RTL 5 haalt kijkcijferflops van de buis

Geplaatst op Wed 26 Sep 2007 om 19:09

Tv-zender RTL 5 haalt de Nederlandse realityprogramma’s From Alaska With Love en Lost in Tokyo van de buis. Dat zegt RTL-programmadirecteur Bart in ‘t Hout in de Volkskrant. De programma’s scoren onder de maat, zegt hij. “Deze shows scoren teleurstellend. Het valt me vies tegen“, erkent In ‘t Hout. “Deze twee dure programma’s zijn mislukt.” In het geval van From Alaska With Love is het nog niet zeker wat er gebeurt. De show met Roeland Fernhout is nu nog op maandagavond te zien.

From Alaska With Love, waarin Nederlandse vrouwen daten met mannen in Alaska, wordt momenteel op de druk geprogrammeerde maandagavond uitgezonden. In ‘t Hout vermoedt dat het lage kijkcijfer (afgelopen maandag 265.000 kijkers) door de hevige concurrentie komt. Hij overweegt daarom een andere uitzendavond te vinden voor het door Roeland Fernhout gepresenteerde programma.

Lost In Tokyo werd afgelopen donderdag door slechts 152.000 mensen bekeken. De programmadirecteur wil dat programma komende donderdag nog laten doorgaan. Vanaf volgende week wil hij de reeks met presentatrice Renate Verbaan stopzetten, om die op een later moment een nieuwe kans te geven. In Lost In Tokyo moet een groep mensen zich zien te redden in de Japanse wereldstad.

Volgens In ‘t Hout zijn de programma’s ‘mislukt’. “Maar over de hele linie gaat het goed met RTL-programma’s“, analyseert In ‘t Hout. “Ik zit al dertig jaar in dit vak, maar totaal geluk bij het maken van programma’s bestaat niet.

Afgelopen tv-seizoen was RTL in een strijd verwikkeld met SBS over ijsdansen. Sterren dansen op het IJs van SBS 6 werd beter bekeken dan Dancing on Ice van RTL 4. Dit seizoen komt RTL daarom niet met een ijsdansshow. “Zo’n programma laten we nu over aan SBS“, vertelt In ‘t Hout in de krant. “Daar waar we eerder de concurrentie opzochten gaan we nu onze eigen weg.
38 Reacties op “RTL 5 haalt kijkcijferflops van de buis”


 1. Hans Zonderland

  Het is de hoogste tijd dat er wat eens aan gedaan wordt. Ik denk alleen dat het niet bij deze twee programma’s blijft.

 2. Hans Zonderland

  Bart in ‘t Hout: „Deze twee dure programma’s zijn mislukt, maar over de hele linie gaat het goed met RTL-programma’s”, analyseert In ‘t Hout. „Ik zit al dertig jaar in dit vak, maar totaal geluk bij het maken van programma’s bestaat niet”, erkent de leidinggevende.’

  Dat meent tie toch zelf niet, of wel?

 3. Anonymous

  Zend de rest uit op rtl8.. de programma’s zijn toch al gemaakt en hebben zij ook ‘nieuwe programma’s

 4. Anonymous

  Hij werkt bij RTL dus ik ben bang van wel… best wel jammer dat ie het niet over de rest van de RTL flops van de afgelopen jaren heeft….

 5. dannytje

  slordig van rtl dit kunnen ze niet maken tegen over de kijker om het programma’s te stoppen die al gemaakt zijn, zelf volgde ik de programma’s trouwens niet.

 6. Kamal

  Ze kunnen alles maken.
  Het wordt toch later in het seizoen, waarschijnlijk als RTL5 weer op het niveau terug is waar het was met de CSI serie’s, (opnieuw) uitgezonden.

  Of zoals post.3 zegt verplaats het naar RTL8

 7. Kamal

  Feyenoord – Fc Utrecht gaat zo beginnen ; RTL7 !!

 8. Gerrit

  Ik moet zeggen dat ik Lost In Tokyo wel erg apart vond. Die weirde Japanners en die saaie Nederlanders. Ik vond het wel geinige reality. Kunnen ze niet beter wat geduld hebben met zo’n experimenteel programma… of wat later op de avond uitzenden bijvoorbeeld??

 9. Patrick

  OFFTOPIC: SBS heeft weer iemand voor SDOHI gevonden: Melody Klaver , vriendin van een omgekomen Oeroezgan-militair. Oftewel , ze gaan weer misbruik van iemand maken , ik herinner me Rachel Hazes nog.

 10. Chiel

  Het waren ook geen leuke programma’s, dat het nog zolang op tv was… Herhalingen Flodder ervoor op de plek? :lol:

 11. Tjeerd

  @Patrick

  is die Melody Klaver niet die actrice?

 12. Kokstra

  “Het valt me vies tegen.” – Zoiets zeg je toch niet als je al 30 jaar in het vak zit? Zal toch niet de eerste keer zijn… denk dat een beetje is onderschat hoe zeer RTL5 dreef op CSI.

 13. Patrick

  @ Tjeerd: Ze is onder meer te zien in De Daltons en in de AVRO-comedy En we gaan nog niet naar huis. Maar ga me niet wijs maken dat dat de grote reden is voor haar deelname , dit is toch gewoon doorzichtig.

 14. Sandra

  Als RTL5 nu gewoon de serie zoals CSI terug zet op de tijden waar ze zaten, en op de zender RTL 5 terug zet en kleine veranderingen per keer doorvoerd, komt het helemaal goed. Want ze hebben de programma’s waar RTL5 op voer weg gehaald en alles zakt in elkaar. Niet zo’n slimme zet van RTL.

 15. !#Michel#!

  Lost in Tokio snap ik, From Alaska With Love doet het niet goed, maar ook niet zo slecht als Lost in Tokio.

  Maar het zijn programma’s op een commerciele zender, dat word gewoon geswitcht. Het komty terug op een gunstiger slot, heel begrijpelijk :)

 16. Frank

  Ik zou RTL5 gewoon opheffen. Voegt niets toe die zender. Net als RTL7 en RTL8 trouwens. Wat een pulpzenders.

 17. Tosti

  dan kunnen net5,veronica,nederland2 en nederland 3 ook wel weg.
  slaat dus nergens op

 18. Anonymous

  @ Tosti: ik ben het eens met Frank. Ik vind dat RTL 5,7 en 8 een slechte programmering hebben. Heel veel herhaling, erg veel amerikaanse series en een aantal slechte nederlandse producties die matig tot slecht bekeken worden. RTL 7 en 8 hebben een erg laag marktaandeel. Naar mijn idee zijn 4 RTL zenders teveel. Ik zou zeggen: stop met RTL 7 of 8 en kom met nieuwe programma’s op de overige zenders.

 19. Craig

  En nu CSI terug!

 20. David

  RTL7 heeft zeker geen slechte programmering. De zender scoort regelmatig behoorlijk goed, als je dat met vorig seizoen vergelijkt. RTL8 scoort nog heel slecht, maar heb het idee dat die zender nog wel een redelijk aandeel (rond de 4%) kan scoren zodra het een beetje een eigen smoel krijgt. Probleem bij RTL ligt hem juist bij de profilering van 4 en 5. Door CSI te verplaatsen heeft RTL4 een totaal ander gezicht gekregen én is de fundering onder RTL5 volledig weggehaald, waardoor die Nederlandse produkties genadeloos floppen. Zet CSI op 3 dagen op RTL5 neer, en daarna evt nieuwe nederlandse produkties. Krijgen die ook een betere lead-in. En dan kan op RTL4 meer Nederlands produkt en ‘familie’ televisie.

 21. Jeroen

  Ik vond LIT toch wel een heel interessant programma, eens wat anders dan die pulp die anders wordt uitgezonden. Probeer het dan eerst nog wat te verbeteren in plaats van het direct alweer van de buis te halen.

  Ik voel me nu toch wel behoorlijk genaaid door RTL.

 22. Johan B.

  Gewoon het lef hebben om het tegenover Champions League voetbal te zetten. Ned. 1 scoort toch ook fantastisch t.o.v. Ned. 3. De zondag- en maandagavond zitten wat dat betreft te vol.

 23. flop

  WANNEER GAAT BART IN THOUT ZELF WEG??

  WAT VOOR SUCCES HEEFT HIJ GEBRACHT BIJ RTL?
  IEMAND…?
  EEN SUCCESJE IS GENOEG…

  NUL.

 24. Kroko

  Zonde voor Lost in Tokyo, hoop dat ze ‘;t niet stoppen…

 25. Jordy de Mol

  Wat toevallig dat er nu precies twee gaten vallen op de dagen dat RTL5 CSI het beste kan uitzenden! Zal oktober dan toch de maand worden waarin RTL gaat knallen? Het bescheiden begin van met name RTL8 zal misschien ook wel wat te maken hebben gehad met de verkeerde start van Talpa destijds: wie immers zijn handjes boven het maaiveld uitsteekt…

 26. Doctor D

  GVD… LOST IN TOKYO MOET TERUGKOMEN, ZE MOETEN BLIJ ZIJN DAT ZE ZO’N PRODUCTIE HEBBEN.

 27. moi

  Lost in Tokio zat gewoon slecht in elkaar; het was het allemaal nét niet.. De presentatie van Renate Verbaan kwam niet goed over, de kandidaten waren het allemaal nét niet (oftewel niet goed gecast), als je meer over het land te weten wil komen: je hoort/ziet allemaal nét niet genoeg, als het meer om de real life soap tussen de deelnemers ging: daarvan zag je nét te weinig; het spelelement met 2 deelnemers die de stad inmoesten en de rest van de groep die rare werkopdrachten moest doen die nergens over gingen.. Kortom: het was het allemaal net niet!

  From Alaska with love vond ik dan op zich een leuk programma, omdat je daar wél meer van het land zag. Alleen was daar de casting van de deelnemers helemaal niet goed gedaan. Een extreemgelovige, die homofoob is.. welk Nederlands meisje wil zich daaraan vastleggen in het eenzame Alaska? Of een 36-jarige vrouw met twee kinderen, die wordt gekoppeld aan een jongen van rond de 25? Je weet dat het dan geen goede relaties zullen worden en het meer om de reacties/tv vermaak gaat.. Maar ik hoop wel dat ze From Alaska with love blijven uitzenden op een ander tijdstip ofzo, want ben toch benieuwd wie met wie eindigt ;)

 28. Anonymous

  Laatste nieuws!

  RTL4 geeft 4 In ´t Land nog tot eind oktober om beter cijfers te scoren (in ieder geval boven 700.00o kijkers). Er is al een alternatieve programmering
  die misschien dus in januari van start kan gaan:

  22:30 Late Night Talkshow
  23:10 Jouw Vrouw Mijn Vrouw (tot 4 januari)
  23:10 Westenwind (vanaf 7 januari)
  00:00 RTL Nieuws
  00:10 RTL Weer
  00:15 RTL Boulevard (H)

 29. Marjolein

  Lost in Tokio staat slecht geprogrammeerd en verdient een nieuwe kans. Vind het echt weer eens wat anders dan al die andere ‘survival-shit’. Want oprechte aandacht voor de stad Tokio, haar bewoners en vooral de culturele gewoontes van de Japanners. Dus RTL: graag herprogrammeren op een betere dag en een beter tijdstip!

 30. Maarten

  Gister recensie in NRC over RTL zegt eigenlijk alles:
  – “een hoop vrouwen die met een hees stemmetje over zichzelf zeuren”
  – “het gaat nergens over, de hele avond niet, op drie zenders tegelijk”
  – “alleen RTL Nieuws is een verademing”

  RTL wordt de V&D van de televisiewereld. Niet goedkoop genoeg voor de Hema (SBS) en onvoldoende kwaliteit voor de Bijenkorf (Ned1).

 31. Craig

  Lost in Tokyo was wel leuk maar het staqat gewoon verkeerd. Als het na CSI ofzo stond had het wel beter kunnen scoren.

  Verder was het idee leuk maar hebben ze gewoon van die verwende mensen gecast.

 32. Anonymous

  De aanstelling van Remco van Westerloo tot programmabaas van RTL5 – nog niet bevestigd door RTL – moet RTL helpen zich beter te profileren.

  http://www.adformatie.nl/nieuws/ModuleItem51866.html

 33. FuckRTL

  Het word maar eens tijd voor RTL om op te k*nker*n Hopelijk neem de mol Talpa over Bij RTL is alles goedkoop en lelijk en het is niet eens puur hollands met hun tering naam Radio Televisie luxemburg watte fuck man Talpa voor life beter neem de mol het over en laat die het Talpa 4,5,7 & 10 noemen.

 34. Maarten

  @FuckRTL,
  Als “puur hollands” zo belangrijk voor je is zou ik het eerst maar eens leren schrijven…

 35. Michel423

  Jammer, vondt zelf “Lost in Tokyo” wel geinig, alleen hadden ze mensen geselecteerd die echt niks wouden leren en ook nergens zin in hadden, beetje vreemd dus, programma zelf was wel een goede opzet.

  “Alska with Love” had ik zelf niks mee. Had niet het gevoel dat die vrouwen daar nou zo graag heen wilden, of een relatie met een man uit alska wouden aangaan. Had meer het gevoel van – hoe kom ik snel op tv -, net zoals bij Beauty&Nerd (wat totaal niet bij de nederlandse maatschappij aansluit) en Van Del tot Dame.

  Zoals ik al zei, Lost in Tokyo was een goede opzet, maar met waardeloze spelers!

  Michel

 36. BOOS

  Wanneer word Bart in t Hout er nu uit geschopt???

  Bij elk normaal functionerend bedrijf was dat allang gebeurd.

  Vriendjespolitiek van de bovenste plank waar wij, hardwerkende RTL-ers NIETS mee opschieten!!!!

 37. Koepi

  Ik vind Lost in Tokio juist heel erg leuk en Alaska with love was de stomste wat ik ooit heb gezien!!!

 38. Joost

  Ik zou RTL5 gewoon opheffen. Voegt niets toe die zender. Net als RTL7 en RTL8 trouwens. Wat een pulpzenders. WAAAAAT, rtl 5 is de beste zender van nederland man! Ooit gehoord van de topseries 24 en Prison Break. Jensen ,Heroes, The Unit die wil niemand missen!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.