De Wereld Draait Door wint Gouden Televizier-Ring 2007

Geplaatst op Fri 26 Oct 2007 om 22:10

Het programma De wereld draait door van de VARA heeft de Gouden Televizier- Ring 2007 gewonnen. Dat werd vanavond bekendgemaakt door Robert ten Brink tijdens de live-uitzending van het Gouden Televizier-Ring Gala bij de AVRO op Nederland 1. Het programma van Matthijs van Nieuwkerk kreeg 45 procent van de stemmen en won daarmee van Gooische Vrouwen (RTL) en Mooi! Weer De Leeuw (VARA). “Dit is een ontzettende grote verrassing“, juichte Van Nieuwkerk.

Matthijs van Nieuwkerk gaf aan erg blij te zijn met de prijs. “We waren al zeer vereerd dat we tot de drie leukste programma’s werden gekozen door het publiek. Om allerlei redenen wisten we zeker dat het om Linda of Paul met z’n team zou zijn. Dit is zo leuk. Het is gelukt, kan je bijna zeggen. Dit is fijn. Dames en heren, namens deze hele familie hier, danken wij u voor uw steun. Wij zijn heel gelukkig. Dank u.

Anita Witzier (KRO) werd gekozen tot beste televisievrouw van 2007 en won daarmee van Wendy van Dijk (RTL) en Yvon Jaspers (KRO). Anita Witzier was voor de zevende keer genomineerd. Dat ze nu eindelijk de Zilveren Televizier-Ster won, leidde tot langdurig applaus van het publiek. “Jeetje. Dankjewel. Het is me wel gegund, geloof ik“, sprak Anita. “Nou ja, na zeven jaar toch hier te staan. Ik ga er even van genieten. Iedereen zei: na zeven jaar gaat het toch wel gebeuren. Het hing in de lucht, min of meer.” Daarna was het tijd voor de formaliteiten. “Na zeven jaar zijn er steeds meer mensen om te bedanken, dus daar zal ik even de tijd voor nemen“, grapte ze.

Paul de Leeuw (VARA) won de Zilveren Televizier-Ster bij de mannen en versloeg daarmee Matthijs van Nieuwkerk (VARA) en Ruben Nicolai (BNN). Vorig jaar weigerde De Leeuw dezelfde prijs op te halen, omdat hij het een ‘gemanipuleerde prijs’ vond. “Vorig jaar heb ik met Joop van den Ende gebeld en hij zei: ‘Als je een publieksprijs wint, moet je hem gewoon ophalen’. Daar heeft hij eigenlijk wel gelijk in. En als dat voor de tweede keer gebeurt, natuurlijk helemaal.

Bij de jeugdprogramma’s ging de competitie tussen Het Klokhuis (NPS), de Club van Sinterklaas (Jetix) en Het Huis Anubis (Nickelodeon). De Gouden Stuiver voor het beste jeugdprogramma ging dit keer naar Het Huis Anubis van Nickelodeon.

De Gouden Televizier-Ring werd vrijdag voor de 42ste keer tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala 2007, dat rechtstreeks door de AVRO vanuit Koninklijk Theater Carré in Amsterdam werd uitgezonden. Het AVRO-gala werd gepresenteerd door het nieuwe presentatieduo Nelleke van der Krogt en Frits Sissing.
61 Reacties op “De Wereld Draait Door wint Gouden Televizier-Ring 2007”


 1. Bart

  Terechte winnaar als je het mij vraagt.

 2. Maarten vh

  alleen het laatste stukje gezien en ik vond het leuk dat de DWDD had gewonnen, weet iemand trouwens wat MWDL en GV hadden (%)

  en wie was die “internationale kinderheld” die de gouden stuiver uitreikten?

 3. Sjors

  Serieus wat een onzin! Paul de Leeuw die al tig jaar meedraait in de televisie wereld en er mega hard voor werkt wordt afgedankt met een televisiester… Al die Matthijs- facisten moeten maar eens ophouden.

 4. Wouter

  Pipi langkous..

  Ik vond het een wat matige show moet ik eerlijk zeggen!
  Het had beter gekund..! het hele show miste ik wat bij dit programma en dat moet toch echt bij zon show! dat moet een en al show zijn! nu was het wat meer we zitten lekker gezellig voor de buis..
  Neej gemiste kans voor de avro

 5. Bart

  De show was idd matig, maar veel beter als vorig jaar.

 6. Wouter

  Jah maar vorig jaar was ie gewoon SLECHT! dit jaar was het al veel beter.. Alleen werd ie gedragen door twee niet geschikte presentators!
  Qua podium, en zaal alleen maar complimenten zag er goed uit!

  Alleen ik snap sommige dingen echt niet!
  Dat van The Ring?! echt waar de gene die dat heeft bedacht die mag zich erg hard gaan schamen!
  En die nummers waar een andere songtext op bedacht werd! echt dat kan echt niet meer! De ideeen zijn wel leuk alleen de uitwerking zeer slecht!

  En zon avond gaat over de tv. ze lieten meer artiesten zien dan Tv programma’S!
  Ik vind dit echt een gala, en dit moet voor mijn gevoel ook als een gala worden uitgezonden, en dan moeten er niet zukje misplaatste grappen als die the ring dingen worden gemaakt!

  En daarbij, FRITS sissing is echt niet geschikt voor een programma als dit.! ik heb het gezegd bij the musical awards (wat trouwens wel goed was) evita en ik zeg het weer bij the televisier ring, laat die man achter ijn desk bij opsporing verzocht ijn werk doen, want daar zat ie goed.. Maar laat hem niet zulke grote shows dragen, want dat kan hij niet.!!
  Zet daar een echte showmaster neer, Een echte show presentator!

 7. Rob Jacobs

  De Avro heeft gewoon geen presentatietalenten/boegbeelden meer in huis. Die zitten allemaal bij de publieken tegenwoordig, of zijn zo oud en klaar met commercieel dat ze weer publiek gaan.

  De winnaar is terecht, hoewel ik het de andere twee net zo graag gun. Wel frapant, dat zowel Linda als Paul die toch televisiekanonnen van het eerste uur zijn, beide nog nooit de ring hebben gewonnen. Dit zal vast en zeker nog wel een keer gebeuren. Daar ben ik niet bang voor.

  Het beste moment van de avond was toch wel de winst voor Anita Witzier. Gewoon verdiend en op zijn plaats na al die tijd. Hoewel ik Linda de Mol toch ook echt wel genomineerd had willen zien worden (na programma’s als Miljoenenjacht, Gooische Vrouwen en een hele sleur andere dingen).

  De show op zich had in ieder geval weer wat allure en klasse, in tegenstelling tot die armoedige afzeikshow van vorig jaar met die farce van een ring winnaar. Ik hoop dat ze deze lijn doorzetten en van de show een echte show maken met Hollywood achtige glamour. Een serieus televisiegala waar televisie trots op kan zijn! Er word al genoeg verkwanseld op de publieke zenders…

 8. @@@

  Ik heb het gezien tot 1 minuut nadat Frits en Lelijke van de Krogt op kwamen en begonnen over hoe geweldig de genomineerden er wel niet uitzagen. Dat is leuk voor een rode loper show, maar dat zeg je niet als opening. Echt weer polder-showbizz.
  En het was bij de winnaars een lekker NPO feestje. Echt geen enkele CO-winnaar. Ik snap nog steeds niet waarom er niet meer categorieën zijn. Hoe kan je DWDD met Gooische vrouwen vergelijken? Dat kan echt niet naar mijn mening. Totaal 2 verschillende programma’s.

 9. Maurits

  die NELLEKE is een RAMP!
  God ze verpesste de hele afkondiging, was te laat.. als je weet dat iemand half dementerend is maak dan geen live show met die vrouw. Prima voor een locatie programma maar doe dit nooit meer, wat jammer voor zo’n mooi programma!

  Die opmerking tegen paul met een sterretje, ze had geneens door dat het een beetje stom eruit kwam. Was zo vaak te laat, versprak zich duizenden malen, en verpeste de hele afkondiging en ging, hoe stom les 1 in tvland: Met haar rug naar de camera staan….

 10. andre

  De show was super. erg jammer dat de afkondiging verpest werd door Nelleke

 11. richard

  Hahah geweldig comentaar van anita, Paul de leeuw vet hard lachen op de achtergrond geweldig whaha.
  Beetje jammer dat Sissing en Krogt aan het eind van de show vet door elkaar heen aan het praten waren, kan gewoon niet op zo’n grote show. Kan iemand mij vertellen hoe de opening was?

 12. kraan

  wat mij betreft terechte winnaar.

 13. Anonymous

  nou die opening was niet bepaald spectaculair! Pffff stelde niet veel voor

 14. Sander

  Haha ik vondt het best mooi. En dat van the ring ook wel mooi hoor.

 15. Mark

  De show was heel erg lecht. De twee presentatoren kwamen totaal niet uit de verf. De regie was buitengewoon slecht, regelmatig de verkeerde mensen in beeld Hmmmm,dat kan toch echt wel beter.
  De ring sloeg echt nergens op. Was erg teleurgesteld. AVRO, had dit niet beter gekund.
  Oh ja: Paul de Leeuw had de ring verdiend, iedere week een score van boven de 1,5 miljoen! Hij is grappig, leuk en creatief. Paul jij bent de beste :-)

 16. Martijnjdd

  Het is deze week niet de eerste keer dat een afkondiging van een programma fout liep. Sterker nog: Frits Sissing lukte het ook om bij de finale van Evita (goh Avro??) af te kondigen terwijl Joop van den Ende speechte. De regie was toen duidelijk in de war wie er in beeld moest komen.

 17. ina

  Anita Witzier heeft VERDIEND gewonnen!
  Hier blijkt maar weer dat de aanhouder alsnog kan winnen!

 18. Arme ik

  achja anita moest wel winnen, gun het haar echt maar heb wel gevoel dat ze won omdat ze zovaak was genomineerd…. Paul won voor de moeite om te komen, i.p.v. adje te sturen en DWDD snapte ik helemaal niet! maarja meer categorieen lijkt me niet onnodig, beste soap, beste humor, beste informatief, beste niews, beste real-live enzo das leuk!

  Vond Nelleke leuk met haar opmerking over paul ‘en dan nu paul die met zijn net gewonnen sterretje zit te spelen’ Hilarisch! maar verder niet echt gezien….

  Vond Liesbeth List erg mooi nummer doen! Sugababes waren ook goed! jammer dat ze zaal zo saai was….. Andrea Bocelli vond ik echt geweldig mooi zingen! Top
  qua artiesten, alleen wel jammer dat ze zeiden dat ze de sugababes konden strikken, die waren er al i.v.m. TMF awards van vandaag

 19. Erwin

  De uitzending zag er weer goed uit, mooi decor voor de afwisseling eens want dat was voorgaande jaren wel eens anders maar de omgeving Carré maakte het tot een sfeervol plaatje. Wat mij betreft volgend jaar weer op deze lokatie. En verder deed Frits Sissing het leuk samen met Nelleke van der Krogt.
  Erg leuk dat Anita Witzier dit jaar eindelijk eens in de prijzen valt na elk jaar naast de pot te pissen. Ze had ook een leuke speech met de nodige cynische humor waar ik erg om moet lachen. Meer dan verdiend dus. Wendy had dit jaar het nakijken, maar goed die won altijd de afgelopen jaren. Verder had ik eigenlijk gedacht dat Yvonne Jaspers hem kreeg voor dat totaal overschatte Boer Zoekt Vrouw maar dat ging dus niet door.
  Verder leuk voor Paul de Leeuw die Zilveren Televisierster man. Had hem aan Matthijs van Nieuwkerk gegund aangezien Paul de Leeuw vorig jaar ook al in de prijzen was gevallen maar Matthijs ging er met de hoofdprijs vandoor en dat is natuurlijk leuker. Erg verdiend ook. Ik had gehoopt Gooische Vrouwen maar die krijgen hem volgend jaar wellicht wel een keer want 3 maal scheepsrecht natuurlijk;-).
  Maar erg leuk voor De Wereld Draait door. En ook een leuke opsteker voor Matthijs van Nieuwkerk waarvan nog niet bekend is of hij met dit programma door gaat aangezien zijn contract afloopt, heb ik begrepen. Van harte dus, maar ik denk dat hij na deze prijs het programma voorlopig nog wel blijft doen;-).
  Kortom: een leuke uitzending, en dan kunnen we het wel weer gaan hebben over doorgestoken kaarten e.d. maar daar doe ik nu maar eens niet aan. Daar kom je toch nooit achter. Het was een leuk programma met stuk voor stuk terechte winnaars, verder niet bij nadenken, klaar ;-).

 20. Martijn

  Niet verdiend! Vond DWDD echt geen programma dat zo goed of origineel is dat het deze ring moet winnen… helaas!

 21. Anonymous

  * Anita: Terechte winnaar (winnares)
  * Paul: ook terecht
  * DWDD: Tja,…. ik hoopte op Gooische Vrouwen of MWDL. Waar was Claudia trouwens???????

  * Huis Anubis: prima. maakt me nieit uit. Gunde het Klokhuis eigenlijk wel. Da’s inmiddels een instituut. (Net als jeugdjournaal en Sesamstraat)

  * Presentatie: zeer matig
  * Zaal & Decor: Fantastisch!

  * Optredens: wat hebben Bocelli en Sugababes met nederlandse tv te maken???? optreden van diverse “sterren” was wel grappig.

  Ik miste de glamour. Een show OVER de NL tv moet het zijn en niet een show met (buitenlandse) artiesten en tussendoor wat prijsjes.
  Het kan beter.

  Ik denk nog altijd terug aan de televizierringshows van de begin jaren 90. Grote gala’s, eigen artiesten, het eren van de NL tv makers.

  Op naar volgend jaar dan maar….

 22. piet

  hm okej.. die televizier ringen slaan ook nergens meer op!
  Ongelooflijk dat zo’n programma een ring krijgt… als iemand hem verdiend is het wel RTL BOULEVARD (L)!

 23. Patzy

  “Hier wordt wel eens gesproken over duopresentatoren, nou als er één duo niet meer terug moet komen dan is het wel het duo Nelleke en Frits, wat een superslechte presentatie en totaal geen match met elkaar een verschrikking om naar te kijken.
  en dan heb ik het nog niet over dat domme gegiechel van Nelleke, hoogst irritant.

  De filmpjes en de artiesten waren okay, maar is het iemand opgevallen hoe enorm slecht de regie was?
  Je kreeg steeds andere mensen in beeld dan dat eigenlijk op dat moment belangrijk was.
  Toen Matthijs met zijn team vooraan aan het juichen was hadden ze Paul de Leeuw zeker drie minuten lang in beeld en iedereen maar aan het juichen voor. DAT wilde ik zien. als je dan een shot van Paul doet okay, maar niet er blijven hangen.
  En ik heb verschillende blunders gezien gisteren, maar één wil ik toch noemen.
  Toen ze het hadden over Jos Brink, toen hadden ze Cristof(DE man van Robert Long!!!) een aantal minuten in beeld!
  En zo waren er nog meer blunders.

  Wat winnaars betreft, ach daar heb je toch niet veel over te vertellen, ik ben het eens met Anita en Paul, maar enorm verbaasd over DWDD en ik denk met mij nog vele andere mensen in de zaal.

 24. Patzy

  Ach ja, de zaal is trouwens prachtig om zo’n uitreiking de glans te geven die het hoort te krijgen.

 25. els de groot

  regie was geen ring waard

  zeker he eind (het shot van paul ) en maar hopen dat paul ging huilen
  het gaat om winnen .
  beste ROLF.M Jammer

 26. Chiel

  Dan kunnen we nu wel zeggen dat de RTL4 vrijdagavond geflopt is met 600.000 en 400.000 kijkers en dat SBS6’s 3e seizoen van het ijsdansspektakel wéér een succes is. In maar 2008 versie 4? :lol:

 27. Anonymous

  Niet te geloven zeg; die cijfers voor SBS6 en RTL
  RTL4 vierde zender van nederland!!

 28. Michel

  Wendy is met 638.000 duidelijk geflopt met haar grote nieuwe show en dat Hazes programma zal wel direct van de zender worden gehaald met 407.000.

 29. Sandra

  Wat is er aan de hand met RTL4?????? Hoe kan dit gebeuren??????

 30. Chiel

  Nou, mensen denken maybe “Hart ik aktie ken ik nu wel dus laat maar zitten, óf ik kijk al hart in aktie op sbs, óf ik kijk voor de 3e keer naar Gerard en z’n 10 ijssterren 2,5 uur lang :)

  Maar nu kunnen we zeggen (net als bij talpa) “Als het op SBS was geweest had het wel gescoord” :)

 31. Anonymous

  Wendy Heel Holland Heeft Weer Niet Gekeken

 32. Sandra

  Wendy had nooit naar RTL moeten gaan, ze maken haar carriere kapot daar.

 33. Grobber

  John de Mól daar ga je met je zak vol aandelen.

 34. Tjeerd

  Paul de leeuw heeft hem al een keer gehad. Zijn programma is geen vernieuwing op de Nederlandse televisie, dus logisch dat die er geen één krijgt.

 35. JS

  SBS6 heeft RTL4 verpletterd. Wat een succes voor Geer en Nance!!!!! RTL=in heel erge paniek. Ook GTST weer onder het miljoen….

 36. Ricardo

  Wat een heerlijke show! Dit gebeurt zelden in NL…Edsilia zag er heerlijk uit en al die artiesten aan het eind. Complimenten! Terechte winnaars, presentatie kon beter…maar het was een gala zoals een gala hoort te zijn..

 37. ellis

  Goed gedaan! Bijna 1,4 miljoen kijkers. Ned 1 duidelijk gewonnen van zoveelste SDOHIJ.

 38. Anonymous

  wat was de Televizirring ONTZETTEND SLECHT!!!!

  Hiermee laat de AVRO weeer zien dat ht NIET kan produceren.
  Wat een aanfluiting…

 39. Chiel

  Paul de leeuw heeft hem al een keer gehad. Zijn programma is geen vernieuwing op de Nederlandse televisie, dus logisch dat die er geen één krijgt.

  Bauer en Smit is ook geen vernieuwing, alsof dat er uberhaupt IETS mee te maken heeft!

 40. Daphne

  “Paul de leeuw heeft hem al een keer gehad. Zijn programma is geen vernieuwing op de Nederlandse televisie, dus logisch dat die er geen één krijgt.”

  Volgens mij heeft Paul de Leeuw de ring nog nooit gewonnen…

 41. bluffy

  gefeliciteerd DWDD! heerlijk programma!

 42. Robie

  En weer is het niet gelukt om van het TelevizierRing Gala iets moois te maken.

  Oh Oh Oh..kromme tenen kreeg ik ervan.

  Opening: door elkaar heen lopende genomineerde (chaotisch) Paul de Leeuw verdwaald om zich heen kijkend…waar moet ik heen. Matthijs van Nieuwkerk die met een kartonnen bord wordt gepresenteerd. Laat ‘De Wereld draait door’ een x door iemand anders presenteren en zorg dat je er bij bent vanaf het begin. Edsilia had gewoon de normale tekst moeten aanhouden van het songfestivallied en niet een aangepaste flauwe tekst.

  Waarom geen presentatieduo met 1 publieke en 1 commerciele presentator??

  Die Nelleke kon echt niet en je zag Frits ook af en toe z’n tenen krommen…Hij deed het overigens wel oke.

  Artiesten”Goed, maar inderdaad flauw publiek, pas als ze er achter kwamen dat ze in beeld waren fleurden ze op.

  Foute camerawisselingen, krijg je het nummer om te stemmen op de Gooische Vrouwen en wie komt er in beeld: Floortje Dessing!!!

  Dat van ‘The Ring’kan ook niet, denk dat ook heleboel oudere mensen kijken die die hele film niet hebben gezien/begrijpen.

  Waarom geen leuke persiflages (Koefnoen) van de verschillende programma’s…kan je elk jaar doen :)

  Waarom niet een (jawel) songfestival principe. 5 programma’s in de race en per provincie laten stemmen!! Of inderdaad meerdere categorieen.

  Anita: terechte winnaar, maar een heleboel mensen zullen nu wel denken….ze hebben haar maar laten winnen na zo’n lange tijd.

  Paul….was toch wel een beetje teleurgesteld, aan zijn gezicht te zien.

  Linda..zag er goed uit…goed kapsel, maar waarom altijd zij aan het woord en niet bijvoorbeeld Annet, Tsjitske of Tipi 1 :)

  Ode van Liesbeth was wel erg mooi

  Ik kan nog wel even doorgaan, maar dan wordt het wel heel lang allemaal.

  Maar om het in woord te beschrijven…..JAMMER!

 43. Mr X

  Lezers van deze rubriek, die de Televizierring slecht vonden hadden, qua uitstraling, natuurlijk op weer een Idols of X-factor gerekend! God heeft ons daarvoor behoed!

 44. Insider

  Wat een flauwe grappen in het ‘the Ring-filmpje’.

  “De man met opgeplakte borsten die het Eurovisie Songfestival heeft gewonnen.” Dat kan écht niet!!!

 45. ikke

  ik vond eigenlijk dat ruben nicolai die zilveren televisiester moest winnen .!
  maar dat is mijn mening

 46. Anita

  Ikke waarom vond jij dat dan? alleen omdat Ruben een lekker ding is? of wat is de reden dat hij zilveren televiziester moest krijgen? Paul was een terecht winnaar….

  Ik ben zo opgelucht dat Anita dit jaar gewonnen heeft echt heel blij mee….
  en ik heb zoveel gebeld voor Gooische vrouwen in totaal 73 keer gebeld en toch niet gewonnen maar ja DWDD is ook een goed winnaar.

 47. Anonymous

  Gooische Vrouwen nr 1 Mooi Weer De Leeuw nr 2. en De Wereld Draait Door n3… en toch is het DWDD geworden:P Had dat programma als laatste verwacht XD

  Ik vond het best een leuk spectakel om naar te kijken, behalve het eind dan;)

 48. ONM Tha Bomb

  Anita: Eindelijk, gun het haar van harte. Vind eigenlijk dat Linda ook in het rijtje had moeten staan.
  Paul: Ook terecht, alhoewel ik het Matthijs ook had gegund.
  DWDD: Goede keus, scoort wel elke werkdag een miljoen kijkers! Gooische Vrouwen en Mooi! Weer De Leeuw hadden van mij ook gemogen.
  Huis Anubis: Nooit gezien, maar zal wel oké zijn!

 49. ANNEMIEK

  En over de telfraude:zie http://www.tvrecensies.n

 50. ANNEMIEK

  En over de telfraude:zie http://www.tvrecensies.nl

 51. Anonymous

  @ANNEMIEK

  er is geen telefoonfraude, dus lul niet

 52. Anonymous

  telfraude

 53. Tjeerd

  @Chiel

  Bauer en Smit is ook geen vernieuwing, alsof dat er uberhaupt IETS mee te maken heeft!

  Voor vele hier blijkbaar wel en dat zou ook zo moeten zijn naar mijn mening.maar dan word de spoeling wel eg dun en word pijnlijk zichtbaar hoe arrmoeig de Nederlandse televisie is.

 54. Chiel

  Q:Voor vele hier blijkbaar wel.

  Triest natuurlijk. De real life soap voor Chiel ottink wint volgend jaar? :? Hou toch op, gewoon fans oproepen te sms-en…

  Zal ik de show vanmiddag ook maar ‘s gaan kijken. Wie zal er winnen? Wat een spanning! :lol:

 55. Maurits

  Dat de ring vond ik ook echt niet kunnen!
  Hoe lullig is het voor linda als je daar zit ´de man met een zus´ ze kwam duidelijk super vaak negatief aan bod in dat filmpje.. Je moest je schamen! En de sugababes kwamen totaal niet uit de verf, 1,4 miljoen hebben ze niet verdient echt niet!

 56. René

  Onterechte winnaar als je t mij vraagt! Vind dat ze de ring terug moeten geven aan Paul…..:-)
  De nominatie van DWDD vond ik al niet geloofwaardig; laat staan dat ze de ring ook daadwerkelijk gewonnen hebben!

 57. Tjeerd

  @René

  Leg dan eens uit waarom aan Paul. Hij maakt al jaren lang een kopie ven een programma dat uniek was door zijn vernieuwing in de jaren 60 en 70

 58. Rob Jacobs

  Okay, De Show. Hoe die zou moeten.

  Je opent met een medley van de tunes van de genomineerde mannen, vrouwen en programma’s. Slechts muzikaal, in een nieuw jasje gestoken, gemixed met winnaars van de gouden ring van de afgelopen jaren. De genomineerden komen gedurende de montage in beeld door middel van beelden geschoten op de rode loper, even voor de show.

  Iedereen zit, Show word geopend door de presentatoren. Gevolgd door een rondje langs de genomineerden voor de gouden ring gemixed met een shownummer. Licht, muziek, zang, dans. We zien beelden van de genomineerde programma’s.

  Het stemprincipe word uitgelegd. Notaris doet haar verhaal, en neemt plaats in een fatsoenlijk setje, niet een met wat posters aangekleed kantoor met TL-licht ergens in de hoek van een gebouw.

  Dan een overzicht van de hoogtepunten van de nederlandse televisie van afgelopen jaar. Het jaar in vogelvlucht. En dan voor de verandering eens positief en zonder meer dan de helft te beledigen of af te zeiken. We zijn aan het kijken naar een tv-gala, tv moet bejubeld worden, niet afgekat. Een kritische/sarcastische toon prima, maar kies bewoordingen beter en zorgvuldiger en stoot mensen niet voor het hoofd.

  Uitreiking eerste prijzen. Ik stel voor meer sub categorien. Beste kinderprogramma, beste actualiteitenprogramma, beste grote amusementsprogramma, beste kleine amusementsprogramma, beste dramaserie, beste mannelijke tv-ster, beste vrouwelijke tv-ster en als prijs der prijzen de gouden televizierring. Meer spanning, meer genomineerden, meer diversiteit en toch de spanning “wie zou toch die ene ring winnen”

  De uitreiking van prijzen. Aankondiging wie de prijs zal uitreiken, opkomst, speech, gevolgd door goede montage van beelden genomineerden, uitreiking, speech, afgewisseld met intermezzo’s. Kan zijn het optreden van een nationale/internationale artiesten, montages van dingen die mis gingen op tv (bloopers), het eerbetoon aan overleden helden van de nationale tv, compilatie van de kijkers ondervraagd op straat over de genomineerde ring programma’s en de herhaling van de telefoonnummers voor de ring-genomineerden.

  Voor de uitreiking van de gouden ring een spetterend showblok met een compilatie van beelden en indrukken van de genomineerde programma’s. Geinterpreteerd door zangers, filmmakers of wat dan ook. Gewoon lekker in beeld gebracht, spanning opdrijvend. Opkomst van de ring, gedragen door een internationale tv-grootheid!

  Uitreiking ring, speech, afsluiting, voila!

  Locatie, mooie zaal (Carré is prima), goede presentatoren (whoever is good for the job, niet perse AVRO-personeel hoewel dat dat er waarschijnlijk niet in zit aangezien het de AVRO televizierring is), lekker in beeldgebracht, goede regie (niet de verkeerde mensen in beeld nemen of camera’s die kijken naar de kont van een cameraman die door het beeld heen schuifelt), glamour, stijl, klasse en positiviteit!

 59. suus

  @ Maurits; is het niet een beetje lullig voor John als ze zeggen ‘De man met een zus’, ik krijg ineens het idee dat ze bij voorheen Talpa weleens te lijden hebben kunnen gehad, doordat De man een zus had en geen lekker wijf. Mark Rutte heeft daardoor ook geen succes vrees ik. Niet dat het mij uitmaakt, want ‘stelletje zijn’ is lang niet altijd even fijn maar je weet hoe de doorsnee mens denkt, redelijk rechtlijnig en bekrompen. Fons is allang voorzien, Joop heeft Janine, Reinout heeft hoe-heet-ze-ook-weer, Jan Peter heeft Bianca, alle Prinsen van Oranje zijn inmiddels 2-1-heid dus het is gewoon een feit dat een man zonder vrouw in een publieke functie door het gros als een soort van gehandicapt en/of onbetrouwbaar gezien wordt. En hoewel het niet eerlijk is sluit ik het in elk geval niet uit.We hebben pas sinds afgelopen week voor het eerst in de geschiedenis een president die scheidt, dat is toch een unicum.

 60. Franc

  @ Suus

  Ik kan werkelijk geen touw vast knopen aan je verhaal

 61. Don

  Edsilia haar opening was top! Leuk bedacht, leuke opkomst.. wel een beetje chaotisch op het eind. Edsilia zag er fantastisch uit!

  Jammer dat Gooische Vrouwen niet heeft gewonnen!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.