiten van mensen tegen. Als ik me niet vergis. Verder heeft hij de formule afgezwakt tot het Big Brother concept. En als ik even mag zeggen, hij mag dan op het idee gekomen naar het zien van een ander programma.

  je hebt zoals Oprah dat zo mooi kan zeggen op een gegeven een “Aha moment” waar de puzzel stukjes op de plek vallen en je een idee hebt of een ontdekking of inzicht. Zo kun je zeggen dat alles op mekaar lijkt! BB is zijn idee en was destidjs een uniek concept!

  @ Tetje

  Jij en ik verschillen fundamenteel van inslag op dit onderwerp! Voetbal afgepakt van Nederland? Hij heeft de rechten gekocht, omdat de NOS zijn bedrag niet wilde betalen. Niks afgepakt eerlijk gekocht, en niet van Nederland of de NOS maar vande ECV, wat een bullshit!

  Verder weet je kennelijk niks van de verloop van de resulaten van TalpaTV. De eerste 5 maanden goed voor gemmideld bijna 10% in 20-49. In januarie duikelde het terug naar zo’n 7.0/7.5%. De zomer was slecht, door alle herhalingen en de slechte programmering. Najaar 2006 zaten ze op 7/7.5%, met succesjes als DGK, DonD en Lotte, BB, ER, M/V en GV hield de zender redelijk stand. En het voorjaar begon het steeds beter te lopen, maan naar maand presteerde de zender steeds beter. DGK en DonD zaten flink in de lift!

  De deal met RTL kwam op z’n pad, maar de Mol was anders gewoon door gegaan! En ik weet zeker dat het najaar van 2007 gewoon goed gegaan was! De zender bestond amper 2 jaar, hij heeft aan gegeven dat een zender bouwen 3 tot 5 jaar kost. Talpa was er zeker wel gekomen!

 50. Mo

  Man hou toch op met je zeikverhaal over keihard werken. Werksters werken keihard, çassieres bij de Lidl werken keihard. Vakkenvullers werken keihard en zo zijn er nog wel wat keiharde werkers die harder werken en ’s avonds moeier zijn dan de Mol. Hoor je die hier de loftrompet schallen? Moeten we hem soms eren als Hossanna in de Gloria? Wat wil je met dit gebral nou allemaal zeggen? Hou toch op.
  En zolang je de gk op je zender heb staan ben je gewoon een loser.
  Over dat voetbal kunnen we kort zijn; jij vind mij een fundamentalist omdat ik je zei dat het voetbal van de mensen is afgepakt, maar dat waren toendertijd de reacties; de Mol werd massaal uitgekotst. Ik stond erbij een keek er opjectief naar. Dus niet ik de fundamentalist maar de toeschouwer. Zelfde verhaal met de kamervragen en andere kritieken rondom de kooi. De Mol is een enge drammer vind ik persoonlijk en ik leg dat niemand op maar dat is mijn conclusie.

 51. Tetje

  Is Michael vergeten dat Jack ook massaal werd afgeserveert nadat ie commercieel ging. Hij ging voor de centen en dat was vies. Mij maakte het niet uit maar veel van zijn trouwe kijkers haakten wel af.

 52. !#Michael#!

  @ Tetje

  Ook onzin! Jack Spijkerman opende met 1.5mln kijkers, mensen haakte af omdat het nieuwe KoppenSnellers het niveau van KopSpijkers niet evenaarde. En omdat MWDL van start ging bij de VARA wat de zelfde poule als Jack had.

  @ Mo

  Je mag je mening hebben, helaas hangt die vast van voor oordelen en onjuist heden. Maar goed als jij gelukkig bent met je ontwetendheid, wie ben ik dan om je geluk te verstoren?

 53. Anoniem

  nzin michael. De deal met rtl kwam niet op zijn pad maar is opgezocht. Hpe denk jij alles zo zeker test weten? Ben je soms john de mol zelf? En de andere keer weer fons van wesferloo of tina nijkamp. Leuk dat je je mening hier kan roepen maar breng het niet als feiten!

 54. RobbieBoy

  @ dat zeg ik. Rene had al een concert op die avond. En aangezien die concerten toch wel ruim 6 maanden van te voren gepland worden, kon hij er niet onderuit.

 55. Deborah Herbergs

  kinderen dansen op het ijs was het leukst maar gewone kinderen kunnen ook dansen op het ijs en mischien wel beter het is oneerlijk dat alleen kinderen van beroemde ouders mee mogen doen

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.