Kinderen Dansen op het IJs voor Zuid-Afrika

Zes kinderen van bekende Nederlanders zijn momenteel druk aan het oefenen voor het eenmalige programma Kinderen Dansen op het IJs op SBS 6. Onder meer Dré Hazes, Christian Bauer en Didier Froger zullen op vrijdagavond 28 december hun schaatskunsten vertonen aan het Nederlandse publiek. De Nederlandse kinderen schaatsen voor hun leeftijdsgenootjes in Zuid-Afrika die hun hulp hard nodig hebben. In de eenmalige show gaat het namelijk vooral om het goede doel.

In Kinderen Dansen op het IJs schaatsen zes kinderen van bekende Nederlanders voor Zuid-Afrikaanse leeftijdsgenootjes. De kinderen die meeschaatsen zijn: Nicky Vergeer (14 jaar en dochter van oud schaatskampioen Hein Vergeer), Dré Hazes (13 jaar en zoon van André Hazes), Ghilaine Starreveld (5 jaar en dochter van Gaston Starreveld), Didier Froger (10 jaar en zoon van René en Natasja Froger), Sherilyn Lekatompessy (12 jaar en oud-deelneemster aan So You Wannabe a Popstar) en Christian Bauer (6 jaar en zoon van Frans Bauer).

Tussen de küren door is te zien hoe Nance en Maud (deelneemster aan het 1e seizoen van Sterren Dansen op het IJs) samen met Dré Hazes en Nicky Vergeer een bezoek brengen aan de projecten van het Nelson Mandela Kinderfonds. Ook ontmoeten zij de kinderen voor wie zij dan al wekenlang op het ijs aan het oefenen zijn. Kijkers die het werk van het fonds willen steunen, kunnen donateur worden en bellen met het gratis nummer 0800-1330. Ze krijgen dan het belpanel dat bestaat uit oud-deelnemers van Sterren Dansen op het IJs aan de telefoon.

In de show staat dus het Nelson Mandela Kinderfonds centraal. Dit fonds komt op voor de miljoenen kansarme kinderen van Zuid-Afrika. In een land waar meer dan de helft van de mensen onder de armoedegrens leven, worden de kinderen het hardst getroffen. Het Nelson Mandela Kinderfonds biedt directe hulp aan honderden projecten en helpt zo kansarme kinderen aan onderdak, onderwijs, gezond voedsel, medische zorg, sport en vele andere dingen. Zo probeert het fonds de kinderen te redden van een zwervend bestaan in een wereld van criminaliteit en prostitutie.

Kinderen Dansen op het IJs wordt geproduceerd door Eyeworks en gepresenteerd door Nance en Gerard Joling. De uitzending is op 28 december.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen