Medische versie van Dr. Phil in de maak

Geplaatst op za 27 okt 2007 om 13:42

Phil McGraw, beter bekend als ‘Dr. Phil’, en zijn zoon Jay McGraw werken samen met het distributiebedrijf CBS Television Distribution aan een spin-off van de talk- show Dr. Phil, in Nederland te zien bij RTL. Dat liet directeur Roger King van CBS Television Distribution deze week weten. In The Doctors geven vijf medisch specialisten iedere dag antwoord op verschillende vragen van kijkers. “Dit is één van de meest spannende lancering- en die we gehad hebben sinds Dr. Phil“, aldus Roger King.

Volgens Roger King is er veel interesse in het programma. “Het is erg leuk om een geheel nieuw genre in de dagprogrammering te introduceren.

Vijf medische professionals, variërend van een plastisch chirurg tot een therapeut, geven in het programma The Doctors iedere dag antwoord op vragen van kijkers en discussiëren over actuele onderwerpen zoals pijnstillers, overgewicht en waarom sommige vaccins gevaarlijk zijn. “We maken echt een geheel nieuw dagprogramma met deze medische versie van Dr. Phil“, zegt Jay McGraw.

Volgens Dr. Phil McGraw is The Doctors een verrijking voor de Amerikaanse dagtelevisie. “Als men naar de dokter gaat, vragen ze negen van de tien keer over hun eigen gezondheid. Daarom is Jay’s concept van het samenbrengen van een groep medisch specialisten een goed idee“, aldus Phil McGraw. “We denken dat het bieden van een nationaal podium voor kijkers om vragen beantwoord te krijgen door toegankelijke specialisten een zekere toegevoegde waarde biedt.

Het is de bedoeling dat The Doctors vanaf het najaar van 2008 te zien is op de Amerikaanse televisie. Het programma wordt gepresenteerd door Dr. Travis Stork, die werkzaam is als dokter op de eerste hulp. Travis Stork is in Amerika tevens een televisiepersoonlijkheid vanwege zijn deelname aan The Bachelor.

The Doctors wordt geproduceerd door Stage 29 Productions, het productiebedrijf van Jay McGraw, en gedistribueerd door CBS. Jay McGraw werkte als uitvoerend produ- cent eerder aan zeven specials van Dr. Phil en presenteerde ook het programma Renovate my family, dat bij RTL 4 te zien was onder de naam Verbouw mijn Familie.

Dr. Phil is dagelijks om 16.45 te zien bij RTL 5 en om 18.20 uur te zien bij RTL 8.
6 Reacties op “Medische versie van Dr. Phil in de maak”


 1. Tjeerd

  Verschrikkelijk die dokter Pil. Altijd met die afschuwelijke vrouw van hem uit beeld lopen. Slechte poging om een serieusere versie van Jerry Springer te maken

 2. Chiel

  Geweldig Dr Phil! Leuke/grappige/ernstige ondewerpen met een serieus advies. Z’n vrouw moet echt een hobby gaan zoeken inderdaad, want 600 shows in het publiek zitten… Beetje kansloos!

 3. Mike

  The Doctors lijkt me een mooie toevoeging aan de programmering van RTL 8. Maar dan wel overdag. Het is een kleine schande dat Dr. Phil daar gewoon in de avondprogrammering staat en dat wordt gelukkig bestraft met lage kijkcijfers. Een suggestie voor eind 2008:

  15:00 Dr. Phil
  16:00 The Doctors
  17:00 The Oprah Winfrey Show
  18:00 Ready Steady Cook (Nederlandse versie)
  19:00 Zonnetje in huis
  19:30 EastEnders / Neighbours (nieuwe soap)
  20:00 Een plek onder de zon

  Lijkt me een mooie programmering.

 4. Vincent

  @ Mike

  Sorry Mike, maar elk inzicht ontbreekt in jouw zogenaamde topprogrammering voor een goede vooravond. Wanneer jij denkt dat we RTL8 op een hoger niveau kunnen tillen door Het zonnetje in huis en de soap Eastenders/Neighbours uit te zenden, dan heb je het goed mis.

  Dr Phil is natuurlijk een idioot. Wanneer een kind naar hem toekomt en hem vertelt dat het geen broccoli lust zegt Phil gewoon: dan moet je het niet eten.
  Zo’n advies kan ik ook geven, alleen ik heb geen eigen programma en ben ook geen goeie bekende van Oprah.

 5. @@@

  Phil McGwaw is in de US langzaam aan terrein aan het winnen op concurrent Oprah. En zijn nog maar een paar tienden ratingpunten verschil in housholds tussen Oprah en Dr. Phil. Het zou een absolute schande voor Oprah zijn om lager dan Dr. Phil te scoren. Dr. Phil, eigenlijk een spin-off van items uit The Oprah Winfrey Show, is al hard aan de weg aan het timmeren met z’n verscheidene boeken die hij in de loop der jaren heeft uitgebracht en een monstersalaris voor z’n show.
  Phil is langzaam bezig om een gigantisch imperium op te bouwen en met “The Doctors”, al in de helft van de US ‘cleared’ voor syndication, heeft met deze show waar hij omgetwijfeld een aandeel in zal hebben weer een hit te pakken.

 6. catrien

  Pff…Oprah moet niet zeuren, mensen hebben die kop van haar nu wel gezien. Hoelang doet ze die daily show al, jaartje of dertig? Pfff…!!!Niet dat ik ernaar kijk, maar Dokter Phil heeft wellicht weer eens een ander hoofd, andere maniertjes, andere babbel, maar Oprah MOET in beeld. Mens ga eens lekker rustig aandoen en geef anderen ook eens de gelegenheid hun zegje op tv te doen. Pfff…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.