1,4 miljoen kijkers voor CSKA Moskou – PSV

Geplaatst op wo 28 nov 2007 om 11:06


De kijkcijfers van dinsdag 27 november 2007 (SKO)

CSKA Moskou – PSV (NOS, Ned3, 18:25) – In de Russische hoofdstad Moskou won PSV dinsdagavond van CSKA Moskou door een kopbal van Jefferson Farfan in de eerste helft, 0-1. “Hierdoor blijven we in de race voor de tweede ron- de Champions League en hebben we in ieder geval Europees overwinteren veilig gesteld“, zegt PSV-trainer Jan Wouters. Hij kende een moeilijke periode, nadat trainer Ronald Koeman naar Valencia vertrok en Wouters als assistent naar voren werd geschoven.

Jan Wouters is dan ook erg gelukkig met de overwinning. “Deze overwinning staat mooi op mijn lijstje en doet de mindere wedstrijden van het begin vergeten.” Speler Dirk Marcellis: “Dit is natuurlijk goed voor het zelfvertrouwen. We weten dat we het kunnen, maar het heeft een paar wedstrijden niet meegezeten. Daarom is dit heerlijk.” Dat de wedstrijd op het drassige, hobbelige veld zwaar was geweest, viel van de gezichten van de PSV’ers af te lezen. “De omstandigheden waren erg moeilijk“, beaamde Mike Zonneveld. “Naarmate de wedstrijd vorderde, werd het helemaal dramatisch. CSKA kreeg in de tweede helft nog wel een paar kansjes, maar ik had niet het gevoel dat we zwaar onder druk stonden. Met 0-1 winnen in een Europese uitwedstrijd is niet slecht, denk ik.” CSKA Moskou – PSV werd dinsdagavond door 1.410.000 kijkers (madl: 25.4%) bekeken op Nederland 3.

De Gouden Kooi (RTL5, 19:27) – Maandenlang waren ze elkaars tegenstander, maar sinds kort lijkt er een prille vriendschap op te bloeien tussen Gouden Kooi-bewoonsters Amanda en Lieke. Ze bevinden zich voortdurend bij elkaar in de buurt en op een gegeven moment neemt Lieke de 19-jarige zelfs even apart in de Private Room. “Ik heb nu eindelijk een beetje m’n draai gevonden hier. Ik had een beetje het idee dat ik aan het opgebrand raakte, maar nu word ik weer steeds relaxter“, vertelde Lieke aan Amanda. Amanda luistert geïnteresseerd. “Ik vind ook dat je positief veranderd bent.. Je blijft steeds meer jezelf en dat vind ik super om te zien. Girlpower!“, lacht Amanda. “Het is toch mooi, hoe we de laatste tijd aan het samenwerken zijn met z’n allen?“, gaat Lieke dan weer verder. “We kunnen heel veel bereiken met z’n allen en ik wil jou even persoonlijk aanspreken. Ik ben heel erg hard naar je geweest, maar de laatste tijd zie ik veel positieve kanten aan je. Ik speel wel tegen je, maar in de eerste plaats zit ik hier niet als speler, maar als mens.” De Gouden Kooi werd dinsdagavond door 481.000 kijkers (madl: 8.4%) bekeken.

Herrie in het Hotel (RTL4, 21:29) – Televisiekok Herman den Blijker trekt week na week ruim een miljoen kijkers met zijn programma Herrie in het Hotel. Het is één van de weinige uitzendingen die doordeweeks na half negen ’s avonds meer dan een miljoen kijkers naar RTL 4 trekt. De populaire televisiekok heeft nu ook een nieuw boek op de markt gebracht. Herman heet het boek eenvoudigweg, met als ondertitel ’Kijken, knijpen, voelen, ruiken, proeven, koken en eten’. Want het boek gaat vooral over echte producten en daar moet je op een goede manier mee omgaan, niet tuttig, maar boers en tegelijkertijd liefdevol. “Een lekker gerecht is vooral het moment. Als ik op zee ben om schaal– en schelpdieren te vangen en je haalt opeens zo’n heerlijke, grote oester naar boven, dan slurp je die toch direct op. Dat is lekker eten.” Herrie in het Hotel werd dinsdag door 1.082.000 kijkers (madl: 17.3%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)
33 Reacties op “1,4 miljoen kijkers voor CSKA Moskou – PSV”


 1. Anoniem

  SBS gaat goed, ook Sonja kan de zender niet redden. HvNL blijft op deze dramatische score hangen.

 2. Menno

  Waar zijn de tijden gebleven dat een CL wedstrijd met Nederlandse club gewoon op de eerste plaats staat in de kijkcijfer top 10.

  Of is Nederland naast rtl moe gewoon, voetbal moe.

 3. Anoniem

  De opmars van SBS lijkt tot een stilstand en kleine achteruitgang te zijn gekomen.

  RTL blijft het dramatisch doen maar zakt niet veel verder weg in het moeras met dank aan Talpa en de x versies van CSI.

 4. Anoniem

  Menno echt een domme reactie!Als eerste.: Als ik de kijkcijfers moet geloven, dan zijn de Nederlanders meer SBS moe dan RTL moe.
  Ten tweede heel veel Nederlanders moeten gewoon werken en zijn niet voor 18:30 thuis!

 5. KIMBERLY

  Post 4 is van mij

 6. Dave

  Opmars van sbs hahahahha. Ze stagneren nu alleen maar en moeten redden wat er te redden valt. Ik denk dat Pietje Paulusma wel gelijk had over een superstorm! Het vlaggenschip van SBS group is in noodweer verzeild geraakt. Hun marktaandeel blijft maar rond 10%

 7. !#Michael#!

  Toch grappig om te zien dat bij alle grote zenders de vooravond onder druk staan door het PSV voetbal, Behalve RTL4 en RTL5.

  Op RTL5 doen DGK en DonD het gewoon goed. Bij RTL4 doet Editie NL het boven gemmideld met 800.000 kijkers. Boulevard doet het normaal met dik 900.000 kijkers en het RTL halfacht nieuws trekt een meer dan keurige 1.1mln kijkers. En zelf GTST blijft boven het miljoen, voetbal geweld of niet!

  Zal wel toeval zijn, maar de vooravonden van 4 en 5 hadden dit keer geen last van het voetbal :)

 8. Anoniem

  Ik plaats ook eens een reactie en gelijkt komt het geilbakken volk van RTl langs om hun zendertje te steunen

 9. Menno

  Neem aan dat voetballiefhebbers zich niet laten weerhouden voor half 19 thuis te zijn als ze een voetbalwedstrijd willen zien.
  Denk echt dat er een overkill aan sport is op het moment en dat de mensen er geen moeite meer voor doen een bepaalde wedstrijd te kijken.

 10. Frits

  Dramatische pot voetbal gisterenavond. Heerenveeen – De Graafschap van afgelopen weekend was 3 klasse beter (vooral De Graafschap ;) )

 11. JM

  DOND scoort goed! Logisch er ging een recordprijs uit: 100.000! Overigens wel een herhaling dus extra goede score
  Maddy scoort goed op het late uur en ook opgelicht scoort hoog, maarja logisch na al die media aandacht rondom het bijna steekpartijtje

 12. Henk

  Ik denk dat heel veel voetballiefhebbers niet wisten hoelaat er voetbal op was ik dacht ook gewoon kwart voor 9 en heb het dus niet gezien.

 13. @JM

  Wat DOND betreft, alsof je van te voren weet dat er 100000 euro uitgaat.
  Dat heeft dus totaal niets met de kijkcijfers te maken.

 14. Jos

  @JM

  Het prijzengeld heeft wel degelijk invloed op de kijkcijfers van DOND. Je merkt als de grote bedragen er vroeg in de uitzending uitvliegen dat het programma minder scoort.

 15. Gert

  Voetballiefhebbers & Psv gaan niet samen Menno!!

 16. kraan

  @10,Frits, zo Frits jij bent er voor jouw doen vroeg uit/bij vandaag. Al plannen gemaakt voor vandaag om nu wèl eens wat nuttigs en zinnigs te gaan doen?

 17. Feder

  De Top 5 opnieuw alleen voor programma’s op de Publieke Omroep. Gebeurt wel vaker de laatste maanden ;-) Pauw en Witteman scoort dit seizoen ook beter dan het vorige seizoen. Tegenwoordig komt het vaak voor dat ze 1 miljoen kijkers hebben, terwijl dat in het vorige seizoen niet zo vaak voorkwam. Ook DWDD doet het sinds een paar weken (toevallig? na de uitreiking van een of andere tv-prijs) beter dan ervoor.

 18. Anoniem

  He Frits, wat was de uitspraak bij De rijdende rechter, ik ben nl halverwege de uitzending in slaap gevallen.

 19. ronaldo

  NET 5 net zo goed scorend als RTL 5

  MAANDAG: Zenderaandelen Boodschappers 20-49 jaar
  18:00-24:00 uur Bron: SKO

  RTL 4 13,6 %
  RTL 5 8,9 %
  RTL 7 6,2 %
  RTL 8 2,5 %
  RTL NEDERLAND 31,0 %

  NED 1 15,7 % SBS6 10,9 %
  NED 2 4,9 % NET5 8,5 %
  NED 3 9,2 % VERONICA 6,7 %
  PUBLIEKEN 29,8 % SBS GROEP 26,1 %

  TOP 5 Kdh Zender

  1 Radar 9,1 % Ned 1
  2 Journaal 20 uur 8,0 % Ned 1
  3 Flikken Maastricht 7,6 % Ned 1
  4 Half acht nieuws 7,5 % RTL 4
  5 Goede tijden 7,1 % RTL 4

  1% kijkdichtheid is 37.930 bij boodschappers 20-49 jaar

  Totale kijkdichtheid 38,4 %
  DINSDAG:
  Zenderaandelen Boodschappers 20-49 jaar
  18:00-24:00 uur Bron: SKO

  RTL 4 17,7 %
  RTL 5 8,1 %
  RTL 7 4,7 %
  RTL 8 3,3 %
  RTL NEDERLAND 33,9 %

  NED 1 13,5 % SBS6 12,0 %
  NED 2 3,8 % NET5 8,0 %
  NED 3 9,8 % VERONICA 5,1 %
  PUBLIEKEN 27,1 % SBS GROEP 25,0 %

  TOP 5 Kdh Zender

  1 Herrie in het hotel 9,1 % RTL 4
  2 TV Makelaar 8,8 % RTL 4
  3 Blik op de weg 8,0 % Ned 1
  4 Opgelicht 7,9 % Ned 1
  5 Goede tijden 7,8 % RTL 4

  1% kijkdichtheid is 37.930 bij boodschappers 20-49 jaar

 20. David

  600.000 voor een herhaling van Deal or No Deal… Weet iemand wanneer er nieuwe afleveringen komen?

 21. @Jos

  Dus ik kan ruiken als ik bijvoorbeeld GTST aan het kijken ben en het is (ik noem maar wat) 20.10, dat de hoge bedragen er nog inzitten en ik dus DOND moet gaan kijken want het wordt spannend de hoge bedragen zitter er nog in!!!
  Klinkt erg logisch.

  By the way, deze 600 duizend kijkers is ook nog voor een herhaling.

 22. Daniel

  @David

  Vanavond!

 23. Frits

  “He Frits, wat was de uitspraak bij De rijdende rechter, ik ben nl halverwege de uitzending in slaap gevallen.”

  Dan heb je het langer volgehouden dan ik. ;)

 24. Anoniem

  Idd en je weet idd niet van tevoren hoe hoog het bedrag is. Maar je kunt bepaalde personen wel herkennen als die meedoen. Als ik deze aflevering nog een keer zou zien; zou ik na 10 minuten toch wel doorhebben dat dat die gast was die 100.000 ging winnen…dat hoef ik dan niet nog eens te zien

 25. Kenjiro

  SBS6 zakt verder weg NET5 ook.

 26. Pol

  @post25, en Net5 was even groot als RTL5 dus wat zegt jouw opmerking over RTL5?

 27. Piet

  Hart van Nederland zit ook in een goede dip!

 28. !#Michael#!

  @ post 21

  Neej, maar je kunt wel wegzappen als de spanning er uit is …

 29. Arthur

  Wat erg voor SBS… Maar waarom niet de realylife soap van Sonja naaar een ander tijdstip, ik vind het echt heel erg het einig wat scoort is Hart van Nederland, Shownieuws en piets weer bericht

 30. Breaking News

  Beau neemt boulevard langzaam over. vanavond al weer achter de desk.
  Vanaf 7 januari 2008 neemt hij het roer definitief over van Daphne Bunskoek

 31. Arthur

  Zou je willen…Lieg niet

 32. winnie

  Zou leuk zijn als Beau het overneemt, maar ik vind Daphne ook leuk! Ik snap ook niet dat SBS de soap van Sonja op zo’n raar tijdstip heeft gezet, ze hadden het beter net voor of na HvN kunne programeren, hadden ze zeker meer kijkers gehad.

 33. winnie

  @ Arthur

  Waarom is dit nou zo erg voor SBS, voor RTL vindt toch ook niemand het erg, als ik het hier zo allemaal lees.
  Ik kijk zelf naar alle zenders zo’n beetje, heb geen voorkeur, dus vind het voor SBS en RTL even erg.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.