De Wereld Draait Door wint Gouden Televizier-Ring 2007

Het programma De wereld draait door van de VARA heeft de Gouden Televizier- Ring 2007 gewonnen. Dat werd vanavond bekendgemaakt door Robert ten Brink tijdens de live-uitzending van het Gouden Televizier-Ring Gala bij de AVRO op Nederland 1. Het programma van Matthijs van Nieuwkerk kreeg 45 procent van de stemmen en won daarmee van Gooische Vrouwen (RTL) en Mooi! Weer De Leeuw (VARA). “Dit is een ontzettende grote verrassing“, juichte Van Nieuwkerk.

Matthijs van Nieuwkerk gaf aan erg blij te zijn met de prijs. “We waren al zeer vereerd dat we tot de drie leukste programma’s werden gekozen door het publiek. Om allerlei redenen wisten we zeker dat het om Linda of Paul met z’n team zou zijn. Dit is zo leuk. Het is gelukt, kan je bijna zeggen. Dit is fijn. Dames en heren, namens deze hele familie hier, danken wij u voor uw steun. Wij zijn heel gelukkig. Dank u.

Anita Witzier (KRO) werd gekozen tot beste televisievrouw van 2007 en won daarmee van Wendy van Dijk (RTL) en Yvon Jaspers (KRO). Anita Witzier was voor de zevende keer genomineerd. Dat ze nu eindelijk de Zilveren Televizier-Ster won, leidde tot langdurig applaus van het publiek. “Jeetje. Dankjewel. Het is me wel gegund, geloof ik“, sprak Anita. “Nou ja, na zeven jaar toch hier te staan. Ik ga er even van genieten. Iedereen zei: na zeven jaar gaat het toch wel gebeuren. Het hing in de lucht, min of meer.” Daarna was het tijd voor de formaliteiten. “Na zeven jaar zijn er steeds meer mensen om te bedanken, dus daar zal ik even de tijd voor nemen“, grapte ze.

Paul de Leeuw (VARA) won de Zilveren Televizier-Ster bij de mannen en versloeg daarmee Matthijs van Nieuwkerk (VARA) en Ruben Nicolai (BNN). Vorig jaar weigerde De Leeuw dezelfde prijs op te halen, omdat hij het een ‘gemanipuleerde prijs’ vond. “Vorig jaar heb ik met Joop van den Ende gebeld en hij zei: ‘Als je een publieksprijs wint, moet je hem gewoon ophalen’. Daar heeft hij eigenlijk wel gelijk in. En als dat voor de tweede keer gebeurt, natuurlijk helemaal.

Bij de jeugdprogramma’s ging de competitie tussen Het Klokhuis (NPS), de Club van Sinterklaas (Jetix) en Het Huis Anubis (Nickelodeon). De Gouden Stuiver voor het beste jeugdprogramma ging dit keer naar Het Huis Anubis van Nickelodeon.

De Gouden Televizier-Ring werd vrijdag voor de 42ste keer tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala 2007, dat rechtstreeks door de AVRO vanuit Koninklijk Theater Carré in Amsterdam werd uitgezonden. Het AVRO-gala werd gepresenteerd door het nieuwe presentatieduo Nelleke van der Krogt en Frits Sissing.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen