Medische versie van Dr. Phil in de maak

Phil McGraw, beter bekend als ‘Dr. Phil’, en zijn zoon Jay McGraw werken samen met het distributiebedrijf CBS Television Distribution aan een spin-off van de talk- show Dr. Phil, in Nederland te zien bij RTL. Dat liet directeur Roger King van CBS Television Distribution deze week weten. In The Doctors geven vijf medisch specialisten iedere dag antwoord op verschillende vragen van kijkers. “Dit is één van de meest spannende lancering- en die we gehad hebben sinds Dr. Phil“, aldus Roger King.

Volgens Roger King is er veel interesse in het programma. “Het is erg leuk om een geheel nieuw genre in de dagprogrammering te introduceren.

Vijf medische professionals, variërend van een plastisch chirurg tot een therapeut, geven in het programma The Doctors iedere dag antwoord op vragen van kijkers en discussiëren over actuele onderwerpen zoals pijnstillers, overgewicht en waarom sommige vaccins gevaarlijk zijn. “We maken echt een geheel nieuw dagprogramma met deze medische versie van Dr. Phil“, zegt Jay McGraw.

Volgens Dr. Phil McGraw is The Doctors een verrijking voor de Amerikaanse dagtelevisie. “Als men naar de dokter gaat, vragen ze negen van de tien keer over hun eigen gezondheid. Daarom is Jay’s concept van het samenbrengen van een groep medisch specialisten een goed idee“, aldus Phil McGraw. “We denken dat het bieden van een nationaal podium voor kijkers om vragen beantwoord te krijgen door toegankelijke specialisten een zekere toegevoegde waarde biedt.

Het is de bedoeling dat The Doctors vanaf het najaar van 2008 te zien is op de Amerikaanse televisie. Het programma wordt gepresenteerd door Dr. Travis Stork, die werkzaam is als dokter op de eerste hulp. Travis Stork is in Amerika tevens een televisiepersoonlijkheid vanwege zijn deelname aan The Bachelor.

The Doctors wordt geproduceerd door Stage 29 Productions, het productiebedrijf van Jay McGraw, en gedistribueerd door CBS. Jay McGraw werkte als uitvoerend produ- cent eerder aan zeven specials van Dr. Phil en presenteerde ook het programma Renovate my family, dat bij RTL 4 te zien was onder de naam Verbouw mijn Familie.

Dr. Phil is dagelijks om 16.45 te zien bij RTL 5 en om 18.20 uur te zien bij RTL 8.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen