Zone Stad: nieuwe Vlaamse politieserie bij TROS

Geplaatst op zo 28 okt 2007 om 11:40

De TROS introduceert vanavond de nieuwe Vlaamse politieserie Zone Stad op Nederland 1. In deze serie staan de politiemensen van het wijkbureau Zone Stad in Antwerpen centraal. Zij pakken de misdaad aan van het centrum tot in de haven. De misdaad komt in al haar facetten aan bod: van familiedrama’s, moorden, afpersingen, verkrachtingen tot de georganiseerde misdaad. In de eerste aflevering zijn hoofdinspecteurs Rob en Tom een gevaarlijke drugsbende op het spoor…

Als Tom Segers en Rob Biesemans kans zien om de dealers op heterdaad te betrappen, wachten ze niet op bijstand van de collega’s en dringen ze het pand binnen. Maar de lijfwacht van de drugsbaron, Rosse John, opent het vuur. Rob krijgt een kogel in de borst. Tom ontfermt zich meteen over zijn collega en boezemvriend, waardoor de schutter en zijn handlangers kunnen ontsnappen.

De actie krijgt een vervolg als Interne Zaken een onderzoek instelt naar de omstandigheden van de schietpartij. Voor Tom dreigt een schorsing. Gelukkig kan hij rekenen op de steun van hoofdcommissaris An Treunen (foto). Als commissaris Wim Jacobs een tip krijgt over Rosse John, belt hij meteen Tom. Deze gaat samen met een gelegenheidspartner op onderzoek. Maar hij maakt vele blunders…

Zone Stad is vanavond om 23.15 uur te zien bij de TROS op Nederland 1.
28 Reacties op “Zone Stad: nieuwe Vlaamse politieserie bij TROS”


 1. Mike

  Vlaamse series zijn schrikbarend slecht. Vooral die ziekenhuisserie, ik ben even de naam kwijt, maar lachwekkend… Ik snap niet waarom de TROS hier zo dol op is.

 2. Tjeerd

  Och och och, wat een treurigheid krijgen we weer voorgeschoteld van onze belastingcenten. Ik denk dat ik mijn abonnement bij de belastingdienst maar opzeg.

 3. Vincent

  Inderdaad, wat een trieste bedoeling. Ik zie Tjeerd niet altijd/vaak zinnige dingen zeggen, maar hier heeft hij gelijk in.

  Vlaamse series zijn op voorhand al slecht. Mike doelde al op Spoed, dat onbedoeld een comedy lijkt te zijn, en de vlaamse Flikken was ook nooit om naar huis te schrijven. Ik begrijp niet dat een netcoordinator dit toelaat. Goedkope serie voor een goedkope omroep zullen we maar zeggen.

 4. Tjeerd

  Dit soort acties van een omroep is een goede reden om de invulling van ons publieke bestel eens onder de loep te nemen en te concluderen dat we af moeten van het huidige systeem.

  Laat die verenigingen maar produceren voor een publieke omroep in de vorm van de BBC die waakt over de pluriformiteit van de programma’s. Terug naar 2 zenders en we steken zo de helft van het geld dat jaarlijks naar de omroep gaat weer in de pot voor iedereen(algemene middelen).

 5. Martijn

  Vlaamse series slecht. Nooit naar Flikken gekeken zeker? Dat is tien keer beter dan Flikken Maastricht en Baantjer bij elkaar! Toegegeven: Spoed is inderdaad minder.

 6. kraan

  laat dit dan een uitzondering zijn op de prima detectives/politie-series die de PO uitzendt. Gisteravond weer een aflevering gezien van de zweedse serie “Van Veeteren”. Toch heel wat beter en meer diepgang dan de standaard-plots van bijvoorbeeld Baantjer en Van Speijk. En wat betreft de nieuwe serie “Zone Stad”. Ik wil het eerst zien en dan pas een oordeel vellen. En ik wil best belastinggeld betalen voor de PO, het biedt een nodig tegenwicht voor de meestal armoedige, inhoudsloze televisie die CO (en dan bedoel geen discovery, national geo. enz.) heet.

 7. Anoniem

  @Martijn,

  Helemaal met je eens, als Flikken dan zó slecht zou zijn, waarom is men dan al aan het NEGENDE seizoen bezig en is het in zowel Belgie als Nederland al jarenlang op tv? Bovendien, als Flikken zo slecht zou zijn, wat bezielt de PO en Reinout Oerlemans om er een Nederlandse spinoff van te maken als het origineel al goedkope bagger zou zijn?

  Ook Aspe (4e seizoen staat voor komende zomer) en Witse (5e seizoen komt eraan) zijn kwalitatief goede series, de eerste wordt zelfs op het hier aanbeden heilige RTL4 uitgezonden, wees eerlijk jongens, dan MOET het toch wel kwaliteit zijn als RTL het uitzend?

  Daarbij komt, de Vlamingen máken tenminste drama, in Nederland gebeurt dat niet zoveel meer, we kopen het liever goedkoop in uit Amerika… als Talpa geen voorzet had gegeven met een aantal series had RTL nu nooit de nieuwe seizoenen vertoond, maar gewoon de 86e variant op Mijn Vrouw, Jouw Vrouw uitgezonden… Als er IETS voorspelbaar was dan was het wel Baantjer, een serie die enkel 11 seizoenen heeft gelopen omdat het is gestart in de betere tijden van RTL en veel mensen toen de TV automatisch op 4 hadden staan…. je wist precies dat de eerst 3 verhoren in Baantjer nergens toe zouden leiden, een verdachte die opgepakt werd voor het eerste reclameblok had het sowieso niet gedaan en pas na het tweede reclameblok als de Cock bij Lowietje kwam WIST je dat Lowietje iets onbenulligs zou zeggen waardoor De Cock ineens de complete moord had opgelost en dat ruim 100 keer opnieuw (de 4 herhalingen niet meegerekend)

  Belgie is niet zo’n ontzettend groot land dus in verhouding maken zij best veel drama, aanzienlijk meer dan Nederland doet waar TV stations over het algemeen nogal lui zijn en een stevig gebrek aan originaliteit hebben en dus maar weer in het buitenland gaan shoppen…. en eh als we het over Van Veeteren hebben, dat zou best een goede serie kunnen zijn maar over het algemeen zien we niet zoveel uit Zweden, op Pippi Langkous, Emil en nog een paar jeugdseries na dus misschien was Van Veeteren de eerste hit sinds jaren daar ;) het zegt me niet zoveel

 8. Siem

  Wel een beetje raar tijdstip, 23:15…

 9. Patrick

  Spoed is 3x nix , Flikken is geweldig. Stuk beter acteerwerk en realistischer dan hier in NL.

 10. Anoniem

  @Siem

  Dat doen ze vaker, Witse begon ook vaak zo laat, andere series ook, heb je de hele avond talkshows en documentaires en dan op het eind nog even een goeie serie die je dan liever wat eerder op de avond had gezien, maar ja, dat beslist zo’n netcoördinator en op die manier is al menig goeie serie gesneuveld…. dan plannen ze het op ene onmogelijk tijdstip om dan later verbaasd te zijn over het tegenvallende kijkcijfer… soms begon een serie ruim na middernacht… de geweldige Engelse politieserie The Bill is op die manier gesneuveld en zo zijn er wel meer

 11. Anoniem

  @Patrick

  Ik kan bij de Nederlandse Flikken maar niet wennen aan Angela Schijf, vooral die eerste aflevering was lachwekkend, hoe zij een boom van een kerel met één armzwaai tegen de tafel duwde en zo vasthield, en die kerel het uitgillen van de pijn… ja tuurlijk….. of hoe ze ineens tot in detail weet hoe het allemaal gegaan is…., vooral de eerste afleveringen waren erg maar ik heb het idee dat ze dat bijgesteld hebben…

  Voor de liefhebbers van de Vlaamse Flikken zou ik aflevering 12 en 13 toch wél willen aanraden, de Nederlandse Flikken roepen dan de hulp in van de Gentse Flik Britt Michiels (Andrea Croonenberghs) bij de fans van het originele Flikken wel bekend (http://www.andreacroonenberghs.com/index3.php daar staan foto’s van de opnamen)

 12. !#Michael#!

  23.15 gaat dus geheid floppen :? jammer jammer Ned1, sukkels!

 13. !#Michael#!

  had meer kans van slagen als opvolger van Flikken maastricht op de maandag …

 14. Zonestad

  http://zonestad.hyves.nl

 15. Geeraert Ben

  Ik kom uit vlaanderen. Eerlijk gezegd is zone stad even goed als flikken. inderdaad : als je de vergelijking moet maken tussen spoed en zone stad is het verschil gewoonweg dat de ene vergelijkbaar is met medisch centrum west indertijd en het andere ietsje beter is dan flikken.

 16. Anoniem

  Waarom moet iedereen hier altijd zo zeuren?
  Het is gewoon nooooooooooit goed!

 17. Belg

  De nieuwe spoed afleveringen zijn stukken beter. En ik vind zone stad helemaal niet slecht.

  Wat vinden jullie dan van Aspe?
  Ik vind het alleszins klasse ! echt waar

  Flikken vind ik dan iets minder.

 18. M@rk-Bred@.

  Ik ben het inderdaad helemaal eens met “Belg”. “Spoed” was in het begin niet om over naar huis te schrijven, maar dat is inmiddels écht flink verbeterd. Het eerste seizoen van bij voorbeeld “Medisch Centrum West” en “GTST” waren ook gewoon slecht, maar dat is nadien ook erg verbeterd!

  Als “Spoed” zo slecht en lachwekkend zou zijn, dan zou het al na één seizoen door VTM en de TROS van het scherm zijn gehaald, toch? In Nederland kijken er gemiddeld toch zo’n één miljoen kijkers (absoluut niet slecht tegenover het voetbal, toch?). In Vlaanderen is deze serie inmiddels toe aan z’n elfde (!) seizoen.

  Verder scoort “Flikken” zowel in Vlaanderen als in Nederland nog erg goed. Bij de TROS halen ze ruim 700.000 kijkers op de late vrijdagavond. “Aspe” scoort overigens in Nederland erg slecht bij RTL-4! En serie die het destijds op donderdagavond ook iets minder deed was “Sedes en Belli”. Dit was ook geen echte politieserie, maar meer een detective, wellicht dat dat er iets mee te maken heeft…

  Wat ik persoonlijk erg vreemd vind is dat de TROS destijds is gestopt met de absolute top-serie “Witse”, want dit is echt een goede serie! En momenteel worden er herhalingen van deze serie uitgezonden op zondagavond op VRT-één en deze worden nog steeds erg goed bekeken. “Witse” werd destijds op donderdagavond rond de klok van 23:00 uur uitgezonden en dan keken er toch nog zo’n 500.000 kijkers.

  Dat Vlaamse series écht goede verhaallijnen hebben dat blijkt wel uit het feit dat een serie niet wordt “opgehangen” aan één hoofdrolspeler, want zowel in “Flikken” (Britt en Tony) als in “Witse” (Dimi) vertrokken meerdere belangrijke acteurs en deze series bleven gewoon ontzettend goed scoren.

  Ik ben erg benieuwd naar “Zone Stad” en ga ook zeer zeker vanavond kijken. Dit is in ieder geval iets totaal anders dan de ‘tig’ CSI-versies die RTL uitzendt.

  Persoonlijk kijk ik overigens erg graag naar andere Vlaamse series zoals “Kinderen Van De Windt” en de telenovelle “Emma”…

 19. Chiel

  Heeft de Tros echt 11 jaar oude afleveringen van Spoed uitgezonden? :shock:

 20. Tjeerd

  De enige goeie Vlaamse defectieve serie was Axel Nort. Maar ja dat is nog uit een tijd dat er kwaliteit werd gemaakt.

 21. Chiel

  En ook toen werd er al genoeg zooi gemaakt, net als nu kwaliteit.

 22. M@rk-Bred@.

  Ik heb net “Zone Stad” bekeken en het was écht de moeite waard!
  Ziet er erg flitsend en snel uit. Echt van deze tijd en absoluut niet saai.

  Overigens: wat “Spoed” betreft: bij de TROS worden momenteel de afleveringen van 2006 (seizoen 9) uitgezonden. We lopen dus bijna gelijk met de VTM. Maar VTM zendt deze serie niet wekelijks uit (zoals de TROS wél doet).

  De eerste uitzending bij VTM was overigens op 24 januari 2000.

 23. Anoniem

  ‘Zone Stad’ is inderdaad de moeite waard, mooi gefilmd (vastgelegd op film ipv video), goed verhaal, goed in beeld gebracht, voldoende actie, kortom een goede serie en dat maakt het tijdstip van uitzenden onbegrijpelijk….

 24. Anoniem

  http://zonestad.hyves.nl

 25. Marijke

  Hyvers? Kijk snel op http://zonestad.hyves.nl

 26. tv man

  voor iedereen die alles maar slecht vind, kijk dan niet.
  Of ga naar gordon niet heeft misschien nog wel iets voor je nek

 27. jacco

  ik vind het juist wel vet!! ik hou wel van politieseries

 28. another anoniempje

  Eerlijk gezegd , ben een halve Belg en een halve Nederlander , als ik jullie zo zie klagen en denken dat jullie het allemaal beter weten begin ik al complexen te krijgen over die ene Nederlandse helft ;) , nu even serieus : Ik ben het volledig eens met ” anonymous”…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.