544.000 kijkers voor Holland’s Next Top Model

Geplaatst op di 27 nov 2007 om 8:54


De kijkcijfers van maandag 26 november 2007 (SKO)

Holland’s Next Top Model (RTL5, 20:31) – De Australische topfotograaf Philip Riches is dit jaar nieuw in de jury van Holland’s Next Top Model. Volgens hem is het programma spectaculairder dan ooit. “Ik weet nog dat de meisjes werden gefotografeerd terwijl ze moesten bungeejumpen“, vertelt Philip Riches in Televizier. “Sommigen raakten in paniek, maar uiteindelijk sprongen ze wel allemaal. Daar heb ik groot respect voor, want mij hadden ze voor geen goud van zo’n kraan afgekregen.

Met Philips Nederlands valt het mee. “Toen ik voorstelde om er een tolk bij te zetten, lachte iedereen me keihard uit, omdat dat niet nodig is. Bovendien begrijp ik, als ik goed luister, meer Nederlands dan ik had verwacht.” Volgens Philip staan de modellen onder grote druk. “En ze moeten vanwege de televisiecrew op meer dingen letten dan de fotocamera alleen. Dat maakt het leveren van goede prestaties niet makkelijk, maar ze doen het zeker niet slecht.” Holland’s Next Top Model werd maandagavond door 544.000 kijkers (madl: 8.1%) bekeken bij RTL 5.

De Wereld van Sonja Bakker (SBS6, 18:32) – Sonja Bakker is momenteel druk bezig met de lancering van haar nieuwe boek ‘Gezond genieten met Sonja’, dat 1 december moet verschijnen. Super de Boer gaat vanaf die datum bovendien stickers plakken met de tekst ‘Aanbevolen door Sonja’ op producten die Sonja in haar boeken aanprijst. “Natuurlijk krijg ik vaak verzoeken om samen te werken en producten aan te prijzen. Maar ik wil altijd achter mijn adviezen kunnen staan dus ik ben daar heel kieskeurig in. Mijn visie en die van Super de Boer bleken op ’n hele natuurlijke manier op elkaar aan te sluiten“, aldus Sonja. Dat de samenwerking niet geheel uniek is, geeft een zegsvrouw van Super de Boer toe: “Het klopt dat Sonja Bakker eerder haar naam heeft verbonden aan concurrerende supermarkten. Die samenwerking is echter ten einde. Wij denken ons te kunnen profileren door haar gezondheidsadviezen te koppelen aan het SdB-merk.” Sonja is deze week iedere dag om 18.30 uur te zien in haar eigen reallifesoap op SBS 6. De eerste aflevering van De Wereld van Sonja Bakker werd maandag door 388.000 kijkers (madl: 8.0%) bekeken.

RTL Boulevard (RTL4, 18:34) – Zanger Robbie Williams verblijft in Amsterdam. RTL Boulevard toonde maandag beelden van de Britse entertainer terwijl hij de trappen van het Amstel Hotel in Amsterdam afliep, aldus De Telegraaf. De zanger had een baard en een muts op. Een zichtbare tatoeage achter zijn oor bewijst volgens het programma dat het echt Williams betreft. Presentator Albert Verlinde stelde dat de zanger voor vier dagen een kamer in het Amstel Hotel heeft gereserveerd. Hij zou zondagavond een smartshop in de Staalstraat hebben bezocht. De zanger verkeert in het bijzijn van een vrouw. Het zou volgens Verlinde gaan om een Engelse vriendin van de superster. RTL Boulevard trok maandag 917.000 kijkers (madl: 18.6%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)
44 Reacties op “544.000 kijkers voor Holland’s Next Top Model”


 1. René[vanGee]

  Nou dat Somja Bakker programma is dus ruk, als ik de cijfers goed interpreteer. Nou ja maakt niet uit, dat zijn haar afslanktips ook

 2. Grobber

  Het percentage marktaandelen is verdraaid. RTL zou willen dat zij op maandag
  39,7 % marktaandelen had.

 3. Michiel

  Ik ben geen van een bepaalde zender.

  Maar Ned 3 krijgt een steeds herkenbaarder en sterker profiel!

 4. Michiel

  ik ben geen fan…bedoel ik…

 5. Feder

  Hahahaha, NLD 1 evenveel kijkers als RTL4 en SBS samen. Ook NLD 3 deed het weer prima. Van de 12 best bekeken programma’s maarliefst 9 van de publieke omroep! Da’s ook wel eens anders geweest…..

 6. rene

  1 vandaag verslaat boulevard

 7. Henk

  Ik vond het gisteren een vaag einde van Flikken maastricht, het hele verhaal werd niet afgemaakt.

 8. René[vanGee]

  @Henk

  Dat had ik dus ook. erg slecht gedaan. Ik hoop niet dat het bedoelt was als cliff hanger naar een nieuw seizoen, want ik wens nog wel te betwijfelen of die er komt ondanks de goede cijfertjes. In de wandelgangen zouden ze dat gezeik met het privé leven in de publiciteit aardig zat zijn. En dat verklaard natuurlijk wel dit einde. Ben bang dat er toch gewoon een nieuwe partner komt

 9. door

  Nederland 3 is inderdaad een erg leuke zender aan het worden.

 10. KIM

  Mijn benieuwen of de kijkcijfers van Sonja Bakker afslanken?!?!?!

 11. Anoniem

  En weer houden voornamelijk de nieuwsprogramma’s RTL4 overeind!!

 12. robster

  Ligt het aan mij of zijn alle fotografen in nederland nou zo belachelijk slecht. Werkelijk spuuglelijke foto’s, terwijl als je de modellen zag lopen ze er top uitzagen. Op sommige foto’s was zelfs maar alleen een stukje van de speciaal voor de shoot ingehuurde helicopter te zien. Ronduit belabberd! Je kan mij niet wijs maken dat de uitgekozen foto’s ook werkelijk de beste foto’s waren. Bovendien is de show zijn balans en ritme kwijt aan het raken.

  Dan is er een go-see challenge, en dan hebben ze het er niet meer over nadat die is afgelopen, er word zelfs geen winnaar aangewezen of een prijs uitgedeeld. De formule is een beetje aan het los slaan.

  Ik zou zeggen betere fotografen inhuren, meer focus op wat je de modellen kan leren in plaats van opgeklopt drama tussen de potentiele kanshebbers en meer kwaliteit in de shoots. Cecile, Sophie en Kassandra zijn bloedmooie meiden, maar dat komt tot nu toe helemaaaaal niet uit de verf.

  Gemiste kans!

 13. Anoniem

  Het is weer dinsdag, dat betekend dat we zoals iedere week een polonaise lopen omdat de PO weer zo hoog scoord op de maandag.
  HIEP HIEP HOERA!!!

  Ik zal het ook maar gelijk roepen, RTL is een zinkend schip en tja wat SBS dan is weet ik ook niet

 14. mari

  post 13
  sbs is een campingzender

 15. Sebas

  @ Kim: ben ook benieuwd, zal de eerste keer zijn dat zowel de modellen als Sonja Bakker hopen dat de cijfers wat aandikken :)

  donniestar.blogspot.com

 16. Jelle

  Hele mooie cijfers voor de dagprogrammering van RTL4, alleen jammer dat dat kleine half uurtje van Astrotijd de doorkijk zo belemmerd!
  Plaats gewoon een herhaling van Kees & Co of Bon Bini Beach en meer kijkers blijven hangen!

 17. Anoniem

  @ Jelle

  Ja, maar dan is het beter dat 4IHL daarna moet komen, dus zo…

  09:05 ATWT
  09:55 GTST
  10:25 Bin Bini Beach
  10:55 4IHL
  11:20 Overige programmering

 18. Ronald

  Ik kijk er zelf niet naar, maar ik vind het heel knap dat Nederland 1 zowat de hele avondprogrammering in de top 10 heeft staan.

 19. Frits

  “Ik kijk er zelf niet naar, maar ik vind het heel knap dat Nederland 1 zowat de hele avondprogrammering in de top 10 heeft staan.”

  Naarmate het aandeel zwakbegaafden, droogkloten en bejaarden onder het TV-kijkvolk toeneemt, is dat meer een vanzelfsprekendheid. Of dat iets is om trots op te zijn is natuurlijk een tweede.

 20. Anoniem

  Ik ben er tros op om een zwakbegaafden, droogkloten en bejaard te zijn.
  Nog liever dit dan frits zijn, of wat ook erg is de moeder van frits zijn.

 21. Anoniem

  Hulde aan Ned 1, al is het niet geheel mijn programering toch knap dat je met 5 programma’s de TOP 5 vult. Klasse!

 22. Anoniem

  Post 20

  Aan je zinsopbouw is wel te zien dat je een vaste Nederland 1 kijker bent.

  Niveautje BZN, Jan Smit, Ivo Niehe & Andre Rieu zullen we maar zeggen.
  Zeker nooit de lagere school afgemaakt?
  Nog veel plezier met de laagdrempelige debielen tv van Nederland 1

 23. mari

  post 22

  post eens onder je eigen naam
  lafbek

 24. Frits

  Post 20 : “Ik ben er tros op”

  Je kunt je Ned1-fanboischap ook overdrijven. ;)

 25. Anoniem

  Alleen demente vallen iedere mandag in herhaling!
  Hmmmmm, ach dement, dat past toch bij bejaarden en bejaarden passen weer bij Ned1 en zo is de cirkel weer rond.
  Waarschijnlijk tot volgende week maandag! Hoe voorspelbaar.

 26. Feder

  Dat Frits het niet zo op heeft met NLD 1 is wel duidelijk. Op NLD 1 vind je immers alleen simpele en platte programma’s die alleen worden gemaakt om te scoren en om mensen te vermaken. Neem het NOS Journaal, Eén Vandaag, Pauw en Witteman, Radar, Opgelicht. Allemaal simpele programma’s waar je niets wijzer van wordt. Nee, Frits heeft liever RTL en SBS. Daar zie je nog eens goede, diepzinnige, en verrassende programma’s voor de intelligente mens (zoals Frits is, denkt ie). GTST, De gouden kooi, Jensen, Idols, Hart van Nederland, Carlo en Irene, leuke belspelletjes (o nee, niet meer) en zeer informatieve programma’s als Boulevard, Jouw vrouw mijn vrouw of eigen huis en tuin; daar geniet Frits dagelijks van, terwijl hij met zn vette bierbuik onderuitgezakt op de bank z’n zoveelste flesje bier achterover slaat, een peuk draait, en af en toe even in zn kruis krabt als hij weer zo’n überopwindende reclame voor een 0906-nummer ziet. Een kneus eersteklas dus :p

 27. @Feder

  Toch goed om te lezen hoe je jezelf beschrijft! Zielig figuur.

 28. BB

  @Feder – Het getuigt ook niet echt van diepgang als je een Programma afschrijft als ‘plat en simpel’ omdat het niet aan je eigen smaak voldoet.

  Ik zie niet in waarom NOS kwaliteit is en HvN niet. Dat is je aangepraat en heeft helemaal niets met de realiteit te maken. Al is het alleen maar omdat ze een totaal ander soort nieuws vergaren. Daarnaast, diepgang in het NOS Journaal heb ik ook al jaren niet meer mogen meemaken. Als je het zelfs gebruikt om de concurent af te steken (bv cijfers Voetbal waar keihard over gelogen werd in het Journaal) of jezelf mooi te laten voordoen (Ster inkomsten mbt het aankomende EK) dan ben je ook niet echt betrouwbaar meer.

  Daarnaast heb ik hier in het verleden wel vaker cijfers gepost van de AB1 doelgroep waaruit blijkt dat ‘intellectueel Nederland’ zeker niet standaard bij DWDD of het NOS zit. Zo’n ongelofelijk onzin. De gemiddelde kijker wil namelijk gewoon vermaakt worden ongeacht het niveau van denken en of dat nu met het wel en wee van een muts uit GTST is of met het zien van kinderlijkjes in Dafur in het NOS journaal zal hem een worst wezen. Wat uiteindelijk gaat ’s avonds de knop van de TV op uit en boeit het je geen seconde meer wat je zojuist hebt gekeken.

 29. Feder

  @ posting 27 : als jij degene die ik heb beschreven, een zielig figuur vindt, dan ben ik het met je eens. Maar om nu te zeggen dat ik mezelf beschreven heb…….

  @ BB : het verschil tussen Hart van Nederland en het NOS Journaal (wat ik overigens ook niet geweldig goed vind! Het RTL Nieuws is ongeveer even goed – mijn voorkeur ligt bij de Tagesschau) kan je ongeveer op één lijn stellen met het verschil tussen NRC en een dorpskrantje. Natuurlijk kan een dorpskrantje diepgravende onderzoeksjournalistiek bedrijven, maar als dat gebeurt is het vaak een uitzondering.

 30. @Feder

  Ik hou het toch meer op een zelfbeschrijving.

 31. Danny - DM.nl

  HvN is het meest loze “actualiteiten”programma van Nederland. Vreselijke presentatrices, een nare weerman en Breaking News als er een kat is ontsnapt.

  Ik ben trouwens benieuwd wanneer Arend met zijn verrassende “De PO doet het weer” uitspraak komt.

  Radar trouwens ook onder de 2 mil.

 32. Feder

  @ posting 30 : oke, als jij jezelf herkent in de beschrijving die ik eerder gaf, dan is het voor jou inderdaad een zelfbeschrijving ;-)

 33. @Feder

  Een zelfbeschrijving komt in de regel van de schrijver zelf. ;)

 34. Feder

  @ posting 33 : je denkt toch niet dat ik rook, een vette bierbuik heb, en met een zoveelste biertje onderuitgezakt kijk naar programma’s als GTST, de gouden kooi, Jensen of Eigen huis en tuin? Of heb je enige aanleiding om dat wel te denken? Zo ja; zeg het maar…

 35. @ Danny - post 31

  En 4 in het Land vind je zeker wel fantastisch?

 36. Anoniem

  RADAR; ” Wij testen voor U welk merk pindakaas het beste smaakt”

  Ja dat is gelukkig hoogstaande televisie voor mensen die zelf geen smaak hebben ;)

  Typisch Nederland 1

 37. @Feder

  “je denkt toch niet dat ik rook, een vette bierbuik heb, en met een zoveelste biertje onderuitgezakt kijk naar onnozele programma’s als Radar”

  Nou eerlijk gezegd denk ik dat wel en volgens mij krab je je daarbij ook nog regelmatig in je kruis en heb je volgens mij ook nog eens een keer een kale kop. ;)

 38. Feder

  @ Anonymous 36 : van mij hoeft zo’n pindakaassmaaktest ook niet. Maar ik denk dat Radar in het geval van een pindakaastest niet alleen zou kijken naar de smaak, maar ook naar (bijvoorbeeld) welke (minder goede) stoffen er in zitten en dergelijke. En dat is natuurlijk heel wat anders dan alleen de smaak. Daarentegen moet je natuurlijk ook even noemen dat Radar weldegelijk vervelende/ernstige kwesties aan de orde brengt. Denk aan Legio Lease, spaarbeleggingshypotheken of (ja ook) geimporteerde maar zieke puppies. Iets dergelijks zie je niet bij programma’s op RTL of SBS.

 39. Feder

  @ posting 37 : dat jij zo doet/bent wil niet zeggen dat anderen dat ook doen/zijn ;-)

 40. Danny - DM.nl

  @35
  Zeg ik dat? Nee, ik kijk het liever, maar het is bijna net zo loos als HvN.

 41. Wim H

  Iemand “Tegenlicht” nog gezien? Dat was nou eens een programma met een onderwerp waarover een discussie over opgezet zou moeten: “CRADLE TO CRADLE” oftewel een duurzame samenleving vanuit een zeer opzienbare opvatting. Maar goed, de meesten hier op dit gremium kijken liever Herman Blijker etc…….

 42. Anoniem

  Waarom heeft RTL soms een grote oranje balk rechts in beeld bij de promo’s? Andere zenders hebben dat nooit ookal is het geen 16:9 formaat ofzo. En wat me ook opviel: hoezo is het weerbericht van SBS aan het einde van de vroege SBS Shownieuws gezet? Wat was er mis met HvNL?

 43. Sonja

  Ik heb in de wandelgangen horen fluisteren dat RTL bezig is met een serie a la Vrouwenvleugel. Over enkele vrouwen op de vrouwenvleugel van een gevangennis.
  Zal het zelf persoonlijk geweldig vinden heb laatst seizoen 1 nog is bekeken en die lonken zeker naar seizoen 2 en 3 dus sinterklaas of de kerstman (hint hint haha).

 44. Anoniem

  @ Sonja, get a life! Zo’n serie komt er dus niet.. Ze zijn bezig met oude-talpa-drama series opnieuw op te nemen, is goekoper met de lancering want er is al naamsbekendheid. Hoeft er meteen minder geadverteerd te worden!

  Verder vindt ik de discussie of de PO of CO meer kwaliteit brengt. beide partijen (op sbs na) brengen vanuit hun eigen visie en missie tv voor een bepaalde doelgroep. Tv-kijkers willen graag vermaakt worden en zie je op CO zenders veel ammusement als boulevard, idols, gouden kooi, HvN etc Dat trekt namelijk de massa en daar houdt de adverteerder van. De PO zou het liefste ook alleen amusement willen uitzenden, aangezien de PO-directeuren net zo gard geilen op kijkcijfers als de CO-directeuren. Enige verschil is dat de PO verplicht is om ook cultuur, politiek etc moeten uitzenden.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.