RTL 4 stopt met 4 in het land

RTL 4 stopt met de nieuwsrubriek 4 in het land, dat dagelijks om half elf te zien is bij de zender. Dat meldt het Algemeen Dagblad. RTL 4 wil nog voor het voorjaar met een opvolger komen. “Het program- ma voegt te weinig toe. We hebben het geprobeerd, maar het is gewoon niet gelukt“, aldus programmadirecteur Erland Galjaard. Hoe de opvolger van 4 in het Land eruit zal zien, houdt Galjaard nog even geheim. Wel zegt hij: “We willen weer een statement maken om half elf ’s avonds.

Op dit moment concurreren twee programma-ideeën om de begeerde plaats op de late avond van RTL 4, zegt Erland Galjaard vandaag in het Algemeen Dagblad. “Met Barend en Van Dorp had RTL jarenlang een geweldig podium voor entertainment, kunst, het intellectuele debat en de politiek. Op Nederland 1 is Pauw en Witteman nu voor een groot deel in dat gat gesprongen. Dus moeten wij ons afvragen: wat kunnen wij daar als grote zender nog aan toevoegen?

Van cruciaal belang zijn de presentatoren van het nieuwe programma, zegt Galjaard. “Zeg me wie het presenteert en ik vertel je of het een hit wordt. Of wij de juiste mensen al in huis hebben? Dat denk ik wel ja.

RTL-baas Fons van Westerloo gaf al twee weken geleden aan niet tevreden te zijn over de kijkcijfers van 4 in het land. “Dat heeft nog niet hetzelfde bereik als Hart van Nederland en dan loop je daar weer over te piekeren“, zei Van Westerloo.

Aan het begin van de maand voerde Van Westerloo overleg met Algemeen Directeur Televisie Bart in ’t Hout. “We hebben bij de Chinees echt heel lang gesproken over hoe we bijvoorbeeld een nieuwe Barend & Van Dorp kunnen maken. Zij brachten de kunsten en de politiek binnen maar ook de wereld van Big Brother.

Vier in het land is sinds september 2005 te zien bij RTL 4. Het programma trekt ongeveer 400.000 kijkers, terwijl het gelijksoortige Hart van Nederland op concurrent SBS 6 elke dag meer dan een miljoen kijkers heeft.

Bij RTL 5 worden ook de programma’s From Alaska With Love en Lost in Tokyo vanwege teleurstellende kijkcijfers van het televisiescherm gehaald.

Zie ook:
RTL 5 haalt kijkcijferflops van de buis‘ (26 september 2007)
Fons van Westerloo wil nieuwe Barend & van Dorp‘ (13 september 2007)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen