Sterren dansen op het IJs succesvol in België

De Belgische variant op Sterren Dansen op het IJs is woensdagavond met groot succes van start gegaan. Dat meldt een woordvoerder van SBS 6, die de ijsdansshow in Nederland uitzendt. De Vlaamse variant Sterren op het IJs trok op VTM meer dan één miljoen kijkers en scoorde daarmee een marktaandeel van 43,4% (4+). “Daarmee was Sterren op het IJs ruimschoots marktleider“, aldus de zegsman. VTM bracht eerder Dancing on Ice, maar is nu overgestapt op de show van Eyeworks.

De Belgische commerciële zender VTM heeft het format van Sterren dansen op het IJs dit jaar gekocht van producent Eyeworks. “Het format is naar aanleiding van het succes in Nederland aangekocht door VTM, die eerder Dancing on Ice bracht in samenwerking met RTL 4“, aldus de woordvoerder van SBS 6.

Sterren op het IJs wordt in België gepresenteerd door Francesca Vanthielen, die samen met Martijn Krabbé ook Dancing on Ice presenteerde. Vanthielen presenteert Sterren op het IJs samen met zanger Sergio.

Vanaf eind oktober is de derde editie van Sterren Dansen op het IJs te zien op SBS 6. Opnieuw binden tien bekende Nederlanders de kunstschaatsen onder.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen