1,1 miljoen kijkers voor Het Kerststerrencircus

Geplaatst op wo 26 dec 2007 om 12:37


De kijkcijfers van dinsdag 25 december 2007 (SKO)

Het Kerststerrencircus (TROS, Ned1, 20:16) – Het Kerststerrencircus van de Tros heeft dinsdag 1.090.000 kijkers (madl: 20.8%) getrokken. Tijdens de door Lucille Werner gepresenteerde show voerden bekende Nederlanders als Ali B, Nick & Simon en Angela Schijf circus- acts uit in het teken van kinderrechten. Alleen het journaal van 20.00 uur en de concertregistratie van André Rieu in het Oostenrijkse Wenen trokken met rond de 1,2 miljoen kijkers meer publiek op de eerste Kerstdag.

Een aantal van de stuntende deelnemers in Het Kerststerrencircus raakte een maand voor de uitvoering al geblesseerd. Ruben Houkes kon bijvoorbeeld een paar weken niet judoën van de spierpijn en zowel Nick als Simon kregen lichamelijke klachten bij het oefenen van hun menselijke piramide. Caroline de Bruijn en Erik de Vogel moesten als Janine en Ludo in Goede Tijden Slechte Tijden uiteraard voorzichtig zijn. “We krijgen alle medewerking van Goede Tijden als we iets voor KidsRights willen doen, maar we moeten onszelf wel in acht nemen“, vertelt Caroline. “Ongelukken hebben namelijk wel gevolgen voor de opnames van GTST.

Harry Potter and the Chamber of Secrets (SBS6, 20:30) – De avontuurlijke film Harry Potter 2 was op Eerste Kerstdag met 925.000 kijkers (madl: 16.1%) de vierde best bekeken uitzending en won daarmee de kijkcijferstrijd onder de films. Op zeven van de acht grootste tv-zender was dinsdag prime-time een film te zien. Vorig jaar trok de meezingversie van The Sound of Music op RTL 4 de meeste kijkers; dit jaar werd de film tweede met 837.000 kijkers. De derde best bekeken film was dinsdag Kruimeltje op Nederland 3 (568.000 kijkers). Daarna volgen binnen de kijkcijfer top-15 twee andere films: A Christmas List op RTL 5 (532.000 kijkers) en Shoot to Kill op SBS 6 (471.000 kijkers). Reguliere uitzendingen zoals RTL Boulevard en Goede Tijden Slechte Tijden werden op Eerste Kerstdag matig bekeken met respectievelijk 481.000 en 599.000 kijkers. Vandaag op Tweede Kerstdag is bij SBS 6 de televisiepremière van de derde film over tovenaarsleerling Harry Potter te zien.

Kersttoespraak Koningin Beatrix (NOS, Ned1, 13:00) – Koningin Beatrix heeft in haar kersttoespraak gewaarschuwd voor de verscherping van de tegenstellingen in Nederland. De vorstin riep op tot verdraagzaamheid en noemde de tolerantie een groot goed. “Grofheid in woord en daad tast de verdraagzaamheid aan. Discussies ontaarden in verharde verhoudingen. In zo’n sfeer worden mensen al snel als groep over één kam geschoren en worden vooroordelen als waarheid aangenomen. Daarmee erodeert de gemeenschapszin“, waarschuwde ze. “Naast gevaarlijk generaliseren is er nóg een ontwikkeling die onze maatschappelijke verbondenheid bedreigt. Individualisering die doorslaat naar puur egoïsme doet afbreuk aan het algemeen belang. Als we het zicht verliezen op wat ons allen tezamen aangaat, ondermijnen wij onze samenleving.” De Belgische koning Albert concentreerde zich dit jaar op een andere verscherping van de tegenstellingen: die tussen de Vlaming- en en de Walen. De Britse koningin Elizabeth beperkte zich in haar boodschap tot een aantal algemeenheden. Ze prees de familie als hoeksteen van de samenleving en stak de troepen een hart onder de riem. De Kersttoespraak van Koningin Beatrix werd op Eerste Kerstdag door 649.0000 kijkers (madl: 27.3%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)
30 Reacties op “1,1 miljoen kijkers voor Het Kerststerrencircus”


 1. Theo's teeveetalk

  RTL met het uitgemolken “Sound of music” bijna net zo sterk als Harry Potter
  het moet niet veel gekker worden.

  Andre Rieu op NED1 wat een ongelofelijk drama blijft dat toch die vent.
  Kunnen ze die met nieuwjaar niet eens afschieten, dan mag die hele TROS ook mee.
  Laten we wel wezen, bij Hazes is het ook gelukt ;)

 2. blokkie

  heb geen t.v gekeken

 3. maja

  Gtst 599.000 en nog op de 7e plaats!

 4. Atmos

  Gisteren bijna heel de avond na het eten BBC 1 gekeken. Doctor Who Christmas special met Kylie Minoque op de cruise ship Titanic.
  The Catherine Tate Christmas show viel een beetje tegen en Laura is dead :( , en dat was toch wel het leukste typetje er van.

 5. Anoniem

  @Theo:
  Dan heb je pech, er zijn namelijk mensen die er WEL van houden.
  Beetje respect voor iedereen!

 6. tjoi

  Waarom staat de koningin niet in de top 15?

 7. steven

  Redelijke cijfers voor herhalingen van RTL, zeker de herhaalzender heeft met AYNIL een (voor die zender) hoog aandeel, voorbij Veronica! Slechte cijfers voor Boulevard en weer de gebruikelijke cijfers voor 4 in het land. Gelukkig heeft sbs nog iets anders te bieden dan de kerstfilms en dit is ook te zien in de cijfers.

 8. @Steven

  Daarom heeft SBS ook een marktaandeel van 21% en RTL van 31%
  denk dat RTL gisteren zowiezo een goede avond had Sound of Music kost geen cent en als je dat dure kerstcircus ziet, dat heeft niet veel meer kijkers gescoord.

  Boulevard en alle andere pogramma’s scoorden gisteren niet slecht, maar gewoon weinig kijkers omdat niet veel mensen tv keken rond die tijd.

 9. Anoniem

  zolang ik me kan herinneren wordt de sound of music al met de kerst uitgezonden… Dit jaar is er pas voor de 2e keer de sing a long versie uitgezonden om het toch een beetje op te pimpen… Ik vind het goed van RTL dat ze aan een traditie vasthouden, zo te zien aan de kijkcijfers is er ook behoefte aan!

 10. hey

  mooi gedaan rtl met herhalingn het geld binnen slepen alynil soundofmusic

 11. kraan

  Theo, de mensen op mijn werk hebben een plezierige avond gehad dankzij Rieu. En het is muzikaal gezien niet mijn ding, maar Rieu weet het op een mooie, pakkende manier te brengen en er wordt goed gemusiceerd (en als ik zo bescheiden mag zijn, ik weet aardig wat van muziek af, zowel wat historische waarde als speltechnisch betreft).

 12. Mike

  @tjoi
  De top 15 hierboven en de marktaandelen is voor het tijdvak 18:00 – 24:00 en niet voor de hele dag.
  Vandaar de de kersttoespraak van de koningin er niet tussen staat.

 13. Anoniem

  @kraan

  Die Theo roept het alleen maar omdat hij graag wat kijkers op zijn eigen site il hebben.

  André Rieu is zeker niet mijn ding, maar ik kan wel respect opbrengen voor wat hij voor elkaar heeft gekregen door hard werken. Als je er dan toch toevallig op zapt heb je nog de neiging om te blijven hangen ook. Ik verbaasde mij er zelf over.

  Maar zo groots als hij het aanpakt is echt ongekend. Alleen de entourage was al een genot om te zien. Maar ja er wordt niet gevloekt, gescheten en gekotst he? Dan is het menig tv kijker als Theo al te saai

 14. tjoi

  @Mike: als het alleen de top 15 is van 18-00, waarom staat Keeping up Appearances er dan wel in, dit werd namelijk na twaalven uitgezonden :)
  Dacht dat de top 15 van de hele dag was, en de marktaandelen alleen van 18-00 golden. De intocht van Sinterklaas en Koninginnedag staat namelijk ook altijd in de top 15

 15. drama queen

  dat circustv verschrikkelijk
  en dan die kreupele luciel werner bah

 16. x

  Heeft iemand vandaag of gisteren de TVFilmgids ontvangen? Zoja, zou iemand dan even een mailtje willen sturen naar freelance.mediajournalist@gmail.com ? Dankje alvast!

 17. Mike

  Ik kan wel verklaren waarom de kersttoespraak van Koningin Beatrix niet in de top-15 zit. Dat komt omdat de uitzending korter dan een kwartier was. Daarom bevindt het RTL Nieuws van zes uur zich ook nooit in de top-15, evenals het weerbericht van Piet Paulusma of het weerbericht op RTL 4.

 18. tjoi

  @Mike: dank je wel, dat klinkt tenminste logisch

 19. Anoniempje

  Ik heb geen tv gekeken..En heb ook niks gemist.

 20. tosti

  HARRY POTTER IS DRIE KEER DIT JAAR UITGEZONDEN MET DEEL 2
  Sound of music 1 keer per jaar

 21. tjoi

  Harry Potter 2 is 5 jaar oud
  Sound of Music 42 jaar oud

  Welk zou vaker zijn uitgezonden ;)

  Maar iid, films op tv worden veels te vaak uitgezonden in een te korte tijd.
  3x per jaar is gewoon teveel, er kijken wel genoeg mensen, maar imagotechnisch is het niet heel sterk.
  Dit geld ook voor RTL trouwens, want om nou 2 kersten achterelkaar dezelfde films te hebben, is ook creatieve armoede. Mensen kijken wel, maar imagotechnisch is dit ook niet geweldig…

 22. Sissi

  Heeft er dan niemand een positieve opmerking over mij of naar mij gekeken!
  Ik ben ook al vanaf 1955 op Nederland 1 ! Haha!!
  En nu kan je nog het laatste stukje Sing-a-long met Sissi, de 1956 versie volgen waar anders dan op ons aller Nederland 1.
  Trouwens die Rieu was gisteren toch ook een herhaling uit 2006!?

 23. Anoniem

  post14, een beetje respect zou wel op zijn plaats zijn.

 24. Grobber

  Naam van 22 moet Grobber zijn, sorry

 25. Hoevaakoptv

  Harry Potter 2 en The Sound of music zijn sinds 1998 evenvaak op de nederlandse televisie geweest terwijl Harry potter 2 maar 5 jaar oud is

 26. !#Michael#!

  @ Steven

  4inhl was pas om 23.49u, dus best een aardige score!

 27. Chiel

  Wat gaat SBS volgend jaar doen? 4 potter films achter elkaar?
  En RTL komt met een Home Alone 4daagse? Ik heb ‘r nu al zin in :)

  Op de overige zenders waren overigens genoeg leuke kerstfilms te vinden.

  Wat ik dan niet snap waarom RTL niet gewoon kerstuitzendingen herhaald/bewaard…

  Dr. Phil, Oprah (die in de zomer worden uitgezonden!), Raymond, Flodder, The Nanny enz.

 28. tosti

  ik ben bang dat we potter 3 in 2008 nog 3 keer zullen zien!

 29. karel

  omdat het voor die zenders lekker goedkoop is, ze hebben veel geld uitgegeven voor die show,s

 30. Jeffrey

  RTL8 groter dan Veronica

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.