1,1 miljoen kijkers voor Het Kerststerrencircus


De kijkcijfers van dinsdag 25 december 2007 (SKO)

Het Kerststerrencircus (TROS, Ned1, 20:16) – Het Kerststerrencircus van de Tros heeft dinsdag 1.090.000 kijkers (madl: 20.8%) getrokken. Tijdens de door Lucille Werner gepresenteerde show voerden bekende Nederlanders als Ali B, Nick & Simon en Angela Schijf circus- acts uit in het teken van kinderrechten. Alleen het journaal van 20.00 uur en de concertregistratie van André Rieu in het Oostenrijkse Wenen trokken met rond de 1,2 miljoen kijkers meer publiek op de eerste Kerstdag.

Een aantal van de stuntende deelnemers in Het Kerststerrencircus raakte een maand voor de uitvoering al geblesseerd. Ruben Houkes kon bijvoorbeeld een paar weken niet judoën van de spierpijn en zowel Nick als Simon kregen lichamelijke klachten bij het oefenen van hun menselijke piramide. Caroline de Bruijn en Erik de Vogel moesten als Janine en Ludo in Goede Tijden Slechte Tijden uiteraard voorzichtig zijn. “We krijgen alle medewerking van Goede Tijden als we iets voor KidsRights willen doen, maar we moeten onszelf wel in acht nemen“, vertelt Caroline. “Ongelukken hebben namelijk wel gevolgen voor de opnames van GTST.

Harry Potter and the Chamber of Secrets (SBS6, 20:30) – De avontuurlijke film Harry Potter 2 was op Eerste Kerstdag met 925.000 kijkers (madl: 16.1%) de vierde best bekeken uitzending en won daarmee de kijkcijferstrijd onder de films. Op zeven van de acht grootste tv-zender was dinsdag prime-time een film te zien. Vorig jaar trok de meezingversie van The Sound of Music op RTL 4 de meeste kijkers; dit jaar werd de film tweede met 837.000 kijkers. De derde best bekeken film was dinsdag Kruimeltje op Nederland 3 (568.000 kijkers). Daarna volgen binnen de kijkcijfer top-15 twee andere films: A Christmas List op RTL 5 (532.000 kijkers) en Shoot to Kill op SBS 6 (471.000 kijkers). Reguliere uitzendingen zoals RTL Boulevard en Goede Tijden Slechte Tijden werden op Eerste Kerstdag matig bekeken met respectievelijk 481.000 en 599.000 kijkers. Vandaag op Tweede Kerstdag is bij SBS 6 de televisiepremière van de derde film over tovenaarsleerling Harry Potter te zien.

Kersttoespraak Koningin Beatrix (NOS, Ned1, 13:00) – Koningin Beatrix heeft in haar kersttoespraak gewaarschuwd voor de verscherping van de tegenstellingen in Nederland. De vorstin riep op tot verdraagzaamheid en noemde de tolerantie een groot goed. “Grofheid in woord en daad tast de verdraagzaamheid aan. Discussies ontaarden in verharde verhoudingen. In zo’n sfeer worden mensen al snel als groep over één kam geschoren en worden vooroordelen als waarheid aangenomen. Daarmee erodeert de gemeenschapszin“, waarschuwde ze. “Naast gevaarlijk generaliseren is er nóg een ontwikkeling die onze maatschappelijke verbondenheid bedreigt. Individualisering die doorslaat naar puur egoïsme doet afbreuk aan het algemeen belang. Als we het zicht verliezen op wat ons allen tezamen aangaat, ondermijnen wij onze samenleving.” De Belgische koning Albert concentreerde zich dit jaar op een andere verscherping van de tegenstellingen: die tussen de Vlaming- en en de Walen. De Britse koningin Elizabeth beperkte zich in haar boodschap tot een aantal algemeenheden. Ze prees de familie als hoeksteen van de samenleving en stak de troepen een hart onder de riem. De Kersttoespraak van Koningin Beatrix werd op Eerste Kerstdag door 649.0000 kijkers (madl: 27.3%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen