Harry Potter betovert de kerstdagen bij SBS 6

Geplaatst op wo 28 nov 2007 om 17:11

De kerstdagen staan dit jaar in het teken van Harry Potter. SBS 6 zendt dan de eerste drie delen uit van de wereldberoemde magische filmreeks die miljoenen mensen naar de bioscoop lokte. Dat meldt een zegsman van SBS 6 vandaag. Het eenmalige programma Kinderen Dansen op het IJs zorgt op 28 december voor een overbrugging tussen de feestdagen. De humor van Guido Weijers en muziek van onder meer Gerard Joling luiden tenslotte het jaar 2007 uit op SBS 6.

Kerst krijgt dit jaar een betoverend tintje. Naast de gebruikelijke kerstfilms zendt SBS 6 namelijk de eerste drie films van de tovenaarsleerling Harry Potter uit. Op kerstavond is nog eens te zien hoe het allemaal begon in Harry Potter en de Steen der Wijzen. Op eerste Kerstdag volgt Harry Potter en de Geheime Kamer en op tweede Kerstdag staat de televisiepremière van Harry Potter en de Gevangene van Azkaban op het programma. De verhalen van J.K. Rowling, waarvan onlangs het zevende en laatste deel in boekvorm verscheen, houden velen in de ban.

Tussen de feestdagen in, op vrijdag 28 december, is er een speciale uitzending van Sterren Dansen op het IJs. Zijn het normaal bekende Nederlanders die hun schaatskunsten vertonen; in Kinderen Dansen op het IJs is het de beurt aan hun kroost. Onder andere Dré Hazes, Christian Bauer en Didier Froger gaan schaatsen voor leeftijdsgenootjes in Zuid-Afrika die hun hulp hard nodig hebben. Het gaat in deze special namelijk niet alleen om het spektakel op het ijs, maar vooral om fondswerving voor het Nelson Mandela Kinderfonds.

Op de laatste dag van 2007 trapt SBS 6 de avond af met Lachend het Jaar Uit, een jaarlijks terugkerend programma boordevol fragmenten van Nederlandse cabaretiers. Vervolgens is Guido Weijers na het succes van vorig jaar wederom te zien met zijn hedendaagse oudejaarsconference. Gerard Joling zorgt daarna voor een swingende afsluiting van 2007 met Stout & Nieuw, een registratie van het concert dat hij op 27 en 28 december geeft in Ahoy.

Om middernacht staan uiteraard de traditionele klok en vuurwerk op het programma, waarna het nieuwe jaar wordt ingeluid met de feestelijke klanken van de Dolly Dots (Reünieconcert 2007), Guus Meeuwis (Groots met een zachte G) en de bekende Canadese zangeres Céline Dion (Live in Las Vegas: A New Day).

Het programma van SBS 6 op oudejaarsavond:
19.00 uur Lachend het Jaar Uit
21.00 uur Oudejaarsconference: Guido Weijers
22.00 uur Stout & Nieuw: Concert Gerard Joling
00.00 uur Klok & Vuurwerk
00.05 uur Dolly Dots: Reünieconcert 2007
02.00 uur Guus Meeuwis: Groots met een zachte G
04.00 uur Céline Dion Live in Las Vegas: A New Day

Zie ook: RTL Nederland viert feestdagen met ’sfeervol amusement’
29 Reacties op “Harry Potter betovert de kerstdagen bij SBS 6”


 1. Anoniem

  lachend het jaar uit? Valt er iets te lachen bij SBS dan?
  Vind het een bagger programmering (goedkoop en alles behalve creatief)
  maarja het zal wel weer scoren…de camping-nederlander kennende

 2. Nick

  Inderdaad lekker goedkoop, je stuur naar guido wijers 3 cameratjes en klaar is kees. Je stuur naar Gerard Joling 5 cameratjes en klaar is kees , en voor guus precies hetzelfde, alle sterren kunnen thuis blijven en er hoeven geen studio,s te worden op gebouwd, goekoop en makkelijk.

 3. Anoniem

  Nee RTL verzint leuke dingen, ook allemaal dingen die uit de kast zijn getrokken of zijn gekocht

 4. dave

  en slim ;)
  je kan of slim programmeren op zo’n rare TV-avond of heel veel risico’s gaan lopen met dure programmering… met nog maar de vraag of dit voldoende kijkers gaat opleveren aangezien de meer kapitaalkrachtige zenders flink gaan uitpakken! Zonde van het geld!

  Vorig jaar scoorde SBS (zeker vergeleken met de voorgaande jaren) prima!!!

 5. !#Michael#!

  Denk dat harry potter en duido wijlens wel gaat scoren!

 6. Andre

  Goedzo SBS geen nachttv als RTL

 7. Tjeerd

  Een programmering in elkaar draaien voor oud en nieuw is niet makkelijk en vraag een strenge afweging. De meeste mensen zijn toch te dronken om televisie te kijken. Als ze tenminste nog enigszins een sociaal leven hebben

 8. Bernie

  SBS zou toch Symphonica in Rosso 2007 op oudejaars avond uitzenden?

 9. RTL fan

  Ach ja Harry Potter…… voor 7 euro heb je hem tegenwoordig op dvd dus waarom met oud en nieuw kijken???

  Guido vind ik niet zo leuk dus ook al niet kijken…….

  lachend het jaar uit SLECHT programma….. waarom lachend het jaar uit terwijl er mensen in oorlog en onderdrukt leven!?

  En gerard joling: stout en nieuw achja wat moet je daar van zeggen…. te triest om woorden aan vuil te maken….

  RTL avondje denk ik weet iemand hun programmeringen?

 10. Anoniem

  @RTL Fan harry komt met kerst. maar dan nog; wie wil er uberhaupt naar die pauper films kijken.
  SBS zendt paul de leeuw vast niet meer uit om niet te concurreren met MWDL op NED1; dat verliezen ze anders dik

 11. Frits

  Ik denk dat Ned1 dit jaar, in tegenstelling tot RTL en SBS, wel buitengewoon verrassend voor de dag zal komen op oudejaarsavond ………………. laat ik eens een gokje wagen, heel misschien komt Paul de Leeuw wel opdraven, ik kan niet wachten. ;)

 12. Erik (Badduck)

  @ Bernie: SBS heeft wel de rechten gekocht van Symphonica in Rosso 2007, maar ze zenden het nog niet uit. Dat gebeurt pas medio 2008.

  Overigens vind ik de concertregistratie van Guus Meeuwis niet verkeerd, hoor. Maar de rest stelt idd niks voor. En met één goed programma en de rest allemaal slecht is je TV-avond alsnog verprutst.

 13. Marc

  Post 1 tot en met 12 stelletje klootzaken grote vieze vuile stinkend mensen, laat SBS uitzenden wat zewille jullie kijken gewoon bij RTL is prima hoor maar ga nou niet klachen kaaskoppen

 14. Anoniem

  Wat is ‘klachen’ eigenlijk?

  In elk geval vind ik het onzin om te stellen dat ‘Lachend het jaar uit’ niet zou kunnen omdat er ergens op de wereld oorlog en honger is, dan kun je die avond dus ook niet naar RTL kijken want die hopen met Gordon de beeldbuis te vervuilen met behoorlijk oudbakken humor en als Lachend Het Jaar Uit erg zou zijn kun je onmogelijk die eeuwige Knallende Kurken van RTL geweldig vinden….

  En eh Ned. 1 komt niet ‘verrassend’ voor de dag maar exact zoals verwacht als de winnaar van de avond, zowel RTL als SBS hebben niet bepaald de programma’s die de nummer 1 positie in zullen nemen… het grootste marktaandeel gaat met 100% zekerheid naar Nederland 1…

 15. Piet

  Kost deze oudbokken rotzooi die Sbs uitzend 2 of 3 tientjes?

 16. Danny - DM.nl

  @Marc
  Ooit gehoord van vrije meningsuiting :?

 17. ZWAFFEL.nl.tt

  @ Marc

  Ook zo’n mooi woord het, Klachen! :lol:

 18. gerrit

  Ach denk dat Nederland 1 niet de best bekeken zender wordt maar RTL want die starten dan met singing bee een gezellig programma nieuw dus meer kijkers en denk dat sbs gaat floppen…..

 19. Martijn

  Vind het een erg makkelijk om maar 3 dagen lang een film uit te zenden, waarvan er twee al eens eerder op tv te zien zijn geweest. Dat doe je toch niet als familiezender?

 20. Atmos

  De mensen kunnen vast met kerst warm draaien met de herhaling van vorige kerst met de sing a long versie’s van Sound of music en Annie op RTL4
  Het is alles of niets met Gordon op Oud en Nieuw.

  De Harry Potter films zijn dan wel voor een prikkie te koop in de winkel maar dat is tegenwoordig elke film na 1/2 jaar. Het gaat er om dat het een familie film is en deel 3 is nog niet eerder uitgezonden dus zal zeker over de 1 miljoen gaan.

 21. Atmos

  Nee de vorige kerst opnieuw uitzenden op RTL4 dat is normaal op RTL4 dat heet pas goedkoop. Maar zo heb elke zender wat.
  Geen enkele zender is helemaal nieuw met zijn programmering.

 22. Daphne

  Sommige reactie hierop deze forum zijn echt triest. Ipv het gezellig samen zijn met de familie maken sommige forumleden zich druk over wat er op tv wordt uitgezonden. Welke zender de beste programmering heeft. Lekker belangrijk.

  Tijdens de kerstperiode moet je meer denken over belangrijke zaken!

 23. René[vanGee]

  @Daphne

  Zoals?

 24. Atmos

  Idd Daphe oordeel een programma over de inhoud. Als een programma al tig keer is uitgezonden en het trekt nog steeds veel kijkers is het toch prima.

 25. Fabienne

  Ik ben blij dat er genoeg variatie is op televisie! Ik bepaal zelf wel wat ik kijk. Belgie engeland digitale themakanalen! Ga zo maar door! Alleen jammer dat deze kanalen niet mee worden genomen in het kijkcijfer overzicht!

 26. René[vanGee]

  “Alleen jammer dat deze kanalen niet mee worden genomen in het kijkcijfer overzicht!”

  Wat maakt het uit? Heb je meer plezier aan een programma als er meer mensen kijken? Ik denk dat het enige voor ons als kijkbuisconsument geldt dat we de programma’s leuk vinden. De cijfers zijn voor ons helemaal niet relevant.

 27. Marco

  Ik ben van mening dat kerst gevierd moet worden met familie en andere dierbaren. Een gezellig samen zijn. Geen televisie, maar gewoon leuke spelletjes, lekker eten en leuke gesprekken. Een gezellig samen zijn met televisie aan verstompt het gezellig samen zijn en de gesprekken. 2 dagen zonder de televisie heerlijk!

 28. Bjorn

  Lekker 1 week (de laatste v/h jaar) zonder de tv in Spanje, heerlijk !!
  Trouwens vanavond ook en zaterdag en zondag en dinsdag en ik mis niets, want ik lees de fantastische reakties over de programma’s soms wel later b.v. op dit “forum” hahaha !

 29. Fabienne

  @ Rene,

  Wat ik eigenlijk wilde zeggen in post. 25 is het volgende!

  Dat de kijkcijfers worden verdeeld over een paar kanalen. Hiermee wordt de kijkcijfer voor een bepaald programma alleen maar hoger. Even een kort voorbeeld je als ik 1000 euro verdeel over 10 personen verdeel dan houdt iedereen meer over ,dan als je 1000 euro verdeelt over 25 personen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.