RTL 5 haalt kijkcijferflops van de buis

Tv-zender RTL 5 haalt de Nederlandse realityprogramma’s From Alaska With Love en Lost in Tokyo van de buis. Dat zegt RTL-programmadirecteur Bart in ‘t Hout in de Volkskrant. De programma’s scoren onder de maat, zegt hij. “Deze shows scoren teleurstellend. Het valt me vies tegen“, erkent In ‘t Hout. “Deze twee dure programma’s zijn mislukt.” In het geval van From Alaska With Love is het nog niet zeker wat er gebeurt. De show met Roeland Fernhout is nu nog op maandagavond te zien.

From Alaska With Love, waarin Nederlandse vrouwen daten met mannen in Alaska, wordt momenteel op de druk geprogrammeerde maandagavond uitgezonden. In ‘t Hout vermoedt dat het lage kijkcijfer (afgelopen maandag 265.000 kijkers) door de hevige concurrentie komt. Hij overweegt daarom een andere uitzendavond te vinden voor het door Roeland Fernhout gepresenteerde programma.

Lost In Tokyo werd afgelopen donderdag door slechts 152.000 mensen bekeken. De programmadirecteur wil dat programma komende donderdag nog laten doorgaan. Vanaf volgende week wil hij de reeks met presentatrice Renate Verbaan stopzetten, om die op een later moment een nieuwe kans te geven. In Lost In Tokyo moet een groep mensen zich zien te redden in de Japanse wereldstad.

Volgens In ’t Hout zijn de programma’s ‘mislukt’. “Maar over de hele linie gaat het goed met RTL-programma’s“, analyseert In ‘t Hout. “Ik zit al dertig jaar in dit vak, maar totaal geluk bij het maken van programma’s bestaat niet.

Afgelopen tv-seizoen was RTL in een strijd verwikkeld met SBS over ijsdansen. Sterren dansen op het IJs van SBS 6 werd beter bekeken dan Dancing on Ice van RTL 4. Dit seizoen komt RTL daarom niet met een ijsdansshow. “Zo’n programma laten we nu over aan SBS“, vertelt In ’t Hout in de krant. “Daar waar we eerder de concurrentie opzochten gaan we nu onze eigen weg.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen