1,4 miljoen kijkers voor Herrie in het Hotel


De kijkcijfers van dinsdag 4 december 2007 (SKO)

Herrie in het hotel (RTL4, 21:27) – De voorlopig laatste aflevering van Herrie in het hotel met televisiekok Herman den Blijker behaalde dinsdagavond een record voor RTL 4. Met 1.360.000 kijkers (madl: 21.7%) was Herrie in het hotel de best scorende uitzending van RTL 4 op een doordeweekse avond sinds 7 mei 2007, toen een uitzending van het RTL Nieuws 1.371.000 kijkers trok. De wed- strijd Albanië – Nederland op woensdag 12 september (2,9 miljoen kijkers) is niet meegerekend.

Het kwam nog minder vaak voor dat RTL 4 op een werkdag ná half negen ’s avonds meer dan 1.360.000 kijkers scoorde. Crime Scene Investigation was het laatste programma die dat voor elkaar kreeg. Op maandag 19 maart 2007 werd de Amerikaanse hitserie door 1.398.000 kijkers bekeken. Herman den Blijker moet wel trots zijn op het succes. “Het is leuk dat het scoort, maar trots… Toen ik een Michelinster kreeg was ik trots“, zegt Herman den Blijker. “Ik vind het hartstikke leuk hoor. Mensen reageren positief en dat geeft mij weer positieve energie.

De Huwelijksreis (EO, Ned2, 19:25) – Drie jaar lang probeerde EO-presentatrice Carla van Weelie huwelijken te redden in het programma ‘In voor en tegenspoed’, maar voor het programma De Huwelijksreis maakt ze alleen maar gelukkige tijden mee. “Ik ga met de gezonde echtelieden de uitdaging aan om op zoek te gaan naar een nóg beter huwelijk”, vertelt Van Weelie bij de GPD. Na drie seizoenen komt ‘In voor en tegenspoed’ niet meer terug op de buis. Van Weelie: “Het programma was te zwaar. Het was een verhaal van a tot z waarin je niet kon wegzappen. Maar belangrijker nog: mensen op de bank herkenden zich niet in de problemen. Daarom hebben we een programma bedacht dat wel gaat over het huwelijk en leerzaam is, maar niet loeizwaar om naar het kijken. Thuis op de bank zullen de mensen zich er beter in herkennen.” De Huwelijksreis trok dinsdagavond 197.000 kijkers (madl: 3.8%).

Blik op de weg (AVRO, Ned1, 20:32) – Blik op de weg bracht dinsdagavond nog eenmaal de meest opmerkelijke wegpiraten in beeld. Presentator Leo de Haas vindt het moeilijk om het hoogtepunt van het afgelopen seizoen te noemen. “We vallen niet meer zo gauw uit onze stoel, we hebben alles al eens gezien“, zegt De Haas. “Ik blijf me wel verwonderen over wat mensen achter het stuur aan het uivreten zijn behalve autorijden. Zo hadden we een vrouw in de uitzending die 120 kilometer per uur reed met een A4-tje op schoot waar ze steeds naar keek. Toen we haar aanhielden was ze heel verbaasd: ‘Wat, zat ik te lezen?’ Blijkbaar had ze het zelf niet eens in de gaten. Een bijzonder item was de man met zijn ligfiets waarmee hij wel 70 kilometer per uur haalt. Je hoort hem niet, je ziet hem niet en hij raast je voorbij op het fietspad.” Blik op de weg werd dinsdag door 1.548.000 kijkers (madl: 24.6%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen