NS geeft BNN aan bij spoorwegpolitie

De NS heeft de makers van het BNN-programma Try before you die aangegeven bij de spoorwegpolitie. Dat meldt het ANP. In het programma trok BNN-presentatrice Nicolette Kluijver (foto) afgelopen zondag aan de noodrem in de trein. De NS is “geschokt“, meldt een woordvoerder. “Wij laten dit niet over onze kant gaan.” Maar de politie laat weten niet tot vervolging over te gaan. “Het is strafbaar, maar op het spoor ge- beuren dagelijks ernstiger dingen“, zegt een woordvoerster.

In Try before you die doen BNN-presentatoren stunts die ze voor hun dood één keer gedaan willen hebben. Kluijver trok aan de noodrem, omdat ze daar altijd al van droomde. Daarna sprong ze uit de trein en stapte ze in een auto die al klaar stond.

De NS vindt dat ze anderen in gevaar heeft gebracht. “Als zo’n trein moet stoppen, vliegen de koffers in het rond. Mensen vallen en breken hun botten.” De NS is boos op de politie. “Dit is gedogen. Hierover is het laatste woord nog niet gesproken.” BNN zegt begrip te hebben voor de reactie van de NS. (Foto: Wilberto van de Boogaard)

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen