Kinderen Dansen op het IJs voor Zuid-Afrika

Geplaatst op di 27 nov 2007 om 15:53

Zes kinderen van bekende Nederlanders zijn momenteel druk aan het oefenen voor het eenmalige programma Kinderen Dansen op het IJs op SBS 6. Onder meer Dré Hazes, Christian Bauer en Didier Froger zullen op vrijdagavond 28 december hun schaatskunsten vertonen aan het Nederlandse publiek. De Nederlandse kinderen schaatsen voor hun leeftijdsgenootjes in Zuid-Afrika die hun hulp hard nodig hebben. In de eenmalige show gaat het namelijk vooral om het goede doel.

In Kinderen Dansen op het IJs schaatsen zes kinderen van bekende Nederlanders voor Zuid-Afrikaanse leeftijdsgenootjes. De kinderen die meeschaatsen zijn: Nicky Vergeer (14 jaar en dochter van oud schaatskampioen Hein Vergeer), Dré Hazes (13 jaar en zoon van André Hazes), Ghilaine Starreveld (5 jaar en dochter van Gaston Starreveld), Didier Froger (10 jaar en zoon van René en Natasja Froger), Sherilyn Lekatompessy (12 jaar en oud-deelneemster aan So You Wannabe a Popstar) en Christian Bauer (6 jaar en zoon van Frans Bauer).

Tussen de küren door is te zien hoe Nance en Maud (deelneemster aan het 1e seizoen van Sterren Dansen op het IJs) samen met Dré Hazes en Nicky Vergeer een bezoek brengen aan de projecten van het Nelson Mandela Kinderfonds. Ook ontmoeten zij de kinderen voor wie zij dan al wekenlang op het ijs aan het oefenen zijn. Kijkers die het werk van het fonds willen steunen, kunnen donateur worden en bellen met het gratis nummer 0800-1330. Ze krijgen dan het belpanel dat bestaat uit oud-deelnemers van Sterren Dansen op het IJs aan de telefoon.

In de show staat dus het Nelson Mandela Kinderfonds centraal. Dit fonds komt op voor de miljoenen kansarme kinderen van Zuid-Afrika. In een land waar meer dan de helft van de mensen onder de armoedegrens leven, worden de kinderen het hardst getroffen. Het Nelson Mandela Kinderfonds biedt directe hulp aan honderden projecten en helpt zo kansarme kinderen aan onderdak, onderwijs, gezond voedsel, medische zorg, sport en vele andere dingen. Zo probeert het fonds de kinderen te redden van een zwervend bestaan in een wereld van criminaliteit en prostitutie.

Kinderen Dansen op het IJs wordt geproduceerd door Eyeworks en gepresenteerd door Nance en Gerard Joling. De uitzending is op 28 december.
80 Reacties op “Kinderen Dansen op het IJs voor Zuid-Afrika”


 1. Danny - DM.nl

  Nee toch?!

 2. Waazaa

  Helaas wel…

 3. michel

  wat is de volgende stap? alle kinderen van de bn’s nemen een single met hun vader op? of nog erger ook met andre hazes!

 4. Anoniem

  sukkels kijk eens waar het om gaat…..

 5. michel

  het doel is goed! daar zeg ik niets over! maar waarom nou weer kinderen van bn’rs? laat lekker alle kinderen meedoen!

 6. Danny - DM

  Vind ik ook, prima goed doel. Maar ik word gek van die BN’ers (en nu ook nog de kinderen :? )

 7. Tina

  Stelletje jankers!
  Dan kijk je toch niet!

 8. Anoniem

  Nou Tina, we praten wel over de 1000000000e keer dat iets met sterren gedaan wordt. Ik word er schijtziek van!
  enige pluspunt: er wordt geld bij elkaar gesprokkeld voor het goede doel en niet voor commerciele doeleinden, waar het normaliter allemaal om draait!!

 9. Anoniem

  wat een kutprogramma

 10. NOOOOO!!!!

  Mijn hemel! niet weeeer zo’n kutprogramma met ijsdansen…
  Wie daar naar kijkt heeft waarschijnlijk of geen leven of straf…

 11. M.D

  Stelletje dombos het is een leuk programma en voor het goed doel ook nog SBS ga door lees niet wat de mongolen schrijven deze mensen zijn niets waard alleen grote bek … Als een ideee van RTL zou zijn dan zou het fantastisch zijn he… domme koppen

 12. Nada

  Ik vind zulke soort mensen echt verschikkelijk en vreselijk, HOE DOM KUNNEN JULLIE ZIJN. Conclusie opzouten en ga lekker anders vervellen stelletjes klootzaken als jullie niet willen kijken ZAPPEN idioten.

  SBS ga zo door als jullie zo slecht waren hadden jullie niet zoveel kijkers ik en met mij miljoen vinden het leuk om naar jullie programmas te kijken.

 13. BERTA

  Ik vind zulke soort mensen echt verschikkelijk en vreselijk, HOE DOM KUNNEN JULLIE ZIJN. Conclusie opzouten en ga lekker anders vervellen stelletjes klootzaken als jullie niet willen kijken ZAPPEN idioten.

  SBS ga zo door als jullie zo slecht waren hadden jullie niet zoveel kijkers ik en met mij miljoen vinden het leuk om naar jullie programmas te kijken.

 14. Danny - DM.nl

  He, kijk nou. Nada en Berta hebben precies dezelfde mening :lol: .

 15. Nada

  Berta ik weet het niet wie jij bent maar verzin eens iets anders en als jij dat doet om te provoceren dan zegt het meer over jezelf stom koe

 16. Ronald

  Vroeger met de Mini Sterren Playback show waren dit soort initiatieven nog leuk. Tegenwoordig komt het maar goedkoop over.

  Ik vind het interessanter om te weten hoeveel het Nelson Mandela Kinderfonds aan SBS moet betalen om deze zendtijd te krijgen.

 17. sdohy-fan

  hadden ze nou nog problemen met die kijkcijfers zoals in dit (http://newsweb.wordpress.com/2007/11/11/overleg-bij-sbs-om-uitslagshow) artikel staat?
  want ik heb nix meer ervan gehoord

 18. Anoniem

  Ik zit absoluut niet op dit programma te wachten maar goh, RTL haalt Brandsteder al uit het omroepmuseum voor een speciale Dancing With The Stars, SBS wisselt gewoon af en toe een titel in beeld om aan te geven dat een ander programma begint terwijl Nance en Joling voor dezelfde camera blijven staan en komt met een variant op het ijsdansen…. komt er dus uiteindelijk op neer dat ze met de feestdagen eigenlijk hetzelfde brengen als ze het hele jaar al doen…. en Gerard Joling, die is zijn eigen carriere aan het vernielen momenteel… zeer binnenkort wordt ie uitgekotst, niet omdat IK dat wil of leuk vindt maar dat krijg je als je zóveel op tv bent dan krijg je al gauw dat mensen het wel gezien hebben… vind het ook allesbehalve creatief van SBS, het is net zoals RTL die momenteel in elk programma Gordon propt met het idee dat het publiek daar massaal naar gaat kijken…. jammer… en dit programma, nee dank je… het goede doel is ok maar het programma is fout en de presentatie nodigt niet uit om te gaan kijken….

 19. sdohy-fan

  want zelf kijker er volgens mij altijd een miljoen mensen ofzoiets

 20. Chiel

  Top idee! Uitmelken tot het geld gaat kosten! :lol:

 21. Rosel

  Daar gaan we weeer, laat SBS doen wat ze wille er wordt toch door miljoen mensen bekeken jullie mening is niet belangrijk voor SBS ondanks jullie jaloezie en slecht publiciteit gaan de cijfers niet omlaag typisch Nederlandse nooit blij met geluk van anderen wat een kut bevolking

 22. Kritische kijker

  Beste mensen,

  Ik ben niet meer in staat om op dit soort programma’s nog een kritische noot te kraken. Zij die er naar kijken zijn niet meer te helpen. Zij die het maken en zij die hun kinderen laten misbruiken om louter en alleen hun zakken te vullen zijn nog een graadje erger. En de mensen die deze programma’s op deze site verdedigen of begrijpen kunnen alleen uit bovengenoemde groepen voortkomen.

 23. Rosel

  Post 22 ga je bek afspoellen en naar bed het is echt TRIEST te weten dat mensen als jij nog rond lopen in deze Wereld lees jou reactie hahaha wat een triste figuur ben jij… Zielig mens weet je wat ik heb de kracht niet meer voor

 24. Anoniem

  @ Rosel:
  Nederland vond talentenjachten als Sterren dansen op het ijs en So You wannabe a popstar eerst best prima. Maar het is wel een feit dat dit soort shows zolangzamerhand niet meer van de buis af te slaan zijn en dat zie je wel degelijk terug in de kijkcijfers. De resultshow van Sterren dansen op het ijs wordt echt matig bekeken. Dat de vrijdagavond show bijna 1 miljoen kijkers heeft zegt mij niet enorm veel. Toen het programma begon hebben ze namelijk ook wel es tegen de 2 miljoen aangezeten, dus zijn de kijkcijfers gedaald. En bovendien: heel veel programma’s die ook op prime-time geprogrammeerd staan scoren beter. ( ranking the stars, lama’s vermist, tv show, andre rieu etc)
  Ik vind het jammer dat ze niet es met wat nieuws komen. Het hele concept is niet meer origineel en het lijkt er wel op dat ze net zo lang doorgaan tot er echt nog 2 kijkers ofzo overblijven.
  Ten slotte wil ik ff kwijt dat het ook jammer is dat gerard joling en nance elke grote show van sbs6 mogen presenteren. Zij zijn echt teveel op de buis. Vanaf half aug, toen de kick-off van SYWBAP was, zijn zij niet meer van de buis te slaan en het lijkt erop dat dat voorlopig ook niet gaat gebeuren. Op zich zijn zij wel een redelijk showduo, maar vernieuwing op zijn tijd mag van mij ook wel

 25. Atmos

  Het is niet mijn programma maar als andere het leuk vinden prima. Als er een zender was die ALLEEN maar dingen uitzend die ik wil zien had ik geen leven meer alleen maar vierkante ogen.
  Waar het in dit programma omgaat is zo veel mogelijk geld ophalen voor het goede doel prima hoop dat het lukt.

 26. Candy

  Opzich een mooie actie van sbs, alleen ik denk niet dat het echt gaat scoren. Er is in de afgelopen maanden genoeg schaatsen geweest op tv, en de bijdrage van kinderen van “Bners” is ook niet echt vorderend. Waar ik ook een beetje moe van wordt is dat SBS maar 2 presentatoren hebben die alle shows mogen presenteren.

 27. betty

  ik vind Dre hazes leuk

 28. Jantje

  Lekker origineel presenteerduo! Wie zal DANCINGQUEEN toch gaan presenteren? laat me raden………..

 29. pip

  ik vind het zo gaaf dat ze mee doen!!!!sherilyn

 30. Merle

  OW EGT MEGAAA COOL!! K KIJK ALTIJD NAAR SCHAATSEN DAT IS EGT ZOO LEUK! HEEL VEEL SUCCES ALLEMAAL HEA :P

  GROETJES, MERLE

 31. gina

  Heey iik vind het egt super cool iik ga kijken,, Doompjee Rach Toby Dimitry en Chanel Zet ‘m Op gaa der voowr..!!!

 32. july

  jammer ik dacht dat ik wel kon meedoen want ik gezocht op google en heb het gevonden nou ja wel jammer veel plezier mensen en trouwens ik ben 12 jaar en hou veel van schaatsen doei doei

 33. Romy

  heey iedereen!!
  ik vin het een SUPER progamma vooral omdat nicky hel aardig is en Dre ook aardig is en leuk is!! en is zal zeker steemen en het is voor een goed doel! en als je het niet leuk vin hoe dat gewoon je commetaar voor je! want je hoef niej te schelden tog?!

  Groejtess Romy

 34. ikkuhh...

  hey!

  Ik vind het leuk dat er nu ook is wat met kinderen is.
  En als je het niet leuk vind. Dan heb je pech! DUZZZZZ………
  En ik vind het juist heel leuk!
  En dat heb ik nog niemand horen (of eigelijk zien) zeggen. :@

  -xxx- ikkuhh……

 35. Meike

  Leuk ! :)
  Mja, ze verzinnen ook altijd wel weer wat hoor hmm,,
  Maarja misschien dat ik er wel naar gaa kijkenn
  daag. xKussSju

 36. keleigh

  als ze alle kinderen van nederland mogen laten meedoen moet er weer een voorronde en auditie komen en dan zou het te lang gaan duren.. en andre hazes is een topvent en dre zeker dus daar moeten jullie niet over zeuren. heel nederland stond te treuren toen hij overleed en nu loopt heel nederland alleen maar te zeiken zodra er iets van de familie hazes op tv is.

 37. R.vG

  @keleigh

  “nu loopt heel Nederland alleen maar te zeiken zodra er iets van de familie hazes op tv is.”

  Als dat zo is, dan zou die familie dat eens ter harte moeten nemen en zich niet zo op de voorgrond moeten plaatsen. Hun man en vader was een bekende Nederlander en een goed zanger. Die verdiende het om in de spotlights te staan. Zij zijn slechts familie van een bekende Nederlander, maar heb niets gepresteerd. Ze zouden dus gewoon verder moeten gaan met hun leven en beter hun plaats moeten weten.

 38. winnie

  @keleigh

  Hoezo liep heel Nederland te treuren toen Andre dood ging, ik heb er in ieder geval niet om getreurd en meer mensen met mij niet. En z’n familie kom je nu idd overal tegen maar dat is de schuld van de media zij vragen ze om mee te doen, ze zullen zich niet zelf aanmelden voor popstars en het schaatsen lijkt me.

 39. ik

  vet leuk zou ik ook willen doen ik ben nog maar 10……

 40. Marco

  JONGENS WAT WILLEN JULLIE NOU HET GAAT TOG NIET MEER VAN DE BUIS

 41. sharonna

  kutt progamaa ik ben er zelf geweest

 42. sharonna

  kanker progama ech hoor maar nie theus

 43. Sebas

  Sharonna houdt je verschrikkelijke terminologie voor op de TMF chat

 44. ik

  Heejj :D
  ik vind het wel leuk dat er zo’n progamma komt
  maar ja ik had inderdaad liever gewilt dat alle kinderen hier aan mee mochten doen dat er audities kwamen ffso

 45. stefano

  ik vind het een goed doel en ik vind dat ze wel mogen schaatsen en ik hoop dan dat Dre Hazes gaat winnen.

 46. Mira

  Hooi

  ik ben het totaal niet eens met de negatieve reacties!!!!!
  Ik vind het heel leuk bedacht!!!!!
  Dus KIJKEN allemaal dan zul je zien dat het leuk is!!!!!!!!

  Dus BEKIJK HET MAAR ik ga het wel kijken!!!!

  XXX Miraa

 47. Mira

  Hooi

  ik ben het totaal niet eens met de negatieve reacties!!!!!
  Ik vind het heel leuk bedacht!!!!!
  Dus KIJKEN allemaal dan zul je zien dat het leuk is!!!!!!!!

  Dus ik ga het wel kijken!!!!

  XXX Miraa

 48. zahra

  ik vind dré hazes een leuke jongen met die lieve glimlach en ik vind het heel goed dat se het doen voor de goeie doell alleen weer b ners maar dat maakt mij niet uit doeii\

 49. zahra

  ik vind dré hazes een leuke jongen met die lieve glimlach en ik vind het heel goed dat se het doen voor de goeie doell alleen weer b ners maar dat maakt mij niet uit doeii\

 50. Fleurtje

  Ik vind het een leuk progamma want ik hou er wel van om naar schaatsen te kijken.
  Als sommige mensen het niet leuk vinden moeten ze er ook niet naar kijken vind ik, en als je dat wel doet ben je gewoon tegen jezelf..
  Ik vind het wel grappig want dan komen er Bn’ers in voor en dan kunnen ze in het begin niet schaatsen en dan groeien ze uiteindelijk op tot kunstschaatser en mogen ze soms meedoen aan Holiday on Ice.
  Doeeg! xx Fleurtje

 51. gerda

  hoi gerarad en nenci
  hoe zijn de spangingen voor van avond
  zal meschien even kijken oke

  maar ga niet stemmen wil ik niet

  stem hem op jongen en meisjes

  groetjes van gerda

 52. janine

  hoi,
  het is echt gaaf.
  zeker ghilaine en lennart die zijn echt schattig.
  groetjes janine

 53. michelle en judith

  hey sterretjes :P julliezijn allemaal heel goed !! en wij vinden het goed dat jullie schaatsen voor het kinderfons in Afrika wij zouden zelf ook heel graag op kunstschaatsen willen !!! nou succes en ga ervoor !!!!!!!!-XxXxXxXxXx- wij

 54. laura

  HEeeejj.. okee.. die goede doel actie is goed man !!!! en .. .. de sgaatsers ook vral dre hazes hij is lkkkkr..:P NIET zo NEGATIEF

 55. Jeanine

  Mensen jullie moeten niet zo zeuren,
  Wij hebben de kerstmaaltijd net achter ons kiezen, daar zijn kinderen die het zonder ouders en eten moeten doen.
  En wat maakt het nou uit of het bekende kinderen zijn of niet.
  HET GAAT OM HET GOEDE DOEL

 56. Cheima

  Naah dit slaat nergens op!
  Wel leuk en aardig dat ze het voor goedde doel doen
  Maare wie zegt dat ze het ook aan het goede doel geven !
  En warom nou DIe kinderen van bn’rs
  Naah ik vindt dat alle kinderen mogen meej doen
  dis is onzin!
  Nahh laat ze doen wat ze willen vroeg of laat komen ze der agter dat het tog leuker is als het voor iedereen is
  en niet alleen voor bn’ers!
  ;) DOeii!

 57. Mark

  Ik vindt het voor de verandering wel leuk dat de kids nu mogen schaatsen.
  Maar dat is ook voor een keer leuk.
  De eerste sterren dansen op het ijs was leuk, de eerste show you wanna be a popstar was ook leuk.
  De 2de seizoenen gingen wel, maar de derden kwamen bij mij mij keel uit.
  Ik heb niet eens meer gekeken, het is alleen maar omdat iets nieuws bedenken te veel geld kost, en zo gaat dat nou al heel lang in deze vervelende commerciele wereld war alles om geld draaid en niet omdat mensen het ook leuk moeten vinden en hebben.
  Ik zeg, ga vanaf 2008 iets nieuws doen, iets met de beste acteurs en dat er dan ook geen beroemde mensen mogen mee doen.
  Want dat dansen wat A.S. vrijdag gaat komen is ook geen FUCK aan.

  Ik vindt het zelf wel leuk dat Gerard en Nance het presenteren, Ik ben altijd een fan van Nance geweest en nu nog wel wat, want een heleboel andere BN’ers doe zijn of veel te serieus of te saai of ze maken alleen maar ruzie.
  En ik vind dat SBS6 zo wie zo wel de leukste mensen in dienst heeft, RTL is al jaren oubollig met al zijn 50gers, hoewel ze proberen de zender RTL4 B.V. meer op jongen te richten vindt ik het toch niet helemaal zo over koemen, hoewel ze wel leuke programma’s hebben, en RTL5 is ook wel aardig.
  En de mensen van RTL zijn na SBS ook wel leuk, als Irene Moors en Carlo Boshart, en wat GTST’ers, enz.

  Over Gordon ga ik niets zeggen, dat die te veel op RTL4 is, want die mag van mij wel wat minder op TV.
  Verder vindt ik het ook wel leuk die kids op tv.
  Is weer wat anders.
  Maar ze mogen toch wel wat anders bedenken, wel shows enzo, maar iets anders dn sterren en popstar of dancing, en Gerard en Nance mogen van mij nog wel 50 jaar samen presenteren, ze zijn echt het aller leukste duo sinds jaren!.

 58. Mark

  Verder was ik vergeten te zeggen, dat ik die goede doel
  actie TOP vindt, ik hoop dan ook dat ze in Afrka nietshoefden te betalen voor dezendtijd wat al eerder in dit toppic is gezecht, want dat zou kunnen, maar verder
  SBS6 mijn complimenten, als iedereen dit nou zou doen en je minder belasting zou betalen op onzin want dat gaat toch allemaal maar de zakken van het ministerie in, en daar wordt nooit iets nuttigs mee gedaan in dit klote land, dan kunnen ze meer geld aan de armen geven.

  Echt zielig hoe die kinderen daar in Afrika leven.

 59. Anoniem

  het is goed dat ze geld geven !!

 60. liefste!

  heey! wie heeft er nou eigenlijk gewonnen??

 61. samantha

  ik vind het hel erg goed idee voor arme landen tedoen
  ik vond gisteren leuke kinderen op ijsdansen ik was voor hein vergeer docht die dansen het mooi het ijs
  groetjes smantha

 62. rimray

  heey mensies !

  het was een leuk progamma maar ik heb maar de helft gezien :(

  dus kan het niet beter op en site worden geplaatst zodat iedereen het teminste kan zien!

  de winnaar is trouwens :: Christian Bauer

  Gr. RimRay

 63. tine

  HEEJ ALLEMAAL
  het is echt een leuk programma en die kleintjes zijn zo skattig!!!:P
  jullie moeten kijken!!! ik ga denk ik niet stemmen maar ik vind het heel goed van die kinderen dat ze willen schaatsen voor een goed doel
  want die kinderen uit arme landen krijgen maar 1 keer per dag te eten en als wij honger hebben kunnen we gewoon wat pakken dus allemaal kijken want het is heel leuk en het is voor een goed doel!!!!!! XXX tine XXX

 64. Anoniem

  heey ik heb kinderen dansen op het ijs gemist waar kan ik het terug vinden?

 65. denise

  halloo
  als je het zo een kut progamma vint kijk je het tog niet haloooo!!!!
  jullie zitte wel zo te zijke dat roxanne en dre hazes zon singeltje opneemt met hun vinden hun pa is dood nou als jij zoiets hat hat je wel anders gelult!!

 66. Mark

  Anonymous, dat zei ik toch ook ??? dat het
  goed is dat ze geld geven.

 67. tim

  het doel heiligd de middelen het is heel belangrijk dat zuidafrikaanse kinderen geholpen woorden maar geld heeft zuid afrika genoeg denk maar aan de diamant winning en het geld word er ook echt goed besteed wat moeten ze met nog meer geld het persentage moorden aids en verkrachtingen en meeste diamante van heel de wereld heeft zuidaafrika geld genoeg maar de mensen die daar wonen die verpesten het de bevolking zelf moord en verkracht kinderen dat zijn de mensen zelf wat moeten ze met dat geld??

 68. tim

  sorry voor mijn slecht nederlands ik be zuidafrikaans

 69. tim

  niet dat je denkt dat ik dislectie heb en dom ben

 70. nelson mandela kinderfonds

  iewww

 71. nairmi

  hee tim ik ben ook zuidafrikaanse xx

 72. mdjkccj

  leeeyhcndvh
  cnjdugcy sdaf bcdw
  cnjgdstqbcjcd ik vind het niet leuk nee hooor grappie ik vind het wel leuk

 73. bas

  dome kinders doe nou niet zo dom laat die kinders lekker sgaatsen en geniet eens van die kinderen die lol hebben wat kunnen hun eraan doen dat hun ouders bner zijn kijk nou eens naar de nicky mooie meidmooi lichaam egt alles geniet daar dan van en hou je mond dcht

 74. nordin

  ik vind het wel leuk wat ze hebben georganiseerd voor de kinderen in zuid afrika en ben blij dat het een beetje beter gaat dankzij hun actie om in te grijpen

 75. andre hazes junior

  ik heb gedans ik ben de beste ik was he zag je ik ben de beste zanger en schaatser’

 76. nicky

  ik vond het leuk om te sgaatsen

 77. Charlotte

  Waar kan je het terug zien??
  Wil iemand please antwoord geven want ik wil het nog zien:(

 78. ik

  hoi, kinderen dansen op het ijs is het zaaiste pro. van de wereld.

 79. Anoniem

  Heeeel leuk! :)

 80. amber munsters

  heej ik ben heel fan van jullie en maxien is knap

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.