Pauw en Witteman willen stipt om elf uur de buis op

Jeroen Pauw en Paul Witteman zijn te- leurgesteld in de leiding van Nederland 1. Ze balen omdat hun talkshow op som- mige avonden enkele minuten te laat begint. “Zitten we klaar aan tafel, krijgen we te horen dat we nog zeven of acht minuten moeten wachten. Het publiek begint te draaien, gasten gaan gapen, wij zitten te knarsetanden“, vertelt Witteman, die de VARA-directie gisteren om maatregelen verzocht, in het AD. “Als het 8 Uur Journaal later zou beginnen, brak er opstand uit.

Sommige kijkers die om elf uur klaarzitten, zappen volgens Witteman teleurgesteld weg als het programma nog niet is begonnen. “In de kijkcijfers per minuut zie je dat op avonden waarop het programma later begint, we moeite hebben op gang te komen. Als mensen ons eindelijk vinden, zijn we vaak al halverwege het eerste onderwerp. Of ze missen het einde, doordat het te laat wordt.

De presentator wijst erop dat maandag, wanneer ze wel steevast om elf uur beginnen, altijd de best bekeken avond is. Op woensdag, als ze door een detectiveserie een kwartier later beginnen, ligt het aantal kijkers gemiddeld 200.000 lager.

Marcel Peek, netmanager van Nederland 1, vindt dat één en ander wel meevalt. “Het zijn een paar uitzonderingen. Het kan altijd gebeuren dat het Journaal iets uitloopt. Die flexibiliteit moet er zijn“, aldus Peek.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen