Harry Potter betovert de kerstdagen bij SBS 6

De kerstdagen staan dit jaar in het teken van Harry Potter. SBS 6 zendt dan de eerste drie delen uit van de wereldberoemde magische filmreeks die miljoenen mensen naar de bioscoop lokte. Dat meldt een zegsman van SBS 6 vandaag. Het eenmalige programma Kinderen Dansen op het IJs zorgt op 28 december voor een overbrugging tussen de feestdagen. De humor van Guido Weijers en muziek van onder meer Gerard Joling luiden tenslotte het jaar 2007 uit op SBS 6.

Kerst krijgt dit jaar een betoverend tintje. Naast de gebruikelijke kerstfilms zendt SBS 6 namelijk de eerste drie films van de tovenaarsleerling Harry Potter uit. Op kerstavond is nog eens te zien hoe het allemaal begon in Harry Potter en de Steen der Wijzen. Op eerste Kerstdag volgt Harry Potter en de Geheime Kamer en op tweede Kerstdag staat de televisiepremière van Harry Potter en de Gevangene van Azkaban op het programma. De verhalen van J.K. Rowling, waarvan onlangs het zevende en laatste deel in boekvorm verscheen, houden velen in de ban.

Tussen de feestdagen in, op vrijdag 28 december, is er een speciale uitzending van Sterren Dansen op het IJs. Zijn het normaal bekende Nederlanders die hun schaatskunsten vertonen; in Kinderen Dansen op het IJs is het de beurt aan hun kroost. Onder andere Dré Hazes, Christian Bauer en Didier Froger gaan schaatsen voor leeftijdsgenootjes in Zuid-Afrika die hun hulp hard nodig hebben. Het gaat in deze special namelijk niet alleen om het spektakel op het ijs, maar vooral om fondswerving voor het Nelson Mandela Kinderfonds.

Op de laatste dag van 2007 trapt SBS 6 de avond af met Lachend het Jaar Uit, een jaarlijks terugkerend programma boordevol fragmenten van Nederlandse cabaretiers. Vervolgens is Guido Weijers na het succes van vorig jaar wederom te zien met zijn hedendaagse oudejaarsconference. Gerard Joling zorgt daarna voor een swingende afsluiting van 2007 met Stout & Nieuw, een registratie van het concert dat hij op 27 en 28 december geeft in Ahoy.

Om middernacht staan uiteraard de traditionele klok en vuurwerk op het programma, waarna het nieuwe jaar wordt ingeluid met de feestelijke klanken van de Dolly Dots (Reünieconcert 2007), Guus Meeuwis (Groots met een zachte G) en de bekende Canadese zangeres Céline Dion (Live in Las Vegas: A New Day).

Het programma van SBS 6 op oudejaarsavond:
19.00 uur Lachend het Jaar Uit
21.00 uur Oudejaarsconference: Guido Weijers
22.00 uur Stout & Nieuw: Concert Gerard Joling
00.00 uur Klok & Vuurwerk
00.05 uur Dolly Dots: Reünieconcert 2007
02.00 uur Guus Meeuwis: Groots met een zachte G
04.00 uur Céline Dion Live in Las Vegas: A New Day

Zie ook: RTL Nederland viert feestdagen met ’sfeervol amusement’

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen