Exclusief interview anorexiapatiënte Saskia op SBS 6

Hart van Nederland zendt aanstaande maandag een exclusief interview uit met Saskia van Ruiten, de anorexiapatiënte die alleen nog in Zweden behandeld kon worden. Dat meldt een zegsvrouw van SBS 6 vandaag. In september ontstond veel commotie over Saskia, omdat een rijke weldoener die haar zou helpen en daarover vertelde in Pauw en Witteman een oplichter bleek. Na alle aandacht van de media kwam er toch genoeg geld binnen om Saskia te laten behandelen in een Zweedse kliniek.

De 32-jarige Saskia uit Leeuwarden lijdt al 14 jaar aan de eetstoornis anorexia. Nog slechts 41 kilo wegend en inmiddels blind vertelde zij in september in Hart van Nederland dat een 150.000 euro kostende behandeling in Zweden haar laatste redmiddel was. Haar zorgverzekeraar wilde die behandeling niet vergoeden. Tussen alle reacties die Saskia kreeg, zat ook het verhaal van de zogenaamde weldoener en miljonair Frank Verbeek. Hij zou het volledige bedrag schenken, maar werd al snel na zijn optreden in Pauw en Witteman ontmaskerd als de oplichter Remon de B.

Hierna kwam er toch genoeg geld binnen om de wanhopige Saskia te laten behandelen in de Zweedse kliniek. Maar net nu het wat beter lijkt te gaan, raakt het geld op en dreigt ze de kliniek te moeten verlaten. En dit terwijl de behandeling in Zweden haar enige hoop op leven is. Hart van Nederland zocht Saskia en haar moeder op in de kliniek. Voor het eerst vertelt ze hoe ze de afgelopen maanden heeft beleefd en over haar wanhopige strijd om verder te gaan: “In deze behandeling moet ik een aantal verantwoordelijkheden uit handen geven en de mensen hier vertrouwen. Maar als ik hun adviezen opvolg, kan ik wél beter worden“.

Het interview met Saskia is maandag 3 december om 22.45 uur te zien op SBS 6.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen